pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:213/302)

Wielkanocne pyszności 2018 749

pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Żeberka pieczone z grzybami i papryką Żeberka pieczone z grzybami i papryką Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto

karmelowy
Krokiety z kapustą 202

Dzisiaj polecam krokiety z kapusta. A tutaj  http://pomyslowakuchnia.pl/ciasto-na-krokiety-ktore-nie-peka-przy-zwijaniu/ jest krótki filmik jak zrobić ciasto na krokiety. Krokiety z kapustą Przepis na 12 sztuk Składniki: 1/4  litra mleka 350 g mąki 30ml oleju 2 jajka 1/4 litra gorącej wody (przegotowanej) Wykonanie: Mleko, jajka i mąkę razem zmiksować, po dokładnym wymieszaniu dolewać stopniowo wodę, na koniec(...)dodać olej, ok 2 łyżek zostawić na rozgrzanie patelni. Krokiety z kapustą Farsz 300g kiszonej kapusty 6 średnich pieczarek 1 mała cebulka sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju Kapustę odgotować w lekko osolonej wodzie. Po wystudzeniu drobno pokroić. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Pieczarki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce i podsmażyć razem

Pomysłowa kuchnia
Finger food- dietetyczne i szybkie przekąski na imprezę w wersji light 204

ciasto francuskie, krakersiki, pieczywo pszenne itp. Z racji mojej aktualnej diety postanowiłam zastąpić te tłuste składniki innymi zdrowszymi, lekkimi i co najważniejsze równie smacznymi zakąskami! W ten sposób powstały np. chipsy z cukinii, które smakowały niebiańsko! (szczególnie w połączeniu z ostrymi sosami) W koreczkach zamiast sera i innych tłustych składników pojawiły się m.in. chlebek żytni, chuda szyneczka, ogórek i pieczarka

Tradycyjna Kuchnia
Pulpety w sosie serowo-pieczarkowym 183

5-6 40 min Średnie Przystępne Przepis na pulpety z mięsa mielonego w sosie serowo-pieczarkowym. Składniki na 800g mięsa: 0,8 kg mięsa mielonego 0

PysiaGotuje.pl
Pizza orkiszowa z sosem pomidorowym i pieczarkami 237

odstawiam w ciepłe miejsce na 5 minut, pod przykryciem (wilgotny ręcznik). Na oprószonej mąką stolnicy zagniatam gotowe ciasto przez 10 minut, do momentu, aż będzie gładkie i elastyczne. Połowę ciasta zamarzam, z drugiej połowy ugniatam 6 placków, nakrywam je wilgotnym ręcznikiem i odstawiam do wyrośnięcia na godzinę. Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów bez skórki 10 sztuk suszonych pomidorów na słońcu(...)suszonymi pomidorami gotuję, do momentu, aż wyparuje woda. Następnie dokładam koncentrat, słonecznik, przyprawiam do smaku i miksuję blenderem na gładką masę. Placki smaruję sosem posypuję startą mozzarellą oraz obkładam pieczarkami. Gotowe pizzerinki wkładam do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na około 25-30 minut. Gotowe! Można podawać z świeżymi pomidorami, bazylią oraz oliwą z oliwek. Smacznego

Pause Gotowanie!
Pierogi z kapustą i pieczarkami 147

kapusty kiszonej - pół kilo pieczarek - łyżka masła - 1 kg mąki -  ok.500 ml ciepłej wody - sól, pieprz, majeranek, mielony kumin do smaku Na początek siekam kapustę kiszoną - w ten sposób farsz będzie się ładnie nakładał. Pieczarki obieram i kroję w kawałeczki. Na patelni z grubym dnem rozpuszczam masło, kiedy będzie płynne wrzucam pieczarki. Chwilę smażę  - do momentu aż ściemnieją(...)odrobinę wody. Kiedy kapusta zmięknie dodaję przyprawy . Odstawiam do ostygnięcia. Do miski wsypuję mąkę. Dodaję łyżeczkę soli i dodaję partiami ciepłą wodę - tak aby wyrobić elastyczne , delikatne ciasto. Odrywam kawałek ciasta a resztę przykrywam ściereczką ( bawełnianą lub lnianą) odstawiając w pobliżu jakiegoś źródła ciepła - w ten sposób ciasto będzie dłużej elastyczne.  Stolnicę opruszam mąką. Ciasto rozwałkowuję dość cienko

Kuchnia Pełna Emocji
Jak gotować makaron? 234

Makaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada serowa z pieczarkami i suszonymi pomidorami 331

doprawiamy przyprawami. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem. Jajko i suszone pomidory drobno siekamy, dodajemy do uduszonych pieczarek, mieszamy do połączenia i podgrzewamy już bez przykrycia, by soki z pieczarek odparowały. Ser kroimy na osiem równych kawałków, po dwa kawałki wsadzamy do woreczka foliowego i szczelnie zamykamy. Woreczki umieszczamy w garnku, zalewamy zimną wodą, wstawiamy na ogień i doprowadzamy(...)wrzenia. Wyłączamy ogień, zostawiamy na 5 minut. Na stolnicę silikonową lub na papier do pieczenia wyciągamy woreczki z serem, rozpakowujemy roztopiony ser i zagniatamy ser w kulę – jak kruche ciasto. Serową kulę rozpłaszczamy, wałkujemy na grubość wg uznania. Na rozwałkowany ser nakładamy przygotowany farsz – nie musi być ostudzony – zwijamy ser jak roladę, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki

Gotowanie i blogowanie
Kotlety z szynki i otrębami owsianymi 194

Składniki: 40 dkg mielonej szynki 10 dkg otrąb owsianych 1 średnia cebula pokrojoną w drobną kostkę 1/2 papryki czerwonej pokrojoną drobną kostkę 1 ząbek czosnku

kgwjanczewo
Tarta z kurkami, boczkiem i porem 187

100g sera cheddar 100g sera mozzarella sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy nim formę na tartę o średnicy 27cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia. 2. Kurki, por i boczek podsmażamy na rozgrzanej patelni(...)razie potrzeby podlewamy wodą. W międzyczasie przygotowujemy masę jajeczną: jajka roztrzepujemy ze śmietaną i przyprawami. Mieszamy ze startymi na tarce serami. 3. Na podpieczony spód wykładamy pieczarki z porem i ser. Zalewamy masą jajeczną. Zapiekamy w temperaturze 190 stopni przez około 20-30 minut aż masa się zetnie

Szefowa kuchni
Rolada Serowa Z Pieczarkami - Krok Po Kroku 46001

papieru do piecz. Nadzienie pieczarkowe około 300-400 gr pieczarek 1 jajko 1/2 średniej cebuli 1 łyżka bułki tartej np domowej roboty sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku 1. Pieczarki ścieramy na tarce i przesmażamy, w połowie smażenia dodajemy cebulkę i smażymy do jej zeszklenia, przyprawiamy także solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (możemy użyć świeżego czosnku, podczas smażenia dodać(...)cebulką ) Całość odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dodajemy bułkę tarta i jajko, mieszamy i odstawiamy. 2. Filety rozcinamy w połowie i rozbijamy cienko, przyprawiamy i na czas przygotowania ciasta serowego chowamy je do lodówki. 3. Ser ścieramy na średnich oczkach, dodajemy rozkłócone jajka oraz majonez - mieszamy wszystko. 4. Dużą blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy ją olejem

Gotowanie...to proste !
PIEROGI ZE SŁODKĄ KAPUSTĄ. Tradycyjne i Bezglutenowe. 167

wystygnie i obcieknie z wody. Kroimy na mniejsze kawałki, odciskamy resztkę wody i przepuszczamy przez maszynkę o grubych oczkach. Na oleju podsmażamy 4-5 cebul, dorzucamy kapustę i zmielone pieczarki (ilość wg uznania, my bardzo lubimy, więc dodajemy opakowanie). Wszystko razem przesmażamy, żeby odparować płyn. Doprawiamy do smaku solą ( vegetą domową , bo po co się truć), pieprzem białym, czarnym(...)ziołowym (u nas tylko PRYMAT - i nie, nie jest to lokowanie produktu, a uznanie smaku.) Gdy farsz wystygnie, kleimy pierogi. Pierogi gotujemy krótko w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. CIASTO TRADYCYJNE: SKŁADNIKI NA CIASTO: - pół kg mąki (najlepsza będzie Tortowa z Roztocza), - mleko - szklanka, - woda - szklanka, - sól, - olej, WYKONANIE CIASTA: Mieszamy wodę z mlekiem - pół na pół. Ilość płynu regulujemy

Wypisz Wymaluj
Chlebek pszenny z ryżem i tang zhong 266

kuchni i nie tylko Lidia - Kucharzenie i pieczenie Magda - Konwalie w kuchni Magda - Magda testuje Marta - Co dziś zjem na śniadanie Marzena - Zacisze kuchenne Monika - Moni w kuchni Mysia - Pieczarka mySia Olimpia - Pomysłowe pieczenie Paulina - W kuchni na Stalowej Wiewiórka - Dzieje kuchennej Wiewióry Wisła - Zapach chleba             O samym chlebie można powiedzieć zaś same dobre(...)świeży, a ziarenka ryżu podkreślają jego subtelny smak. I niech nie przeraża Was ów tajemniczy składnik - tang zhong to zaparzona we wrzącym mleku mąka, tzw. starter, który dodany do ciasta pozwala na przedłużenie świeżości wypieku, jednocześnie czyniąc jego strukturę niezwykle delikatną i wilgotną. Bardzo, bardzo dziękuję Ani za przepis, a wszystkim Dziewczynom za wspólną zabawę i pewna sobotę, kiedy

Kuchnia Prezydentowej
pizza na cienkim spodzie 225

nieco mozzarelli i porwanych liści bazylii. W przepisie podano aby wkładać na folii prosto do piekarnika rozgrzanego do najwyższej temperatury. Kłaść na górnej półce, piec około 4 minut.  Ciasto wyrabiałam w robocie.Swoją pizzę piekłam na kamieniu , wcześniej nagrzewającym się przez ok 40 min w piekarniku nastawionym na 250 st. i ułożonym na najniższej półce. Placki pizzy układałam(...)pieczenia , i razem z papierem zsuwałam na kamień. Po 3-4 minutach, papier spod pizzy wyciagałam a placek piekł się przez kolejne 3-4 minuty. sos pomidorowy, mozzarella, pieczarki , cebula , szynka serrano

Stare Gary