Dip z ricotty ze świeżymi ziołami 143Organizując lub idąc na imprezę warto pomyśleć o przygotowaniu szybkich, prostych przekąsek zwanych „finger food”. To takie przekąski na jeden gryz, które możemy zjeść
Be Fit Be Strong
Zielony makaron z boczkiem, parmezanem i sosem śmietanowym 151Zastanawiałam się, co Wam napisać w pierwszym moim poście w tym roku. Nie ma mnie teraz w Raju tyle, co kiedyś. Ale to nie znaczy, że
Raj dla Podniebienia
Pomidorowe paluchy z ciasta francuskiego 201Składniki/na ok. 16 sztuk: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 3-4 łyżki hummusu (najlepiej zrobić samemu z tego przepisu , ale można też użyć gotowego
I LOVE LIFE
Krem czekoladowy z awokado (wegański) 135Krem czekoladowy z awokado to pyszna wersja nutelli w wersji wegańskiej i przede wszystkim zdrowej! Ja na żadnej diecie nie
Kolorowy Przepisownik
Kefirowe placuszki kukurydziane z boczniakami i ostrą pastą z papryki 160Te placuszki to idealny obiad. Są delikatne, a zarazem wyraziste w smaku, są idealne nie tylko na obiad ale także na drugie śniadanie do szkoły czy
Moje Małe Czarowanie
Twarożek z porem i ogórkiem 175Twarożek ze świeżym ogórkiem, porem oraz szczypiorkiem. Na kanapkę, ale i bez chlebka świetnie smakuje! Składniki: 550 g sera twarogowego półtłustego, łyżka majonezu, 3 łyżki jogurtu
Lena Gotuje
Makaron Tajarin z masłem i szałwią 169W okolicach miasta Torino i Cueno makaron Tajarin jest bardzo popularny, jest on bardzo podobny do tagliatelle lub innych makaronów wstążkowych, to co go odróżnia od
RafalCook
Tosty z awokado, jajecznicą i boczkiem 182Tosty z awokado, jajecznicą i boczkiem to bardzo szybie i bardzo oryginalne połączenie składników na pyszne śniadanie. Nie potrzeba wiele czasu aby przygotować tą potrawę, co
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy pasztet 163Pasztet to tradycyjna potrawa znana w Polsce od XVI wieku. Pochodzące z Francji pasztety (pâté) w Polsce popularność swą zdobyły … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Domowy
My Blueberry Corner
Masło orzechowe - domowe 230Masło orzechowe to główny składnik każdego ... amerykańskiego serialu lub filmu :) Na naszych sklepowych półkach jego ceny mogą czasem przysporzyć zawrotów głowy a to przecież taki banalny
Kocham..lubię..gotuję..
Baba ganoush - pasta z pieczonego bakłażana 178Baba ganoush, czyli kremowy dip z pieczonego bakłażana pochodzący wprost z Libanu. Podawany jako przystawka świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami, krakersami czy pieczywem. Przygotowany w
Zielona Kuchnia
Krem orzechowo - czekoladowy – domowa nutella 146Pyszny krem z orzechów laskowych i czekolady idealny do chleba, naleśników, wafli i po prostu do wyjadania łyżeczką ze słoika. Czy będzie bardziej słodki czy mniej
królestwo garów
Szpinakowe gnocchi w sosie z gorgonzolą i szynką 177Ostatnio pokazałam wam gnocchi w sosie z gorgonzolą. To danie tak nam posmakowało, że postanowiłam zrobić je ponownie ale z własnymi kluskami i z dodatkiem mięsnym
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Placuszki z kalafiora z sosem serowym 154Kalafior okazuje się być jednym z tych warzyw, z których zrobić można coś więcej poza zupą. Placuszki z kalafiora z sosem serowym Jeśli nie zupę to
mecooks