Bakłażan z warzywami Składniki: bakłażan 2 duże ziemniaki 3 średnie marchewki cebula 2 ząbki czosnki suszony koperek szklanka bulionu 5 łyżek oleju 3 łyżki pasty pomidorowej z suszonymi pomidorami i lubczykiem (można zastąpić pastom pomidorową i dodać pokrojone drobno 2-3 pomidory suszone i odrobinę lubczyku) Bakłażan z warzywami Wykonanie: Bakłażany umyć i pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć do zarumienienia(...)będzie już zeszklona dodać warzywa lekko obsmażyć, po obsmażeniu podlać bulionem i przykryć, dusić aż warzywa będą miękkie ok 20 minut. Gdy warzywa będą już miękkie dodać bakłażana i pastę pomidorową, suszony koperek. Można doprawić ziłami do smaku. Artykuł Bakłażan z warzywami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniavotes ) Pasta Salerno, makaron na czerwono Pasta Salerno, to luźna inspiracja kuchnią włoską, hołd złożony pomidorom i bazylii A tak poważnie, to idealny poniedziałkowy obiad, który nie wymaga wysiłku, ani zbyt wiele czasu. Idealnie nada się na dzień, kiedy ciężko wyrobić się po zakrętach, bo spraw jest więcej niż minut na zegarze. Cóż jeść jednak trzeba, a takie propozycje(...)opakowaniu, tak jest najbezpieczniej Gorący makaron, mieszamy z sosem , porwanymi liśćmi bazylii i wykładamy na talerze, obficie posypując startym parmezanem. Serwujemy na gorąco . Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta Salerno, makaron na czerwono pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyJedna z moich ulubionych, dyżurnych past na kanapki - pasta z wędzonej makreli, z czerwoną fasolą, jogurtem i szczypiorkiem. Kilka składników, ale doskonale do siebie pasujących. Szybka w wykonaniu, tania i pyszna - czego chcieć więcej. Alternatywa do szynki i żółtego sera do szkolnej śniadaniówki. Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli 1 wędzona makrela 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki
Smaczny zeszytPrzepyszne i proste w przygotowaniu, rozgrzewające “ Curry z dynią i łososiem “. Do przygotowania curry używam gotowej czerwonej pasty curry (Red Curry) w słoiczku o dobrym składzie. Jeśli lubicie bardzo pikantne dania dajcie 2 czubate łyżki pasty curry (będzie ogień :) ). Ja daję 2 płaskie łyżki i dla nas ostrość dania jest w sam raz. Jeżeli wolicie wersję łagodniejszą polecam(...)dać 1-1.5 płaskiej łyżki pasty. Curry jest wegeteriańskie (dla tych wegetarian, którzy ryby jadają). Jeśli pominiecie łososia otrzymacie wersję wegańską. Można także łososia zamienić na tofu. “ Curry z dynią i łososiem ” to moje ulubione jesienne danie na obiad lub kolację. Świetnie rozgrzewa i syci na długo. Inne przepisy na “ Curry ” znajdziecie tutaj . Polecam również przepisy
Moja DelicjaNajczęściej sięgam po te sklepowe, bo zawsze wydaje mi się, że to takie czasochłonne zrobić je samemu ale tym razem specjalnie ugotowałam więcej cieciorki niż potrzebowałam i zrobiłam swoją pastę. I wiecie co wyszła genialnie, z trudem powstrzymywałam się, by jej nie wyjeść całej łyżeczką. Składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy (może być też z puszki) 4-5 suszonych pomidorów pół(...)Jeśli Wasz blender sobie nie radzi, albo sami uznanie, że masa jest zbyt gęsta proponuję dodać trochę wody w której wcześniej gotowała się ciecierzyca, lub zalewy z puszki. Przyprawiamy pastę do smaku i gotowe
Cynamonowe szczęściePasta grzybowa z nóżek grzybowych, przetwory Pasta grzybowa z nóżek grzybowych jest dobrym rozwiązaniem jeśli tak jak ja lubicie marynować same kapelusze . Szkoda pozbywać się nadmiaru nóżek , które także są bardzo aromatyczne i pyszne . Fakt, że są delikatnie twardawe , ale to właśnie tworzy farsz niepowtarzalnym . Jest banalnie prosty , doskonale nadaje się do nadziewania , faszerowania lub na swojskie zapiekanki czy bruschetty(...)przygotowane nóżki , po doprawieniu dowolnymi przyprawami są świetne jako nadzienie pierogów, krokietów . Doskonale smakują z bruschettą , zapiekanką , a nawet jako pasztet grzybowy na kanapkach . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta grzybowa z nóżek grzybowych , przetwory pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPasta rybna z wędzonej makreli - śniadaniowy hit! Pasta z makreli jest świetną formą serwowania ryb. Ta mieszanka delikatnego mięsa ryby z ostrym smakiem korniszonów oraz musztardy doprawiona majonezem jest naprawdę warta spróbowania. Może z powodzeniem konkurować z tradycyjną awanturką z makreli. Przygotowanie pasty rybnej jest naprawdę proste, jedynym wyzwaniem jest umycie rąk po oczyszczeniu wędzonej ryby z ości
Gotujemy i jemySzybką, pyszną i aromatyczną pastę zrobiłam dziś na śniadanie i Wam polecam. Twaróg, oliwki, czosnek i pasta gotowa, idealnie nada się do kanapek czy jako dip do warzyw, czy na placuszki np.: te kukurydziane z płatkami orkiszowymi. Oliwkowa pasta serowa. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś kolejny przepis na pastę do chleba. Ponieważ nie lubię gotowych wędlin, a ile można jeść zwykły ser czy jajka, dla odmiany staram się przygotowywać różne pasty. Są one proste w wykonaniu, smaczne i można je przygotować na wiele sposobów, z przeróżnych składników. Tym razem pasta z jajek z dodatkiem sera feta. Składniki: pół opakowania
Moja kraina smakówSzparagi najlepiej smakują w sezonie , ten się jednak już powoli kończy więc trzeba korzystać puki się da Prosty przepis na smakowitą przystawkę ze szparagów owijanych bekonem , który najpierw smarujemy pastą pieczarkową . Doskonała ciepła przekąska lub przystawka . Polecam to danie każdemu , jest proste w przygotowaniu , efektowne , a nade wszystko smaczne Oczywiście najlepiej serwować je z sosem holenderski , wtedy taki zestaw jest(...)Pieczarki kroimy i smażymy na maśle , razem z pokrojoną cebulą . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Jak już będą gotowe , czyli złociste i pachnące Studzimy i blendujemy na gładką pastę . Szparagi gotujemy al’ dente . Każdy plaster boczku smarujemy pastą pieczarkową , cienko , żeby nie wyłaziła bokami . Po czym owijamy szparagi bekonem , jeden plaster na jednego szparaga . Rozgrzewamy patelnię i układamy
Ogrodnik w podróżycukru, bez mąki pszennej, bez masła oraz bez glutenu. Ciasto słodzone jest tylko bananami, mąkę pszenną zastępuje mąka kokosowa, a zamiast masła jest olej kokosowy. Dodatkowo dzięki dodatkowi pasty kokosowej oraz wiórek kokosowych ciasto zyskało kokosowy posmak oraz aromat. Taki chlebek to świetny pomysł na wykorzystanie dojrzałych, czerniejących bananów, które zalegają w kuchni i nikt nie chce ich jeść(...)Składniki: 4 dojrzałe banany 100 g oleju kokosowego Radix-Bis 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki wiórek koksowych Radix-Bis 1/2 szklanki pasty kokosowej Radix-Bis 3 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki kardamonu szczypta soli Wykonanie: Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem. Olej kokosowy miksujemy razem z pastą
Kuchnia MagdaLenycukru, bez mąki pszennej, bez masła oraz bez glutenu. Ciasto słodzone jest tylko bananami, mąkę pszenną zastępuje mąka kokosowa, a zamiast masła jest olej kokosowy. Dodatkowo dzięki dodatkowi pasty kokosowej oraz wiórek kokosowych ciasto zyskało kokosowy posmak oraz aromat. Taki chlebek to świetny pomysł na wykorzystanie dojrzałych, czerniejących bananów, które zalegają w kuchni i nikt nie chce ich jeść(...)Składniki: 4 dojrzałe banany 100 g oleju kokosowego Radix-Bis 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki wiórek koksowych Radix-Bis 1/2 szklanki pasty kokosowej Radix-Bis 3 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki kardamonu szczypta soli Wykonanie: Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem. Olej kokosowy miksujemy razem z pastą
Kuchnia MagdaLenyObrałem, pokroiłem na drobno. Ser rozdrobniłem widelcem. Piklinga po obcięciu głowy, obraniu ze skóry, oddzieleniu kręgosłupa i wnętrzności rozdrobniłem ( usuwamy maksymalnie dużo ości ). Wszystkie składniki połączyłem, dodałem pozostałe składniki pasty, pastę pomidorową, majonez, musztardę sól i pieprz. Całość delikatnie zblendowałem. Pasta z piklinga to fajna przekąska do bagietki, kromki chleba, dowolnego ulubionego pieczywa
R'n'G KitchenIdealna pasta do grillowanych warzyw czy mięs. Jest aromatyczna, szybko się ją robi a smakuje wybornie. Polecam zróbcie koniecznie, majówkową pastę. Cukiniowo - paprykowa pasta. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybka, pyszna i idealna na Wielkanoc pasta z buraków. Jeśli do buraków dodamy ogórka konserwowego i chrzanu to pasta jest znakomita, polecam. Pasta, ogórek i buraki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie