papryka ostra Wykonanie: Makrelę dzielimy na małe kawałki, usuwamy ości. Kawałki ryby kroimy na jeszcze drobniejsze. Ugotowane jajko ścieramy na tarce lub kroimy drobno. Dodajemy majonez, śmietankę i musztardę. Doprawiamy przyprawami, solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Gotowe! Artykuł Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i o mojego gotowania początkach pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniapasta frolla, ripiena di more e confettura di more. Potete servirla con la panna acida, con lo yogurt o anche con un gelato. Buon appetito :) SKŁADNIKI Ciasto 300 g mąki pszennej 100 g masła 5 łyżek cukru 100 ml wody szczypta soli Nadzienie 200 g jeżyn 4 łyżki konfitury jeżynowej Dodatkowo 2-3 łyżki cukru trzcinowego 1 jajko(...)Impasto Inserite nel mixer la farina, lo zucchero, il burro freddo tagliato a pezzettini e un pizzico di sale. Lavorate il tutto, aggiungendo l'acqua fredda e ottenendo una pasta omogenea. Formate un panetto da avvolgere nella pellicola che riponete in frigo per 30 minuti. Galette Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Jeżyny myjemy i osuszamy. Schłodzone ciasto dzielimy
La grande e la piccola cuocawędzonego 1 cebula 1 bułka 2 jajka ok. 1 szkl. mleka 1/2 l bulionu wołowego 2 łyżki masła 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cukru 1 i 1/2 łyżeczki soli (lub 2 łyżeczki, jeśli lubicie bardziej dosolone dania) 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1 łyżeczka pasty paprykowej 100 ml słodkiej śmietanki 30% 3 łyżki(...)mięsem w maszynce. Jeżeli używamy gotowego mięsa mielonego to zmielić tylko boczek, cebulę, bułkę i dodać do tego mięso. Następnie dodać sól, ziele angielskie, cukier, gałkę muszkatołową, pieprz i jajka. Wyrobić na jednolitą masę. Ciągle na tej samej patelni (tzn. nie umytej z podsmażania cebuli i boczku) na oleju smażyć partiami klopsiki. Najlepiej formować je dłońmi zwilżonymi ciepłą wodą
zadanie-gotowaniefeta 50 g suszonych pomidorów 2 garście szpinaku pieprz mąka 2 jajka bułka tarta Mięso rozbijamy na cienkie plastry (najlepiej pomiędzy płatami folii spożywczej). Suszone pomidory kroimy na drobne kawałki, szpinak drobno siekamy a sera feta kruszymy. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy tworząc coś w rodzaju gęstej pasty. Plastry mięsa rozkładamy na desce, posypujemy niewielką ilością pieprzu i nakładamy porcję
My simple kitchenłyżki oliwy z oliwek jajko do wysmarowania bułek oraz czarny sezam do posypania Domowa wędlina z kurczaka 500 gram piersi kurczaka 1 łyżka oliwy z oliwek po szczypcie: ostrej papryki, soli, pieprzu i majeranku Cytrynowy hummus: 1 szklanka suchej ciecierzycy 1 czubata łyżka pasty tahini 3-4 łyżki oleju z pestek dyni(...)Pieczywo Składniki na bułki zagniatam, jeśli ciasto się klei dodaję więcej oliwy. Z wyrobionego ciasta formuję bułeczki, które układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch bułek smaruję jajkiem i posypuję sezamem. Blachę umieszczam w piekarniku nagrzanym do 220 stopni i piekę bułki 25 minut. Po 15 minutach obniżam temperaturę do 200 stopni. Upieczone pieczywo studzę na kratce. Najlepiej
Mango PapajaSkładniki: 2 tortille o średnicy ok. 26 cm 1 puszka tuńczyka 3 jajka 2 ogórki konserwowe ok. 70 g sera żółtego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odcisnąć, ugotowane … Czytaj dalej Tortille z pastą z tuńczyka
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 200 g wędzonej ryby 2 ogórki konserwowe 3 jajka 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 cebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Rybę pozbawić ości … Czytaj dalej Pasta rybna z kukurydzą
czarrna od kuchniłyżka majonezu, 2 łyżki jogurtu greckiego, łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Białko jajek, ogórka, rzodkiewki pokroić w malutką kostkę. Żółtka utrzeć z majonezem, jogurtem i musztardą, doprawić solą i pieprzem. Każdy placek tortilli posmarować pastą z żółtek, ułożyć na tym rukolę, warzywa i białko pokrojone w kostkę. Zwinąć w rulon i pokroić
pieprzny smaczekSkładniki 5 jajek 3-4 łyżki chrzanu sól 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po ostudzeniu oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z chrzanem. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić solą do smaku .Pastę włożyć do lodówki do schłodzenia:)) ps. Jeśli chrzan jest bardzo ostry to dodać 1-2 łyżki śmietany
mojej kuchniCzęsto robię różnego rodzaju pasty. Najczęściej jest to połączenie ryby z twarogiem. Tym razem przygotowałam pastę jajeczną i zamiast podać ją na kanapce, rozsmarowałam na tortillach, zrolowałam i pokroiłam na kawałki. Polecam! Składniki: 4 placki tortilli 6 jajek ugotowanych na twardo ok. 100 g szynki konserwowej w cienkich plastrach ok. 7 suszonych pomidorów szczypior z 1 dymki 2 łyżki majonezu
Czerwień i błękitWczoraj na kolację był świeży chlebek owsiany z taką właśnie pastą jajeczną z tuńczykiem. Moje chłopaki bardzo lubią tuńczyka, dlatego w domu nie może go zabraknąć :) Tym razem tuńczyk w połączeniu z jajkami, z dodatkiem oliwek i cebulki. Do tego świeżutki chrupiący chlebek i cóż trzeba więcej :) Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
Agusiowe smakołykinaturalny ½ małego kubka Szynka konserwowa 2 plasterki Ser biały chudy 15 dag Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy
Tradycyjna KuchniaSkładniki 5 jajek 3-4 łyżki chrzanu sól 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po ostudzeniu oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z chrzanem. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić solą do smaku .Pastę włożyć do lodówki do schłodzenia:)) ps. Jeśli chrzan jest bardzo ostry to dodać 1-2 łyżki śmietany
w mojej kuchniOd jakiegoś czasu chodzi za mną znowu nutella😏Kiedyś raz kupiłam sklepową i więcej tego nie zrobiłam 🙀 Stwierdziłam, że wole sama wykonywać taki krem😎 Dzisiaj
Zdrowie i pysznie na talerzuwszyscy bardzo lubią i świetnie sprawdza się na kanapkach. Dodatek szczawiku zajęczego – ziółka trójlistnego nadaje paście jajecznej kwaskowatego smaku, a ogórek zielony orzeźwiającego. Składniki: • 1 opakowanie okrągłego pumpernikla • 1 średni ogórek zielony • 2 łyżki twarożku śmietankowego • 3 jajka • 50 g sera żółtego • 2 łyżki majonezu • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować, obrać
To co kocham