pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:188/377)

Serowa rolada z kurczakiem i pomidorową ciecierzycą 327

sól pieprz czarny mielony Ciecierzyce wysypać na sitko, przepłukać i zmielić w rozdrabniaczu razem z suszonymi pomidorami. Przyprawić solą i pieprzem dodając oliwę spod suszonych pomidorów. Wszystko dokładnie wymieszać. Ser żółty zwykły i wędzony zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać z jajkami i majonezem. Wyłożyć na blachę o wymiarach 23 x 33 cm z papierem do pieczenia na dnie(...)całość zwinąć w roladę wzdłuż dłuższej krawędzi. Przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C. Piec przez około 40 min. Po upieczeniu chwilę odczekać i pokroić na plastry, jeżeli chcemy roladę podać na gorąco. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: cieciorka , filet z kurczaka

https:KKuchniaMniam
Tureckie Pide z mięsem mielonym 806

pieczarki i paprykę. Całość dusić przez 10 minut. Przełożyć do miseczki. Na tą samą patelnie wlać kolejną łyżkę oliwy i podsmażyć na niej mięso. Gdy mięso będzie już gotowe dodać podduszone pieczarki z paprykę, pokrojonego pomidora bez skórki i wymieszać. Następnie dodać przecier pomidorowy oraz przyprawy. Farsz smażyć bez przykrycia(...)robił już ten turecki przysmak w domu? Czekam na Wasze komentarze jak Wam smakowało i z jakim farszem robiliście? Artykuł Tureckie Pide z mięsem mielonym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak jerk po karaibsku z warzywami 200

jerk po karaibsku z warzywami to kurczak nacierany specjalnym zestawem przypraw i pieczony z warzywami. Jest cudownie aromatyczny i wilgotny. Kurczak jerk po karaibsku z warzywami to – jak już sama nazwa wskazuje – kuchnia karaibska, w szczególności ta z Jamajki. „Jerk” oznacza nacieranie mięsa (dobrze osuszonego) przyprawami (sypkimi lub mokrymi), dość pikantnymi tworzącymi przyprawę „jerk(...)kawałki. Przygotowane warzywa ułożyć w blasze do pieczenia/ naczyniu żaroodpornym. Polać bulionem i posypać tymiankiem. Na tak przygotowanych warzywach układać kawałki zamarynowanego kurczaka jerk. Polać resztą marynaty. Naczynie z kurczakiem i warzywami wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (nie przykrywać) na około 1-1,5 godzinę. W połowie pieczenia mięso przewrócić na drugą stronę. Kurczaka jerk

Pociąg Do Kuchni
Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii 143

mięsa. Jeżeli lubicie czasem zjeść solidny kawał dobrego mięsa to gorąco polecam sprawdzić ten przepis. Na zdjęciu stek mocno wysmażony – po 4 minuty z każdej strony, jeżeli wolicie średnio wysmażony wystarczy po 3 minuty z każdej strony. Składniki Stek: Stek kruchy z Antrykotu (250 – 300 g) Pieprz Olej do pieczenia 1 łyżka masła Sól Plastry cukinii(...)krojonych wzdłuż Oliwa z oliwek Przyprawa do grillowanych warzyw Sól Przygotowanie Stek wyciągamy z lodówki na około 1,5 godziny przed smażeniem. Smarujemy go delikatnie olejem i doprawiamy świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Rozgrzewamy patelnię grillową. Kładziemy stek i smażymy z obu stron. Aby uzyskać średnio wysmażony stek smażymy każdą stronę po 3 minuty. Stek mocno wysmażony po 4 minuty

Programista w kuchni
Rolada schabowa ze szpinakiem 197

czym dodać żółty ser i wymieszać. 3. Wyjąć mięso z lodówki, rozłożyć. Nałożyć farsz. Mięso zwinąć ciasno w rulon, obwiązać nicią kuchenną. Wierzch lekko natrzeć sosem sojowym i majerankiem. 4. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią spożywczą. Piec w 180 st.C przez ok 70-80 minut. Pod koniec pieczenia można zdjąć folię, aby mięsko się zrumieniło. 5. Podawać

Kuchnia domowa Ani
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 454

sól, pieprz, mielone chilli natka pietruszki do posypania   Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Mięso doprawić przyprawą do mięsa mielonego i  usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę pokroić w kostkę i dorzucić do mięsa, podsmażyć. Pieczarki pokroić na półplasterki i dodać na patelnię, posolić i dusić pod przykryciem aż puszczą sok. Następnie zdjąć pokrywkę i odparować(...)Papryki przeciąć na pół, oczyścić z białych włókien, napełnić farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, a na dno wlać trochę wody. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 45-50 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia wierzch papryk posypać tartym żółtym serem. Podawać na ciepło posypane posiekaną natką pietruszki

Simply Food
Papryka nadziewana kaszą gryczaną,oscypkiem, mięsem i cukinią 155

mięsa mielonego oscypki – wędzone i naturalne oliwa z oliwek papryka igołomska, ile chcecie. Może to być również inna papryka sól i pieprz do smaku passata di pomodoro rustica- do zapiekania trochę suchego oregano i świeże listki bazylii Mięso mielone podduś na odrobinie oliwy z oliwek. Przełóż do miski. Ugotowaną i zimną kaszę gryczaną wsyp do mięsa, dodaj(...)palcami farsz. Papryki "zamknij" odkrojoną końcówką z "antenką". Przełóż do naczynia do zapiekania. W misce rozrób sos pomidorowy z oliwą z oliwek, oregano i bazylią.  Zalej nim paprykę. Piecz najpierw pod przykryciem około pół godziny, następnie odkryj i zapiekaj około 15 minut . Podawaj na ciepło lub na zimno! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii 188

mięsa. Jeżeli lubicie czasem zjeść solidny kawał dobrego mięsa to gorąco polecam sprawdzić ten przepis. Na zdjęciu stek mocno wysmażony – po 4 minuty z każdej strony, jeżeli wolicie średnio wysmażony wystarczy po 3 minuty z każdej strony. Składniki Stek: Stek kruchy z Antrykotu (250 – 300 g) Pieprz Olej do pieczenia 1 łyżka masła Sól Plastry cukinii(...)krojonych wzdłuż Oliwa z oliwek Przyprawa do grillowanych warzyw Sól Przygotowanie Stek wyciągamy z lodówki na około 1,5 godziny przed smażeniem. Smarujemy go delikatnie olejem i doprawiamy świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Rozgrzewamy patelnię grillową. Kładziemy stek i smażymy z obu stron. Aby uzyskać średnio wysmażony stek smażymy każdą stronę po 3 minuty. Stek mocno wysmażony po 4 minuty

Programista w kuchni
Kotleciki z białej kiełbasy 180

kiełbasa. Wszyscy dobrze ją znamy jako parzoną kiełbasę podawaną z sosem lub chrzanem. Czasami też ją pieczemy. Jej nietypową odsłoną są kotleciki. Tak, nawet z białej kiełbasy możemy zrobić typowe danie obiadowe w postaci kotletów. Poniższy przepis zaczerpnęłam z bloga kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com Kotleciki mielone z białej kiełbasy Przygotuj dużą miskę, miseczkę, patelnię, łopatki do obracania kotletów, ewentualnie nóż, płaski talerz(...)porcji): 4 średnie białe kiełbasy, 2 jajka, 1 czerstwą bułkę kajzerkę, bułkę tartą, mniej więcej 2 łyżki majeranku, pieprz czarny mielony, maggi, olej do smażenia. Bułkę namocz. Surową kiełbasę wyjmij z osłonek. Jajka sparz. Do dużej miski przełóż mięso z kiełbasy, lekko odciśniętą bułkę oraz bułkę tartą (warto dodawać ją stopniowo, do uzyskania odpowiedniej konsystencji masy). Do miski wbij

blog.moje-pasje.info
Schab w miodowej marynacie. 172

Składniki: ok. 1 kg schabu bez kości 1 łyżka miodu 1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej 1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej duża szczypta soli 5 łyżek oliwy 1/2 łyżeczki soku z cytryny Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy (miód miałam zwykły - nie płynny). Schab płuczemy i dokładnie nacieramy marynatą z każdej strony. Odstawiamy do lodówki(...)całą noc. Następnie schab przekładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy wodą do poziomu około 5 mm, wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu Wyciągamy i odstawiamy na 5 minut żeby mięso odpoczęło (żeby soki zostały w mięsie). Pozostały sos można zagęścić odrobiną mąki i mamy pyszne dopełnienie naszego obiadu. Podajemy z kluskami i surówką. Smacznego

Moje-pitraszenie
Rolada schabowa z mięsem mielonym i suszonymi śliwkami 184

wody odrobina oleju Schab dokładnie oczyścić z błonek. Następnie rozkroić wzdłuż dłuższego boku na duży płat mięsa. Rozkrojony schab oprószyć słodką papryką, niewielką ilością majeranku, soli i pieprzu. Do mięsa mielonego dodać kaszę mannę i dokładnie wyrobić. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Następnie mięsną masę rozłożyć równomiernie na rozkrojonym schabie. W masę powciskać śliwki suszone. Całość ściśle zwinąć(...)naczynia żaroodpornego. Do naczynia wlać wodę, roladę posmarować na wierzchu olejem. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego na 180 C piekarnika. Piec ok 1 godzinę 45 minut, funkcja termoobieg. Na ok 20 minut przed końcem pieczenia naczynie odkryć aby wierzch ładnie się przyrumienił. Jeśli zaraz po uoeczeniu podajemy na ciepło odstawić na ok 20 minut przed pokrojeniem

Monia miesza i gotuje
Paszteciki z miesa ze szpinakiem 358

półplasterki. Czosnek i papryczkę posiekać. Na tłuszczu zeszklić cebulę z dodatkiem szczypty cukru i soli. Następnie dodać czosnek i papryczkę, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem mielonym. Szpinak lekko odcisnąć, tak aby pozbyć się jak największej ilości wody. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Na nim rozłożyć 1/2 szpinaku, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego dłuższego boku(...)zaczynając od dłuższego boku z farszem. Po zwinięciu lekko docisnąć, aby lepiej się trzymało. Pokroić w plastry grubości około 1,5 cm. Układać plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 15 minut. Najlepsze są ciepłe, ale na zimno też są smaczne. *kupuję gotowe, mrożone, ale zwracam uwagę aby było z masłem

królestwo garów
Pieczone ziemniaki ze śródziemnomorskim serkiem z chili i świeżym oregano 224

Polskie ziemniaki, śródziemnomorski serek, włoskie oregano i ostre chili. To pyszne połączenie światowych składników może być gorącą przekąską lub dodatkiem do dania głównego. Oto prosty i

My Chcemy Jeść
Spaghetti po sycylijsku. 167

startego parmezanu Przygotowanie; Bakłażana umyć, a następnie pokroić na plastry około 5mm. i w odrobinie oliwy zrumienić je z każdej strony a następnie odsączyć na papierowych ręcznikach. Mięso mielone , posiekaną cebulę oraz starty czosnek zrumienić na patelni z odrobiną oliwy, ciągle mieszając aby się nie przypaliło. Następnie dodać pomidory oraz przecier pomidorowy a także sos worcester, przyprawy oraz zioła(...)łyżki oliwy ugotować makaron al. dente, odcedzić i dodać do sosu. Posypać serem i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 17Cm lub 20 cm. natłuścić oliwą, dno wyłożyć papierem do pieczenia. Spód i boki tortownicy wyłożyć plastrami bakłażana. W środku umieścić makaron z sosem i przykryć pozostałymi plastrami bakłażana. Zapiekać w nagrzanym do 200C piekarniku około 40 min. Po wyjęciu

Radość kipiąca uśmiechem.
Grillowany kurczak o nucie miętowej ze szparagami i talarkami ziemniaczanymi 181

kurczaka myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i nacinamy z jednej str. Mięso obtaczamy w ziołowym oleju i odstawiamy na ok. 30 min. Następnie każdy oddzielnie filet przekładamy na folię aluminiową, na wierzch dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w długie paski paprykę. Całość przykrywamy folią. Kurczaka układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po 15 min z dwóch stron. Ziemniaki myjemy, kroimy na cienkie

Moniki Smakołyki