minutes Total Time 25 minutes Servings 2 Ingredients Dutch Baby: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. 3 jajka 1/2 szklanki mąki orkiszowej jasnej (może być również ciemna, ale wtedy trochę inaczej smakuje) 1/2 szklanki mleka 2% 2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka pasty waniliowej mała szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego Dodatkowo: ulubione, sezonowe owoce odrobina ksylitolu w pudrze do oprószenia
Fitsweet.menaturalnego Dużo świeżych ziół: szczypiorek, oregano, mięta, pietruszka itp. Sól, pieprz czarny Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i oddzielamy żółtko od białka. Żółtka blendujemy z jogurtem i ziołami. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Białka nadziewamy pastą ziołową
CzarnawisienkaSkładniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 ugotowane na twardo jajka 2-3 rzodkiewki 1 łyżka majonezu łyżeczka ostrej musztardy koperek lub szczypiorek pieprz
Walijskie PichcenieWędzoną makręlę uwielbiam od dziecka , a że ze względu na nietolerancje nie jem jajek to zrobiłam trochę inną wersję :) Zdrowa i smaczna poleca się na
Marcepanowa kuchniapieprz 300 ml bulionu drobiowego 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo 1 ugotowana marchewka 2 łyżki groszku konserwowego Sposób Jajka ugotować na twardo, po wystygnięciu obrać i rozgnieść widelcem, dodać majonez oraz chrzan. Przyprawić solą i pieprzem. Plasterki szynki posmarować dość grubo przygotowaną pastą jajeczną, zwinąć w ruloniki, ułożyć na półmisku. Ozdobić pokrojoną w kosteczkę marchewką oraz groszkiem. Żelatynę zalać niewielką
Kuchenne aromatyktóre będzie otulało nadzienia miękkie i delikatne, nie dodaję jajka. Jajko powoduje, że ciasto jest twardawe. Sama jajko daję wtedy, kiedy nadzienie ma składniki mogące przebić ciasto (orzechy lub ziarna). Lubię dodatki smakowe do ciasta na pierogi – trochę świeżych ziół, czasem pasta waniliowa i mamy pierogi, które niby są tradycyjne a inne. Spróbujcie zaszaleć z dodatkami. Ciasto na pierogi
ladykitchenPrzepyszne placuszki z pastą truskawek i serka wiejskiego, umilą każdy poranek ;) Zjedzone na trawie w słońcu na ogródku smakują najlpeiej ;) Składniki: szklanka kaszy mannej szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki cukru Diamant cukier puder Diamant serek wiejski truskawki Kasze zalewamy mlekiem i odstawiamy na ok 20 min. Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy, żółtka dodajemy do kaszy razem
Idę coś wszamaćObowiązkowym elementem Wielkanocy jest jajko, dlatego robi się je i podaje na różne sposoby. Najczęściej są gotowane na twardo i podawane z majonezem i szczypiorkiem albo faszerowane różnymi pastami. Dobrze jest mieć oprócz ciekawego farszu coś jeszcze, co je lekko urozmaici, dlatego proponuję 3 proste sosy, które sprawdzą się także jako dodatek do świątecznych wędlin. 1) Sos chrzanowy Składniki
Bon appetit mon amiełyżeczki żelatyny Dodatkowo: Kilka łyżek kukurydzy konserwowej Kilka łyżek groszku konserwowego Kawałek czerwonej papryki Sposób przygotowania: Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy majonez oraz chrzan, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Plastry szynki smarujemy przygotowaną pastą, zwijamy i układamy na półmisku. Paprykę kroimy w kostkę, układamy razem z groszkiem i kukurydzą wokół roladek. Żelatynę zalewamy
Bajeczna Kuchnianajprostsza pasta kanapkowa z możliwych. Często ją robię, bo przepadają za nią moi bliscy. Jest to super opcja, na nudne, typowe śniadanie. Polecam ;) SKŁADNIKI: 5 jajek 2 łyżki majonezu (lub 1 łyżkę jogurtu, 1 łyżkę majonezu) Pęczek koperku Sól Pieprz WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo, ok. 10 min. Przestudzić i pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski. Koperek drobno posiekać
Calzonella.comskładniki dokładnie rozdrabniam blenderem w razie potrzeby dodając nieco wody, aby pasta miała odpowiednią konsystencję. Lubię tę pastę dość mocno przyprawioną ale jeśli wolicie wersję delikatniejszą możecie ograniczyć ilość czosnku. Ciecierzycę najczęściej jemy na kanapkach, dobrze komponuje się też z sadzonym jajkiem . Doskonale sprawdza się w formie imprezowych przekąsek - na krakersach lub jako dodatek do chrupiących paluszków grissini
babka w formiePasta jajeczna z dodatkiem pieczarek i papryki to mój dzisiejszy pomysł na niedzielne śniadanko. Naprawdę warto - będzie pysznie! Składniki dla 2-3 osób: 3 jajka 1/4 czerwonej papryki 4 pieczarki sól, pieprz szczypiorek - kilka gałązek 1 łyżka majonezu Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo - ostudź, obierz i pokrój w kostkę. W tym czasie obierz i pokrój pieczarki - przesmaż na łyżce masła
Alutka-GotujePasztet z marchewki przeważnie przygotowuję na Święta Wielkanocne, jest delikatny, warzywny i lekko słodkawy. Z jajkiem w środku smakuje rewelacyjnie a podany do pieczywa z sosem
Kulinarne Fantazje Marioliczerwonej papryki 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, przekrawamy na pół, wyciągamy żółtka, białka odkładamy. 2. Miksujemy paprykę, żółtka, majonez, sól, pieprz i curry. 3. Tak przygotowaną pastę wykładamy na białka. Ozdabiamy czerwoną papryką i posiekanym szczypiorkiem
Szefowa kuchnimasła masa serowa: 750 g sera mielonego 1/2 szklanki masła/kremu pistacjowego 4 jajka 200 g cukru drobnego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki startego świeżego imbiru polewa: 250 g sera 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka pasty pistacjowej pistacje do dekoracji Przygotowanie: spód: Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni uważając aby ich nie przypalić. Studzimy. Ciastka drobno
Bon appetit mon amie