Bajecznie prosta pasta jajeczna. Idealna na kanapki, ale również jako dodatek do warzyw. Przygotowanie trwa kilka minut. Wszystkim smakuje. I dużym, i małym. No i zawiera śladową ilość węglowodanów. Ta pasta jajeczna to smarowidło doskonałe. Smak dzieciństwa mojego i moich dzieci. Świetnie smakuje z owsianym chlebem , z chlebem żytnim na zakwasie czy z gryczanymi blinami. Ja najchętniej zjadam(...)Zawsze ją robię tak samo i zawsze wychodzi wyborna. Jest super prosta i nie wiem czemu dotąd nie wrzuciłam przepisu na bloga. Ale już nadrabiam zaległości i zapraszam na pastę. Na domowe potrzeby robię ją z 4 jajek, ale zawsze można zrobić na przykład z podwójnej ilości przemnażając składniki przez 2 czy ile tam potrzeba. Pasta jajeczna Składniki: 4 jajka
DietologZupa krewetkowa z dymką i ryżem, niebo, raj i rozkosz dla podniebienia. Ta zupa krewetkowa to jedynie i aż, mleko kokosowe, przecudowne krewetki, ryż jaśminowy i dymka. Całości dopełnia pasta żółte curry oraz pasta bazylia tajska. Dla podkreślenia już i tak niebiańskiego smaku nieco soli himalajskiej i płatków chili dla wyrazistości. Zupa krewetkowa to idealne danie na szybką i fenomenalną(...)zdrowa – Z płatkami chili dla wyrazistości ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Krewetki Vannamei mrożone – 250g – Ryż jaśminowy – 100g – Dymka – Mleko kokosowe – 1 puszka 400 ml – Pasta żółte curry – 1 czubata łyżka – Pasta bazylia tajska – 1 czubata łyżeczka – Płatki chili do smaku – Drobny szczypiorek do podania – Sól himalajska do smaku – Olej kokosowy – 1 łyżka PRZEPIS: 1. Ryż
globuskulinarnyPasta z bakłażana i papryki czyli Zacuscă Pasta z bakłażana i papryki, czyli Zacuscă to bezsprzecznie najbardziej popularne danie, przystawka, smarowidło do chleba w Rumunii. W wyniku okupacji osmańskiej, pod którą była Rumunia od XIII do XVIII wieku ogromny wpływ na gastronomię rumuńską oprócz kuchni tureckiej miały grecka, arabska, ormiańska i bizantyjska. W rezultacie tego właśnie(...)czasie Rumunii i cały półwysep bałkański zaczyna jeść nowe warzywa w tym bakłażana i potrawy jak, pilaw gulasze warzywne, musake i oczywiście zacuskę. Dziś pastę z bakłażan, zacuskę można kupić w każdym sklepie, zjeść w każdej restauracji i oczywiście znaleźć niemalże w każdym domu. Na zakończenie życzy Ci smacznego i zapraszam na kolejną podróż kulinarną, która już niebawem
RafalCookochoty gotować jajka „w koszulce”, to je usmażcie i podajcie jako jajecznicę, jajko sadzone, omlet, frittatę czy szakszukę. Z jajek można wyczarować inne smakowite dania, zrobić kotlety, pasty, czy zrobić jajka faszerowane. Mamy dla was całą masę przepisów na jajeczne potrawy – każdy inny, ale równie smaczny. Listę podstaw z jajkiem w roli głównej rozpoczynają majonez i sos holenderski(...)tłuszczu. Są jednym z prostszych w przyrządzeniu dań. Jeśli szukasz pomysłu na wyśmienity omlet to zobacz nasze przepisy klikając w słowo omlet! Omlet z kurkami i kiełbasą Uniwersalna pasta jajeczna składa się z rozdrobnionych ugotowanych na twardo jajek, majonezu, dodatków smakowych, oraz jak lubimy dodatkowych składników, które zależą od naszych preferencji smakowych. Można dodawać szynkę, wędzone ryby, kiełbasę, ogórki, rzodkiewkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZielona pasta do kanapek z dodatkiem oleju z pestek dyni Olej z pestek dyni. Na tle innych olejów olej z pestek dyni wyróżnia się wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Jest bogaty w witaminy A, E i D, witaminy z grupy B oraz selen, potas i cynk. Olej z pestek dyni to doskonały dodatek(...)sałatek, dresingów, makaronów, warzyw lub właśnie do past kanapkowych. Polecam olej tłoczony na zimno (nierafinowany), najwyżej jakość i świeżości. Olej z pestek dyni sprawdzi się nie tylko w kuchni, możemy go traktować również jako olej kosmetyczny. Wzmocni włosy, nawilży skórę, a nawet pomoże w walce z trądzikiem. Proponuję przygotować szybką pastę do chleba, która oprócz tego, że jest smaczna
Tajemnice Smakuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zobaczcie jak w zaledwie 15 minut, powstaje przepyszna pasta z tuńczyka jajek i twarogu. Idealna do kanapek, tortilli, jako przekąska, a także śniadanie czy kolacja. Jak zrobić pastę z tuńczyka? Okazuje się, że bardzo łatwo! Wystarczy puszka tuńczyka, kilka jajek, twaróg i pyszna pasta z tuńczyka gotowa. Do tego posiekana cebulka, jogurt naturalny i przyprawy. Przepis jest(...)banalny prawda? Oczywiście możemy go w dowolny sposób urozmaicać i modyfikować wedle swojego smaku. A tymczasem zostawiam Was z naszym ulubionym przepisem na pyszną pastę z tuńczykiem, jajkiem i serem białym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA PASTĘ Z TUŃCZYKIEM JAJKIEM I TWAROGIEM Składniki: 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 100 g twarogu 1 czerwona cebulka 2 łyżki jogurtu
Przepiski.plPasta z makreli to błyskawiczna propozycja na urozmaicenie śniadania, albo kolacji. Przygtoujemy ja w kilka chwil. Będzie szybko i smacznnie. Makrela ma dość spore ości, więc nie będzie problemu aby je wydbyć z mięsa, jeśli jednak się tego obawiacie, możecie mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa. Sprawdź przepis na: Klasyczna pasta jajeczna Składniki średniej wielkości makrela wędzona 3 ogórki konserwowe(...)pęczka szypiorku 1 mała cebula 3 jajka 2 łyżki majonezu sól pieprz Błyskawiczna pasta z makreli – przepis Przepis jest bardzo szybki w wykonaniu. Zaczynamy od ugotowania na twardo i ostudzenia jajek. Następnie kroimy je w kostkę, podobnie postępujemy z ogrókiem i cebulą. Szczypiorek drobno siekamy. Makrelę filetujemy, dzielimy mięso na mniejsze kawałki, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tradycyjnego przepisu z tamtych stron, to wykorzystałam bliskowschodnie składniki, aby stworzyć pyszną propozycję na wegetariański obiad. Papryki Ramiro nafaszerowałam kaszą bulgur z ciecierzycą, szpinakiem i serem halloumi, doprawioną pikantną pastą harissa i przełamaną łagodnym sosem jogurtowo-czosnkowym z tahini. Danie jest aromatyczne i pełne smaku! Słodkie papryki Ramiro o spiczastym kształcie są idealne do faszerowania, ponieważ praktycznie nie posiadają(...)Wschodu jest coraz bardziej popularna, a pochodzące z tamtych rejonów produkty coraz łatwiej dostępne. Przy okazji przygotowania przepisu na faszerowane papryki miałam okazje wypróbować świetnej jakości produkty marki Jasmeen - pastę sezamową tahini oraz pastę z ostrych papryczek - harissa. Jasmeen to marka skupiająca produkty kuchni orientalnej, pochodzące głównie z Libanu – kolebki kuchni bliskowschodniej. Jej ambasadorką jest Samar Khanafer
Chilli Czosnek i OliwaPytacie z czym zjeść kanapki, żeby było pysznie i zdrowo? Pasta z czerwonej fasoli – serdecznie polecam. Zrobicie ją w 3 minuty. Jest naprawdę pyszna. Poranne kanapki z tą pastą dadzą Wam poczucie sytości na długi czas. Do tego spora dawka białka roślinnego i cennego błonnika. Czerwona fasola obfituje w witaminy z grupy B, a szczególnie w tiaminę, która odpowiada(...)menopauzy, jak i dla mężczyzn – wykazują bowiem działania wspierające profilaktykę powstawania raka prostaty. Nie ma zatem wątpliwości, że czerwona fasola to produkt, który powinien być obecny w zdrowej diecie Pasta z czerwonej fasoli – składniki: 250g czerwonej fasoli z zalewy (masa po odsączeniu), pół czerwonej cebulki, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno lub oliwy z oliwek
Natka Pietruszkijednym z najczęściej sprzedających się produktów w sklepie! Ten widok wypchanych po brzegi półek w pamięci zostanie jeszcze na długo! Dzisiejszym śniadaniowym przepisem nawiązuję do wspomnień z dzieciństwa i pasty jajecznej mojej mamy! Bo do wspomnień cudownie jest wracać! Zapraszam na obiecaną, pyszną śniadaniową ucztę! Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: BAJGLE: * mąka pszenna typ 650 – 500 g * sól – 1 łyżeczka(...)ciepła woda – 300 ml * świeże drożdże – 25 g * cukier – 1 łyżeczka * Śniadaniowa Klasyczna ( roztopiona ) – 4 łyżki + sezam lub siemię lniane lub ziarna PASTA JAJECZNA: * gotowane na twardo jajka – 8-10 szt * cebula biała – 1 szt * szczypiorek -1 pęczek * Śniadaniowa Klasyczna – 2-3 łyżki ( do gęstości ) * sól * pieprz DODATKOWO: wędzony łosoś SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BAJGLE
Ostra na Słodkovotes ) Grzybowa pasta do pieczywa Znowu sezon grzybowy w pełni, grzybów cała masa, a radość z ich zbierania warto zamienić w korzyści . Grzybowa pasta, to coś co możesz przyrządzić z każdego rodzaju grzybów, które lubisz . Mogą to być podgrzybki, te najbardziej lubię i cenię Pastę można też przyrządzić z pieczarek lub boczniaków, a nawet z kurek.. Powiem szczerze(...)tylko wegetarianie cieszą się tym smakiem, moja mięsożerna rodzinka, także go docenia Idealna pasta, która z powodzeniem, może być stosowana na tosty, lub zapiekanki.. Bezkres zastosowań i niebanalny smak, przemawiają za tym żeby uznać ją za ideał.. składniki: 0,5 kg grzybów, najlepiej leśnych podgrzybków, ale mogą być każde inne, które cenisz 2 cebule średniej wielkości 2 ząbki
Ogrodnik w podróżyPasta paprykowa, idealna do kanapek, pizzy, makaronyu. Na blogu znajdziecie już jeden przepis na pastę paprykową bez dodatku octu i w wersji łagodnej. Dzisiaj pasta z dodatkiem octu, czosnku i bazylii. Ja do przygotowania pasty dodałam sproszkowaną papryczkę chili, ale jeśli wolicie można dać świeżą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta paprykowa z bazylią Porcje 16 słoiczków po 200 ml Składniki(...)popękać. Na niewielkim gazie doprowadzamy wodę do wrzenia i tak gotujemy 10 minut. Słoiki odwracamy do góry dnem i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Uwagi Tu znajdziecie przepis na : Pasta paprykowa – ketchup Pasta paprykowa z bazylią to co lubię gotuję i polecam Artykuł Pasta paprykowa z bazylią. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamzrobić tahini? Przepis na tahini Pasta tahini – co to jest, jak to zrobić , jak to wygląda, po co to komu i z czym się to je? Jest to pasta wykonana z prażonych (lub nie) ziaren sezamu. Jeśli poddamy prażeniu ziarna, uzyskamy o wiele lepszy smak i zapach, ale jeśli jesteśmy kulinarnymi fajtłapami dużo lepszym pomysłem będzie wykonanie pasty tahini(...)oliwek ani żadna inna aromatyczna oliwa lub olej). Ja osobiście nie dodaję dodatkowego tłuszczu z 2 powodów. Pierwszym jest fakt, że mój blender radzi sobie ze zmieleniem na gładką pastę sezamu i nie ma takiej potrzeby, aby go wspomagać. Drugim jest to, że nie dodając tłuszczu do tahini mogę wykorzystać je później, np. do zrobienia chałwy. Jak przechowywać tahini? Pasta
BlendmanSezamkowa pasta kanapkowa – 2 składniki – wspaniała, bogata w smaku, słodka i sezamowa. Uwielbiam! Dlatego nie mogę zbyt często jej robić, bo potem nie mogę się oderwać od zjedzenia aż się skończy Jest prosta do przygotowania. Jeśli macie mocny blender wystarczy ziarno sezamu i słodzidło ulubione (miód, syrop klonowy syrop ryżowy, syrop z agawy). Jeśli nie macie mocnego blendera(...)tylko taki ręczny polecam gotową, kupną pastę tahini plus słodzidło. Pasta, krem idealnie sprawdza się na kanapkach, naleśnikach, plackach, gofrach – no genialna jest! PRZEPIS SEZAMKOWA PASTA KANAPKOWA Składniki: 1 szkl nasion sezamu lub 1 słoik tahinii – użyłam tego syrop klonowy Jak zrobić sezamkowa pasta kanapkowa: Jeśli przygotowujemy od podstaw przygotowujemy bleder kielichowy o dużej mocy. Najpierw sezam wysypujemy
Dorota SmakujeCzas czytania: 2 min Rillettes, trudna nazwa? Nic nie szkodzi, w naszym języku można powiedzieć, po prostu pasta lub smarowidło. Dodatek ten pochodzi ze znakomitej kuchni francuskiej. Pasta fantastycznie smakuje z grzankami, chlebem razowym, czy zieloną chrupiącą sałatą. Świetnym dodatkiem będzie kiszony lub małosolny ogórek, który idealnie podkręci smak. Pasta łososiowa jest idealna na śniadanie, kolację, ale i na wykwintne(...)przyjęcie będzie rewelacyjnym urozmaiceniem stołu z przekąskami! Pasta to połączenie wędzonego łososia i pieczonego w piekarniku fileta, który po delikatnym przestygnięciu rozgniatamy widelcem, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Przepis jest prosty i dość szybki do smarowidła, zamiast zielonego pieprzu można dodać odrobinę musztardy francuskiej lub dobrego majonezu. Można również dodać świeżą siekaną zieleninę taką jak, koperek, kolendrę, pietruszkę
SprawdzonaKuchnia.pl