Zapraszam :) Składniki : 1/2 awokado 1/2 papryki czerwonej kawałek selera naciowego 2 łyżki szczypiorku garść rukoli garść roszponki kilka pomidorków koktajlowych Kawałek zielonego ogórka Dressing : 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego miód do smaku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka ostropestu sól morska do smaku Wykonanie : Wszystkie warzywa umyć . Paprykę , seler pokroić w kostkę lub paseczki .Szczypiorek posiekać
Sama słodycz i szczypta chiliwierzch) SKŁADNIKI NA ZAPIEKANKĘ Z KURCZAKIEM: 4 piersi kurczaka, umyte, osuszone 2 łyżki oliwy z oliwek 40 g masła sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki (dodałam, choć nie było w przepisie) 2 pomidory, umyte, obrane, pozbawione szypułek, pokrojone w grube talarki ( użyłam 1 duży) 200 g sera mozzarella, pokrojonego w plastry (użyłam(...)miękkości. W międzyczasie kukurydzę odsącz z zalewy, dodaj czosnek oraz mleko i zmiksuj blenderem na gładką masę. Filety umyj, osusz, dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmaż z obu storn (po około 3-4 minuty z każdej) na oliwie z dodatkiem masła. Ugotowane ziemniaki (mogą być gorące) rozgnieć widelcem i dodaj masę kukurydzianą
Słodko-Słony Świat Ilonyprzepis dostałam od koleżanki ,jest całkiem inna w smaku niż wszystkie-bardzo szybka do zrobienia i naprawdę pyszna SKŁADNIKI: PAPRYKA KONSERWOWA PIECZARKI KONSERWOWE, CZOSNEK ZE SŁOICZKA Z ZIOŁAMI CEBULKA MALUTKA ZE SŁOICZKA, OLIWKI CZARNE LUB ZIELONE SER FETA ZIOŁA DO SAŁATEK PRZYGOTOWANIE: CEBULKI ODCEDZAMY,,PIECZARKI KROIMY NA PÓŁ LUB W PLASTERKI(ZALEŻY JAKIE DUŻE),CZOSNEK I OLIWKI KROIMY(...)PÓŁ,PAPRYKĘ I FETĘ W KOSTKĘ ,DOPRAWIAMY ZIOŁAMI,JA DAŁAM JESZCZE KILKA KROPLI MAGGI I BARDZO FAJNIE PASOWAŁO-SOSU JUŻ ŻADNEGO NIE TRZEBA BO FETA SIĘ FAJNIE ROZPADNIE I POŁACZY WSZYSTKO-SMACZNEGO
Swojskie jedzonkołyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) - 100g ekologicznej komosy ryżowej czarnej SYMBIO - 100g soczewicy czerwonej - 100g szpinaku - 2 cebula (u mnie czerwona) - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka oleju kokosowego - papryka słodka do obsypania wnętrza dyni - 3 gałązki rozmarynu *opcjonalnie: wegański parmezan z nerkowców Dynie dokładnie myjemy, odcinamy delikatnie spody, by stabilnie stały i czapeczki w celu ich wydrążenia. Dokładnie pozbywamy(...)się miąższu wraz z pestkami. Oprószamy ich wnętrze słodką papryką, do każdej wsadzamy po gałązce rozmarynu. Pieczemy 30minut w 180stopniach. W tym czasie płuczemy soczewicę wraz z komosą ryżową i gotujemy je 15minut (do miękkości) w przygotowanym bulionie, odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka i z przeciśniętym przez praskę czosnkiem smażymy na łyżeczce oleju. Szpinak płuczemy i dodajemy go do zeszklonej
Be Fit Be Strongbrokuł 25-30 dag zielonej fasolki szparagowej (świeżej, mrożonej lub konserwowej) 2-3 pomidory zielona cebulka 2 ząbki czosnku jogurt naturalny + majonez (pół na pół) sól, pieprz słodka mielona papryka Sposób wykonania: 1. Jeśli mamy mrożoną lub świeżą fasolkę, należy ją najpierw pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości (fasolka powinna pozostać jędrna i nierozgotowana(...)Brokuł podzielić na różyczki, ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru na półtwardo. 3. Pomidory pokroić w grubą kostkę. 4. Piersi z kurczaka oprószyć solą i papryką mieloną, ugotować. Następnie wystudzić i pokroić w kostkę. 5. Wszystko wymieszać, dodać siekaną zieloną cebulkę. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, zmiażdżonymi ząbkami czosnku, odrobiną soli i szczyptą cukru i pieprzu. Sos Wlać
Kuchnia domowa Aniwyborne w smaku. Do przygotowania kotlecików potrzebujemy (ok 30 sztuk): – 600 g schabu (można zastąpić drobiem) – 1 mała cukinia – 1 mała marchewka – 1 czerwona papryka (może być miks różnych) – 2/3 szklanki soczewicy (przed ugotowaniem) – 1 czubatą łyżeczkę tahiny – 2 łyżeczki płatków drożdżowych – 2 jajka – sól, pieprz, curry, tymianek, kminek – opcjonalnie(...)konsystencja byłaby ciut rzadka Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w robocie kuchennym. Cukinię i marchew ucieramy na drobnych oczkach (ja wykorzystałam do tego celu robota kuchennego). Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy (w razie konieczności po wystudzeniu odciskamy nadmiar wody). W sporej misce umieszczamy zmielone mięso, warzywa, przyprawy
Szybko Tanio Smaczniesmaczna, prosta i z tego co pod ręką " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : około 5 kg zielonych pomidorów , obojętna odmiana , byle niedojrzałe 4 papryki grubościenne ( 2 szt żółtej , 2 szt czerwonej ) 8 cebul średniej wielkości ( można użyć czerwonej i żółtej będzie apetyczniej ) 3 malutkie cukinie lub 1 większa 6 ogórków gruntowych średnich lub 10 małych(...)moździerzu 1 szklanka oleju rzepakowego Warzywa myjemy . Pomidory kroimy w cienkie plasterki , cebulę obieramy i także kroimy w plastry , ale mega cieniutkie . Ogórki i cukinie szatkujemy bez obierania . Paprykę oczyszczamy z nasion , białych wewnętrznych błon , następnie kroimy w paski , niezbyt grube . Wszystko wrzucamy do miski , solimy , dodajemy cukier , mieszamy i odstawiamy na 4 godziny . Po tym czasie , jak wydzieli się
Ogrodnik w podróżypozostałymi składnikami marynaty. Obtoczyć w niej pokrojoną pierś. Odstawić na 1h do lodówki. Piec w 180 stopniach około 30 minut. Warzywa: 1 cukinia 1/3 niedużej dyni 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 ząbek czosnku zioła włoskie 100 g śmietany 18 % 2 łyżki oleju Przygotowanie: Ząbek czosnku posiekać. Cukinię, dynię (hokkaido kroimy ze skórką, a zwykłą obieramy i dopiero potem kroimy(...)kostkę) i paprykę pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki. Dodać olej, zioła włoskie i szczyptę soli. Smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dodać śmietanę, chwilę zredukować. Pozdrawiam Anulla
Fabryka pomysłówżółta E101 ryboflawina (witamina B2) lub jej fosforan - żółty E140 cholorofil i jego pochodne - zielony E153 węgiel roślinny - czarny E160a karoteny, beta-karoten - pomarańczowe E160c kapsantyna, kaprorubina, ekstrakt z papryki - pomarańczowo-czerwony E160d likopen, ekstrakt z pomidorów - pomarańczowo-czerwony E161b luteina - żółto - czerwony E162 betaina, czerwień buraczana - ciemnoczerwono-filoletowy E163 antocyjany - od j asnoróżowego do ciemnofioletowego E170 węglan wapnia - szarobiały(...)family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} barwnik: koszenila barwnik: błękit patentowy V 3. Produkty zawierające bezpieczne barwniki barwnik: kurkumina barwnik: beta-karoten barwniki: ekstrakt z papryki, karoteny barwnik:karoteny I na koniec szybkie podsumowanie do wydrukowania: Nigdy lub bardzo rzadko Sporadycznie Bezpieczne E104 , E102, E110, E127, E122, E123, E124, E128, E129, E180, E160b, E161g, E132
Powiedz dietom nieSkładniki: Pałki z kurczaka: marynata: 50ml oleju, 6 łyżek ketchupu łagodnego, 2 łyżeczki soli, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki, 2 łyżeczki ziół do drobiu, pieprz, 1/2 cebuli. 1 kg pałek z kurczaka. Pieczone ziemniaki: 1kg małych ziemniaków, 6 ząbków czosnku, 2 łyżeczki soli, garść posiekanego koperku, 3 gałązki rozmarynu, pieprz, czerwona słodka papryka, mielona, olej. Przygotowanie: Marynata
W kuchni u MonikiSkładniki: mięso mielone wieprzowe 1 kg, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, przyprawa do mięsa mielonego 1 opakowanie, jogurt naturalny 400 ml, rzodkiewka 10 sztuk, ząbki czosnku 4 sztuki, ogórek zielony 1 średni, koperek siekany 1 pęczek, sos sałatkowy grecki 1 opakowanie, cukier 2 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka mieloną łopatkę dokładnie wymieszać z olejem, przyprawą(...)mielonego, papryką ostrą na masę kleistą, na patyki szaszłykowe nadziac porcje mięsa i odstawić do zamarynowania smaków grillować z każdej strony po 15 minut w temperaturze 220 C na opcji grill, sprawdzić patyczkiem czy w środku mięso nie jest surowe rzodkiewkę, ogórek zielony zetrzeć na tarce grubsze oczka, czosnek drobno posiekać, koperek posiekać, wlać jogurt, sok z cytryny, wsypać cukier
W Mojej Kuchni Lubięlubią lekkie danie. Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez skóry) 1 średniej wielkości cukinia garść pomidorków koktajlowych sól, pieprz papryka słodka zioła do drobiu odrobina oliwy z oliwek Udka pozbawione kości, chrząstek i skóry pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami do drobiu. Cukinię umyć, obrać
Ugotowaćcebula -2 łyżki oleju -1l bulionu -200 ml wody -liść laurowy -łyżeczka startego świeżego imbiru -gałązka rozmarynu -gałązka tymianku -100 ml mleka kokosowego -1 łyżeczka kurkumy -2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej -1 łyżeczka chilli -1 łyżeczka suszu pietruszki -sól i pieprz * Wykonanie: Na patelnie wlać olej i podsmażyć cebulę, aż się zeszkli. Przełożyć całość do garnka. Dodać obraną(...)pokrojoną w cząstki marchew i dynię. Zalać bulionem i wodą , dodać imb ir, paprykę, liść laurowy i pietruszkę. Wymieszać. Na warzywa ułożyć gałązki rozmarynu tak by pokrył je płyn. Gotować na średnim ogniu przez 30 minut. Po tym czasie wyciągnąć gałązki i liść laurowy. Doprawić solą, pieprzem i chilli i kurkumę. Gotować przez kolejne 10 minut. Następnie dodać
Smakuj życie!Kolejny pyszny i dietetyczny obiad! Wystarczy trochę fantazji i niewiele składników i gotowe! -ziemniaki -mrożone warzywa -kasza gryczana z pieczarkami -opcjonalnie -pieprz ziołowy Skworcu -bazylia -świeża czerwona papryka -sól do smaku Przygotowanie Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na cząstki. Wsypać do garnka- u mnie szeroka patelnia grillowa z kopułą. Dosmaczyć pieprzem. Solą. Dodać kaszę gryczaną z pieczarkami. Podlać rosołkiem(...)wywarem warzywnym..albo po prostu wodą. Dołożyć papryki i bazylii. Zamknąć, dusić. Podawać ciepłą na zdrowie! U mnie dodatkowo kulka mięsa mielonego i duszonego w sosie pomidorowym
Z Kuchni Do Kuchni