pasztet - 4176 przepisów (strona:25/279)

DOMOWY PASZTET PIECZONY / FASZEROWANE PIECZARKI 215

Zapach pieczonego pasztetu    kojarzy mi się ze świętami i choć daleko jeszcze do nich - to postanowiłam go dziś upiec. Żaden kupiony pasztet nie zastąpi własnoręcznie przyrządzonego i domowego pasztetu;) Fakt trochę to pracochłonne ale...ten smak;) Składniki: 2 kg. mięsa: ( wątróbka,kawałek wołowego, podgardle, łopatka wieprzowa, kawałek mięsa z kurczaka bądź indyka) 2 szt.cebuli 2 szt. jajek(...)Mięso, marchewkę, pietruszkę i grzybki zmieliłam trzykrotnie przez maszynkę do mielenia. Dodałam żółtka, przyprawy, namoczoną w wywarze  i przepuszczoną przez maszynkę kajzerkę. Polecam przyprawę firmy KAMIS do pasztetu szlacheckiego z pieca. Jest to niepowtarzalna propozycja przypraw wzbogacona aromatyczną gałką muszkatołową i imbirem. Wszystko dokładnie wyrobiłam. Z białek ubiłam pianę i dodałam ją do mięsa.  Delikatnie wszystko wymieszałam

potrawyregionalne
Pasztet 123

Pasztet - To wspaniała pieczeń . Może być odświętny ,lub całkiem pospolity ,taki bez dodatków .Na każde święto piekę pasztet z dodatkami które charakteryzują dane święto. Dzisiaj zrobiłam mój Świąteczny pasztet. 1 dzień Świąt będzie pod jego znakiem Według mnie pasztet nie zależy od mięs tylko od dodatków . Upewniłam się w tym gdy moja szwagierka zaczęła prace w renomowanym sklepie , w takim(...)wyższej półki klientów. Przyjeżdżali specjalnie po pasztet z dzika ,zająca  a w sumie był to ten sam pasztet tylko dodatki zmieniały się . Ale jedno było takie samo ,mianowicie -mięso wieprzowe - . Dzika i zająca ten pasztet to przez ścianę nawet nie widział. Mój jest a kaczki Składniki  1 kaczka ( w moim przypadku 4 kilowa) 2 jajka 3 czerstwe bułeczki

Eli Gotowanie
Pasztet pieczony z kruszonką. 288

Dziś przepis na bardzo dobry pasztet. Robiłam go już kilkakrotnie i muszę przyznać, że jest pyszny i zawsze wychodzi ;) Można dodać do niego ulubione dodatki takie jak: suszoną śliwkę lub morele, uprażoną cebulkę, grzyby lub kawałki rozgotowanego mięsa (np. żeberka obrane z kości), za każdym razem otrzymamy niesamowity efekt. Nie pozostaje mi nic jak tylko zachęcić Was do przygotowania takiego(...)pasztetu, nie zawiedziecie się. Jest o niebo lepszy od kupnego, pozbawiony MOM-u, soi i innych wynalazków. Jeśli macie ochotę, to naprawdę polecam. Składniki na pasztet pieczony z kruszonką: 1 kg łopatki wieprzowej (może być tłusta) 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren jałowca 300 g wątróbki drobiowej kajzerka 2 cebule 1 marchewka 1/2 małego selera 1 mała

Rozpustne gotowanie
Tradycyjna klasyka na święta w pasztet domowy wg Mamy Hani zaklęta 115

Kiedyś wyraziłam pogląd, że za pewne potrawy nie warto się brać jeśli w rodzinie jest ktoś, kto robi je po mistrzowsku. Jedną z tych potraw w moim przypadku jest pasztet. Moja Mama piecze najlepszy pasztet pod słońcem . I zdania co do prymu w jego przyrządzaniu absolutnie nie zmieniam. Przed Świętami Bożego Narodzenia stało się jednak tak, że wyjścia nie było(...)się z tym tradycyjnym wypiekiem. Na szczęście wspomogła mnie Babcia - wiekowa ostoja tradycji, również tych kulinarnych. Ponieważ zbliżają się kolejne święta, w które na  stole nie może zbraknąć pasztetu postanowiłam podzielić się z Wami naszą rodzinną  recepturą. Składniki (3 - 4 blachy w zależności od wielkości): 2 spore, ale nie gigantyczne skrzydła indycze ok 60 dag wołowiny (np. pręga

Kuchnia po mojemu
Pasztety sojowe Polsoja - TEST :) 139

jadam  :D Jak dotąd nigdy nie miałam okazji próbować tych od Polsoja. Aż do teraz. W skrócie powiem, że są przefantastyczne :) Po szczegóły zapraszam do dalszej części posta. Pasztet sojowy tradycyjny To jest najlepszy z najlepsiejszych pasztetów jakie jadłam! Nazwa nie kłamie, ten tradycyjny pasztet smakuje dosłownie jak....tradycyjny. Tak, to prawda nie jadam pasztetów mięsnych, psztetówek(...)pewno każdy kiedyś chociaż maznął kanapkę tym "smarowidłem", chociażby jak był młodszy czyli tak jak ja. Dlatego też wiem do jakiego smaku porównuję pasztecik od Polsoja. Jeżeli uwielbiasz pasztety, a odstrasza Cię ich skład, lub po prostu nie jadasz mięsa pasztet sojowy tradycyjny Polsoja jest idealny dla Ciebie. Uwierz mi smak jest identyczny, a nie przepraszam jest 100 razy lepszy

Zdrowie na języku :P
Pasztet z fasoli i pieczarek 356

Święta coraz bliżej i mam już nawet przygotowanych dla Was kilka ciekawych przepisów. Jednym z nich jest pyszny pasztet mięsny z grzybami suszonymi… Ale to nie dzisiaj… Zanim podzielę się z Wami tym przepisem mam jeszcze do zaoferowania inne pyszności… Jeśli lubicie pasztety bezmięsne, to mam nadzieję, że skusicie się na ten dzisiejszy pasztet z fasoli(...)pieczarek. Pasztet jest bardzo wilgotny i łagodny w smaku. Oczywiście możecie bardziej go doprawić Zapraszam na pasztet z fasoli i pieczarek Pasztet z fasoli i pieczarek Składniki: 5 szklanek (poj.250 ml) ugotowanej fasoli Jaś 2 cebule 3 ząbki czosnku 8 pieczarek 100 g serka kremowego 1 łyżka papryki słodkiej 2 łyżki majeranku szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz olej 1. Cebulę

UgotujmyTo.pl
Pasztet sojowy Polsoja- wegetariańska szybka kolacja 190

znajoma z treningu- zrób mi kanapkę, tylko szybko, bo się śpieszę. A, że byłam głodna nowinek, nie mogłam wsiąknąć w kuchni na amen. Do jej kolacji u mnie użyłam pasztetu Polsoja- ciekawe co mi powie? Składniki chleb na zakwasie CHLEB TUTAJ pasztet Polsoja - tradycyjny pasztet sojowy składa się w 100% z surowców roślinnych. Za jego pyszny, wyrazisty smak odpowiada bogactwo(...)przypraw i ziołowych aromatów. Nuta jałowca i gałki muszkatołowej sprawia, że pasztet ten jest doskonale oceniany przez nawet najbardziej wymagających konsumentów, którzy zazwyczaj wybierają pasztety mięsne. Produkt jest bogaty w białko roślinne. Zawiera dodatek błonnika pokarmowego i został przygotowany z soi niemodyfikowanej genetycznie. suszone pomidory marynowane grzybki , które miałam na czarną godzinę Szybciutko ciach chleb, posmarowałam pasztetem i położyłam pomidorki

Z Kuchni Do Kuchni
Prezentacja produktów firm: Brześć i Mispol 162

mnie zaskoczyła, a jednocześnie ucieszyła. Spodziewałam się, że dość szybko jej zawartość zostanie zjedzona. Nie myliłam się, dziś pozostały po niej jedynie wspomnienia.  na zdjęciu brakuje jednego opakowania pasztetu Smyk, który nie dotrwał do zrobienia zdjęcia ;) Produkty firmy Mispol: Na początek z lodówki zniknęły pasztety Smyk - delikatne, smaczne i z pewnością przyciągające wzrok. To bardzo dobry pomysł - o wiele(...)łatwiej zachęcić dzieci do jedzenia, gdy na opakowaniu są postacie z bajek. Szczególnie smakował mi pasztet o smaku pomidorowym. Pasztet ten jest także produktem bezglutenowym. W paczce znalazł się także pakiet degustacyjny pasztetu Leppszy . Wśród smaków znalazłam: naturalny, z pieczarkami, z papryką i z pomidorami. Z tymi smakami spotkałam się już wcześniej, nie raz kupowałam już ten pasztet. Szkoda

Pasja Smaku
Pasztet drobiowy bez pieczenia – wyborne smarowidło do chleba 29

Pasztet drobiowy bez pieczenia to bardzo smaczne, łatwo rozsmarowujące się na pieczywie smarowidło, które urozmaici codzienne kanapki. Świetnie komponuje się z ogórkiem konserwowym lub pomidorem. Podając go z własnoręcznie upieczonym chlebkiem, to prawdziwie niebo w gębie! Taki domowy pasztet bez żadnych zbędnych dodatków i chemii jest o wiele smaczniejszy i zdrowszy od takiego kupione w sklepie, a do tego robi(...)się go prosto i bez problemu, więc warto poświęcić nieco czasu, żeby wyczarować taki przysmak. Składniki na pasztet drobiowy bez pieczenia: 400 g wątróbki drobiowej 4 podudzia z kurczaka (400 g) średniej wielkości jabłko 2 duże cebule 50 g masła po płaskiej łyżeczce tymianku i majeranku po kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych sól, pieprz olej do smażenia

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet z ciecierzycy z żurawiną 45

Pasztet z ciecierzycy z żurawiną to moja propozycja nie tylko na świąteczny stół, ale również na ciekawy dodatek do pieczywa na co dzień. Lubię pasztety warzywne i piekę je od czasu do czasu. Na kromce ulubionego chleba z plastrem pomidora albo ogórka tworzą naprawdę smaczne kanapki, a zawsze to jakieś urozmaicenie na śniadanie albo do lunchboxa. Takie pasztety sprawdzają się(...)nawet na obiad – pokrojone w grube plastry, podsmażone na patelni na oliwie stanowią pyszne kotlety. No i na świątecznym czy imprezowym stole będą ciekawą przystawką. PRZEPIS PASZTET Z CIECIERZYCY Z ŻURAWINĄ Składniki: 300g ugotowanej żurawiny 2 ugotowane marchewki 2 duże cebule 100ml oliwy 3 ząbki czosnku 2 jajka 5 łyżek kaszy manny 0,5 szklanki suszonej żurawiny sól

Dorota Smakuje
Wegański pasztet z fasoli i kaszy jaglanej 84

Przepis na ten wegański pasztet z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej dostałam od Koleżanki z pracy. Wcześniej otrzymałam od Niej kawałek pasztetu na spróbowanie, a że obojgu nam bardzo posmakował, to poprosiłam o przepis. Pasztet upiekliśmy już teraz, aby przygotować wpis i opublikować go na blogu, ale od razu wiedzieliśmy, że będziemy piec go jeszcze raz na świąteczny stół. Udostępnij(...)Wegański pasztet z fasoli i kaszy jaglanej – składniki 2 puszki czerwonej fasoli 1 szklanka kaszy jaglanej 1 / 2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju 200 ml oleju 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżka przyprawy harrisa 1 łyżka kurkumy 1 / 2 łyżeczki papryki chili 2 łyżki mielonego lnu 3 / 4 szklanki wrzątku 1 / 2 szklanki mąki ziemniaczanej

niecodziennikpary
Wegański pasztet z kaszy jaglanej, warzyw i orzechów 72

Smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu pasztet wegański to moje ostatnie odkrycie. Uwielbiam jego genialny smak i aromat. Ten pasztet piekłem już kilka razy i zawsze wychodzi idealny. Ma chrupiącą skórkę z wierzchu, a w środku jest delikatny i kremowy. Świetnie smakuje z ogórkiem kiszonym lub świeżym. Ja zajadam go również z chrzanem i konfiturą z żurawiny.  Pasztet wegański(...)ziela angielskiego 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz czarny Dodatkowo: bułka tarta i olej do wysmarowania formy PRZYGOTOWANIE pasztetu wegańskiego z kaszy jaglanej i warzyw: Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić z ewentualnego nadmiaru wody i odstawić. Marchewkę, selera i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce

kulinarnyJa
Pasztet z kaszy jaglanej i pieczonych warzyw 65

Przygotowanie znakomitego pasztetu jest dużą sztuką, co dotyczy pasztetów tak mięsnych, jak i tych warzywnych. Bywa, że smak nie ten, struktura zła, pasztet kruszy się lub jest nadmiernie wilgotny. I wreszcie, po wielu próbach, oto jest: pasztet idealny. Doskonały w formie, zwarty, delikatnie wilgotny, aromatyczny. A smak? Cudowny, wyrazisty, głęboki i pełen bogatych nut przypraw. Tę całkiem solidną porcję można(...)serwować samodzielnie, wykorzystać w kanapkach (pasztet jest wyłącznie węglowodanowy, więc jedzenie go wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże. Potrzeba czegoś więcej? Może jedynie kiszonego ogórka dla towarzystwa Składniki: 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 marchewki 1 pietruszka 2 średnie ziemniaki 1/4 niewielkiego selera

Even Better Food
Pasztet z cukini 81

Zdecydowanie jest to najlepszy warzywny pasztet jaki kiedykolwiek jadłam! Oryginalny przepis pochodzi z bloga pani Agnieszki Maciąg, która jest moją wielką inspiracją! Zachęcona wieloma pozytywnymi komentarzami pod jej przepisem, postanowiłam, że i ja spróbuję tego wypieku. Ten pasztet z cukinii jest naprawdę wspaniały! Na pewno na stałe zagości w naszym rodzinnym menu. Oczywiście polecam go także dzieciom – jest delikatny(...)wręcz rozpływa się w ustach. Koniecznie musicie go wypróbować! Pasztet z cukini – składniki: 2 małe cukinie, każda o masie około 180g, 1 duża marchewka, 5 ząbków czosnku, 2 małe czerwone cebule, pół pęczka natki pietruszki, 1 łyżeczka curry, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1 łyżka suszonego oregano, 1 łyżeczka suszonej bazylii, świeżo zmielony pieprz i sól, 1/2 szklanki oleju rzepakowego

Natka Pietruszki
Pasztet z indyka 123

Pasztet z indyka jest delikatny i bardzo smaczny. Jak to przy robieniu pasztetów bywa, przygotowanie jego zajmuje trochę czasu, ale wszystkie czynności nie są trudne i długotrwałe. Domowy pasztet z indyka sprawdzi się jako dodatek do kanapek lub jako przekąska wyłożona na talerz. Świetnie smakuje z ćwikłą lub ketchupem, a także z warzywami np. sałatą lub pomidorami. Udostępnij Składniki(...)pasztet z indyka 1 1 / 2 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) 500 g wątróbki drobiowej 500 g podgardla 3 duże marchewki 1 duża pietruszka 1 kawałek selera 1 duża cebula 3 kajzerki 3 jajka 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka jałowca 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 / 2 łyżeczki imbiru w proszku

niecodziennikpary