Pierogi z botwiną i fetą

Pierogi z botwiną i fetą

Pierogi z botwiną i fetą

Ach co to były za pierogi! Nieprzyzwoicie dobre, bezwstydnie pyszne, takie że talerz po nich nie wstydzę się wylizać;)  Zrobiłam je podobnie jak te ze szpinakiem, dusząc botwinę z czosnkiem, a następnie dodając pokrojony w kostkę ser feta. Pierogi z botwiną i fetą najlepiej nam smakowały ugotowane i polane palonym masłem z chrupiącymi listkami szałwii. Ale kleks kwaśnej śmietany również do nich pasuje;) Polecam również inne przepisy na pierogi Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą Chinkali (khinkali) - gru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

Julianna Bednarczuk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, feta, ciasto, buraki, obiad, pierogi z mięsem, szpinak, mięso, pierogi ze szpinakiem, rosół, kapustą, pieczarki, śliwka, truskawki, ciasto na pierogi, czerwona kapusta, ciasto z truskawkami, ciasto ze śliwką, pieczarki w cieście

Inne przepisy z Obiad gotowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.