pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:303/377)

Wegetariańskie gołąbki z kaszą 294

Gołąbki – jakże znana i z reguły lubiana w Polsce potrawa. Praktycznie każdy kiedyś je jadł, z reguły w wersji z mięsem i ryżem. Bardzo popularne są również gołąbki z różnymi rodzajami kasz. Oczywiście jeść czy nawet lubić gołąbki to jedno, a umieć je przygotować – to drugie Dlatego mamy w planie zaprezentowanie tu nie jednego, ale nawet kilku rozmaitych(...)owinięcia w kapustę ziarno wchłonie bowiem płyn, w którym będzie duszone. Jeśli od razu dodamy w pełni ugotowaną kaszę lub ryż, możemy je po prostu nieprzyjemnie rozgotować. W przypadku pieczenia wygląda to trochę inaczej, ryż lub kasza powinny być raczej (prawie) w pełni ugotowane, ale o tym przypomnimy sobie jeszcze przy innej okazji. Wegetariańskie gołąbki z kaszą

Kulinarna Pokusa
Zapiekanka makaronowa z cukinią i pomidorami 222

Zapiekanka makaronowa z cukinią i pomidorami to jedno z prostszych ale zarazem oryginalnie wyglądających dań. Świetnie się sprawdzi na rodzinny obiad albo jako lunch do pracy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chrupiące tartaletki z cukinią baby i fasolką szparagową 164

Chrupiące tartaletki z cukinią baby (możecie zastąpić zwykłą, ale małą i wąską) i fasolką szparagową, to moja propozycja na letni lunch, obiad lub kolację. Indywidualne małe

Moja Delicja
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 185

zwyczajach Warszawy. Bo dobra kuchnia to polska kuchnia. Twórcy gry trafnie określili także kulinarne warunki na stacji na Wenus, oferując stacjonującym… wafle proteinowe. W kwaterach dowództwa królują zaś pieczone prosiaki, deski serów, owoce i trunki. Może würfelka na deserek?   Wyższe sfery wiedzą jak dogadzać kubkom smakowym. W grze wzmianki o jedzeniu pojawiają się także na rozwieszonych plakatach reklamowych(...)tłuszczu SAUERKRAUT BURGER Wolfenstein II The New Colossus burgery z kiszoną kapustą i boczkiem 20 min 7 zł 1 porcja łatwe POTRZEBUJESZ patelnia nóż miska Składniki Koszt mięso wołowe na burgery [150g] 4,50 zł kapusta kiszona – 3 łyżki 0,20 zł musztarda niemiecka lub dijon – 1 łyżka 0,30 zł boczek wędzony – 3 plastry

Nerds Kitchen
Tarta z burakami, orzechami i tymiankiem, czyli sposób na buraki z barszczu 224

W ostatnich tygodniach najczęściej gotowaną przeze mnie zupą był czysty barszcz, który gotuję z dużej ilości czerwonych buraków. Ugotowane buraki postanowiłam wykorzystać do kolejnego dania i

Moja Delicja
Warsztaty kulinarne „Mój Ulubiony – na słodko i słono” 184

przepiórki, wlewamy sok z jabłek i dodajemy imbir uzyskując w ten sposób sos potrzebny do podlewania pieczonego mięsa. Przepiórki pieczemy 30 min w temp 170̊ C często polewając otrzymanym sosem. Upieczone przepiórki wyjmujemy z brytfanny i zabezpieczamy przed wystygnięciem. Sos, powstały podczas pieczenia, przecedzamy do garnuszka, dodajemy cydr, redukujemy zmniejszając objętość o 1/3, po czym zagęszczamy sos dodając(...)sosem i broccolini z dodatkiem wędzonego twarożku. Proja Czas przygotowania: ok.50 min. 24 porcje, forma do pieczenia 28/18 Składniki: Na ciasto: 1 szklanka mąki kukurydzianej ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki otrębów pszennych 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia 1 łyżka soli Nadzienie 1 200 g twarożku „Mój ulubiony” łyżka posiekanej trybuli

karmelowy
Roladki drobiowe ze szparagami 170

strony, gdybyśmy mieli do nich dostęp przez cały rok to nie byłyby takie wyjątkowe :) Dzisiaj proponuję moją wersję roladek ze szparagami w wersji oczywiście maksymalnie odchudzonej. Ja roladki podałam z zapiekanymi młodymi ziemniaczkami i pomidorami. ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI (składniki na 4 porcje) - 3 piersi z kurczaka - pęczek białych szparagów - serek homogenizowany naturalny - sól, pieprz Marynata do mięsa: - 2 łyżki(...)hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Pierś podzielić na kotlety, lekko rozbic tluczkiem.   Obsypać solą i pieprzem. Z podanych składników zrobić marynatę, zamarynowac mięso i odstawić na minimum 2h do lodówki. Szpragi obrać i zagotować przez około 5 min (nie muszą być do końca ugotowane, bo będą sie jeszcze zapiekać, chodzi o to żeby

Zgrabne Gotowanie
Wiosenna zielona pizza z pesto i szparagami 178

Pizza już dawno przestała być tylko zwykłym plackiem z sosem pomidorowym, obłożonym mięsem i serem – w zależności od grubości i charakteru ciasta pizza pozwala dobrać inne niż pomidorowy sosy i całe bogactwo dodatków. To świetny sposób na podkreślenie charakteru sezonowych składników i wydobycie z nich tego, co najlepsze. Chrupkie zielone szparagi, słodki zielony groszek, surowa suszona szynka i rozkosznie ciągnący(...)Jeśli używacie kamienia do pieczenia, zróbcie to na podsypanej mąką łopacie do pizzy. Jeśli pieczecie na blaszce z piekarnika – rozłóżcie pizze od razu na papierze do pieczenia przyciętym do formatu Waszej blachy. W tym czasie nastawiamy piekarnik na 230°C, bez termoobiegu . Chcemy mieć piekło jak w piecu chlebowym, w którym pizza piecze się dosłownie moment. W warunkach

Karo in the Kitchen
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 270

być! Przedstawiam Wam przepyszne i proste ciasto fasolowe, bez mąki i tłuszczu, oparte na naturalnych składnikach. Zakładamy fartuszki i pieczemy! Aha, całość najlepiej wychodzi po rozdrobnieniu w maszynce do mięsa lub robocie kuchennym/malakserze, ponieważ im lepiej rozdrobnimy fasolę, tym lepszą konsystencję będzie miało gotowe ciasto. Lista zakupów (ilość składników na typową, okrągłą foremkę): 2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzałe banany(...)sodę i sól. Całość porządnie mieszamy do połączenia się składników. Przelewamy ciasto do foremki, którą warto przedtem dobrze natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°, grzanie góra-dół. Pieczemy ok. 45 minut, po tym czasie sprawdzamy, czy ciasto jest gotowe. Samo sprawdzenie wykonujemy tak samo jak w przypadku zwykłych ciast – w najgrubszym miejscu

Proste-przepisy.pl
Papryki i pomidory faszerowane ryżem, czyli gemista 267

inne warzywa należy dobrze podlewać sosem. Zdjęcie zrobione na Kos. Niekiedy gemistę posypuje się po wierzchu tartym serem.  Ale uwaga, spotykane są również wersje w mięsem mielonym lub ryżem i mięsem, dlatego lepiej dopytać się o zawartość naszej gemisty przed złożeniem zamówienia.  Poniżej znajdziecie mój przepis na pyszną gemistę . Postanowiłam dodać do farszu składnik nietypowy dla klasycznej(...)naczynia. Pomidory przykryj wieczkami. Do naczynia wlej jeszcze 2-3 szklanki wody, następnie przykryj naczynie folią aluminiową. Gemistę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez ok. 1 godzinę. W połowie pieczenia zdejmij folię aluminiową. Ryż powinien się ugotować, a warzywa być miękkie. W razie czego sprawdzaj poziom płynu w naczyniu i polewaj nim warzywa od czasu

Chilli Czosnek i Oliwa
Rosół z kaczki z pierożkami na azjatycką nutę 175

gorącej wody Farsz: mięso z kaczki (z bulionu), świeża papryczka chili, 1 duży ząbek czosnku, 1/2 pęczka grubego szczypiorku ( część biała i zielona), 3-4 sosu sojowego, 2-3 łyżki sosu hoisin, kilka łyżek bulionu, świeża kolendra Skrzydełka i nogi kaczki dokładnie umyć, oczyścić i włożyć do garnka* zalać wodą, tak aby przykrywała mięso w całości. Całość doprowadzić do wrzenia(...)godziny i co jakiś czas zbierać szumy. Ps. Ugotowany bulion najlepiej odstawić na noc w chłodne miejsce, a rano ściągnąć z wierzchu nadmiar tłuszczu. Mięso oddzielić od kości i podzielić na mniejsze kawałki. Następnie mięso umieścić partiami w pojemniku blendera**, dodając papryczkę chili, czosnek, szczypiorek, kolendrę oraz odrobinę bulionu. Zmiksowany farsz przełożyć do miski i doprawić do smaku sosem sojowym

Plate of Joy
Papryka faszerowana czerwonym ryżem i warzywami 120

Szał na czerwony ryż wciąż trwa i nie mija Właśnie dotarła do mnie nowa dostawa i musiałam ryż wkomponować do swojego obiadu. A ponieważ ostatnie dwa

gutfut
Naleśniki ze szpinaku z kolorowym farszem! Zwycięski przepis! 344

Ostatnio śledząc różne blogi natrafiłem na konkurs, którego tematem było lekkie wiosenne danie! Bez większej chwili zastanowienia postanowiłem wziąć udział! Pozostała jedynie kwestia, które danie okaże

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu 205

być tłuczony, nie mielony w młynku na grubo – to muszą być duże rozłupane ziarenka pieprzu. Po drugie, mięso na steki – najlepsze byłyby fillet mignon, ale sprawdzi się każdy rodzaj wołowiny: rostbef, antrykot. Jeśli nie używacie delikatnych kawałków polędwicy, raczej sięgnijcie po steki niezbyt grube, inaczej trudno je będzie usmażyć, gdyż pieprzowa panierka ogranicza kontakt mięsa z rozgrzaną patelnią(...)bardziej procentowa tym lepiej, ale 12 proc. też daje radę) 25 g koniaku 1 łyżka musztardy dijon Mała szalotka drobno posiekana Przygotowanie: Krok 1 Osusz dokładnie mięso ręcznikiem papierowym, posól dobrze w obydwu stron i odstaw na 15 minut. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Patelnia powinna być naprawdę mocno nagrzana. Wyłóż steki na patelnię. Smaż minutę, potem przewróć

Niedzielny kucharz
Piersi kurczaka zapiekane z bakłażanem, cukinią i pomidorami / Baked chicken with aubergine, courgette and tomatoes 335

Dziś przedstawiam przepis na proste, łatwe i bardzo przyjemne danie obiadowe z rewelacyjnej książki Gordona Ramsay’a „Ramsay’s best menus”. Piersi z kurczaka

karmelowy