pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:224/369)

Warsztaty i Frykas z perliczki wielkopolskiej z ziemniaczaną babką wg Adama Chrząstowskiego 174

uroczystą kolację z daniami, które u nie których osób wzbudziły kontrowersje (podwędzany befsztyk tatarski; krem z pokrzywy, jajko sous-vide, piana z pietruszki; polędwica wołowa sous vide i sos z pieczonych raków; zapiekanka z grzybów, selera i gruszki, galaretka z truskawki, Parfait z młodych pędów sosny, galaretką z jeżyny i sezamowym mini ciasteczkiem, oraz pokazem otwierania wina musującego za pomocą(...)cebule w piórka. Na kostce masła szklimy cebulę, dodajemy mięso i pieczarki, obsmażamy całość. W rondelku robimy zasmażkę: rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, zasmażamy i rozprowadzamy białym winem. Zasmażkę dodajemy do mięsa, dusimy chwilkę, dodajemy groszek, posiekaną natkę pietruszki, oraz wlewamy śmietanę, Gotujemy aż powstanie kremowy sos. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz gałką muszkatałową. Podajemy frykas z rombami babki ziemniaczanej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowana papryka 168

pieczarki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 średnia cebula 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku Salsa: 5 pomidorów 1/2 żółtej papryki  1/2 szklanki soku pomidorowego sol i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki  1/2 łyżeczki suszonej bazylii Dodatkowo: 1/2 l wywaru warzywnego Przygotowanie: Zaczynam od przygotowania sosu, pomidory lekko nacinam(...)rozpaść. Paprykę myję przekrawam u góry, tworząc pokryweczki  i czyszczę z pestek. Łączę ze sobą mielone mięso, pokruszony ser feta i pokrojone podsmażone na maśle, pokrojone w kosteczkę pieczarki i cebulę. Doprawiam farsz solą, pieprzem i tymiankiem, pamiętając,  o tym, że feta jest dość słona. Papryki nadziewam farszem i przykrywam odkrojonymi wierzchami. Na dno naczynia żaroodpornego wlewam warzywny

Gosia gotuje
Leczo z parówek 949

plasterki. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć papryki z cebulą. Po chwili dodać pieczarki również chwilę podsmażać do częściowego odparowania płynu. Wlać pomidory z puszki wsypać suszone pomidory i chwilę podgotować. Dodać parówki doprawić do smaku i całość gotować około 10 minut aż sos lekko zgęstnieje

Ala piecze i gotuje
Błyskawiczna pasta jajeczna 193

Błyskawiczna pasta jajeczna to świetny dodatek na kanapkę. Pasta ta pozwoli Wam urozmaicić Wasze śniadanie. Przygotowanie pasty jajecznej jest bardzo szybkie i proste, potrzebujecie dosłownie kilku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka Chicken Tetrazzini oraz kilka słów o dobrej patelnii. 218

Kurczaka obrać, posiekać.  Wrzucić na rozgrzaną patelnię posiekane drobno: cebulę, paprykę oraz pieczarki. Podsmażać przez kilka minut, aż zmiękną.  Za pomocą rózgi połączyć mleko i mąkę, wlać na patelnię, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka (dodać jej tyle, by sos był pikantny). Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć.  Wrzucić na patelnie pokrojoną w kostkę mozzarellę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Gulasz drobiowy z pieczarkami. 566

oraz cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na osobne patelni, następnie dodajemy do kurczaka i pieczarek, zalewamy wodą troszeczkę ponad poziom mięsa i warzyw. Doprawiamy papryką wędzoną, papryką ostrą, natką pietruszki i czosnkiem. Mieszamy i dusimy około 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie zagęszczamy sos zasmażką z mąki i masła. Dusimy jeszcze około 10 minut. Podajemy z kaszą jęczmienną. Smacznego

Moje-pitraszenie
ZAPIEKANKA Z KASZĄ ORKISZOWĄ ORAZ KURCZAKIEM 148

Woreczek kaszy orkiszowej   1 Filet z kurczaka  10 Pieczarek 1/2 Por 1 Czerwona papryka  przyprawy:  2 Łyżki EVITA Shoarma Biała  2 Łyżki EVITA Sól Cebulowa  1 Łyżka EVITA Kozieradka  1 Łyżka EVITA Pieprz Seczuański Mielony  Olej do smażenia  Sos:  50g Masła 100g Mąki  200 ml Mleka 15 dag Sera

Gotowanie Patki
Kociołek prowansalski 193

zawita wiosna? Składniki 4 udka indycze bez kości i skóry 250 g pieczarek 2 gałązki selera naciowego kawałek selera 1 pietruszka 1 papryczka chilli  bez pestek 2 łyżki soku z cytryny 1 cebula 2 średnie marchewki 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz 2 łyżki masła klarowanego Udka podzielić na dwie lub trzy części, skropić sokiem

O kuchni z uczuciem
Sałatka pieczarkowo-ziemniaczana z migdałami 145

minut, by zmiękły. Można użyć pomidorów w oliwie i wtedy oczywiście ten krok pomijamy. Pieczarki i ziemniaki odcedzić po ugotowaniu. Wrzucić do jednego naczynia. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki i dodać do ziemniaków. Wszystko razem wymieszać i odstawić do ostygnięcia. W tym czasie przygotować sos do sałatki: do zakręcanego słoiczka wlać oliwę i ocet winny. Dodać jęczmień i jogurt. Zakręcić

Weekendy w domu i ogrodzie
Bardzo łatwy gulasz wieprzowy... 179

Wszystko zależy od dodatków które akurat mamy pod ręką i je dodamy do mięsnego sosu. Tym razem proponuje przepis podstawowy... Składniki; ok. 50 dag mięsa wieprzowego ( schab, szynka bez kości, karczek... ) sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie 2 marchewki 2 małe cebule kilka pieczarek 2 łyżki mąki koperek do posypania 2 łyżki oleju Wykonanie; Mięso umyć i osuszyć

Radość kipiąca uśmiechem.
Tapas Party. Menu na imprezę. 143

pieczonej papryki i koziego sera roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i bazylią sos tzatziki paluszki grissini świeża bagietka Sałatki: sałatka z pieczonych buraków z gorgonzolą i orzechami włoskimi sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego turecka sałatka z ciecierzycy Na ciepło: ekspresowe calzone pieczarki faszerowane po liguryjsku (z czosnkiem i natką pietruszki) pieczarki faszerowane mozzarellą grzanki śródziemnomorskie Jeśli masz

Chilli Czosnek i Oliwa
Roladki schabowe z oscypkiem 138

oliwy pomidorowej i układamy roladki łączeniem do dołu. Obsmażamy ze wszystkich stron na złoto. Pieczarki kroimy w plasterki i dokładamy do roladek. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z łyżką mąki. Dusimy pod przykryciem około 30 minut na bardzo małym ogniu. W zależności od pożądanej gęstości sosu podlewamy jeszcze niewielką ilością wody lub bulionu lub nieco redukujemy. Serwujemy z gotowanymi ziemniaczkami

Pyry na Gaz
Klopsiki w sosie śmietanowo-pieczarkowym 246

Jeżeli zastanawiacie się co przygotować na obiad to polecamy te pyszne klopsiki w sosie śmietanowo-pieczarkowym. Składniki na klopsiki: - 1 czerwona cebula -

Kuchenne Wariacje
Szaszłyki drobiowe z szalotką, pieczarkami i papryką 179

solą, pieprzem oraz papryką słodką. Warzywa umyć i pokroić na mniejsze kawałki (szalotki i pieczarki na 4 części). Na patyki szaszłykowe nabijać warzywa i piersi z kurczaka. Przygotowane szaszłyki polać odrobiną oliwy z oliwek. Po kilku godzinach upiec na rozgrzanym grillu. Podawać z ulubionym sosem

Ugotować
Ryż z soczewicą 188

połówki plastrów, natomiast pieczarki w plastry). Wszystko wrzucamy na patelnię. Do warzyw i pieczarek dosypujemy soczewice. zalewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem aż soczewica wchłonie wodę i będzie miękka. Podczas duszenia dodajemy przyprawy: sól i garam masala.  Ryż wykładamy na talerz. Dodajemy sos z warzyw i soczewicy

Weganka gotuje

Proponowane wyszukiwania