pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:227/369)

Faszerowana cukinia przepis 174

cebulę – podsmażamy i dodajemy później do usmażonego mięsa; -w kolejnym etapie smażymy pieczarki i usmażone dodajemy do mięsa, papryki i cebuli; -następnie na patelnię dodajemy przeciery pomidorowe lub zmiksowane pomidory wraz z posiekanym drobno czosnkiem oraz dodajemy oregano i bazylię – po 2 minutach dodajemy sos do naszego garnka z farszem; -cały farsz mieszamy i faszerujemy nim przekrojone i wydrążone cukinie

MintTaste
Kociołek z kurczakiem, pomidorami i papryką 358

ponownie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną w 3 cm paseczki czerwoną paprykę oraz plastry pieczarek. Całość podlewamy wodą. Dusimy na wolnym ogniu. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy cukrem i solą. Danie dusimy przez około 40 minut. Kociołek jest gotowy gdy sos delikatnie się zagęści

VioletoweKucharzenie
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 187

temperatura smażenia spowodują, że pieczarki szybko się zrumienią i nie puszczą wody. Zrumienione pieczarki przełożyć do garnka z cebulą i mięsem. Całość dusić do miękkości - ok 45 minut. W międzyczasie trzeba dolewać wody, która odparuje - najlepiej dolewać wodę gorącą. Gdy mięso będzie miękkie należy zrobić sos.  Na patelnię wrzucić dwie łyżki tłuszczu, rozpuścić i dodać mąkę. Podsmażyć do zrumienienia

Ze smakiem bez glutenu
WOLOWINA PO BURGUNDZKU W KREMOWYM SOSIE POMIDOROWO-BAZYLIOWYM 138

duże, rozpływające się w ustach kawałki mięsa, aromatyczne grzyby i kremowy, pomidorowy sos. Polecam z ziemniakami i buraczkami z chrzanem.  Smacznego ! ------------------------------------------------------------------------ Liczba porcji: 4 Czas przygotowania : 3,5 godziny ------------------------------------------------------------------------ SKŁADNIKI: 800 g wołowiny bez kości 200 g wędzonego boczku 3 ząbki czosnku 300 g pieczarek 300 g szalotek lub małych cebulek 3 duże cebule 3 marchewki 2 duże pomidory

Moja Książka Kucharska
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6431

śledziowa z pieczonymi burakami 2. Śledzie w sosie koperkowo-jogurtowym 3. Śledzie w sosie musztardowym 4. Najlepsze śledzie wigilijne 5. Śledzie po kaszubsku Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii 7. Kruche marchewki

Czerwona Porzeczka
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 14.10.2016r. 159

Rozgrzewająca aromatyczna herbata   Gołąbki bez zawijania w jasnym sosie   Agnieszka Bułeczki cynamonowe   Aga Sałatka z czerwonym ryżem, wędzonym kurczakiem i serem Marzena  Enchilada   Małgosia  Pure z dyni i papryki chili Angelika Naleśniki idealne   Kasia Zupa krem z borowików i brązowych pieczarek z nutą lubczyku, czerwonego pieprzu i parmezanu   Danuta Mus jabłkowy

Magiczne Życie Marty
Sos tatarski 124

niego używane, zależne od indywidualnych smaków i gustów. Jedyne, bez czego porządny sos tatarski obejść się nie może żadną miarą, to: grzybki marynowane, ogórki kiszone i majonez. Co do reszty składników, przepisów jest wiele. Oto moja propozycja: Składniki:  nieduży słoiczek leśnych grzybów marynowanych (ew. pieczarek)  dwa duże ogórki kiszone (ew. konserwowe) dwie solidne łyżki stołowe majonezu (tylko Kielecki

Aromatyczne Podróże
Gulasz mięsny z dzika 159

zrumieć boczek pokrojony w kostkę. Dodaj do mięsa. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki i również dodaj do mięsa. Całość zalej bulionem, dopraw solą i gotuj gulasz około godziny. Na suchej patelni zrumień mąkę po czym dodaj masło. Smaż przez chwilę, a następnie dodaj szklankę sosu energicznie mieszając. Dobrze rozprowadzoną zasmażkę dodaj do gulaszu, wymieszaj i zagotuj. Gotowy gulasz posyp

codojedzenia
SAŁATKA Z TORTELINI,OGÓRKA I SZYNKI 602

PROSTA DO ZROBIENIA TYLKO 3 SKŁADNIKI+SOS A SZCZEGÓLNIE FAJNA TERAZ W SEZONIE JAK MAMY PYSZNE ZIELONE OGÓRKI IDEALNA NA PRZYJĘCIE JAK I NA CO DZIEŃ SKŁADNIKI: OGÓREK ZIELONY DŁUGI 25 DAG SZYNKI KONSERWOWEJ PIEROŻKI TORTELINI NAJLEPIEJ Z PIECZARKAMI LUB SEREM 4-5 ŁYŻEK MAJONEZU 2 ŁYŻKI ŚMIETANY 18% ZĄBEK CZOSNKU SÓL ,PIEPRZ (można dodać drobno posiekany koperek jak ktoś

Swojskie jedzonko
Pizza- ciasto na pizzę bez mleka 232

zawijamy do góry i smarujemy oliwą z oliwek. Środek smarujemy passatą, posypujemy pieczarkami i kukurydzą. Wstawiamy do nagrzanego do 200st C piekarnika na ok 10 minut, po czym wyciągamy posypujemy startą na grubych oczkach mozzarellą i zapiekamy jeszcze 5 minut.   Pizzę podajemy z ulubionymi sosami. Możemy także skomponować własne dodatki

Kuchnia w czekoladzie
Szybkie danie dla studenta za 2,50 zł/os. 266

Składniki: 1 torebka ryżu parboiled, 100 g 1 puszka soczewicy 8 pieczarek 1/2 opakowania warzyw mrożonych (marchewka, groszek, zielona fasolka) 2 ząbki czosnku 1/3 opakowania makaronu babuni (cieniutki jak do rosołu) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego trochę kiełków, np. brokuła oliwa z oliwek pieprz, sos chili, sos sojowy, oregano, imbir Ryż wrzucamy do gorącej osolonej wody i gotujemy do wypełnienia się

vegetanie
ŁAZANKI 124

harcerską będziecie mogli skosztować :   1. Babki ziemniaczanej z wędzonym boczkiem i sosem z leśnych grzybów 2. Szarlotki polskiej 3. Pischingera 4. Gorącej czekolady 5. Tortu czekoladowego (jak z przedwojennej warszawskiej kawiarni "Ziemiańska") 6. Łazanek (z kiszonej i słodkiej kapusty z dodatkiem boczku i pieczarek) 7. Bigosu na gęsinie 8. Chleba domowego Serdecznie zapraszam w imieniu swoim i organizatorów :) Łazanki

Kuchnia w opałach
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANO-SCHABOWA 256

Polecam gorąco, bo zapiekanka wyszła pyszna: mięciutkie chude mięsko, ziemniaki i śmietanowy sos stanowią fajny pomysł na pożywny jednogarnkowy obiad.  Z chęcią będę wracała do tego przepisu :)) Składniki: 3 ziemniaki średniej wielkości ok. 600 g schabu 2 duże cebule 2 marchewki 30 dag małych pieczarek 30 dag żółtego sera 300 ml śmietany 18% sól, pieprz słodka i ostra papryka

Walijskie Pichcenie
Zapiekanki damskie i męskie :) 312

kroimy wzdłuż na pół, na część z nich kładziemy pieczarki, resztę pieczarek mieszamy z mięsem i układamy na pozostałych bułkach. Posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 190 st C do czasu, aż ser się stopi, a bułki podpieką. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego

chwile dla mnie
Flądra w gniazdku 184

nasze fląderki, doprawione przyprawą do ryb. W środek po kilka kawałków przesmażonych pieczarek. Jajko ubić z dodatkiem śmietany kremowej, doprawić  solą i pieprzem. Do każdej foremki wlać po 2 łyżki i wstawić do nagrzanego  do 190 oC piekarnika. Zapiekać 10 - 12 minut. Podałem z sosem mojo, ale dobry też jest sos czosnkowy czy jogurtowo-koperkowy

Kulinarny karnet Christophera
Kanapka na ciepło II 129

powstawała. Pokrojoną w kostkę szybkę przesmażamy bez tłuszczu. Dorzucamy pokrojone w kosteczkę pieczarki.  Oraz paprykę czerwoną pokrojoną w paski. Wszystko przyprawiamy. Moja przyprawa do pizzy króluje ostatnio w kuchni. Ciepłe wykładamy na ulubione pieczywo. Na to cienkie plasterki sera żółtego. I ulubiony ketchup,bądź sos. Co kto lubi

Magiczne Życie Marty
Pizza. Razy dwa - dla każdego coś innego. 185

wymieszałam. Wyłożyłam je na spód. Ogórki pokroiłam także w plastry. Na pieczarkach ułożyłam ogórki, szynke i posypałam paseczkami sera. Piekłam w 200 stopniach ok. 35 minut, ustawiając na mocne grzanie spodu.   ************************************************* PIZZA Z TUŃCZYKIEM I SEREM CAMEMBERT (własna wariacja;) puszka rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym pomidor 4 ogórki kiszone krążek sera camembert 3 łyżki koncentratu pomidorowego (lub keczupu

W kuchni Karmel-itki
Szybka potrawka wiosenna z kurczakiem i szparagami / Easy spring asparagus and chicken stew 260

Dziś przedstawiam świetny pomysł na pyszny, szybki i sycący obiad po pracy da całej rodziny. Potrawka z kurczakiem, szparagami, papryką, grzybami i szpinakiem w pysznym sosie pomidorowym sprawdzi się zawsze. A podana z chrupiącym chlebkiem na pewno nie skończy się na jednej porcji. Zawsze robię go więcej i zamrażam w formie porcji na jeden talerz żeby poratować się obiadem(...)grzybów pokrojonych w grube plasterki lub ćwiartki(4-5 pieczarek) 200 g szparagów, z przyciętymi zdrewniałymi końcami, pokrojone na trzy części, łodygi i czubki oddzielnie ¼ szklanki czerwonego wytrawnego wina 1 garść pomidorków koktajlowych, pokrojonych na połówki 1 łyżka kaparów, odsączonych z zalewy 1 garść szpinaku baby 1 ½ szklanki ulubionego sosu pomidorowego, domowego lub ze sklepu ½ szklanki bulionu drobiowego ½ szklanki świeżej

karmelowy
Filet z kurczaka z ryżowymi krokiecikami w sosie cytrynowym 238

cytrusy wyparzany dwukrotnie, aby pozbyć się goryczki jedna z dwóch cytryn i pomarańczę kroimy w plasterki lub w ćwiarteczki ugotowany ryż doprawiany solą i pieprzem, wrzucamy przesmażone pieczarki pokrojone pomidorki oraz mozzarellę, wbijamy jajko mieszamy z powstałej masy formujemy dwiema łyżkami krokieciki, które kolejno obtaczany w mące, jajku oraz w bułce i smażymy na rozgrzanym(...)niej skórkę dorzucamy pokrojone cytrusy dolewamy wino i dusimy około 10 minut pod przykryciem pod koniec kiedy kurczak będzie już miękki dorzucamy łyżkę masła podajemy z ciepłymi krokiecikami skropionymi sosem cytrynowym i plasterkami cytrusów z listkiem świeżej bazylii Smacznego!! PS do krokiecików najlepszy będzie ryż ugotowany na lepko np. jaśminowy

Luźna Kuchnia
Zupa a’la strogonoff 299

Pokazywałam Wam już moją wersję na danie strogonow. Tamta wersja jest bardziej sycąca, bardziej gęsta, nie aż tak jak sos, ale znacznie bardziej niż zupa. Strogonow cieszy się dużą popularnością u nas w domu, ale chciałam zrobić trochę lżejszą wersję tego dania. Wieprzowinę zamieniłam na pierś z kurczaka, zupa jest bardziej płynna, lżejsza i znacznie szybciej się przygotowuje. Zupa(...)Powiem szczerze, że mi makaron też się idealnie w nią wkomponował. Pyszna, aromatyczna zupa a’la strogonoff, polecam serdecznie! Składniki: - 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka; - 20 dag pieczarek; - 3 ogórki konserwowe; - 1 duża cebula; - 1/2 czerwonej papryki; - 1 łyżeczka ostrej musztardy; - ostra mielona papryka, słodka mielona papryka, sól, pieprz - 4 łyżki koncentratu pomidorowego; - 1/4 szklanki śmietany 30% Wykonanie

dom-agi.pl
Piersi kurze z dodatkami 160

złoty kolor. Dodać piersi kurze, pieczarki i smażyć aż kurczak straci kolor surowizny. Dodać pastę ajvar i wymieszać. Fasolę i ciecierzycę odcedzić i dodać do kurczaka, wlać wodę. Dodać przecier pomidorowy i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 10 minut. Podawać z makaronem lub ryżem lub bułeczkami. Sos można zagęścić odrobiną mąki rozmieszaną w małej

Kuchnia Pokoleń
Kotlety z jajek 164

Tylko zaproponowany przez nią sos kurkowy zastąpię sosem z suszonych grzybów. Niestety w "moim" lesie (czytaj 500 m... no może niecały kilometr od mojego domu) kurki nie rosną (jest za to dużo gąsek, zdarzają się maślaki, borowiki i podgrzybki). Kotlety z jajek Przygotuj garnek, patelnię, łopatki do przewracania kotletów i mieszania pieczarek, łyżkę, nóż i deskę do krojenia, tarkę, większą(...)masła. Na rozgrzany tłuszcz przełóż pieczarki. Smaż chwilę mieszając. Usmażone grzyby dopraw do smaku solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i przyprawą w płynie typu maggi i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane pieczarki przełóż do startych jajek.Na patelni, na której smażyły się grzyby, roztop pozostałe masło. Usmaż na nim cebulę. Gdy cebula ładnie się zezłoci, przełóż ją do jajek. Do miski ze startymi

blog.moje-pasje.info
Sos tatarski, domowy - odchudzony 141

sosu tatarskiego, trwa to nie więcej niż kwadrans, a smakuje doskonale. Moje wydanie jest w wersji odchudzonej kalorycznie, ale nie smakowo, tak więc polecam na Wielkanoc idealny dodatek do jaj, śledzi i wędlin. Składniki: - 2 lub 3 ogórki konserwowe ja użyłam marynowanych w musztardzie, ale zwykłe też będą dobre - 1 słoik ok. 200 ml marynowanych grzybów, mogą być pieczarki(...)Ogórki i grzyby kroimy w kosteczkę lub paski, szczypiorek drobno siekamy. 2. Łączymy ze sobą w naczyniu pozostałe składniki, dodajemy grzyby, ogórki i szczypiorek, mieszamy, doprawiamy do smaku. Sos tatarski najlepiej jest zrobić 2-3 dni wcześniej i odstawić do lodówki aby smaki sobą przeszły

Apetyczna babeczka
5 najlepszych marynat do tofu 157

wszelakich dipów, sosów, kremów, można je także wykorzystywać do przygotowywania ciast (przymierzam się do przygotowania tofurnika, czyli wegańskiego sernika – z pewnością pochwalę się efektami!). Natomiast tofu naturalne idealnie zastąpi mięso – jeśli nie wierzysz, to sprawdź sam i przygotuj chili con carne w wersji bezmięsnej lub tofucznicę z pieczarkami ! Naturalne tofu(...)piekarniku lub przygotuj szaszłyki i upiecz na grillu. Marynata musztardowa Składniki 2 łyżki łagodnej musztardy (stołowej, jerozolimskiej) 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka ulubionego słodzika (ksylitol, erytrytol, cukier) 1/4 szklanki wody Marynata ziołowa Składniki 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oliwy z oliwek

Vegan Taste
Placek po węgiersku 288

kotlet schabowy – schabowy inaczej – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami PLACEK PO WĘGIERSKU Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 1 h 50 minut Składniki: – 300 g wołowiny na gulasz – 1 cebula – pół czerwonej papryki – 1 szklanka passaty pomidorowej – 1 szklanka białego wina – 1 łyżka sosu tabasco – woda – 0,5 kg ziemniaków

nietylkopasta.pl
Śledzie z pieczarkami i pomidorami 179

pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić pieczarki, aż woda wyparuje i będą prawie suche. Pieczarki dodać do cebuli, dodać przecier, cukier, majeranek, ocet, sok z cytryny i połowę szklanki oleju. Wszystko doprawić solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu przez około 10 minut. Pozostawić do wystygnięcia - sos musi być dobrze doprawiony. Pokrojone śledzie wymieszać z zimnym sosem, włożyć do lodówki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
POTRAWA JEDNOGARNKOWA A ' LA STROGONOW 194

Fasolkę odcedzić.Cebulę podsmażyć na oleju , dodać do rondla.Dorzucić parówki i podsmażone pieczarki ,zalać bulionem i dusić 20- minut.Przyprawić,dodać musztardę,koncentrat pomidorowy,paprykę w proszku i fasolę,wymieszac i jeszcze raz doprawić jak potrzeba. Śmietanę wymieszać z mąką1lub 2 łyżki i wlać do sosu,wymieszać dokładnie.Chwilę zagotować i gotowe.Podajemy z makaronem lub kaszą,albo z ziemniakami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sos pieczarkowo-musztardowy 115

Lubię dania szybkie, mało pracochłonne, sycące i smaczne. No ale kto nie lubi? Moja dzisiejsza propozycja to śmietankowe pieczarki duszone z musztardą

To co kocham
Makaron z jarmużem i pieczonym bakłażanem 161

drobno pokrojoną cebulę, czosnek i imbir, gdy się zarumienią dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, chwilę razem smażymy, a następnie zalewamy bulionem i wodą. Dodajemy paprykę pokrojoną w podłużne pasy, dusimy kilka minut, pod koniec wrzucamy podpieczone plastry bakłażanów, zaprawiamy śmietanką z mąką, doprowadzamy do wrzenia. Do sosu warzywnego przekładamy ugotowany makaron, mieszamy, zdejmujemy z ognia. Na koniec dodajemy liście jarmużu

Apetyczna babeczka
pieczarki w śmietanie z koperkiem... 903

Składniki: masło 1/4 kostki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieczarki 60 dag, kostka rosolowa 1 sztuka/grzybowa, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 200 ml

W Mojej Kuchni Lubię
Kasza pęczak w sosie pomidorowym z kurczakiem i warzywami. 352

Pęczak w sosie pomidorowym z warzywami i kurczakiem smakuje świetnie.Dodajemy takie warzywa,jakie lubimy . Bardzo ekspresowy obiad. Składniki: Kasza pęczak ,jedna szklanka połowa piersi z kurczaka papryka por ,zielona i biała część cebulka,mała pieczarki,kilka mała puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego sól,pieprz,ulubione dodatkowe przyprawy Kaszę płuczemy,następnie gotujemy w 3 szklankach wody 15 ,20 minut

Ladylaura.
Gulasz z serc indyczych z pieczarkami 123

zdjąć sitkiem ) i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy umyte i pokrojone pieczarki i jeszcze chwilę gotujemy. Następnie zagęszczamy śmietaną z mąką ( dobrze jest odlać trochę wywaru dodać do niego śmietanę, mąkę i razem wymieszać przed wlaniem do całości ). Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy aż sos zacznie gęstnieć. Po zakończeniu gotowania dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami 293

olej.  Dodajemy kurczaka, przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy na złoto. Dorzucamy pieczarki, szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem, dorzucamy serek i śmietanę oraz gałkę muszkatołową. Gotujemy przez 10 minut na małym ogniu. Ugotowany makaron odcedzamy i dorzucamy do sosu. Mieszamy i wykładamy na talerze. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym 138

Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje. Zapraszam do sklepu RAFEX! Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych

VioletoweKucharzenie
Sos z boczników. 189

Sos z boczników idealnie pasuje do wielu dań. U mnie pojawił się ostatnio przy okazji kotletów z kaszy gryczanej tzw. Hreczniaków. Przepis  TU Boczniaki to grzyby, które bardzo szybko można przygotować  podobnie jak pieczarki. Chociaż potrawa z boczniaków jest dla mnie bardziej lżejsza. SKŁADNIKI  350 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz odrobina

W kuchennym oknie Ewy
Wakacyjne wyprawy - ciąg dalszy. Bałkany 160

przewrócić na drugą stronę. Sałatka :   Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki (szatkujemy), pieczarki kroimy w drobne płatki, pomidora w kostkę, a cebulę w półplasterki. Wszystko przekładamy do miski i dodajemy kukurydzę. Sałatka jest niemal gotowa :) Możemy ją polać oliwą i posypać pieprzem, ale my proponujemy sos, który nada sałatce fajny smaczek :) Sos:   3 łyżki oliwy z oliwek wlewamy

vegetanie
Szaszłyki z kurczaka i indyka 387

zabieramy się za nakłuwanie ;) Ja robiłam to w następującej kolejności: mięso papryka pieczarka cebula itd. Układam wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skraplam oliwą i posypuję niewielką ilością natki pietruszki. Piekę w piekarniku przez około 30-35 min w temp. 200 stopni Podaję z sosem czosnkowym - przepis ---> klik Smacznego :) Jeżeli spodobał Ci się ten post to zapraszam

Kolejny blog o gotowaniu
Spaghetti z pieczarkami i szynką 325

Szalotkę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na patelni, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić do smaku i podsmażać, aż woda odparuje. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w paski szynkę. Następnie wlać na patelnię śmietankę i dodać musztardę. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i poczekać aż sos zgęstnieje.  Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i dodać

Pasja Smaku
podudzia z pieczarkami.. 188

kurczaka i na oleju gorącym zrumienić, odłożyć na talerz na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, papryczką marynowaną ostrą razem z pestkami dolać wody, włożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką z ciut wodą i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki podawać z ziemniakami, ryżem, kaszami...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię