pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:240/369)

Pizza pepperoni na ziołowym spodzie 122

Składniki na wierzch: ser zółty pieczarki salami pepperoni Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do dużej miski i wyrabiamy ciasto przez 15 minut. Powinno być gładkie i elastyczne. Przykrywamy ręcznikiem i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie wałkujemy na taki kształt jaki mamy formę, formę natłuszczamy i wykładamy ciastem. Ciasto smarujemy sosem jaki lubimy (u nas sos pomidorowy

Marder&Marder Manufacture
Zapiekane roladki kapuściane 164

położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon.  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą.  Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.  Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym

Tradycyjna Kuchnia
WIELKANOCNY CHLEBEK 155

plasterki + papryka pokrojona w kostkę + pieczarki podsmażone + cebula pokrojona w kostkę i zeszklona – delikatnie wymieszać - masę przekładamy do keksówki (25x10cm) wyłożonej papierem do pieczenia - pieczemy w 200 stopniach około pół godziny - sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest gotowe - jeśli nie to zmniejszyć temperaturę do 180 stopni - piec jeszcze 10 minut. PODAWAĆ : - wystudzony z ulubionymi sosami, - sam też smakuje dobrze, - świetnie smakuje

Tradycyjna kuchnia inaczej
Kotlety ryżowe 341

pestek winogron. Ryż, pieczarki, cebulę, jajka wrzucamy do dużej miski. Dodajemy surowe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i przyprawy :)  Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju z pestek winogron.  Można je podawać z dowolnym sosem, ja wybrałam wersję z sałatką

Lawendowe Niebo
Zupa paprykowa z wołowiną 207

przygotowuję też zupy, pasty, czy sosy paprykowe do słoików. Tym razem ugotowałam gęstą, sycącą i rozgrzewającą Zupę paprykową z wołowiną. Zupa została przygotowana z dodatkiem niesamowicie smacznej pasty paprykowej, którą zrobiłam na zimę do słoików. Dzięki niej zupa jest pyszna i bardzo aromatyczna. Inne przepisy na zupy z wykorzystaniem papryki: Zupa gulaszowa (z pieczarkami) Węgierska zupa gulaszowa Zupa gulaszowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach 208

Oczyszczoną czerwoną paprykę, pieczarki, cukinię i schab kroimy w paski podobnej wielkości.  Na oliwie z oliwek podsmażamy plasterki czosnku i dodajemy paski schabu, obsmażamy.  Następnie wszystkie warzywa przekładamy do mięsa razem z pomidorami pelati i ich sokiem, mieszamy, dusimy na małym ogniu, tak długo, aż warzywa i mięso będą miękkie.  Gdy sos będzie zbyt gęsty dodajemy odrobinę

Moja smaczna kuchnia
Grillowana karkówka z fasolową sałatką 273

olej, sok z cytryny, musztardę, sos sojowy, przyprawę do karkówki, miód oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Do marynaty włożyć plastry karkówki i dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na minimum godzinę (ja marynyję mięso przez całą noc). Grillować aż mięsko ładnie się zarumieni, często obracać aby się nie przypaliło. sałatka: 2 słoiczki pieczarek marynowanych (ok 320g) 200 g fasoli

Monia miesza i gotuje
MŁODE ZIEMNIACZKI I PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM 130

Tak na prawdę to mięso schodzi dzisiaj na drugi plan. Przede wszystkim, chciałam się podzielić z Wami przepisem na młode ziemniaczki. Z reguły, zazwyczaj podaje je

Kuchnia w opałach
Pulpeciki z soczewicy, z pieczarkami i płatkami owsianymi... I o dzieciach. 142

sporej misce wymieszaj soczewicę, pieczarki z cebula, jajko i płatki owsiane. Zostaw na godzinę w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Formuj z masy niewielkie kulki - mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, i układaj na blaszce. Piecz około 20 minut - gotowe powinny być złotawe i przesuszone.  Można podawać z sosem pomidorowym, z makaronem, lub ryżem

Lejdi of the house
Mini burgery koreczki na dwa kęsy 178

sałatę, ser, następnie smarujemy ser sosem, nakładamy kotlecika oraz pomidora i kiełki (jak na zdjęciu). Całość nadziewamy na wykałaczkę i podajemy. Jeżeli chcecie podać bugerki ciepłe, włóżcie je jeszcze na około 5 minut do piekarnika. Porady Gwarancją dobrych bułeczek zawsze jest ich dokładne wyrobienie. Zobacz też: Domowe burgery wieprzowo-wołowe Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Fit burger wołowy *wpis

Kuchnia Bazylii
Sos tatarski 179

Dzisiaj jednak chcę Wam pokazać sos tatarski, jaki w tym roku pojawi się na moim świątecznym stole. Uwielbiamy go do ugotowanych na twardo jajek, których przecież podczas tych świąt jest sporo. Składniki: ok. 1 szklanka majonezu 2 lekko czubate łyżki kwaśnej gęstej śmietany 2 średnie cebule 4 średnie ząbki czosnku 8-10 większych marynowanych pieczarek 4 średnie ogórki kiszone

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 762

gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Pieczarki, cukinię i paprykę kroję w większą kostkę, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu cayenne i czosnku niedźwiedziego. Na maśle podsmażam cebulę ze szczypiorkiem. Dodaję pomidory, posiekany czosnek i przyprawy (chili peperoncini wcześniej rozgnieść w dłoniach). Chwilę duszę na małym ogniu. Makaron łączę z warzywami i sosem, mieszam, przekładam do naczynia żaroodpornego

JejKuchnia
Sałatka Meksykański Król Imprezy 160

przekładamy do miski Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła. Na koniec smażenia oprószamy solą i pieprzem i przekładamy do miski. Następnie układamy warstwę kukurydzy Oraz warstwę czerwonej fasoli Jogurt mieszamy z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wylewamy na fasolę.   Ser żółty ścieramy na najgrubszych oczkach i rozprowadzamy na sosie. Sałatkę wkładamy na parę godzin

Taste Therapy
lekki gulasz warzywny z kurczakiem... 697

pomidorami bez skórki, ząbki czosnku, pieczarki pokrojone, cukinię i podsmażać z 5 minut co jakiś mieszając papryki suszone, kucharka wymieszać i wsypać do warzyw, zamieszać, podsmażać z 2 minuty na większym ogniu wlać wodę i pod przykryciem dusić z 15 minut, śmietanę wymieszać z mąką i wodą i wlać do warzyw mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać posiekany koperek - gulasz jest

W Mojej Kuchni Lubię
Cannelloni z pieczarkami na parze 260

tymianek suszony  Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy.  Rurki makaronu cannelloni nadziewamy kawałkami grzybów. Makaron układamy na folii aluminiowej w parowarze. Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut. Pomidory krojone przyprawiamy bazylią i oregano. Po wyłączeniu się parowaru, wyjmujemy makaron i polewamy go pomidorami wraz z sosem i posypujemy startym serem. Czekam

Parowar Faceta