pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:230/369)

Wakacyjne wyprawy - ciąg dalszy. Bałkany 146

przewrócić na drugą stronę. Sałatka :   Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki (szatkujemy), pieczarki kroimy w drobne płatki, pomidora w kostkę, a cebulę w półplasterki. Wszystko przekładamy do miski i dodajemy kukurydzę. Sałatka jest niemal gotowa :) Możemy ją polać oliwą i posypać pieprzem, ale my proponujemy sos, który nada sałatce fajny smaczek :) Sos:   3 łyżki oliwy z oliwek wlewamy

vegetanie
Szaszłyki z kurczaka i indyka 375

zabieramy się za nakłuwanie ;) Ja robiłam to w następującej kolejności: mięso papryka pieczarka cebula itd. Układam wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skraplam oliwą i posypuję niewielką ilością natki pietruszki. Piekę w piekarniku przez około 30-35 min w temp. 200 stopni Podaję z sosem czosnkowym - przepis ---> klik Smacznego :) Jeżeli spodobał Ci się ten post to zapraszam

Kolejny blog o gotowaniu
Spaghetti z pieczarkami i szynką 306

Szalotkę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na patelni, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić do smaku i podsmażać, aż woda odparuje. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w paski szynkę. Następnie wlać na patelnię śmietankę i dodać musztardę. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i poczekać aż sos zgęstnieje.  Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i dodać

Pasja Smaku
podudzia z pieczarkami.. 172

kurczaka i na oleju gorącym zrumienić, odłożyć na talerz na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, papryczką marynowaną ostrą razem z pestkami dolać wody, włożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką z ciut wodą i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki podawać z ziemniakami, ryżem, kaszami...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pappardelle z leśnymi grzybami i dynią w sosie serowo-tymiankowym 203

jadalne. Już z kilku sztuk można wyczarować pyszny sos w kilkanaście minut. Pyszny z chrupiącą grzanką z pełnoziarnistego pieczywa lub jako dodatek do mięs, kopytek, placków ziemniaczanych, bądź też w wersji pasty z makaronem al’dente lub risotto. Własnoręcznie zebrane grzyby można zastąpić tymi zakupionymi na starganie lub zwykłymi pieczarkami, choć to już nie to samo. Danie na obiad(...)dusić na wolnym ogniu (ok. 10 minut), podlać 3-4 łyżkami wody z makaronu, dodać grzyby i świeży tymianek, dusić 5 minut. Dodać serek, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Do sosu przełożyć makaron, dodać masło, dusić na małym ogniu 1-2 minuty. Jeśli sos będzie zbyt gęsty można dodać kilka łyżek wody, w której gotował się z makaronu.  Przed podaniem

SzczyptaSmaQ
Pieczarki duszone z czosnkiem i chili 223

często mieszając. Dodajemy pieczarki. Dokładnie mieszamy je z pozostałymi składnikami, w międzyczasie również solimy. Przestawiamy na mały ogień i przykrywamy. Dusimy dość powoli przez ok. 20 minut, do miękkości grzybów, czasami mieszając. Na kilka minut przed końcem duszenia dodajemy również sok z cytryny i posiekaną pietruszkę. Na sam koniec odparowujemy z garnka nadmiar płynu, aby sos stał się gęsty. Podajemy(...)center;width: 50%;} #gallery-145 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-145 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone składniki Zaczynamy od podsmażenia czosnku i chili Następnie dodajemy pieczarki i całość dusimy Pieczarki duszone z czosnkiem i chili Post Pieczarki duszone z czosnkiem i chili pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
TAGLIATELLE Z PULPECIKAMI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-POROWYM 161

makarony i dziś znów znów zapraszam Was na makaronową ucztę! Mam dla Was przepis na fantastycznym makaron ( u mnie wstążki z pełnego ziarna Lubella ) z pulpecikami z kurczaka w sosie śmietanowo – porowym z odrobiną parmezanu. Danie łatwe do zrobienia, szybkie, smaczne a zarazem sycące Idealny na taki jesienny obiad! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron wstążki z pełnego ziarna(...)cebula – 1 szt * jajko – 1 szt * bułka tarta – 1 czubata łyżka * musztarda stołowa – 1 łyżeczka * czosnek – 1 ząbek * por – 1 szt * pieczarki – 5 szt * śmietana kremówka – 200 ml * parmezan – do posypania * sól, pieprz – do smaku * mąka do obtoczenia * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone filet z kurczaka mielimy razem

Ostra na Słodko
Krokiet i sałatka oraz sos czosnkowy 185

Bardzo polecam  sałatkę i sos czosnkowy :) dla osób, które lubią wyraziste smaki ta propozycja będzie idealna. To danie zrobiłam niedawno (bardzo dziękuję za przepis :*). Całość jako danie komponuje się wspaniale i może sprawdzić się na wiele okazji np. spotkanie z przyjaciółmi. Przepis na KROKIETY; SKŁADNIKI: 2 jajka 150 ml mleka 150 ml wody 200 g mąki pszennej szczypta soli(...)pieczarki dodajemy do sera żółtego. Farsz nakładamy na na naleśniki i zawijamy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej.  Smażymy krokiety. Przepis na SAŁATKĘ; SKŁADNIKI: 1 woreczek brokuł 1 opakowanie sera feta 1 opakowanie słonecznika łuskanego WYKONANIE: Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ser pokroić w kostkę Słonecznik uprażyć na patelni. Następnie połączyć składniki naprzemiennie.  Przepis na SOS CZOSNKOWY

Serce zamknięte w formie pyszności
Świąteczne pomysły na śledzie 186

Święta już za parę dni. Na naszych stołach będą same pyszności, a wśród z nich z całą pewnością znajdzie się wiele wyśmienitych przekąsek. Jak zwykle z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza – kurczak, pieczarki, papryka, cebula, kukurydza, mozzarella 197

łyżeczka soli 1/2 płaskiej łyżeczki cukru Sos: 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego konkretny „chlust” ketchupu (plus/minus 1/2 szkl.) płaska łyżeczka oregano płaska łyżeczka bazylii odrobina gałki muszkatołowej po 1/2 płaskiej łyżeczki soli i cukru Dodatki: filet z kurczaka pokrojony w kostkę lub drobne paseczki, zamarynowany w przyprawie kebab-gyros, usmażony kilkanaście pieczarek, lekko przesmażonych (ważne by nie puściły wody(...)posypaną mąką blachę. Dopiero teraz włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 stopni i do zimnego wstawiamy blachę z ciastem na 10-12 minut. W tym czasie przygotowujemy sos: wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku i mieszamy. ( Dla wzbogacenia smaku można dodać jeszcze 1-2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a gdy ktoś lubi ziołowe, można podkreślić smak sosu dodając jeszcze odrobinę

Smaki Na Talerzu
Tradycyjne zapiekanki 167

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Bagietki przekroić na połówki. Nałożyć na nie pieczarki i posypać mozzarellą lub innym serem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 8-10 minut, aż ser się stopi a pieczywo będzie lekko chrupiące. Przed podaniem posypać szczypiorkiem oraz ketchupem lub ulubionym innym ulubionym sosem do zapiekanek.       Artykuł Tradycyjne zapiekanki pochodzi z serwisu I LOVE

I LOVE LIFE
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I SZCZYPIORKIEM 219

oczkach. Bagietki przekrój na pół i nałóż na każdą połówkę farsz z pieczarek. Posyp serem i wstaw do piekarnika na ok. 10 min. do momentu aż ser się stopi, a bagietki będą chrupiące. Każdą bagietkę posyp świeżym szczypiorkiem. U nas w domu lubimy je z domowym sosem czosnkowym, albo ketchupem

Calzonella.com
Makaron z BROKUŁEM, SELEREM NACIOWYM i PIECZARKAMI (wegański) 256

Makaron możesz przyrządzić na wiele sposobów. Bardzo szybkim i zdrowym daniem jest makaron z warzywami. Do przepisu użyłam selera naciowego, który mimo swego charakterystycznego smaku nie

Via Gusto
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, kapustą serem i jajkami. 195

obiadu z poprzedniego dnia, kawałek kurczaka czy kapust lub np: kilka pieczarek. Ja w takich przypadkach robię przegląd lodówki i najczęściej z tego co mi zostało robię zapiekankę. Dzisiaj makaron z kurczakiem, cebulą, serem, kapustą i jajkami.Danie wyszło pyszne, można podać je z ketchupem lub sosem czosnkowym. Zapraszam :) Składniki : około 300 g ugotowanego makaronu kokardki np: Primo Gusto 2 upieczone

Sama słodycz i szczypta chili
Balsamiczny kurczak ze szparagami 168

grubym dnem rozgrzać oliwę przesmażyć szparagi, po chwili dodać pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć przez kilka minut ciągle mieszając.  Na patelnię wlać kurczaka wraz z marynatą i smażyć prze kolejne 10-15 minut, lub do czasu aż warzywa będą miękkie, a mięso nie będzie surowe. Jeżeli sos zrobi się zbyt gęsty, dolać niewielką ilość wody. Doprawić solą i pieprzem

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania