pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:236/369)

Zapiekanka makaronowa na szybko 96

kostkę, zrumienić na 1 łyżce masła i dodać do makaronu. Pieczarki oczyścić, pokroić, usmażyć na maśle i gdy woda odparuje dodać pokrojoną szynkę/kiełbasę. Chwilę podsmażyć i wyłożyć na makaron i wymieszać . Przecier pomidorowy rozcieńczyć w połowie szklanki wody z przyprawami i 2/3 startego sera. Zalać sosem makaron, posypać resztą sera i piec w temperaturze 180 stopni przez

Tradycyjna Kuchnia
Placuszki z cukinii i ziemniaków 222

stron. Podajemy z sosem tzatziki lub innym jogurtowym sosem. Smacznego!!! A oto inne propozycje na wykorzystanie cukinii: Obiady: Złote placuszki z cukinii Zielone placuszki z cukinii Cukinia faszerowana mięsem mielonym   Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami Leczo z cukinią i kiełbasą   Mięso mielone z cukinią i pieczarkami Zupa-krem z cukinii i ziemniaków Przetwory: Leczo z cukinii na zimę

Kuchnia domowa Ani
Kurczak cajun z szparagami 303

minutach -pieczarki- smażymy ok 10 min- lub do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek. Wlewamy śmietane, dodajemy szparagi szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień) :) Smacznego

Smaki Edyty
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 74

potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto będzie kleik na kolację Vegetarian, simple, not fast, but delicious! May be served solo or as a side to any meat(...)allow the sauce to thicken in proper time and instead of risotto for dinner we’ll have gruel SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS

Martyna Cooks
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 89

potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto będzie kleik na kolację Vegetarian, simple, not fast, but delicious! May be served solo or as a side to any meat(...)allow the sauce to thicken in proper time and instead of risotto for dinner we’ll have gruel SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS

Martyna Cooks
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 106

potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisy bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto będzie kleik na kolację Vegetarian, simple, not fast, but delicious! May be served solo or as a side to any meat(...)allow the sauce to thicken in proper time and instead of risotto for dinner we’ll have gruel SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS

Martyna Cooks
SCHAB PO BAKOŃSKU 163

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 4 plastry schabu, średnia cebula, 20 dag pieczarek, nieduża

JejKuchnia
DANIE JEDNOGARNKOWE Z PIECZARKAMI 114

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 24 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-10 Składniki: 10 średnich cebul, około 1,7 kg pieczarek, 8

JejKuchnia
DIP TATARSKI 162

Niezawodny pyszny dodatek do wędlin , szaszłyków, karkóweczki,schabu..Pyszny Składniki: 200 ml gestego majonezu 150 ml smietany 18% 2 ogórki konserwowe 10 matynowanych pieczarek sok z

Z Majeczką w kuchni
Rolada z piersi indyka w dwóch smakach - z pieczarkami bądź szpinakiem 207

dusimy na maśle klarowanym. Skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nam nie ściemniały. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Posiekaną cebulę dusimy na oleju. Kotleta smarujemy cienko serkiem topionym. Układamy warstwę pieczarek z cebulą. Posypujemy serem żółtym. Zawijamy ścisło. Rolada nr 2: Świeży szpinak pozbawiony łodyg wrzucamy na rozgrzane masło klarowane. Mieszamy. Dodajemy 1 starty ząbek czosnku. Wyłączamy. Doprawiamy odrobiną soli(...)czasie sosem a na ostatnie kilka minut zdejmujemy przykrywkę. Następnie usuwamy ewentualne wykałaczki. Roladę kroimy najlepiej lekko przestygniętą wtedy wyjdą piękne plastry. Ja niestety zbyt szybko pokroiłam gorące roladki i trochę się rozpadły. Roladki podałam z gotowanymi ziemniaczkami oraz buraczkami. Mąż był poważnie zachwycony. Ja też uważam, że wyszło pysznie. Jemu bardziej podeszła roladki z pieczarką - mi ze szpinakiem

Kuchnia po mojemu
Jajka na Wielkanoc 229

brokuła i sałaty lodowej, z kiełkami i czarnuszką Jajka w sosie jogurtowo-pietruszkowym Jajko sadzone na grzance z bobem Jajka zapiekane z ciecierzycą i brokułami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Pasta z awokado z jajkiem i grana padano Podpłomyk

Moja smaczna kuchnia
Gulasz mięsny z papryką, grzybami i kiszonymi ogórkami 150

czerwone papryki 1 żółta papryka 3 ogórki kiszone 500 g pieczarek 5 dużych podgrzybków przyprawy – wedle uznania, ja lubię dodać ich więcej, by były wyczuwalne: sól, pieprz, lubczyk, majeranek, chili, vegeta natur, ziele angielskie, 3 liście laurowe kolendra i kminek w ziarenkach masło klarowane mąka kukurydziana do zagęszczenia sosu świeży koperek Jak przyrządzić? Umyte mięso osusz i oczyść

Zasmakuj Kuchni
STEK Z KARCZKU Z CIECIERZYCĄ I GRZYBAMI 123

każdej strony. Karczek odkładamy na 1 godzinę do lodówki.  Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. Przekładamy do garnka i podpiekamy na maśle, doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Po około 10 minutach wlewamy śmietanę i gotujemy na bardzo małym ogniu aż się częściowo zredukuje, wsypujemy do sosu 1/2 puszkę ciecierzycy i mieszamy. Sos jest gotowy, dodajemy pokrojoną natkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz mięsny z papryką, grzybami i kiszonymi ogórkami 194

czerwone papryki 1 żółta papryka 3 ogórki kiszone 500 g pieczarek 5 dużych podgrzybków przyprawy - wedle uznania, ja lubię dodać ich więcej, by były wyczuwalne: sól, pieprz, lubczyk, majeranek, chili, vegeta natur, ziele angielskie, 3 liście laurowe kolendra i kminek w ziarenkach masło klarowane mąka kukurydziana do zagęszczenia sosu świeży koperek   Jak przyrządzić? Umyte mięso osusz i oczyść

Zasmakuj Kuchni
Szynka duszona. 171

przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy cebula będzie zeszklona wrzucamy pokrojone pieczarki i smażymy dalej do ich zrumienienia. Następnie szynkę wkładamy z powrotem do garnka i dolewamy bulion warzywny lub wodę, tak aby mięso zostało dobrze przykryte. Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy gaz, dusimy do miękkości. Przed końcem gotowania sos należy zagęścić. Smacznego. Uwagi : Do sosu możemy dorzucić szalotki. Jeśli chcemy

Plate of Joy