pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:196/291)

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską w sosie pomidorowym 149

Wszystko w aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem mleka kokosowego. Zapieczone w piekarniku. Proste, smaczne i jakże inne. Składniki: mięso mielone: 300 g z piersi indyka + 300 g z szynki wieprzowej duża cebula 3-4 czosnku przeciśniętego przez praskę 2 marchewki pół kapusty pekińskiej ( około 400- 450 g) woreczek ugotowanego na sypko ryżu 2 jajka olej do smażenia sól pieprz zioła(...)przesmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety przełożyć do naczynie żaroodpornego.  Bulion zagotować z koncentratem pomidorowym oraz mleczkiem kokosowym, doprawić do smaku pieprzem oraz ziołami. Zalać kotlety. Piec w piekarniku przez około 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

na moim stole...
Żeberka w sosie miodowo jabłkowym 123

zasmakowanie ich w pysznym, słodko kwaskowatym sosie z domieszką aromatycznego cynamonu. W podobny sposób można też zamarynować inne rodzaje mięsa, np. udka z kurczaka. Składniki: ok. 15 żeberek wieprzowych 200 ml kwaśnego soku jabłkowego (najlepiej z miąższem) 3 łyżki miodu (jeśli wolisz, możesz zamienić go syropem klonowym) 2 łyżki oleju roślinnego pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki sosu sojowego kilka nieobranych(...)przez około 24 godziny. Po upływie tego czasu wyjmij mięso z lodówki i pozwól mu się nieco ocieplić. Piekarnik rozgrzej do 230 st. C. Żeberka przełóż do naczynia do pieczenia, wstaw do piekarnika. Po 15 minutach zmniejsz temperaturę do 200 stopni i piecz jeszcze mniej więcej godzinę. Po tym czasie mięso powinno być już miękkie i kleiste. Na koniec

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskim 283

Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskim Postanowiłam nie bawić się w zawijanie pojedynczo gołąbków, zrobiłam to w jednej roladzie. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego z łopatki ·        1 całe jajko ·        Sól ·        1 łyżeczka papryki ostrej(...)górę, przykrywając mięso tak żeby wyszła nam rolada. 6.                Owijamy w folię aluminiową i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180 ° C . 7.                Po upieczeniu kroimy w plastry i polewamy rozgrzanym

Kulinarna Chwila
Gołąbki Drobiowe z Pieczarkami 141

window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na pyszne gołąbki z mięsem drobiowym i pieczarkami. Zapraszamy na pyszne gołąbki z mięsem drobiowym, pieczarkami i oczywiście ryżem. Zazwyczaj domowe gołąbki przygotowuje się z mięsem wieprzowym, jednak te również wychodzą przepyszne, sprawdźcie sami! Składniki: główka kapusty, 200 g ryżu, 0,5 kg drobiowego mięsa mielonego, 30 dag pieczarek, 2 cebule, pieprz, sól, czosnek granulowany(...)Pozostawiamy do ostygnięcia, po czym wycinamy twarde części liści. Na każdy z liści nakładamy  odpowiednią porcję farszu i zawijamy. Gołąbki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy bulionem i pieczemy w 180 stopniach pod przykryciem przez godzinę lub dłużej, aż kapusta będzie miękka. Gotowe gołąbki podajemy z sosem pieczarkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gołąbki Drobiowe z Pieczarkami pochodzi z serwisu

Przepiski.pl
Zapiekane rożki z tortilli 50299

Wyszło pysznie. Rożki podałam razem z sosem czosnkowym, ale myślę, że nawet ketchup się nada. 1 op. tortilli (5-6 sztuk) około 700-800 g mielonego mięsa (drobiowe lub wieprzowe) 1 cukinia 1 papryka czerwona 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka kukurydzy około 250 g tartej mozzarelli zioła prowansalskie sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Czosnek siekamy na plasterki(...)części, tak jak to pokazane na zdjęciu poniżej. Każdy kawałek zawijamy w rożek. Na dno sypiemy trochę tartego sera. Wypełniamy mięsnym nadzieniem. Rożki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, łączeniem do dołu. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez około 20-25 minut. Pod koniec czasu pieczenia rożki ostrożnie napełniamy kolejną porcją mozzarelli*. Zapiekamy dalej

Smaki Na Talerzu
Tarta z mięsem mielonym, porem i oliwkami na cieście francuskim 146

cieście francuskim. Zapiekłam ją z mieszanką z delikatnego twarogu z jajkami i mozarellą i wyszło przepysznie. Spróbujcie Składniki: – 1 op ciasta francuskiego – 400g mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) – 1 por – 60g oliwek czarnych – 60g ulubionego sera żółtego (u mnie cheddar) – 1 op mini mozarelli (125g) – 200g naturalnego twarogu delikatnego – 3 jajka – zioła(...)boki formy, ponakłuwać. Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach, wyłożyć na spód, następnie wyłożyć nadzienie mięsne, na mięsie równomiernie rozprowadzić mieszankę jajeczną, na wierzch wyłożyć mozarellę. Piec tartę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 45-50 minut. Smacznego Tarta z mięsem mielonym, porem i oliwkami na cieście francuskim Tarta z mięsem mielonym, porem i oliwkami

Smaki Armine
NAJLEPSZA KARKÓWKA W CEBULI - to jest to! 3302

gronie najbliższych? Ta karkówka zaskoczy wszystkich. Skorzystaj z przepisu i odkryj sekret tej pysznej i łatwej w przygotowaniu potrawy! :) Ślicznie pozdrawiam :) K.K.  SKŁADNIKI : ok. 8 kotletów z karkówki wieprzowej, lekko rozbitych 8 cebul pokrojonych w piórka 1 marchew pokrojona w kostkę 1 korzeń pietruszki, pokrojony w kostkę kawałek selera, pokrojony w kostkę 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie(...)paprykę (ewentualnie), podduszamy ok. 10 minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem - wlewamy całość do karkówki. Krok 4. Naczynie żaroodporne przykrywamy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 2 godziny i gotowe. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Papryki faszerowane 224

farsz - na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, by szybciej zmiękła do smażenia można dodać szczyptę soli, a następnie wrzucamy nasze mięsko. Ja użyłam mięsa z łopatki wieprzowej zmieszanego z wołowym, ale w zasadzie każde się nadaje :) Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, niewielką ilością czerwonej słodkiej papryki oraz ziołami i czekamy, aż całość się usmaży. W tym czasie(...)piekarnik do 200 st. C, nasze papryki przekładamy do naczynia żaroodpornego, wypełniamy je wodą tak na ok. 2 cm i całość pieczemy ok. 30-40 minut. W tym czasie ścieramy ser i na 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy nim papryki. Gdy się rozpuści można zajadać :) Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
Polędwiczki faszerowane mięsem mielonym i grzybami leśnymi 240

sposobów! Dzisiejsze będą z farszem mięsno-grzybowym. Myślę, że dobrym dodatkiem będzie marchewka kandyzowana z prażonymi migdałami czy po prostu młoda fasolka z masełkiem i bułką. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe(około 600-800g) 500g chudej karkówki 200g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych 3 g grzybów suszonych przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, majeranek,czosnek, cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 jajko(...)dużych oczkach maszynki, połączyć z farszem mięsnym, dodać jajko, dobrze wyrobić, rozłożyć prostokąty polędwiczki, nałożyć farsz, zwinąć, zamknąć wykałaczkami, folię aluminiową wysmarować olejem, włożyć zwinięte polędwiczki, zawinąć,  piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35 min., otworzyć z folii i piec około 10 min, do zrumienienia, podawać z  sosem grzybowym

Kuchnia Beaty
Makaron zapiekany z mięsem mielonym 164

Sposób na pyszny obiad, choć muszę przyznać, że bardzo kaloryczny. Mięso mielone z makaronem zapiekane pod żółtym serem… Skusicie się ?:) 1 godzina składniki: 400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 200 g makaronu (u mnie muszelki z pszenicy durum) 2 cebule 2 ząbki czosnku około 200 g kukurydzy (użyłam słodkiej kukurydzy Dawtona ) pomidory w puszce słodka papryka, sól, pieprz, zioła prowansalskie(...)żaroodporne wysmarować masłem. Ułożyć warstwę makaronu, następnie mięso i pozostały makaron. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć, oprószyć serem żółtym i piec kolejne 10 minut. Smacznego

Ania i Marcin gotują
Chińskie pierożki z wieprzowiną i krewetkami 240

wypełnienia od nadzienia mięsnego, przez warzywne, aż do słodkich bułek deserowych.   Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki gorącej wody szczypta soli Farsz: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 250 g krewetek 2 łyżki tartego świeżego imbiru pęczek szczypiorku, drobno posiekany 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego świeżo mielony pieprz(...)krążki ciasta, nakładamy łyżeczkę farszu i lepimy pierogi. Stawiamy je "po chińsku" falbanką do góry. Pierożki gotujemy przez około 8 minut na parze w bambusowym koszyku wyłożonym papierem do pieczenia. Papier wcześniej nacinamy w kilku miejscach, aby para mogła się przedostać do pierogów. Przygotowujemy sos- mieszamy wszystkie składniki. Pierożki jemy pałeczkami lub palcami, uprzednio maczając je w przygotowanym sosie

Smakowity Blog Kulinarny
Tradycyjny schab ze śliwką 228

Tradycyjne danie świąteczno-nieświąteczne. Pyszny na gorąco, jako danie główne lub następnego dnia, jako zimna przekąska na kanapki. Prosto, acz wykwintnie. Pychota. 1kg świeżego schabu wieprzowego ok. 15 sztuk suszonych śliwek szklanka bulionu warzywnego 1 spora cebula pieprz, sól olej do smażenia Schab płuczemy i wycieramy do sucha papierowym ręcznikiem. Jeśli jest na nim dużo tłuszczu, warto go nieco skroić(...)kilka śliwek, można również wykorzystać je do obłożenia mięsa. Całość zalewamy bulionem i zamykamy naczynie. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa (około godziny). W czasie pieczenia należy mięso w naczyniu kilka razy przewrócić. Podajemy pokrojone w plastry na półmisku, przykładowo z ulubionym sosem i surówką o raz frytkami

Kuchenna Kontrrewolucya
Roladki w cieście filo z mięsem mielonym i dipem miętowym 192

zapiekania z warzywami, mięsem lub serem. Przepis znajdzie się w e-booku serwisu ZpierwszegoTłoczenia.pl (klik) oraz Fooder.pl (klik) . Lista składników: 6 płatów ciasta filo 500 g mielonego mięsa wieprzowego 250 g świeżego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki rodzynek 1 łyżka orzeszków piniowych 3 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki oleju Kujawskiego z papryką ostrą, pomidorami i bazylią(...)masło, smarujemy nim każdy płat ciasta i składamy na pół. Na każdym podwójnym płacie ciasta układamy farsz. Brzegi ciasta zawijamy i rolujemy. Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy masłem i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Dip do roladek: Jogurt doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodajemy posiekane listki mięty

Smakowity Blog Kulinarny
Pasztet domowy a'la wątróbka. 177

Składniki : 2 kg mięsa wieprzowego  ( łopatka,karkówka ) 60 dkg wątroby drobiowej 4 średnie cebule 3 całe jajka 1 łyżeczka solanki (rodzaj soli do wyrobów wędliniarskich) 3 zwykłe bułki  (mogą być suche) 2 łyżki przyprawy do mięs np. Delikat sól 3 ząbki czosnku pieprz majeranek olej kminek  cały do posypania Sposób wykonania : Mięso pokroić na kawałki, podsmażyć(...)smaku,pieprz,sól,jajka i wyrabiamy mięso na jednolitą masę. Gotową masę wkładamy do wąskich  foremek aluminiowych lub do blaszek keksówek. Posypujemy kminkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 2 godzin w temperaturze 180 C. Jest pyszny,zrobiłem go kilka dni temu. Polecam !  Rada : Można do masy pasztetowej dodać trochę całego lub mielonego kminku, będzie miał ładny

Przepisy i porady kulinarne
Jak długo marynować mięso do pieczenia ? 84

WSZYSTKIE ARTYKUŁY GOTOWANIE SMAŻENIE PIECZENIE X jak długo marynować mięso do pieczenia ? Jak długo marynować mięso do pieczenia? Optymalne czasy i smakowite rezultaty. Poznaj najlepsze metody, by uzyskać pełen aromat mięsa. CZYTAJ WIĘCEJ Wprowadzenie do Marynowania Mięsa Marynowanie mięsa to proces polegający na namaczaniu go w specjalnej mieszance składającej się z przypraw, ziół, olejów i innych(...)które dodadzą mu wyjątkowego aromatu. Mięso drobiowe nie wymaga zazwyczaj długiego czasu marynowania, dlatego sprawdzi się w szybkich przygotowaniach. 3. Mięso Wieprzowe Mięso wieprzowe, takie jak karkówka czy żeberka, jest doskonałym kandydatem do marynowania. Jeśli wybierasz mięso wieprzowe, zwróć uwagę na jego grubość i zawartość tłuszczu. Mięso z nieco większą ilością tłuszczu może być bardziej soczyste po marynowaniu. 4. Mięso

Podstawy Gotowania
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 193

Robiłam zupę pieczarkową i zostało mi pół opakowania pieczarek. Czasem robię sos pieczarkowy do placków ziemniaczanych, ale tym razem zrobiłam z pieczarkami polędwiczki. Do nich podałam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Muszle faszerowane: przepis na wyjątkowe danie 70

smaków i tekstur w jednym daniu. Oto kroki, które pomogą Ci stworzyć to wyjątkowe danie: Składniki: Makaron muszelki (najlepiej jasne, by nadzienie było bardziej widoczne) Mięso mielone (mielone mięso wieprzowe, wołowe lub mieszanina) Cebula, posiekana Czosnek, posiekany Pomidory, obrane i pokrojone w kostkę Sól i pieprz do smaku Oliwa z oliwek Ser żółty, starty (opcjonalnie) Koper i natka pietruszki(...)nadziewaj mieszanką mięsa, cebuli i pomidorów. Jeśli lubisz, posyp startym serem żółtym na wierzchu nadziewanych muszelek. Połóż muszle w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 15-20 minut, aż ser się roztopi i muszle nabiorą rumianego koloru. Po wyjęciu z piekarnika posyp koperem i natką pietruszki jako dekorację. Smak i kreatywność w jednym

Ania i Marcin gotują
Gulasz z szynki (bardzo prosty) 115

dobrze jak ona. Wiadomo, mama gotuje zawsze najsmaczniej! Ten gulasz przygotowałam na oleju, jednak zdecydowanie wolę na smalcu. To jest dopiero smak i aromat! Składniki: * 1 kg szynki wieprzowej * olej lub smalec * 2 cebule * 3 ząbki czosnku * majeranek * sól * pieprz * 1 łyżka mąki *3 liście laurowe * 5 kulek ziela angielskiego Mięso umyłam pod bieżącą wodą i pokroiłam w kostkę(...)przyprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam. Ten gulasz przygotowałam na obiad na następny dzień.  Kiedy ostygł przykryłam z wierzchu folią spożywczą  Stella .  Używam produktów tej firmy do pieczenia, zapiekania oraz przechowywania żywności.  W okresie przedświątecznym zużywamy dużo tego rodzaju rzeczy i aby zapobiec przykrym niespodziankom kupuję już sprawdzone przez siebie folie spożywcze czy foremki do mięs

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z szynki (bardzo prosty) 166

dobrze jak ona. Wiadomo, mama gotuje zawsze najsmaczniej! Ten gulasz przygotowałam na oleju, jednak zdecydowanie wolę na smalcu. To jest dopiero smak i aromat! Składniki: * 1 kg szynki wieprzowej * olej lub smalec * 2 cebule * 3 ząbki czosnku * majeranek * sól * pieprz * 1 łyżka mąki *3 liście laurowe * 5 kulek ziela angielskiego Mięso umyłam pod bieżącą wodą i pokroiłam w kostkę(...)przyprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam. Ten gulasz przygotowałam na obiad na następny dzień.  Kiedy ostygł przykryłam z wierzchu folią spożywczą  Stella .  Używam produktów tej firmy do pieczenia, zapiekania oraz przechowywania żywności.  W okresie przedświątecznym zużywamy dużo tego rodzaju rzeczy i aby zapobiec przykrym niespodziankom kupuję już sprawdzone przez siebie folie spożywcze czy foremki do mięs

Pieprzyć z Fantazją
Tort gołąbkowy 178

gołąbki inaczej. Sposób przygotowania łatwiejszy, szybszy, bez zawijania i prezentuje się bardzo ładnie. Kapusta rozpływa się w ustach, jest bardzo smaczna. Polecam! Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowe i z indyka) dwie szklanki (400 g) ryżu dwie małe kapusty dwa ząbki czosnku papryka czerwona ostra/słodka pieprz, sól morska, bazylia cebula passata/przecier pomidorowy/pomidory w puszce 1. Z kapusty(...)piekarnik (200 stopni). Na spód tortownicy wykładamy szczelnie warstwę z połowy kapusty, na nią nakładamy mięso z ryżem przykrywamy drugą częścią kapusty i powoli zalewamy sosem pomidorowym.  6. Pieczemy 30 minut. W razie potrzeby trzeba przykryć wierzch tortu. Mmm Pycha

Na moim talerzu
Fit placuszki owsiane na jogurcie i recenzja patelni tytanowej WOLL 184

płatków owsianych) 2 łyżki miodu (dałam lipowy) łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu, soli i imbiru   Przygotowanie Mąkę przekładamy do miski, dodajemy jogurt, jajka, miód, proszek do pieczenia oraz cynamon, imbir i sól. Całość miksujemy na gładką masę. Następnie ciasto odstawiamy na około 20 minut (jeśli nam się bardzo spieszy można pominąć ten krok, nie uciekną wtedy(...)miałam okazję testować przez trzy tygodnie, w czasie których oprócz powyższych placków przygotowałam kilka innych pysznych rzeczy, np. kaszotto z warzywami (przepis wkrótce), omlet, placki ziemniaczane, paellę czy gulasz wieprzowy. Do tej pory zazwyczaj używałam patelni teflonowych lub ceramicznych, więc byłam ciekawa jak w kuchni sprawdzi się patelnia tytanowa , o której co prawda wcześniej słyszałam, ale nie miałam okazji

e-PrzepisyKulinarne
Sycąca zapiekanka meksykańska z cukinią 192

mięsem wyszła zapiekanka z dużą ilością białka.  Zapraszam do przetestowania przepisu Zapiekanka meksykańska z cukinią  0,3 kg mięsa mielonego z indyka 0,3 kg mięsa mielonego wieprzowego 4 pomidory pół puszki kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1 cebula 1 cukinia 7 ziemniaków przecier pomidorowy świeży rozmaryn świeża bazylia świeży tymianek 0,3 kg mozarella sól, pieprz Ziemniaki obieramy(...)już lekko miękkie, kroimy je w plasterki, układamy w naczyniu żaroodpornym, na to idzie cukinia, a kolejno  mięso, kolejna warstwa ziemniaków oraz cukinia. Na to ścieramy ser mozzarella. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 45 minut.  Smacznego

Kuchnia moimi oczami
POLĘDWICZKI W BOCZKU ZAPIEKANE Z ZIEMNIAKAMI 211

przy nim dużo, a efekt jest naprawdę zaskakujący. Do tego całość pięknie wygląda na talerzu. Czego chcieć więcej! To co?! Do dzieła! :) SKŁADNIKI: 4 duże ziemniaki 500-600 g polędwiczki wieprzowej (w temperaturze pokojowej) 100 g wędzonego boczku w plasterkach 200 g malutkich pieczarek 2 czerwone cebule 6 łyżek oleju 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól i świeżo(...)nagrzej do temperatury 180 stopni C . Na dno naczynia żaroodpornego wrzuć warzywa i podpiecz je przez około 10 - 15 minut .  Następnie wyjmij naczynie, ułóż na nim polędwiczki i piecz kolejne 30 minut . Po tym czasie sprawdź czy ziemniaki są już gotowe, a polędwiczki na chwilę zdejmij z warzyw, przełóż do pojemnika i przykryj folia - pozostaw je na 8 minut

Słodko-Słony Świat Ilony
Żeberka w sosie słodko – pikantnym 216

ulubionych dań zwłaszcza wśród panów. Dlatego zrobiłam kolejną wersję dania z żeberkami w roli głównej, tym razem w sosie słodko - pikantnym z nutą chili... Składniki: 1,5 kg żeberek wieprzowych listek laurowy Sos: 120 g brązowego cukru (ok. ½ szklanki) ½ szklanki wody 4-5 ząbków czosnku ¼  łyżeczki chili 5 łyżek jasnego sosu  sojowego 2 łyżki musztardy Wykonanie: Do dużego(...)wyjęłam z garnka. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Mięso przełożyłam do naczynia żaroodpornego, zalałam sosem, przykryłam srebrną folią i wstawiłam do piekarnika na 45 minut. 15 minut przed końcem pieczenia poodwracałam żeberka na drugą stronę i ponownie wstawiłam do pieczenia. Sprawdziłam czy mięso jest miękkie.  Żeberka wymagały dopieczenia, więc wstawiłam je do piekarnika jeszcze

Kuchnia u Krysi
Tort gołąbkowy 272

gołąbki inaczej. Sposób przygotowania łatwiejszy, szybszy, bez zawijania i prezentuje się bardzo ładnie. Kapusta rozpływa się w ustach, jest bardzo smaczna. Polecam! Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowe i z indyka) dwie szklanki (400 g) ryżu dwie małe kapusty dwa ząbki czosnku papryka czerwona ostra/słodka pieprz, sól morska, bazylia cebula passata/przecier pomidorowy/pomidory w puszce 1. Z kapusty(...)piekarnik (200 stopni). Na spód tortownicy wykładamy szczelnie warstwę z połowy kapusty, na nią nakładamy mięso z ryżem przykrywamy drugą częścią kapusty i powoli zalewamy sosem pomidorowym.  6. Pieczemy 30 minut. W razie potrzeby trzeba przykryć wierzch tortu. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Chili con carne 220

jadłam. Wtedy miałam jeszcze nie wypalone kubki smakowe :) Poniżej przedstawiam przepis na moją wersje tego cudownego meksykańskiego dania, która nie jest zbyt ostra :) Składniki: ½ kg mielonego mięsa wołowego lub wieprzowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka pieprzu Cayenne ½ łyżeczka Curry ½ łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka vegety 3 łyżki przecieru(...)można dolać trochę wody i ponownie zagotować. Polecam podawać Chili con carne z chlebem i gorącą herbatą, co sprawia, że danie nie jest takie ostre. Gdy popijamy zimnymi napojami piecze mocniej :)  Smacznego :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania