papryka - 32566 przepisów (strona:664/2172)

Pasztet z cukinii 145

jajka 200 g sera żółtego 2 średnie marchewki 1,5-2 szklanki bułki tartej dwie średnie cebule dwa ząbki czosnku 0,5 szklanki oleju pęczek pietruszki sól, pieprz, papryka ostra Przepis – Pasztet z cukinii Nasz przepis zaczynamy od starcia na dużych oczkach tarki ser, cukinii i marchewki. Cebulę przecieramy na drobniejszych oczkach. Natomiast czosnek przeciskamy przez wyciskarkę. Całość ląduje(...)robię ręką, najszybciej i najprościej. Nie polecam techniki przelewania ze skorupki do skorupki. Żółtka dodajemy do miski z cukinią i całość dokładnie mieszamy. Dodajemy pieprz, sól i paprykę. Białka natomiast należy ubić na sztywno mikserem, po czym dodać je do miski z pozostałymi składnikami delikatnie mieszając. Całość musi mieć jednolitą konsystencję. Nasze „ciasto” przekładamy do dwóch keksówek. Całość

Kuchennyviral.pl
Devolay z piersi kurczaka 625

piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki koperku 4 łyżeczki masła 3 jajka do panierki bułka tarta i mąka ok. 100 g sera żółtego w kawałkach sól , pieprz, papryka ostra mielona Sposób przygotowania: Najpierw należy zeszklić drobno pokrojony czosnek. Następnie piersi myjemy, osuszamy , kroimy na 4 części  wzdłuż i ostrożnie tłuczemy przez folię spożywczą ,aby pierś się(...)rozpadła i nie porobiły się dziury. Doprawiamy filety solą, pieprzem i papryką mieloną do smaku. Ser pokroić na grube paski , koperek drobno posiekać i po kolei , na 4 przygotowane filety nakładać po porcji sera żółtego , masło z czosnkiem i koperek. Zwijać od najszerszej części fileta. Trzeba tą czynność zrobić dość zwarcie , aby podczas smażenia kotlet się nie rozpadł. Przed smażeniem

Różne smaki w kuchni
DOMOWA PIZZA CALZONE + FILMIK 364

FARSZ :  300 g pieczarek 1 czerwona papryka 2 cebule 200 g krojonej szynki 200 g żółtego sera 100 g kukurydzy z puszki oliwki(...)Składniki ciasta przekładamy do miski, drożdże rozpuszczamy w mleku, wlewamy do mąki i wyrabiamy elastyczne ciasto. Nakrywamy ściereczką i odkładamy na 30 minut aż wyrośnie.  Pieczarki, cebulę, paprykę drobno kroimy, podpiekamy na odrobinie oleju.  Ser ścieramy na tarce, szynkę i oliwki kroimy. Przecier mieszamy z ketchupem, przyprawami i wodą, powstanie gęstawy sos. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 porcji

Kulinarne Fantazje Marioli
Kalafior faszerowany mięsem mielonym (z łopatki) 1215

zasmakuje domownikom.   Składniki na 4-6 porcji: 1 średniej wielkości kalafior 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 1 średniej wielkości marchewka 1 średniej wielkości cebula ostra papryka sól, pieprz 1 łyżka masła klarowanego 4 łyżki majonezu starty ser, np. mozzarella (ilość wg uznania) Cebulę obrać i drobno posiekać. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach(...)delikatnie wydłubać środek, w taki sposób aby utworzyć wgłębienie (uwaga: nie można przedziurawić kalafiora!). Mięso mielone przełożyć do miski, dodać podsmażone warzywa i całość przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Farsz dokładnie wymieszać. Do przygotowanego wgłębienia przełożyć mięso mielone. Delikatnie ubić. Piekarnik rozgrzać do 195°C. Kalafiora przełożyć do naczynia żaroodpornego (spodem do dołu). Posmarować go majonezem. Piec około

Ugotować
Domowa przyprawa do drobiu 203

pamiętajcie, aby posolić kurczaka. Ja do zamarynowania 1 kg piersi z kurczaka użyłam 2 pełne łyżeczki domowej mieszanki, by uzyskać efekt dobrze doprawionego mięsa. Składniki: 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku ½  łyżeczki granulowanego czosnku ¼ łyżeczki imbiru w proszku ¼ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu Przygotowanie: Wszystkie przyprawy wsypać

Fabryka pomysłów
Pasztet z marchwii i soczewicy 128

pieczenia: 50 minut Składniki:  200 g suchej czerwonej soczewicy  4-5 marchewek  1 cebula  3 jajka  Sól ziołowa  Pieprz  1 łyżka słodkiej papryki  1 ząbek czosnku  1/2 łyżeczki ziaren kolendry  1 łyżka przyprawy curry  4 łyżki oleju Sposób przygotowania: Soczewicę gotować, aż rozpadnie się na miękką papkę. Marchewkę zetrzeć(...)tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Marchewkę i cebulę smażyć na oleju na średnim ogniu ok. 10 minut. Następnie doprawić solą, pieprzem, papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, curry i rozgniecioną wcześniej kolendrą. Smażyć jeszcze chwilę, a następnie wymieszać z odsączoną soczewicą i jajkami. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia, podłużnej formy. Piec w piekarniku nagrzanym

Różne smaki w kuchni
Leczo 211

Składniki: 1/2 większej cukinii 4 papryki 1 duża cebula 2 laski kiełbasy 1 koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: W garnku rozgrzał 2 łyżki oleju. … Czytaj dalej Leczo

czarrna od kuchni
Gulasz jarski z serem 149

Szybka propozycja obiadowa w sam raz na dzisiejsze upały :) Składniki: - 600 g fasolki szparagowej - 1 papryka czerwona - 150 g sera camembert - 3 łyżki masła - 3 łyżki bułki tartej - 1 ząbek czosnku - sól i pieprz Przygotowanie: Fasolkę oczyszczamy i wrzucamy na lekko osolony wrzątek, gotujemy na półmiękko około 7 minut i odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą(...)lekko ją rumienimy. Do bułki dodajemy fasolkę oraz pokrojoną paprykę, mieszamy a na wierzch układamy kawałki sera. Całość oprószamy pieprzem i jeszcze lekko podgrzewamy

Zainspirowana w kuchni
Pulpety z batatów – zdrowy dodatek do posiłku 162

Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 puszka cieciorki (240g) (lub ugotowana cieciorka) 2 małe słodkie ziemniaki (bataty) (360g) 2 ząbki czosnku 1/2 posiekanej cebuli 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżki pasty sezamowej tahini koperek, majeranek, oregano, natka pietruszki - lub inne liście które macie pod ręką

Powiedz dietom nie
gęsta zupa,gularz warzywny z wolnowaru 165

Składniki 230 g marchewki 150 g pietruszki 240 g pieczarek 200 g papryki zielonej,czerwonej 300 g młodej fasoli łuskanej -ziarno 1 puszka kukurydzy opcjonalnie 2 cebule białe 1 mała cebula czerwona 4 duże ząbki czosnku ulubione zioła świeże ,lub suszone sól ,pieprz do smaku opcjonalnie 2 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka wody kostka szpikowa 2-3 pomidory pokrojone(...)pietruszką wymieszaną z ziołami,oraz 2 łyżkami oleju kokosowego,wszystko zarumienić na zloty kolor. Przygotować garnek wolnowaru . Układać warstwami ,na dno fasola,marchewka z pietruszka ,następnie pieczarki,cebula ,papryka,pomidory. Sol opcjonalnie ,oraz kukurydze z puszki. Dodać 1 szklankę wody i włączyć wolnowar na HIGH 4 godziny ,i smacznego

w mojej kuchni
Gulasz wieprzowy (z łopatki) z kurkami 186

bardzo aromatyczny, czuć w nim kurki i koperek.  700g łopatki wieprzowej 300g kurek marchewki 2 cebule 1 pęczek koperku 2 ząbki czosnku 100 ml śmietany 18% sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Mięso kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, papryką. Marchew obieramy i kroimy w krążki. Cebulę i koper siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Kurki oczyszczamy, jeśli są duże

Szefowa kuchni
Golonka w piwie 136

się nie rozczarowałam – była pyszna, zupełnie inna niż taka gotowana. Podczas pieczenia na całej klatce pachniało niesamowicie piwem i mięsem. Zdecydowanie polecam :)) Golonka w piwie golonka cebula papryka w proszku 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe pieprz i sól Zamarynowałam golonkę w butelce lekkiego piwa z dodatkiem cebuli, papryki w proszku, ziela angielskiego, liścia laurowego, pieprzu i soli

Pieguskowa Kuchnia
Wieprzowina orientalna 159

puszcze, pewnej znanej firmy. Uwielbiam dania jednogarnkowe więc spróbowałam i wyszło bardzo smaczne. Wieprzowina orientalna Składniki 40 dag chudej wieprzowiny bez kości puszka brzoskwiń 2 cebule 2 pomidory czerwona papryka różyczki brokułu pół szkl bulionu łyżeczka soku z cytryny curry chili marynowane cebulki Mięso, cebulę, paprykę, pomidory i brzoskwinie pokroić w paski. Na rozgrzany olej wrzucić mięso i smażyć

Pieguskowa Kuchnia
Duszone żołądki 139

mnie na blogu typowo świątecznych potraw. Zapraszam więc na żołądki :). Duszone żołądki 1,5 kg żołądków drobiowych 1,5 kg marchwi 1 kg cebuli 1/2 szklanki oleju 2 łyżki papryki słodkiej w proszku słoiczek koncentratu pomidorowego sól, pieprz, liść laurowy Żołądki ugotować w bulionie. Marchewkę starkować, wrzucić do garnka, dodać olej i udusić na małym ogniu do miękkości. Do marchewki(...)dodać paprykę i resztę przypraw wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. W brytfance układać warstwowo żołądki i marchew aż do wyczerpania składników. Piec 45 min pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego :)) Artykuł Duszone żołądki pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Ogórki po żydowsku 148

rzeczy. Od kiedy ich spróbowałam już mi nie smakują zwykłe korniszony tylko one – ogórki po żydowsku, bo o nich dzisiaj mowa. Chrupiące, słodkawe, po prostu rewelacyjne. Oryginalnie bez papryki, ale ja daję małą kosteczkę dla delikatnego posmaku. Spróbujcie, a przepadniecie tak jak i ja:). OGÓRKI PO ŻYDOWSKU Zalewa 5 szklanek wody 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 1 łyżka(...)soli Do słoika plaster cebuli kilka plasterków marchwi ząbek albo i dwa czosnku gałązka selera kawałek papryki (moja lekka modyfikacja) Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Na dno każdego słoika wkładam warzywa. Ogórki wg oryginalnej receptury powinnam obrać ze skórki i przekroić na cztery części, ale nie do końca tak aby utworzyły się kwiatuszki. Ja jednak tego nie robię, po prostu

Pieguskowa Kuchnia