Jakiś czas temu zaprezentowałam podstawową wersję pasty z jajek i serka wiejskiego - klik . Pamiętacie? Tu pokazuję jak można ją smacznie urozmaicić. Lubicie lekkie pasty i paluszki surimi? Jeśli tak, to doskonale się składa, ponieważ ta pasta przypadnie Wam do gustu. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem lub w lżejszej wersji - z waflami ryżowymi (polecam Sonko ). Koniecznie spróbujcie i przy okazji możecie zerknąć na wszystkie moje inne propozycje pysznych smarowodeł - klik . 200g serka wiej... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...