Bób trzeba latem wykorzystać do ostatniego ziarenka aby potem zimą mieć co wspominać a tak naprawdę to aby teraz zjeść mnóstwo witamin i tych dobroci które są nam potrzebne do prawidłowego funkcjonowania. Bób można zamrozić, bób można ususzyć i zimą cieszyć się jego smakiem i aromatem. Dziś bób przedstawiam w postaci pysznej pasty do kanapek, albo jako dip do innych warzyw. Polecam pastę gorąco bo jest nie tylko aromatyczna ale dodatkowo przepyszna. Przepis znalazłam u Marty Dymek w Jej Jadłonomi . Pasta z... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.