Muffina dyniowa z gorzką czekoladą i daktylami, ciepłe mleko Składniki: 55g przesianej mąki 80 pure z dyni hokkaido jajko 30ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta(...)cynamonu, soli coś do osłodzenia gorzka czekolada daktyle Suche składniki mieszamy ze sobą. W drugiej miseczce miksujemy mokre. Łączymy obie miseczki, dodajemy czekoladę i daktyle, przekładamy ciasto do foremki/papilotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok.35min
More food, love and dreamscukier. Następnie dodajemy żółtka, zmniejszając obroty miksera do minimum dodajemy przesianą mąkę z kakao i delikatnie mieszamy. Całość wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (sam spód) i pieczemy ok 40 min w temp 160 stopni do tzw suchego patyczka.Wyjmujemy biszkopt i studzimy. Kiedy jest chłodny odkrawamy brzegi i wyjmujemy biszkopt, który jak wystygnie całkowicie kroimy na 3 części
Malinowe PocałunkiBoki, wzdłuż dłuższych krawędzi, zwinąć do środka. Kroić na plasterki o szerokości ok. 1 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem a następnie lekko przygnieść dłonią. Piec 15 minut w temperaturze 200°C. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę. Wystudzić na kratce.Smacznego
Złote przepisyNiezwykle kruche i delikatne ciasto świetnie nadaje się do przygotowania przekąsek. Wykorzystałam je do zrobienia roladek ze szpinakiem. A gdzie szpinak tam obowiązkowo feta i czosnek
Mienta blogczekolady- gorzkiej 85 gr kakao 225 gr masła 450 gr brązowego cukru 5 jajek 110 gr self raising mąki* 2 puszki brzoskwiń *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Wykonanie:Brzoskwinie odcedzić z soku. Podsuszyć ręcznikami papierowymi. W rondlu rozpuścić masło, czekoladę I kakao. Po rozpuszczeniu odstawić do lekkiego schłodzenia. W misce(...)Dodajemy mąkę nie przerywając ubijania. Brzoskwinie pół brzoskwiń pokrojonych w cząstki dodajemy do ubitego ciasta. Mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki I wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 C I pieczemy ok 45-60 min, lub do suchego patyczka. Dodatkowo :)bita śmietana i lody waniliowe: Resztę brzoskwiń dodajemy jako dodatek do ciasta, które podajemy z lodami i bitą śmietana.Polecam
Smaki Edytybazylię i oregano. Himalajski Kamień Solny rozgrzewamy w grillu przez około 15 minut na dużej mocy. Po tym czasie grilla wyłączamy a na rozgrzany kamień wykładamy przygotowane łososia i pieczemy na rozgrzanej soli przez około 15-20 minut. Więcej o himalajskim kamieniu solnym możecie znaleźć na stronie DYNAMIC Centrum Grilla Filety z łososia pieczone na rozgrzanym kamieniu solnym(...)post from: naRuszcie.plThe post Filety z łososia pieczone na rozgrzanym kamieniu solnym appeared first on naRuszcie.pl
naRuszciecukrem na sztywną pianę. Stale ubijając dodawać po 1 żółtku. Dodać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec około 25 min w 170st. Ostudzić. Masa jabłkowa: 1kg jabłek, szklanka cukru, 1/4 szklanki wody, 1/2 łyżki żelatyny. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać
Z miłości do słodkościpapierem do pieczenia. Gotowe bułeczki posmarować lekko roztrzepanym białkiem, oprószyć makiem i naciąć. Odstawiamy do wyrośnięcia na 45 minut - jednak nie dłużej, by kajzerki nie straciły swojej konsystencji. Piec w piekarniku nagrzanym na 225°C przez 15-17 minut. Studzić na kratce
Delicious TitbitsOstawiamy na kilka godzin do lodówki.Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, do srodka wkładamy połowę cytryny, druga połówkę przekrawamy na pół, obkładamy obok kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 ok. 80 minut. W połowie pieczenia odwracamy na druga stronę. Upieczonego podajemy z plastrami cytryn
Z Majeczką w kuchniSuper ciasto łączące delikatność biszkoptu i smakowitość jabłek, przełamane nutką cytryny. Polecam bo naprawdę pyszne. Składniki: 6 jajek 3/3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia litr dżemu jabłkowego 3 galaretki cytrynowe polewa czekoladowa różowy cukier na posypkę cynamon laska Skworcu.pl laska wanilii(...)Skworcu.pl Wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy pianę, stopniowo dodajemy żółtka, ubijamy. Dodajemy pomału cukier, miksujemy cały czas, dodajemy mąkę z proszkiem, miksujemy na gładko.Wylewamy na blachę 24x35, pieczemy 25 minut. Studzimy. Biszkopt przekrawamy na pół. Dżem wkładamy do garnka dosypujemy galaretki,zagotowujemy do wrzenia ciągle mieszając żeby galaretki się rozpuściły.Dodajemy starkowany cynamon, ok 2-3 łyżeczek
Z Majeczką w kuchnitarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić.Mascarpone zmiksować z mlekiem i jajkami. Wylać na ciasto, piec 25 minut w 180 st. Na upieczone ciasto wyłożyć gęsto granat
Z Majeczką w kuchnidodać, szczyptę soli,jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć na 30 min dolodówki. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić.Szpiank wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy przeciśnięty pzez praskę czosnek,doprawiamy(...)solą i pieprzem. Dusimy az do wyparowania płynu. Jajka rozkłócamy dodajemy do nich śmietanę, mieszamy doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy uduszony szpinak, dobrze mieszamy, wylewamy na spód do tarty, pieczemy ok 35 minut
Z Majeczką w kuchniobieramy, tez na ćwiartki dzielimy, dobrze mieszamy owoce z ziołami, faszerujemy nimi kaczkę, spinamy wykałaczkami, wkładamy do naczynia zarodoodpornego , pieczemy 1 godz 15 miut, po tym czasie zdejmujemy pokrywke naczynia i zumieniami kaczkę jeszcze ok 20 minut. Przez cały okres pieczenia podlewamy kaczkę bulionem wymieszanym z czwórniakiem co 15 minut a potem wytwarzającym się sosem. Podajemy z pomarańczami
Z Majeczką w kuchniTaki kurczak robi się praktycznie sam, a smakuje wybornie. Lubię piec kurczaka szczególnie w niedzielne popołudnie, wtedy mogę krócej stać w kuchni i więcej czasu poświęcić całej rodzinie :)Składniki:kurczak ok. 1,5 kgsól do natarcia kurczakapieprz do natarcia kurczaka- u mnie kolorowy świeżo mielony młynek Kamispapryka słodka- 4 łyżkipapryka ostra - 1 łyżkaWykonanie:Kurczaka płuczemy, obsuszamy. Dobrze nacieramy solą(...)soba obie papryki, oprószamy nimi kurczaka, po czym wklepujemy żeby kurczak wchłonął przyprawy. Odstwiamy pod przykryciem do lodówki na min. 2 godziny. Po tym czasie układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem pól godziny, po tym czasie przewracamy kurczaka na drugą stronę. Pieczemy kolejne pól godziny, po czym odkrywamy i zapiekamy jeszcze 15 minut do zrumienienia skóry. Podajemy z całymi
Z Majeczką w kuchniSkładniki: jajka 3 sztuki, mleko 3,2% 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, kakao 4 łyżki, maliny 20 dag, śmietana 30 % 400 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba, sok z cytryny 1/4 szklanki w temperaturze pokojowej składniki: olej, jajka, mleko, cukier rózgą dobrze roztrzepać wsypać(...)mąkę, proszek, kakao i wymieszać nie za długo do połączenia składników do ciasta wsypać maliny i wymieszać delikatnie tortownica 24cm - wysmarować masłem i tartą bułką obsypać - wlać ciasto i piec w 200C około 40 minut, do suchego patyczka mocno zimną śmietanę 30% ubić na sztywno i wlać wystudzoną galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody ciasto przekroić na połowę, skropić
W Mojej Kuchni Lubię