Hummus z ciecierzycy 185Hummusu nie odpuszczę nigdy. To jedna z tych rzeczy, że muszę spróbować zawsze. Ostatnio zaczęłam przygotowywać go w domu. Jaki lubicie? Osobiście cenię gęste, z wyczuwalnymi
Zielona Kuchnia
Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem 179Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką to jedna z tych banalnie prostych rzeczy, która zawsze wychodzi, ale i łechce podniebienie swoim smakiem. Przygotowany z domowego twarogu
Zielona Kuchnia
Kolorowe śniadanie 150Takie śniadanie to skarb, mamy tu wszystko czego nam trzeba, polecam gorąco. Razowe pieczywo, jajo sadzone, pyszny ser "Czarna Perła" i pomidor bawole serce
Moje Małe Czarowanie
Pasztet z królika 161Dziś się dziele z Wami moim przepisem, na pyszny domowy pasztet z królika. Prosty do zrobienia, troszkę czasochłonny, ale dla tego smaku warto się
magiczna kuchnia Kasi
Smalec z marchewką 210Czy może być coś lepszego od domowego smalcu. Oczywiście, że TAK domowy smalec z marchewką! Pyszny z delikatną nutą słodyczy, po taki
magiczna kuchnia Kasi
Salsa pomidorowa – łagodna 122Czas czytania: < 1 min Salsa to nic innego jak sos ze zmiksowanych, lub drobno pokrojonych warzyw lub owoców. Ta dzisiejsza, to wersja łagodnej pomidorowej salsy
SprawdzonaKuchnia.pl
Makaron ze szparagami i szpinakiem 122Czas czytania: 2 min To kolejna wyprawa kulinarna na daleki wschód, tym razem do Chin. Kuchnia ta oferuje taką różnorodność potraw, że z pewnością każdy znajdzie
SprawdzonaKuchnia.pl
Dip jogurtowo – ogórkowy 129Czas czytania: < 1 min Fantastyczny dodatek do pieczonych warzyw, mięs, placków i innych przysmaków. Do przygotowana dipu wykorzystałam gęsty grecki jogurt, mieszankę świeżych ziół i
SprawdzonaKuchnia.pl
Salsa arbuzowa 210Czas czytania: 2 min Salsa arbuzowa w wersji pikantnej z dużą ilością aromatycznej kolendry oraz mięty. Salsa arbuzowa, to smak gorącego lata i zapach wakacji. Arbuz
SprawdzonaKuchnia.pl
Sos kurkowy 134Czas czytania: < 1 min Rewelacyjny sos kurkowy idealny do pieczonych ziemniaków, makaronu, kopytek lub chleba. Najlepszy oczywiście ze świeżych grzybów prosto z lasu. Smak sosu
SprawdzonaKuchnia.pl