gotowych burgerów we włoskim stylu przygotowałam vege burgera ! PRZEPIS NA "VEGE BURGERA" Składniki: 2 gotowe burgery we włoskim stylu Hilcona 2 bułki do burgerów liście sałaty lub botwinka pomidor papryka czerwona cebula ogórki korniszony dowolny sos lub ketchup Przygotowanie burgerów: Gotowe kotlety warzywne odgrzać na suchej patelni. Podgrzewać na małym ogniu, po około 3 minuty z każdej strony. Bułki(...)lekko zrumienić. Na połówce bułki ułożyć liście sałaty lub botwinki, następnie plaster pomidora i krążki cebuli. Położyć odgrzany burger Hilcona, polać odrobiną sosu. Na wierzchu połozżć plasterki korniszonów, paprykę i raz jeszcze liście sałąty lub botwiny. Przykryć wierzch bułką i spiąć całość długą wykałaczką. W ten sam sposób przygotować drugiego vege burgera. Smacznego
kolorowotorcikowoprzekąskę, mianowicie chipsy z dyni które bardzo lubię. Możemy przygotować je na słono, na ostro bądź ziołowo. Kwestia smaku i naszych upodobań. Chipsy z dyni Składniki : dynia sól himalajska papryka słodka lub ostra zioła prowansalskie Przygotowanie : Obraną dynię (u mnie piżmowa) pokroiłam w cieniutkie plasterki - chipsy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem, oprószamy solą himalajską, papryką i ziołami. Blaszkę wkładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitarta będzie idealna na obiad lub kolację. Składniki: 280 g gotowego ciasta francuskiego 100 g pora 50 g żółtego sera 50 g kiełbasy z indyka 0,5 dużej czerwonej papryki 4 pomidorki koktajlowe żółte 100 ml słodkiej śmietanki 12% 2 jajka 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich blaszka do tarty o śred(...)Przygotowanie: Ciasto wyjmujemy z opakowania i wylepiamy nim blaszkę. Warzywa myjemy i osuszamy. Pora kroimy w cienkie plasterki, paprykę w kostkę a pomidorki przekrajamy na pół. Ser i kiełbasę kroimy w małą kostkę. Mieszamy wszystkie pokrojone składniki i wykładamy je na tartę. Łączymy razem śmietankę, jajka i przyprawy i polewamy tym sosem tartę. Wstawiamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnesmalec, bo i on ma duży wpływ na smak końcowy potrawy. Składniki na gar zupy dla 6 osób: - 50 dag kiełbasy dymionej - 3 średnie cebule - 4 czerwone papryki - 1 średnia cukinia - 3 duże pomidory - smalec do smażenia, ok 2 łyżek - sól - pieprz - majeranek 1. Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Z pomidora wycinamy zieloną twardą część(...)zostawiamy wierzchnią skórkę. 2. W dużym rondlu rozgrzewamy smalec i wrzucamy kolejno w odstępach czasowych: cebulę i obsmażamy na złoto, kiełbasę i smażymy kilka minut razem, następnie dokładamy paprykę i tu podlewamy już wodą. Chwilę razem dusimy, łączymy z cukinią, przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem, a pod sam koniec gotowania dokładamy pomidory. 3. Czas smażenia i duszenia trwa
Apetyczna babeczkakrok po kroku przygotować pyszne kotlety warzywne z kurczakiem z użyciem noża szefa kuchni Zwilling® Artis KOTLETY WARZYWNE Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z piersi kurczaka, 1 papryka czerwona, 1 cukinia, 1 cebula, 1 jajko, 1,5 łyżki bułki tartej, ½ łyżeczki ziół prowansalskich, sól i pierz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: Filet z piersi kurczaka kroję w małą(...)kosteczkę. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Paprykę oraz cebulę kroję w małą kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miski. Dodaję jajko, bułkę tartą, zioła prowansalskie oraz sól i pierz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy formuje małe, owalne kotleciki. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Usmażone kotlety wykładam
Tradycyjna kuchnia Kasikaszą bulgur jest świetnym pomysłem na lekki obiad. Wielbiciele kuchni indyjskiej będą zachwyceni! Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 2 porcje ) * kasza bulgur – 1 szkl ( dostępna tutaj ) * kalafiior – 1 szt * zielona papryka – 1 szt * przyprawy: sól, pieprz, curry, kmin rzymski, chili * prawdziwe masło min.82% SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kalafior odrobinę podgotowujemy, kroimy w plastry lub różyczki. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość dobrego masła(...)dodajemy wszystkie przyprawy, przesmażamy. Polewamy ułożony na blasze kalafior oraz pokrojoną w kostkę paprykę, zapiekamy w piekarniku na rumiano. Podajemy na gorąco z ugotowaną na sypko kaszą. Smacznego! WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ TARGROCH http://targroch.pl/pl/
Ostra na Słodkoliści bazylii 3 łyżki oliwy 150 g koziego twarogu lub ricotta 2 łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz do smaku Do podania sałatka ze świeżych warzyw, pomidor, sałata,papryka,oliwki starty parmezan Zacznij gotować lasagne od sosu. Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Wlej oliwę na patelnię (u mnie patelnia żeliwna Staub). Zeszklij cebulę, po czym dodaj czosnek. Smaż przez(...)warstwę lasagne, kurczaka, boczek i jarmuż. Polej resztą sosu i posyp mozzarellą. Wstaw lasagne do nagrzanego na 200ºC piekarnika i piecz przez 25 minut. Przygotuj sałatkę z sałaty, pomidorów, papryki i oliwek. Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny i solą. Skrop sałatkę. Podaj lasagne z sałatką posypane utartym parmezanem. Spara Spara The post Szarpane lasagne z kurczakiem, boczkiem
codojedzeniaSkładniki: woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, kapusta biała 1/4 główki, ziemniaki 7 sztuk, papryka 3 sztuki/kolorowe, groszek konserwowy 1 puszka, masło 1/4 kostki, kostka rosołowa 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana gęsta - ile potrzeba kapustę drobno pokroić, ziemniaki obrane pokroić w kostkę, włoszczyznę razem z nacią selera i obraną w rozdrabniaczu rozdrobnić, wszystko zalać(...)woda i gotować z 15 minut dodać pokrojone papryki kolorowe, kostki rosołowe, kucharka, dodać masło, wlać z puszki groszek z zalewą, gotować z 10 minut na koniec wsypać pieprz mielony, podawać ze śmietaną - zupa jest lekka, smaczna...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMój synuś je uwielbia. Dla mnie zbyt ostre, on jest zachwycony. Na 4 słoiczki zużyłam: 1 kg malutkich ogórków 2 łyżki soli 1 czubata łyżka ostrej mielonej papryki 10 ząbków czosnku Składniki na zalewę: 1 szkl octu 1/2 kg cukru 1/4 szkl oleju Ogórki kroję na ćwiartki. Umieszczam w misce. Solę i zostawiam na 4 godziny żeby ogórki puściły wodę(...)Wylewam wodę, dodaję ostrą paprykę i pokrojony w plasterki czosnek. Zostawiam na chwilę żeby składniki się przeżarły. Gotuję zalewę. Cukier musi się rozpuścić. Umieszczam ogórki w słoiku, zalewam zalewą i pasteryzuję 10 minut. Doskonałe do obiadu – świetnie smakują do mielonych z ziemniakami Artykuł Krokodylki czyli ogórki na zimę na ostro pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plśrednia cebula 2 ząbki czosnku 100g boczku parzonego w plastrach 3 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej łagodnej 3 łyżki miodu 150ml śmietanki kremówki 30% pieprz i sól do smaku, papryka słodka czerwona w proszku (do oprószenia kurczaka) oliwa z oliwek lub olej rzepakowy do smażenia natka pietruszki (4 gałązki do sosu + trochę do oprószenia dania) 1 czubata łyżeczka mąki pszennej + odrobina(...)wody do rozrobienia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – Wykonanie: Udka umyć, osuszyć. Doprawić z obu stron solą, pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub olej rzepakowy, podsmażyć kurczaka z obu stron. Wyłożyć udka na talerz. Cebulę obrać, posiekać w kostkę. Czosnek obrać, posiekać drobno. Natkę pietruszki również posiekać
Kulinarne PrzebojeSmacznego! 500g schabu 300g kurek (mogą być mrożone) 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 czubate łyżeczki ostrej musztardy 300 ml śmietany 18% 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Schab kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i papryką. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, marchew ścieramy na tarce. 2. Na rozgrzanym
Szefowa kuchnizaraz, jak skończę rozmawiać z P... Składniki: 25 mąki pszennej/pszennej pełnoziarnistej 25 dag twarogu 1jajko 3płaskie łyżeczki proszku pół łyżeczki soli dodatki do wypieku (wybierz ulubione): kminek oliwki wędzona papryka zioła...prowansalskie papryka podsmażona wcześniej cebulka co kto lubi.o. Wykonanie: *rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza* 1. Twaróg ucieramy z jajkiem i solą. 2. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek
U Fiolki1cukinia 1papryka puszka cieciorki (bądź szklanka ugotowanej) karton przecieru pomidorowego/pomidorów w puszce+ opcjonalnie koncentratu dwie łyżki oleju rzepakowego/masła klarowanego Przyprawy: czubryca czerwona kumin rzymski sól pieprz chili papryka słodka/ostra nać pietruszki dla smaku i witamin Wykonanie 1. Obierz i pokrój wszystkie warzywa. Pieczarki na połówki lub ćwiartki ( nie drobniej - by zachować smak i sok w pieczarkach(...)Rozgrzej tłuszcz w garnku z grubym dnem. Dodaj po szczypcie przypraw (prócz soli) 3. Przesmaż z przyprawami cebulkę,czosnek,pieczarki i marchewkę. 4. Zalej wszystko pomidorową mazią. Dorzuć cukinię, paprykę i cieciorkę 5. Przykryj. Gdy warzywa zmiękną dodaj sól i "dosmacz" dopraw. Podawaj z makaronem lub ulubionym pieczywem. Smacznego! *Przepis przetestowany
U FiolkiKURKI zupa 1. Obierz ziemniaki. Dodaj do bulionu warzywnego. 2. Dodaj również podsmażone z cebulką kurki. 3. Gotuj 15 minut doprawiając solą, pieprzem i sporą ilością majeranku (ewentualnie ostrą papryką/chili by dodać papryce wyrazistości) Zupę podawaj ze śmietaną i pieczywem. Smacznego
U Fiolkiindyka 15 dag mix warzyw np. chińskich z groszkiem mrożona 350 ml przecieru pomidorowego 7 łyżek kaszy kuskus 200 ml mleczka kokosowego sól i pieprz do smaku 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżka bazyli suszonej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka czosnku mielonego olej do smażenia 2 łyżki siekanej natki pietruszki PRZYGOTOWANIE: Na dużej
Gotowanie Patki