pieczenia - 22046 przepisów (strona:632/1470)

Mini Hamburgery 340

średnicy ok. 3 cm, które następnie lekko spłaszczamy. Przekładamy na papier do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne 45 minut. Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.  Pieczemy przez ok. 10 minut w 175 stopniach do zrumienienia. Burgery: Cebulę bardzo drobno kroimy (możemy również zetrzeć na tarce), podobnie postępujemy z czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki na hamburgery, wrzucamy

Słodka Strona
Domowe Jagodzianki 238

płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Odkładamy na kolejne 20-30 minut do napuszenia. Bułeczki umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut do zrumienienia. Gdy jagodzianki lekko ostygną możemy przygotować lukier. Cukier puder ucieramy wraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się

Słodka Strona
Jagodowo Poziomkowe Ptasie Mleczko z Mlekiem Skondensowanym 378

Orzeźwiające, delikatne i niezwykle puszyste ciasto z aromatycznymi jagodami i poziomkami. Proste i szybkie w przygotowaniu i co ważne można je przygotować bez pieczenia. Deser idealny na letnie dni. Jagodowo Poziomkowe Ptasie Mleczko z Mlekiem Skondensowanym - Składniki: pół szklanki mleka (125 ml) 2 czubate łyżki żelatyny 200 g śmietanki kremówki 30% 200 ml mleka skondensowanego 150 g poziomek

Słodka Strona
Bułeczki Orkiszowe 162

wyłożoną papierem do pieczenia (w dość dużych odstępach). Odstawiamy na kolejne 30 minut. Następnie bułeczki smarujemy jajkiem rozbełtanym z ok. 3 łyżkami mleka i posypujemy płatkami orkiszowymi.  Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 15-20 minut.     źródło inspiracji: kuchennewspomnienia.blogspot.com Moje posty

Słodka Strona
Domowe Bułki do Hot-Dogów 275

dzielimy na ok. 10 bułeczek, które następnie formujemy w podłużne kształty. Pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 30 minut. Bułeczki tuż przed pieczeniem smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.  Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut.     Moje posty

Słodka Strona
Pizzerinki 376

pieczenia. Każdą porcje smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy szczyptą: oregano, bazylii, tymianku, pieprzu, czosnku, odrobinę solimy. Następnie wykładamy farsz pieczarkowy i posypujemy startym żółtym serem lub mozzarellą . Pieczemy ok. 10-15 minut w 210 stopniach. Moje posty

Słodka Strona
Prosty Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami 502

Tradycyjny, prosty w przygotowaniu sernik na zimno z galaretką i naszymi ulubionymi owocami. Deser idealny na letnie dni, ciasto bez pieczenia dzięki czemu przygotujemy je szybko i bez wysiłku. Sernik na zimno możemy przyrządzić z dowolnymi owocami* i smakiem galaretki. Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami - Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej) 350 g zmielonego dwukrotnie twarogu

Słodka Strona
Domowy Longer KFC 2456

przed pieczeniem przekrawamy w poprzek (nie do końca) tworząc charakterystyczne dla longera wyżłobienie na szczycie bułki (oczywiście czynność tę możemy pominąć). Następnie smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.  Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut. Stripsy: Piersi z kurczaka kroimy na długie paski o grubości ok. 2 - 3 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy

Słodka Strona
Domowy Zinger KFC 1675

bułeczek i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 30 minut. Następnie bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.  Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut do zrumienienia. Stripsy: Piersi z kurczaka porcjujemy na "kotlety" o grubości ok. 2 - 3 cm i średnicy

Słodka Strona
Mini Calzone 342

.  Odstawiamy na ok. 15 minut do napuszenia. Następnie każdego "pierożka" smarujemy rozbełtanym jajkiem z ok. 2 łyżkami mleka. Calzone możemy posypać tymiankiem lub czarnuszką (opcjonalnie). Mini Calzone pieczemy w temperaturze 250 stopni przez ok. 4-6 minut do zrumienienia. Podajemy z ulubionymi sosami, np. czosnkowym, chili lub z ketchupem

Słodka Strona
Szaszłyki z Oliwkami w Cieście Francuskim 304

pasków ciasta" nabijamy na patyczki z oliwkami i zawijamy w sposób przedstawiony na zdjęciu. Końcówki zlepiamy dociskając do siebie. Gotowe szaszłyki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut do zrumienienia. Podajemy z dowolnymi sosami np. meksykańskim, czosnkowym lub ketchupem.         Moje posty

Słodka Strona
Róże z Ciasta Francuskiego i Salami 343

połówki tworząc "półokręgi".  Salami układamy na cieście francuskim jak na załączonym zdjęciu i zwijamy w różyczki.  Różyczki przekładamy do formy na muffinki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 15-20 minut do zrumienienia. Podajemy z ketchupem i sosem czosnkowym.     Moje posty

Słodka Strona
Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami 420

nakładamy na trzeci kwadracik bez wyciętego kształtu. Podobnie postępujemy z resztą ciasta, przekładamy na papier do pieczenia, a na końcu smarujemy mlekiem. Wycięte serduszka również przekładamy na papier. Pieczemy w 175 stopniach przez ok. 15-20 minut do zrumienienia. Studzimy. Dno każdego ciasteczka lekko ubijamy, tak aby powstała głębsza "kieszonka". Na środek wykładamy ok. łyżkę (lub więcej) masy

Słodka Strona
Mini-Szarlotki (Babeczki z Jabłkami) 357

sposób sobie odmówić...  Mini - Szarlotki (Babeczki z Jabłkami) - Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła (schłodzonego) 1/3 szklanki cukru 2 żółtka łyżeczka śmietany pół łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli nadzienie: ok. 1 kg jabłek łyżeczka cynamonu cukier ok. łyżeczka margaryny Mini - Szarlotki (Babeczki z Jabłkami) - Sposób przygotowania: Nadzienie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce(...)wykładamy ok. łyżkę nadzienia.  Aby przygotować "mini krateczkę" z pozostałego ciasta należy uformować mini wałeczki o średnicy ok. 4 mm i z nich utworzyć kratkę.  Gotowe babeczki pieczemy w temperaturze 175 stopni przez ok. 15-25 minut do zrumienienia wierzchów mini szarlotek. Babeczki najlepiej smakują na drugi dzień, jednak jeszcze ciepłe również są przepyszne.     Moje

Słodka Strona
Domowe Hamburgery 281

czasie ciasto dzielimy na ok. 10 bułeczek. Pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 30 minut. Bułeczki tuż przed pieczeniem smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.  Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut. Burgery: Cebulę bardzo drobno kroimy (możemy również zetrzeć na tarce), podobnie postępujemy z czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki na hamburgery, wrzucamy po szczypcie przypraw i wyrabiamy

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania