pieczenia - 22046 przepisów (strona:968/1470)

Udka miodowo-musztardowe 282

Umyte i osuszone u dka obtoczyć w marynacie (można wcześniej zdjąć skórę) , przykryć naczynie z mięsem i wstawić do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. 3. Piec mięso w 160 st. C przez ok. 50 minut (u mnie 1 h) , aż będą złoto-br ązowe. Smacznego!!! Źródło: Siła smaku

Kuchnia domowa Ani
Francuskie paluszki z solą i kminkiem 170

kminek 1 jajko Sposób przygotowania: 1. Ciasto francu skie rozwinąć, wyciąć paski o szerokości 1,5 cm. 2. Każdy pasek posmarować jajkiem, posyp ać solą gruboziarnistą i kminkiem. 3. Piec na złoto w 180 st. C. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ryba zapiekana z serem i pieczarkami 245

ryby, a na to pieczarki. Zawijamy brzegi folii i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180st) . Po 20 minutach rozch ylamy f olię. Na każdą porcję nakładamy plaster sera żółtego i pieczemy, aż ser się rozpuśc i. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. Rybka jest P-R-Z-E-P-Y-S-Z-N-A :) Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Drożdżówki z czereśniami i serem 235

nakładamy ser i trochę czereśni. Zlepiamy przeciwne końce. Drożdżówki układamy na blaszce wyłożonej papierem. Każdą smarujemy pozostałym jajkiem. 5. Drożdżówki wstawiamy do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Szaszłyki z kurczaka w jogurtowej marynacie 344

naturalny, chilli, curry i dokładnie mieszamy. Do marynaty dodajemy mięso, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. 3. Następnie mięso odsączamy z zalewy, nabijamy na patyczki i pieczemy przez 20-25 minut w piekarniku (180st.C) lub smażymy na patelni grillowej (ja robiłam na patelni). 4. Szaszłyki najlepiej smakują z tzatziki i surówką. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pizza mięsna uczta 326

cebulę, potem boczek, kiełbasę i kurczaka, na to ogórki kiszone. Pizzę posypujemy tartym żółtym serem i przyprawą do pizzy. 5. Pizzę przekładamy do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto kakaowe ze śliwkami 241

sodą i kakao. Na koniec wlewamy olejek i olej, dokładnie miksujemy. 4. Pokrojone śliwki wsypujemy do ciasta i całość mieszamy. 5. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem. Całość pieczemy przez 45-50 minut (najlepiej do suchego patyczka) w 180 st. C. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pizza familijna 339

ogórka kiszonego, salami, paprykę, pomidory i oliwki, całość posypujemy najpierw przyprawą do pizzy, a potem tartym żółtym serem. 6. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy 15-20 minut. Pizza najlepiej smakuje z sosem czosnkowym ! Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto piernikowe z jabłkami 221

kostkę. 3. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. 4. Na koniec dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy. 5. Ciasto przekładamy do natłuszczonej blaszki (u mnie 24x28cm). Pieczemy w 180 st. C przez ok 40 minut (do suchego patyczka). 6. Po upieczeniu i przestudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Gołąbki z ryżem i pieczarkami 256

boki i całość zwijamy dość ciasno. 6. Na dno naczynia wykładamy odłożone wcześniej duże liście kapusty. Gołąbki układamy ciasno w brytfance, podlewamy wodą, przykrywamy liściem z kapusty. 7. Gołąbki pieczemy w piekarniku przez 1 godzinę w 180 st. C. (musimy kontrolować, czy kapusta mięknie). 8. Gołąbki podajemy z ulubionym sosem . Smacznego!!! Przepisy na sosy do gołąbków można znaleźć tutaj (wystarczy

Kuchnia domowa Ani
Piernik 194

Dodać przesianą mąkę z sodą i kakao, dokładnie zmiksować. 3. Ubić pianę z białek, delikatnie, ale dokładnie wymieszać z ciastem. 4. Całość wyłożyć do blaszki (25x36cm) wyłożonej papierem. Piec w nagrzanym do 160 st C piekarniku przez ok 50 minut (do suchego patyczka). 5. Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą. Smacznego!!! Źródło: Moje kuchcikowo

Kuchnia domowa Ani
Puree z dyni 201

którego można wyczarować wiele fajnych rzeczy. Składniki: dynia w dowolnej ilości Sposób przygotowania: 1. Dynię umyć, pokroić w kawałki i usunąć gniazda nasienne. 2. Dynię ułożyć na blaszce, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st C do miękkości (sprawdzamy widelcem, czy dynia jest miękka). 3. Miękką dynię ostudzić, obrać, miąższ zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito. 4. Puree przełożyć

Kuchnia domowa Ani
Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej 295

marynacie, całość przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. 3. Następnego dnia mięso obsmażamy na patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy pozostałą marynatą, w której było mięso. Pieczemy w 180 st C przez 1,5 godziny (godzinę pod przykryciem i 30 minut bez). 4. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!!! Źródło: Kruche babeczki

Kuchnia domowa Ani
Kruche babeczki z kremem 237

łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1. Masło siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i energicznie zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i schładzamy. 2. Kawałkami ciasta wylepiamy foremki. Pieczemy w 180 t. C do ładnego zrumienienia. 3. Robimy krem: połowę mleka zagotowujemy z cukrem, pozostałą część mieszamy z mąkami i wlewamy na gotujące się mleko. Cały czas mieszamy

Kuchnia domowa Ani
Chałka migdałowa z rodzynkami 190

dwie chałki. Przekładamy do przygotowanych keksówek (posmarowanych masłem i obsypanych bułką tartą), przykrywamy ściereczką na 20 minut do wyrośnięcia. 4. Wyrośnięte chałki smarujemy jajkiem i posypujemy kruszonką. 5. Pieczemy w 180 st. C przez 30-40 minut do zrumienienia. Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania