przygotowaną blaszkę. Smarujemy sosem, dodajemy pozostałe składniki: cebulę, paprykę, pokrojone drobniej oliwki, suszone pomidory, kurczaka, całość posypujemy przyprawą do pizzy i żółtym serem startym na tarce jarzynowej. 4. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15-20 minut. 5. Podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego
Kuchnia domowa AniDzisiaj coś dla miłośników domowych słodyczy typu blok czekoladowy , ale o smaku kawowym. Przepis mam od cioci. Składniki: 1 kostka masła 1/2 szklanki wody 2 szklanki
Kuchnia domowa Anipieprzem. 2. Ser żółty pokroić w kosteczkę, a wędzony twarożek pokruszyć. 3. Paprykę pokroić w kosteczkę. 4. Wszystko wymieszać. 5. Formę żaroodporną cienko natrzeć margaryną, wylać masę i piec całość ok 20-30 minut w 180 st. C. Smacznego
Kuchnia domowa Anikolejną warstwą makaronu, a na to część szpinaku. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą ma być grubsza warstwa sosu beszamelowego, którą należy posypać tartym żółtym serem. 6. Lazanię piec w 200 st C przez 20-25 minut. Smacznego
Kuchnia domowa Anioliwki. 5. Mieszamy śmietanę, majonez, zmiażdżone ząbki czosnku, tarty żółty ser, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 6. Naczynie żaroodporne napełniamy mięsem z warzywami, całość zalewamy sosem. 7. Zapiekankę pieczemy 30 minut w 180 st. C. Smacznego
Kuchnia domowa Aniwarzywa, jajka, bułkę, koperek, majeranek, doprawić solą i pieprzem. 4. Mięso wyłożyć do posmarowanych olejem dwóch aluminiowych keksówek (10x24 cm każda). 5. Na wierzch ułożyć igiełki świeżego rozmarynu. 6. Pieczemy w 180 st. C przez godzinę (do ładnego zrumienienia się wierzchu). Smacznego
Kuchnia domowa AniPaprykę pokroić w cienkie paseczki. 3. Do warzyć dodać 2 łyżki oleju, doprawić solą, pieprzem i papryką. 4. Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć białą kiełbasę, przykryć warzywami. 5. Całość piec 1,5 godziny w 190-200 st C. Smacznego
Kuchnia domowa Anipodzielić na 4 porcje. Na każdym płacie ciasta ułożyć rybę, oprószyć solą i pieprzem, wyłożyć porcje cebuli z pieczarkami i porem, złożyć i skleić brzegi. Wierzch posmarować jajkiem. 5. Piec w piekarniku w 180 st. C przez 20-30 minut - w zależności od grubości ryby. Jakby ryba była gruba to można ją chwilę usmażyć na patelni przed włożeniem
Kuchnia domowa Aniwielkości parówek). 2. Na ciasto rozkładamy ser żółty, a na to parówkę. Zwijamy i układamy na blaszce. 3. Każdą parówkę w cieście nacinamy, a następnie smarujemy rozmieszanym jajkiem. 4. Pieczemy w 200 st C przez 10-15 minut do zrumienienia. Smacznego
Kuchnia domowa Aniukładamy na natłuszczonej blaszce na kształt kwiatka, w miejsce połączenia się kulek nakładamy powidła lub dżem ( u mnie były to powidła śliwkowe). 5. Białkiem smarujemy bułeczki, posypujemy kruszonką i pieczemy przez 15-20 minut w 180 st.C. Smacznego!!! Źródło: Czym dziś w kuchni pachnie
Kuchnia domowa AniTo jedne z moich ulubionych wafli, które moja mama robi od zawsze! Składniki: 1 opakowanie wafli 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka śmietany 2
Kuchnia domowa Animieszania. Dodać skórkę pomarańczową, olejek, a na koniec delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek. 4. Na podpieczony spód wyłożyć masę makową, równomiernie rozłożyć, a na mak ser. 5. Całość piec przez 60 minut w 180 st. C. 6. Ostudzone ciasto udekorować wedle uznania - użyłam mlecznej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej i zielonego kokosu. Smacznego!!! Źródło: Domowa kuchnia Aniki Przy
Kuchnia domowa Aninastępnie dodajemy mięso ułożone bardzo blisko siebie. 4. Wierzch posmarować majonezem, byle nie za grubo :) 5. Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec 45-60 minut. Kwadrans przed końcem ściągnąć folię, by wierzch się zarumienił. Smacznego!!! Źródło: W mojej kuchni
Kuchnia domowa Anipapryki sól, pieprz Sposób wykonania: 1.Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. 2. Mięso nasmarować marynatą, włożyć do pojemnika z przykrywką i schłodzić w lodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem. 3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje (u nas ok 15-20 minut). 4. Podawać z sałatkami, surówkami, ryżem - co kto lubi :) Smacznego
Kuchnia domowa AniWafle to szybka słodka przekąska. Jest już kilka propozycji na blogu. Tym razem zapraszam na wersję kajmakową z powidłem. Składniki: 1 opakowanie wafli 1/2 puszki masy
Kuchnia domowa Ani