pieczenia - 22046 przepisów (strona:813/1470)

A więc tak... 202

prostu na basen, siłownie:)  A wracając do tematu dzisiaj przedstawiam Wam kilka przepisów, które Urozmaicą Waszą kuchnie  domową, Zapiekanka prosta na kolacje ze Dwoje lub znajomymi  Pieczeń rzymską z jajkiem Szarlotkę, którą muszę dokształcić z pianką czekoladową Schab z czosnkiem z sosem pieczeniową Polecam i zapraszam codziennie na ciekawe przepisy:) naprawdę dobre jedzenie  Pozdrawiam

pichciszto
Kurczak na ostro marynowany 282

Kurczak na ostro marynowany to inspiracja z Londynu, a bliżej z Nandoo. Danie łatwe i smaczne, jak się domyślam większość potrafi przyprawiać i piec kurczaka perfekcyjnie , ale o tym nie mówi. To takie banalne... -  1 kurczak - łyżka papryki ostrej, słodkiej i łyżka curry - szczypta pieprzu cayenne - łyżka soli i pieprzu czarnego grubo zmielonego - 3 ząbki czosnku - pół łyżeczki majeranku(...)umytego, osuszonego i pokrojonego kurczaka. Dobrze wetrzyj. Nakryj i schowaj do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie na kawałki mięsa połóż masło. Piecz ok. 75 minut na termo obiegu w 170 °. W połowie czasu przewróć mięso na drugą stronę

Pasje Jolki
DROŻDŻÓWKI Z RUMOWYM NADZIENIEM 191

prostokąt. Nakładamy na niego równą warstwę budyniu z rodzynkami i zwijamy jak roladę - wzdłuż dłuższego boku. Roladę tniemy ostrym nożem na 1cm paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdą drożdżówkę smarujemy rozkłóconym jajkiem Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut, po czym stawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 15 minut (do zrumienienia

Walijskie Pichcenie
Serowe placuszki z dynią 216

miksujemy. Potem dodajemy pozostałe składniki i ponownie miksujemy. Konsystencja musi być bardzo gęsta. Na rozgrzaną patelnię z olejem, łyżką nakładamy placki. Po usmażeniu przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia, aby obciekł tłuszcz. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Czekoladowy Tort Fedora 335

Przepis czekał jednak na wykonanie ładnych parę lat. Dziś są urodziny Piotrka, temperatura w cieniu dochodziła do 35 stopni wygrzebałam więc przepis na ten tort, bo nie wymaga on pieczenia. Wyszedł całkiem nieźle... P.S. zostałam zbesztana za brak przepisu :) poszukałam i oto  JEST ! Bruno również nim nie wzgardził

Z butelką mleczka w tle
Zakwas kontra drożdże czyli pojedynek na chleby 324

był jeszcze nie do końca wystygnięty. W każdym razie dla mnie wybór był zaskoczeniem. Ale i tak i tak będę "zmuszała" rodzinę do chleba na zakwasie a siebie "katowała" pieczeniem jednego bochenka przez cały dzień, bo chleb na zakwasie jest zdrowszy i jednak generalnie lepsiejszy

Z butelką mleczka w tle
Szybkie babeczki z budyniem i malinami 424

zbyt długo. Dlatego czasem wesprę się jakimś gotowcem, ale dla chcących mój przepis na idealne kruche ciasto do słodkich wypieków: 1 szklanka mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1/4 kostki masła 1 łyżka śmietany Wystarczy zagnieść ciasto ze wszystkich składników i gotowe. A co do moich babeczek

Z butelką mleczka w tle
Chleb drożdżowy ze słonecznikiem 211

wyrabiam szybko, aby się odgazowało. Formuję bochenek i zostawiam na ok. godzinkę by podrósł. Nagrzewam piekarnik do 230 stopni. Spryskuję chleb wodą i nacinam ostrym nożem. Wkładam do pieca na 10 minut. Po tym czasie otwieram piekarnik by wypuścić resztę pary i zmniejszam temperaturę do 200 stopni. Piekę jeszcze 20-30 minut. Studzę na kratce. Polecam wszystkim suszone drożdże

Z butelką mleczka w tle
Chleb, który nie miał prawa się udać :) 208

zapomniałam, usnęłam i zrobiło się rano..... ciasto wyrastało około 15 godzin.... Stwierdziłam, że co ma być to będzie, nie będę marnowała ciasta i je upiekę, najwyżej będzie zakalec. Nagrzałam piec do 250 stopni i włożyłam ciasto na 10-15 minut z parą. Po tym czasie wypuściłam parę, zmniejszyłam temperaturę do 210 stopni i piekłam jeszcze około 30 minut. Wyjęłam

Z butelką mleczka w tle
Crumble - granola czasem różnica jest niewielka... 183

Babci Wszystko razem mieszamy, wykładamy na wysmarowaną masłem formę (blachę lub naczynie żaroodporne) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok 190 stopni na około pół godziny. Chętni mogą przed pieczeniem posypać mieszankę kruszonką: 1 łyżka mąki pół łyżki cukru pudru pół łyżki masła Ja dla pełnej rozpusty podałam crumble z kleksem kwaśniej śmietany z dodatkiem cukru waniliowego. Jesień

Z butelką mleczka w tle
Sernik kajmakowy 452

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.Sk ładniki spodu zmielić w malakserze (niekoniecznie na gładką masę). Wyłożyć masę na spód, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st C. Piec 12 minut. Masa: 400 g masy kajmakowej 50 g masła 100 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 jajka 600 g sera trzykrotnie mielonego np. z wiaderka 1 łyżka mąki pszennej(...)masę, następnie dodawać jajka i po łyżce sera i mąkę. Dobrze zmiksować. Masę przełożyć na podpieczony spód, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika, zmniejszając temperaturę do 180 st C. Piec 60-70 minut. Po 30 minutach należy sprawdzić stopień upieczenia - gdyby sernik za bardzo się rumienił, trzeba przykryć wierzch folią aluminiową. Wyłączyć piekarnik i ostudzić sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika

Z butelką mleczka w tle
Polędwiczki wieprzowe z konfiturą pomarańczowo-jabłkową zaprawione cydrem lubelskim 259

świeży tymianek. Warzywa skropić oliwą, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku. Przygotowanie: Polędwiczkę położyć na foli aluminiowej, w rondlu zagotować składniki marynaty, polać polędwiczkę, szczelnie zawinąć folię, piec na ruszcie 20-25 minut, co jakiś czas obracając. Uważać, żeby soki nie wyciekły z folii. Wyjąć polędwiczkę z foli, grillować na złoty kolor z każdej strony (10-15 minut(...)Przygotować sos:   na patelni zeszklić czerwoną cebulę pociętą w pióra z dodatkiem oliwy. Dodać owocowy sos z pieczeni, zredukować w celu uzyskania gęstego sosu. Jeśli sos jest zbyt gęsty można dodać trochę soku wyciśniętego z pomarańczy. Polędwiczkę pociąć na mniejsze kawałki, serwować z sosem pomarańczowym z dodatkiem sałat i/lub grillowanych warzyw. KONFITURA POMARAŃCZO-JABŁKOWA sok i skórka otarta

SzczyptaSmaQ
Kaszak 45870

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kaszak to bardzo proste ciasto bez pieczenia. Jego głównym składnikiem jest kasza manna stąd jego nazwa. Jest bardzo smaczne i posmakuje także tym osobą, które za kaszą nie przepadają. Doskonały deser dla dzieci jak również dorosłych. Polecam, gwarantuje że zniknie bardzo szybko Post Kaszak pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Cranberry Noël - kruche ciasteczka świąteczne z żurawiną i pistacjami 249

zamrażarki lub na 2 godziny do lodówki. Zawczasu nagrzej piekarnik do  200°C.   Dobrze schłodzone ciasto pokrój na 5 mm plasterki. Rozłóż je równomiernie na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika na około 10 minut. Następnie wystudź na kratce i zapakuj do pudełek

Food Square

Proponowane wyszukiwania