pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:208/302)

Makaron z sosem pomidorowym – danie z resztek 113

Podsumowanie Tygodnia Nazwa zacna przyznacie. Dzisiaj zapraszam na mało odkrywcze danie, bo makaron z sosem. Do sosu wrzucacie to, co chcecie lub potrzebujecie zużyć. U mnie trafiły tutaj i pieczarki i końcówka kukurydzy z puszki czy pół opakowania passaty pomidorowej. Dodać możecie niemal wszystko, bo makaron i passata zniosą dużo A przy okazji mamy szybkie danie, zgodne z filozofią zero(...)cebula 1/3 puszki kukurydzy 2/3 opakowania passaty pomidorowej 5 szt. pieczarek 1/3 szt. czerwonej papryki ulubione przyprawy (dałam sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, szczyptę papryki słodkiej i ostrej, szczypta cukru) Wykonanie Cebulę szklimy na patelni. W tym czasie kiełbasę kroimy w paseczki i dorzucamy do cebuli. Kroimy paprykę oraz pieczarki i dodajemy na patelnię. Dusimy razem ok. 5 min. Całość

Mieszam w Garnku
Roślinny jadłospis na cały tydzień #2 158

mąki orkiszowej sos pomidorowy 200 g pieczarek papryka cebula mała cukinia garść rukoli wegański parmezan (opcjonalnie) Batata wyszoruj, przekrój na pół i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pomarańczową stroną do dołu. Upiecz do miękkości, a następnie przestudź. Wydrąż miąższ i dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj mąkę i wyrób dłonią gładkie ciasto. Ciasto nie powinno kleić się do rąk. Powstałą

365 dni dookoła kuchni
Pancakes na słono z żółtym serem 184

ręcznikiem papierowym zamoczonym w oleju. Można też użyć silikonowego pędzla. 5.   Nakładamy ciasto na patelnię - ok. 2/3 łyżki stołowej na placek. 6.   Po chwili placki zaczą bąbelkować - wtedy posypujemy je żółtym serem. 7.   Nakładamy na placki ok. 1/2 łyżki ciasta tak, aby pokryło cały ser. 8.   Przewracamy na drugą stronę(...)minuty, po czym zdejmujemy z patelni. Pancakes najlepsze są od razu po usmażeniu, brzegi są wtedy chrupiące, a ser ciągnący. Do środka oprócz sera można włożyć też szynkę, duszone pieczarki i/lub różne inne warzywa. Smacznego

Prosto z Kotła
Zupa pizza 216

W dzisiejszym przepisie przedstawię Wam zupełną nowość, która ostatnio zagościła w mojej kuchni. Zupa pizza przygotowana na bazie świeżych pomidorów, papryki, pieczarek i mielonego mięsa sprawiła

PysiaGotuje.pl
Wigilijny krem z suszonych grzybów 179

grzybami leśnymi. Choć te z dodatkiem pieczarek też są całkiem smaczne ;) Jako że Mąż bardzo lubi grzybową, postanowiłam skorzystać z okazji i przygotować właśnie taki krem, który na bazie domowej warzywnej kostki spokojnie może być Waszym wigilijnym daniem. Jako dodatek sprawdzi się tak naprawdę wszystko. U mnie były to ciasteczka z ciasta francuskiego, groszek ptysiowy i zielony mech, na który

Kuchnia w czekoladzie
Kluski białe z pieczarkami 160

cebula się zeszkli dodajemy pieczarki. Gdy pojawi się sosik przyprawiamy do smaku. Farsz musi mieć zdecydowany smak. Smażymy do momentu całkowitego odparowania wody i studzimy.    Zmielone ziemniaki uciskamy w misce i dzielimy na 4 części.    Jedną z części odkładamy a w zagłębienie wsypujemy mąkę ziemniaczaną do poziomu ziemniaków.    Zagniatamy ciasto.    Bierzemy niewielką

Maminek kulinarny
Wareniki 185

smażenia Ziemniaki obieramy i gotujemy, następnie rozdrabniamy. Pieczarki kroimy w drobna kostkę ewentualnie ścieramy na tartce o dużych oczkach, cebule oraz czosnek kroimy drobno. Wszystko razem podsmażamy. Następnie łączymy z ziemniakami. Doprawiamy do smaku. Mąkę z solą przesypujemy do miski, jogurt mieszamy z sodą, dodajemy do mąki wlewamy wodę i wyrabiamy. Następnie ciasto cienko rozwałkowujemy, wycinamy kółeczka i nadziewamy ciasto

NaKońcuJęzyka
Co do gara? Może carbonara! 157

ok.1h do wyrośnięcia.  Po godzinie ciasto zagniotłam ponownie, podzieliłam na 2 części, rozwałkowałam na cienki, okrągły placek (w tym momencie można nastawić piekarnik na 200st.).  Przed nałożeniem farszu spód skropiłam oliwą i posmarowałam startym czosnkiem. Przygotowany sos beszamelowy w połowie rozsmarowałam na spodzie. Następnie ułożyłam plastry żółtego sera, salami, podsmażone pieczarki, cebulę i pomidory. Wierzch polałam resztą beszamelu

bastalena
Brak tytułu 186

woli - wlać mleko, dodać sól i zagnieść ciasto. Jeśli się klei i jest rzadkie, dosypać mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Po około godzinie - powinno już dobrze wyrosnąć - dodać oliwę, jeszcze raz wyrobić i odstawić na 15-20 minut. Formować cienki placek i układać na nim ulubione dodatki. U mnie zawsze muszą znaleźć się pieczarki, szynka lub salami, papryka lub pomidor, mozarella

kolorowotorcikowo
C - Ciasto francuskie- wariacje i improwizacje 1039

swój super szybki pomysł - ciasto francuskie dzieli na małe kwadraty, smaruje jajkiem i posypuje cukrem. Piecze kilka minut w nagrzanym piekarniku i ma szybkie słodkie ciasteczka, którymi zajada się cała rodzinka. Nieco bardziej czasochłonne propozycje, prezentujące się ciekawie wizualnie i smakowo stanowią  warkocze z filetem z kurczaka i duszonymi pieczarkami  jak również łosoś ze szpinakiem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Naleśniki z kremem Rafaello 295

Naleśniki z kremem Rafaello to połączenie klasycznych naleśników z pysznym kremem o smaku kokosowym z puszystym serkiem mascarpone. Śniadanie, obiad czy kolacja? Naleśniki te będą idealna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
błyskawiczna pizza na spodzie z tortilli 109

[Głosów:1    Średnia:5/5] składniki: 1 placek tortilli sos pomidorowy (np. passata lub koncentrat pomidorowy wymieszany z oregano i odrobiną oleju) kawałek papryki, kawałek

Domowy Smak Jedzenia
Wołowina po Tajsku 165

To własnie jest popisowe danie mojego męża. Sam je dopracował do smaku idealnego i serwuje co jakiś czas w naszej kuchni.  Składniki : 0,5 kg

Niezły Młynek
Domowe naleśniki z serem 113

Najlepsze naleśniki z serem to naleśniki posmarowane kremowym serkiem waniliowym. Delikatnie chrupiące ze słodkim nadzieniem w środku. Z tego przepisu wychodzi ok. 6-7 dużych naleśników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti po polsku z mięsem mielonym 191

Spaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kulinarne inspiracje na Boże Narodzenie 458

Wśród moich propozycji znajdziecie barszcz czerwony, zupę grzybową, pierogi z kapustą i grzybami, małe kulebiaczki i ryby oraz świąteczne słodkości. Barszcz wigilijny bez zakwasu Wigilijna zupa grzybowa Paszteciki z pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami Łosoś w czarnym pieprzu i cytrynie Ryba po grecku Sałatka z pieczonych buraków z rukolą i pomarańczą Sałatka z kaszą kus kus, łososiem i granatem(...)Makowiec świąteczny Chlebek bananowy Miodownik pszczelowolski - piernik Ciasteczka z masłem orzechowym i migdałami  Drożdżówki z konfiturą gruszkową i orzechami Słodkości w świątecznej oprawie Oprócz bardziej lub mniej tradycyjnych ciast i ciasteczek na świątecznym stole mogą pojawić się słodkie dzieła sztuki. Wykonane wspólnie z bliskimi babeczki, choinki, bałwanki czy piernikowe chatki będą cieszyć oczy i podniebienia naszych gości!   Lukrowane

Kulinarne Inspiracje
Paszteciki z kapustą i grzybami 113

Jeśli chcecie wykonać tańszą wersję wybierzcie pieczarki, jednak smak na pewno nie będzie taki jak z leśnymi. Jeśli chcecie do takiego farszu można dodać suszoną żurawinę , która będzie świetnie pasowała. Na Święta warto zaopatrzyć się w większą ilość kapusty, która przyda się na pewno do bigosu czy kapusty z grochem . Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 400g kapusty kiszonej 50g mieszanki suszonych

Życie ze smakiem
Makaron z kurczakiem i cukinią 249

Makaron z kurczakiem i cukinią to bardzo prosty i szybki pomysł na obiad gdzie nie mamy pomysłu i przede wszystkim czasu na coś wyszukanego. Ponadto kolorystyka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami 168

patelnię z tłuszczem  i podsmażamy pieczarki, tak ok. 10 minut, następnie dodajemy cebulkę i wszystko razem dusimy, aż będzie miękkie. Dodajemy ugotowaną kaszę, dokładnie wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Kaszę możemy lekko nadgotować wtedy farsz będzie bardziej zwarty i nie będzie nam się rozsypywał. Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki duża szczypta soli

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Najlepsze i najprostsze domowe zapiekanki 986

często wywołuje zdziwienie, ponieważ z tymi pieczarkami nie robię dosłownie nic poza umyciem ich i starciem na tarce na dużych oczkach. Dlaczego zapiekanki są idealne na przyjęcie? przygotujesz je bardzo szybko nie są drogie możesz przyszykować je dzień wcześniej. Wystarczy, że zabezpieczysz je folią aluminiową (ja przechowuję je w plastikowym pojemniku na ciasto) i włożysz do lodówki. Podczas przyjęcia wystarczy

Mojewlasne.pl
Kluski śląskie z zielonym groszkiem, szpinakiem i skórką cytryny 144

udało mi się kupić pieczarek do sosu. Jedyne co zastałam w sklepie co można byłoby połączyć z kluseczkami były te produkty. Miałam już przeciśnięte ziemniaki musiało się udać. 1 kg ziemniaków, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka soli, Ugotuj ziemniaki i przepuść przez praskę do miski, w której będzie wyrabiane ciasto. Kiedy wystygnie, lekko ugnieć. Podziel ziemniaki w misce

AZgotuj!
karnawał w królestwie garów 134

ciasta francuskiego gniazdka z ciasta filo ze szpinakiem   słodko słone poduszeczki z halloumi muffinki z serem i suszonymi pomidorami   chipsy ziemniaczane z serem mini tarty z porem i szynką mini tarty ze szpinakiem chorizo z pomidorkami koktajlowymi chorizo z krewetkami krewetki w szynce serrano małże zapiekane pierożki  z rukola i pieczarkami pączki z oliwkami chipsy z topinambura

królestwo garów
DROŻDŻOWE PALUCHY CZYLI DOMOWE HOT-DOGI 180

domowe hot-dogi z pieczarkami  a tym razem upiekłam drożdżowe hot-dogi z kiełbaską i serem.  Wyszły pyszne - szczególnie takie ciepłe, prosto z piekarnika smakowały super :)) Składniki: (na 12 sztuk) 400 g mąki 200ml letniej wody 20g drożdży 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki soli 2  łyżki oleju 1 jajko (do ciasta) 1 białko (do posmarowania ciasta ) Na farsz

Walijskie Pichcenie
1475.Pizza na cienkim spodzie 174

dowolne dodatki kiełbasa pokrojona w plastry pieczarki pomidory ser żółty Drożdże z cukrem zalać ciepłą wodą,dodać 4 łyżki mąki przykryć i odstawić na 15 min. aż wyrosną.Do mąki z solą wlać rozczyn drożdżowy, olej i zioła,wymieszać i zagnieść dość miękkie ciasto.Odstawić do wyrośnięcia [ można również od razu rozwałkować ciasto na blachę].Ciasto rozwałkować na blachę, posmarować

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania