świeżo zmielony pieprz olej Ponadto: bawełniany sznurek rękaw do pieczenia Wykonanie: Schab umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem. Papryczkę umyłam przecięłam wzdłuż i usunęłam pikantne nasionka, a paprykę drobno posiekałam. Igiełki rozmarynu posiekałam. Kilka igiełek zostawiłam. Schab ponacinałam ostrym nożem dosyć gęsto i w te miejsca wkładałam czosnek i igiełki rozmarynu. W ten sposób naszpikowałam schab
Kuchnia u Krysipostanowiłam ją zrobić. I nie żałuję, bo wyszła całkiem smaczna. Musiałam koniecznie spróbować, więc po kilku dniach otworzyliśmy słoiczek i zjedliśmy. Ta sałatka jest inna niż ogórki koreczki z papryką . Ale gusta smakowe są różne, dlatego zamieszczam ten przepis dla amatorów takiej sałatki Składniki: 3 kg ogórków 400 g cebuli 1,5 łyżki soli ¾ małego
Kuchnia u Krysiogórki konserwowe mają powodzenie? Jeśli tak, to spróbujcie zrobić z mojego przepisu i życzę SMACZNEGO! Krys Polecam również ogórki: Ogórki w zalewie musztardowej Ogórki kiszone, pasteryzowane Ogórki koreczki z papryką i cebulką Sałatka z ogórków w sosie Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysistrony na złoty kolor. Wyłożyłam na talerz Takie kotlety można podać tylko z ulubioną sałatką, surówką. Ja podałam sałatkę z pomidorów i papryki przyprawioną do smaku.... Obiad inny, bo kotlety.... po prostu inne, bo z ryżem i dlatego nie ma potrzeby podawać do nich ziemniaków, czy też kaszy. Po co? Wystarczy
Kuchnia u Krysikoperku, bazylii i natki pietruszki łyżka białego wina (można pominąć) pieprz świeżo zmielony sól 1 łyżka zmieszanych drobno posiekanych ziół : czomber, mięta, natka pietruszki, majeranek, koperek, zioła dalmatyńskie, papryka, bazylia Wykonanie: Filety ułożyłam na desce, przykryłam folią spożywczą i delikatnie rozbiłam, żeby uzyskać placuszki grubości ok. 1,5 cm grubości. Posoliłam i oprószyłam pieprzem
Kuchnia u Krysisosu i przelałam na patelnię. Przyprawiłam solą i pieprzem. Mięso z pieczarkami ułożyłam na talerzach i polałam wspaniałym sosem. Do tak przygotowanego mięsa podałam makaron i buraczki z papryką z mojej spiżarni . Znów udało mi się zrobić smaczną wersję schabowego z pysznym sosem. Tym razem z sosem z czerwonego wina. Doskonałe połączenie smaków, które serdecznie polecam
Kuchnia u KrysiZrobiłam kolejną sałatkę do słoiczków, która może być również porównana do buraczków z papryką . Właśnie one cieszyły się u Was dużym zainteresowaniem. Te sałatki są świetne, ponieważ można je robić przez cały rok. Zauważyłam, że ile się ich nie zrobi, to „wyjdą” do ostatniego słoiczka Składniki: 1 główka kapusty białej o wadze
Kuchnia u Krysiprostu smaczne. Składniki: ziemniaki obrane, pokrojone w cząstki sól morska świeżo zmielony pieprz po ¼ łyżeczki suszonych ziół: majeranek, rozmaryn, tymianek i słodka papryka 2 łyżki oleju rzepakowego (brak na zdjęciu) Wykonanie: Ziemniaki opłukałam, wrzuciłam do garnka, zalałam zimną wodą i wstawiłam do gotowania. Kiedy woda zawrzała odcedziłam. Zostawiłam ziemniaki
Kuchnia u Krysiwarzyw, więc szybko najemy się takim tostem. Wspominając po raz kolejny mój urlop w Gdyni u mamy. Składniki : * ulubiona bułka np grahamka * 2 jajka * sól, pieprz, oregano, czerwona mielona papryka * łyżka masła * ulubione warzywa * 2 plasterki sera mozzarella * szczypiorek Przygotowanie : Jajka wymieszać z przyprawami, obtoczyć połówki bułki i usmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor. Do środka
Magiczne Życie Martyłyżki jogurtu naturalnego (ok. 45 g) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek (ok. 5 g) Ulubione przyprawy (u mnie zioła prowansalskie, kurkuma, papryka słodka i ostra, kminek, sól) wymieszać z oliwą, a następnie natrzeć nimi pokrojoną na mniejsze kawałki pierś. Tak przygotowanego kurczaka poddusić podlewając wodą na patelni. Brokuł, czosnek i startą cukinię poddusić tylko
Vroblewska-fitlifełyżeczka- czosnek w płatkach - chili suszone w nitkach (może też być świeże pokrojone w paseczki) - 1 łyżka kurkumy - 1 łyżka utartych przypraw w moździerzu: kminu rzymskiego, nasion kopru, papryki suszonej (każdej przyprawy dajemy około 3/4 łyżeczki i razem ucieramy) ZALEWA: - 1 litr przegotowanej wody - 1/2 szklanki octu spirytusowego - 3/4 szklanki cukru - 1 duża łyżka miodu - 2,5 łyżki soli
SMYKWKUCHNIśrednia cebula 2-3 ząbki czosnku 400 ml passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, czarny, curry, papryka ostra wędzona, bazylia suszona Przygotowanie: Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu. W tym czasie na patelni rozgrzej olej i podsmażaj przez dwie minuty posiekaną cebulę i czosnek. Następnie wlej
Zdrowie na języku :Psezonie grzybowym – obowiązkowa pozycja Składniki 2,5 szklanki odgotowanych podgrzybków 1 duża cebula 30 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie ciasto: 2 szklanki mąki 1 … Czytaj dalej Pizza z podgrzybkami
czarrna od kuchnipuree, pieczone, a nawet grillowane . Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 1 łyżka kminku 5 łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki mieszanki przypraw np. czosnek mielony, majeranek, pieprz, słodka papryka, kolendra Wykonanie: Ziemianki obrać i obgotować na półtwardo (około 15 minut). Wymieszać z przyprawami i olejem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 30 minut w 190-200 stC. (adsbygoogle
Tradycyjna Kuchniatradycyjnym „sezonem grillowym”. Oto przykładowy przepis: Składniki: około 500 g filetu z kurczaka (najlepiej zagrodowego), 200 ml jogurtu naturalnego, sól, pieprz, 1 łyżeczka curry w proszku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 2 drobno posiekane ząbki czosnku, 1 łyżeczka tymianku, 2 łyżeczki soku z cytryny. Przygotowanie: Umyte i osuszone filety kroimy na średniej grubości plastry. Pozostałe składniki łączymy ze sobą i mieszamy
Tradycyjna Kuchnia