pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:138/255)

Tort „hardkorowa wiewiórka”, orzechowo-dyniowo-piernikowy (bez glutenu, cukru, laktozy) 165

słodki i fistaszkowy. Jak myślicie czy będzie z tego orzechowe love? 💗 Składniki: Biszkopt piernikowy (śr: 18 cm) -4 jajka M -35g mąki gryczanej -25g skrobi z tapioki -30g kakao -5 łyżek ksylitolu -3 łyżeczki przyprawy korzennej Kremy 1) Pasta dyniowa -2 kg pokrojonej w kostkę dyni (najlepiej słodkiej piżmowej) -1/2 szkl. mleka kokosowego (lub zwykłego mleka

Candy Pandas
Ziołowe schabowe 244

Składniki: 6 kotletów schabowych 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (u mnie mrożona) 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz panierka: 1 jajko bułka … Czytaj dalej Ziołowe schabowe

czarrna od kuchni
Pasta jajeczna z selerem naciowym i szczypiorkiem 161

Kolejna odsłona pasty jajecznej czyli prosty i szybki przepis na smaczne i zdrowe śniadanie nie tylko w deszczowy weekend :) Składniki - proporcje na dwie osoby 4 jajka ugotowane na twardo 1-2 łodygi selera naciowego mały pęczek szczypiorku 1-2 łyżki majonezu kilka kropli soku z cytryny sól i pieprz do smaku opcjonalnie szczypta curry Przygotowanie Ugotowane na twardo jajka bardzo

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Hekele-pasta rybna 188

jeszcze nie próbował hekele czyli pasty ze śledzi słonych, bardzo popularnej na Śląsku  to zachęcam, bo jest naprawdę pyszna. POLECAM. Składniki: 2 słone śledzie 2 ogórki kiszone 2 jajka 1 cebula łyżka musztardy pieprz Wykonanie: Wymoczone śledzie oczyścić ze skórki oraz ości. Jajka ugotować na twardo, obrać. Śledzia, jajka, ogórki, cebulę bardzo drobniutko pokroić w kosteczkę, przełożyć do miseczki

magiczna kuchnia Kasi
ROLADKI Z SZYNKI Z MASĄ JAJECZNO- CHRZANOWĄ 288

plastrów szynki8 jajek2 łyzki chrzanułyzeczka musztardy dijon Kamispęczek szczypiorku sól morska Kamispieprz młotkowany z  kolendrą KamisWykonanie:Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach , mieszamy z musztardą i chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy posiekany szcypioek, mieszamy. Gotową pastę nakładamy na plastry wędliny, zwijamy w ruloniki.Układamy na liściach sałaty

Z Majeczką w kuchni
Pasta z filetów śledziowych 195

Bardzo prosta w przygotowaniu pasta, bez wyszukanych składników, a taka smakowita. Tym razem użyłam filetów z makreli, polecam jednak śledziowe. 2 puszka filetów śledziowych w oleju3 jajka na twardocebula średniej wielkościpłaska łyżeczka musztardyJajka i cebulę pokroić w drobmą kostkę. Filety wyjąć z oleju i rozdrobnić widelcem, niezbyt mocno. Dodać ok. 3 łyżki oleju z puszki, cebulę, jajka, musztardę. Wymieszać. Gotowe.Pyszny

Praktyczna pl
Pasta jajeczna z wędzonym halibutem 146

zieleni”. Pozmieniałam jednak proporcje, coś pominęłam… Pasta wyszła bardzo delikatna i smaczna. Idealna jako dodatek do świeżego pieczywa (ja uwielbiam ciemne). Sprawdzi się nie tylko na śniadanie (czy kolację), ale również gdy mamy ochotę przekąsić coś lekkiego na szybko. To także doskonała pozycja śniadaniowa dla dzieci :) Składniki: 200 g wędzonego halibuta 2 duże jajka 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku(...)trafimy na jakąś podczas jedzenia :)). Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o grubych oczkach (możemy też je drobno posiekać), a następnie dodajemy do ryby. Dorzucamy posiekany szczypiorek oraz pokrojone w plasterki oliwki. Dodajemy majonez (można dać więcej, ale pamiętajcie, że halibut sam w sobie jest tłusty i soczysty więc pasta i tak będzie odpowiednio „mokra”). Na koniec doprawiamy

MyCookBook.pl
Bułeczki cynamonowo czekoladowe 257

100g stopionego, wystudzonego masła 2 łyżeczki pasty waniliowej(nie dodałam)  2 jaja 250g mąki pszennej 250g mąki manitoba lub innej z dużą zawartością białka    na nadzienie: 50g gorzkiej czekolady( u mnie groszek czekoladowy)  60g stopionego i wystudzonego masła 80g ciemnego cukru muscovado 2 łyżki cynamonu Do posmarowania bułeczek: 1 jajko 1 łyżka mleka na lukier(...)ciepłe miejsce do podwojenia objętości na około 1,5 h.  Przygotowujemy nadzienie. Do miseczki wlewamy wystudzone stopione masło, cukier oraz cynamon. Mieszamy na gładką, łatwą do rozsmarowania pastę.  Wyrośnięte ciasto lekko zagniatamy, aby uwolnić znajdujące się w nim powietrze. Wykładamy na oprószony mąką blat. Rozwałkowujemy na prostokąt o grubości 5mm i wymiarach 30x55cm. Na powierzchni ciasta łyżką

Mia Cucina Sofieta
Zupa kokosowo - szpinakowa z pulpetami 269

osoby) 2 łyżki zielonej tajskiej pasty curry 1 x 400 ml puszka mleka kokosowego 500 g szpinaku baby 500 ml bulionu drobiowego 1 czerwone chili bez pestek  drobno pokrojone sok z limonki do smaku na pulpety 9 szt 200 g mięsa wieprzowego, mielonego 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 3 łyżeczki bułki tartej pieprz przygotowanie Szpinak opłukać, włożyć

Stare Gary
Przenno zytnie buleczki cynamonowe z orzechami czyli Niedzielne Sniadanie odc.61 206

drożdże. Zostastawiamy na 5 minut. Nastepnie dodajemy cukier, kardamon, 1/2 jajka, mąkę żytnią, 350 g mąki pszennej i sól. Całość wyrabiamy mikserem na średnich obrotach przez ok. 10 minut. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką. Odtsawiamy na 1 godzinę do wyrastania. Powinno podwoić swoją objętość. W miseczce ucieramy na pastę masło z brązowym cukrem, cynamonem i kardamonem. Na blacie podsypanym maką(...)kroimy na 2 cm plastry. Układamy w formie wieńca na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy bułeczki na 40 minut do ponownego wyrastania. Wierzch bułeczek smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy resztą orzechów. Pieczemy bułeczki w piecu nagrzanym do 200 st.C. ok. 15 - 25 minut

Dzieje kuchennej Wiewióry
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 281

Martynosia z bloga Codzienne GotowaniePomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne GotowanieSardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ...Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku - Małgorzata Chyla z bloga Moje kuchenne rewelacjeUova tonnate czyli jajka nadziewane tuńczykiem po włosku(...)Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Pappardelle z dynią i kozim serem - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Pappardelle z ragu z baraniny - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pasta con datterino -makaron z pomidorkami daktylowymi - Maria T. z bloga SycyliaSi! Penne alla vodka - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blogRavioli ze szpinakiem i ricottą w sosie serowym - przepis z bloga Kalorycznie.org

Chilli Czosnek i Oliwa
Najlepszy pad thai z krewetkami 168

mrożonych krewetek - 2 ząbki czosnku - 1 papryczkę chili bez pestek - 1 jajko - 1 łyżkę sezamu - kiełki rzodkiewki - szczypiorek - garść prażonego słonecznika - połowę cytryny - 1 łyżkę oleju - 1 łyżkę masła - świeżo mielony pieprz Do przygotowania sosu potrzebujemy: - 3 łyżki sosu sojowego - 3 łyżki sosu rybnego - 5 łyżeczek pasty z tamaryndowca - 4-5 łyżeczek miodu (w zależności od rodzaju miodu(...)masło) podsmażamy przez minutę posiekany czosnek i papryczkę chili. 5. Następnie dodajemy krewetki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony. 6. Do zrumienionych krewetek dodajemy jajko i całość energicznie mieszamy przez kilka sekund, tak by jajko się ścięło, ale żeby nie powstała jajecznica. 7. Następnie dodajemy przygotowany wcześniej sos oraz sezam. Całość podsmażamy jeszcze przez 3 minuty

Bez Cebuli
Pasztet z ciecierzycy 139

czasu przed świętami zawsze brakuje:) Pasztet z ciecierzycy Składniki: 2 puszki cieciorki (po 400ml) 1 duża cebula 10 cm kawałek pora 2 średniej wielkości marchewki 2 ząbki czosnku 2 jajka 4 łyżki oliwy 1/3 szklanki pestek słonecznika 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki sól pieprz 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego (kuminu) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka(...)Liście i ziele wyjąć. Cieciorkę osączyć, wodę (aquafaba) zachować. Cieciorkę zmiksować blenderem na gładką pastę, w razie potrzeby dolewając odrobinę aquafaby. Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni. Do cieciorki dodać warzywa i pestki, zmiksować blenderem niezbyt dokładnie, żeby pozostały wyczuwalne drobne kawałki warzyw. Dodać jajka, płatki owsiane i koncentrat, wymieszać. Na suchej patelni uprażyć kumin i paprykę, aż przyprawy zaczną

Obiad gotowy
Pad thai 204

Cześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na moje ulubione danie kuchni tajskiej. Pad thai to smażony makaron ryżowy z ulubionymi dodatkami (kurczak, krewetki, tofu) z pastą tamaryndową, kiełkami fasoli mung. Danie jest niezwykle popularne w Tajlandii. Robi się je błyskawicznie. Najfajniejsze jest, że danie można zrobić w wersji mięsnej jak i wegetariańskiej – i obie są pyszne! Dzisiaj zrobiłam(...)ząbki czosnku 1 cebula 2 jajka 2 łyżki oleju roślinnego duża garść kiełków fasoli mung 1 dymka (zielona część) do podania: 2 – 3 łyżki orzeszków ziemnych – posiekanych, płatki chili – opcjonalnie, limonka (ćwiartka limonki na porcję makaronu) Sos pad thai: 3 łyżki sosu rybnego 3 łyżki sosu sojowego 1 czubata łyżeczka pasty tamaryndowej sok wyciśnięty z 1/4 limonki

Moja pasja smaku
Nadziewany por z parowaru 259

wierzchnie warstwy, reszta pora poszła na pastę jajeczną . Nic się nie może zmarnować :) Pieczarki myjemy, obieramy daszki i drobno siekamy. Papryczkę chili jalapeno również myjemy i kroimy na małe kawałki, tak samo kroimy pomidory suszone. Cebulki kroimy na pół. Mięso mielone wykładamy do głębokiego naczynia. Przyprawiamy pieprzem czarnym, oregano i bazylią, wbijamy jajko, dodajemy lnu mielonego i mieszamy. Następnie dodajemy

Parowar Faceta