papryka - 32566 przepisów (strona:1351/2172)

Szparagowe co nieco 192

minut, do momentu aż ciasto będzie złote. Szparagi obgotowywane były w osolonej wodzie, boczek także dodaje słoności, więc jedyna przyprawa, którą ewentualnie polecam dodać to pieprz lub papryka- coś do doda ostrości. Choć muszę przyznać, że pomimo iż lubię ostre potrawy, szparagi wolę w wersji jak najbardziej naturalnej. Chodzi w końcu o to, żeby wydobyć i podkreślić ich słodkawy, bulwiasty

Pichceniomania
Szynka na trzy sposoby pieczona w woreczku 318

tłuszczykiem, którą odcięłam, ale wykorzystałam ją później. Całą szynkę mocno obwiązać sznurkiem. Jeśli macie kulkę szynki to nie trzeba wiązać. Zaczynamy od doprawienia szynki. szynkę doprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną, suszonym tymiankiem. Dokładnie natrzeć i zostawić na godzinkę w lodówce. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Pod koniec dodać cebulkę przekrojoną na pół, plaster

Kuchnia Pokoleń
Gulasz wieprzowy 430

również kasza jęczmienna. Proste w przygotowaniu, spróbujcie. 3 godziny 4 porcje składniki: 500 g mięsa wieprzowego mąka 2 cebule 3 marchewki koncentrat pomidorowy (jak używam Pudliszki) sól, pieprz, czerwona papryka szklanka bulionu wykonanie: Mięso umyć, pokroić w małą kostkę. Cebulę i marchewkę obrać i pokroić (marchewkę w talarki, a cebulę w kostkę) Rozgrzać tłuszcz na patelni, mięso oprószyć mąką

Ania i Marcin gotują
Różyczki z ciasta francuskiego (z szynką) 156

formie bukietu, który prezentowałam tu: klik .   1 płat ciasta francuskiego 400g szynki (okrągłej o średniej wielkości) ketchup Dodatkowo:   jajko ( + opcjonalnie szczypta soli oraz odrobina curry i papryki w proszku) Ciasto francuskie pokroić na paski o szerokości 1,5-2 cm. Plastry mortadeli przekroić na pół. Każdy pasek ciasta posmarować ketchupem i położyć (obok siebie) na nim po trzy

Di gotuje
Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku 202

czosnek niedźwiedzi, miętę), za'atar, posiekaną papryczkę chilli lub suszone płatki chilli i tak naprawdę wszystko, na co masz ochotę. Ja pierwszą partię serka obtoczyłam w suszonym czosnku niedźwiedzim, papryce i za'atarze. Do drugiej dodałam świeży tymianek i czerwony pieprz.  3. Słoik umyj, sparz wrzątkiem i wysusz. Kulki labneh ułóż ciasno w słoiku i zalej oliwą z oliwek

Chilli Czosnek i Oliwa
BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 162

BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS Uwielbiam hummusy, wszelkiego rodzaju, klasyczne, z suszonymi pomidorami, z papryką… Dzisiaj wersja z bazyliowym pesto. Wszystko domowej roboty w związku z czym przygotowanie zajmuje trochę czasu, ale efekt końcowy jest wart tego o oczekiwania. Przepis na klasyczny i pomidorowy hummus już jest jakiś czas na blogu, dzisiaj hummusowe wariacje. I love hummuses, all kinds

Martyna Cooks
Pasta dr Budwig (wersja podstawowa) 148

Pasta: (*) 125g twarogu (odtłuszczonego) 2-3 łyżki oleju lnianego (tłoczonego na zimno)  2-3 łyżki mleka/jogurtu/kefiru Dodatkowo: (**) wersja na słodko: miód wanilia, cynamon wersja na ostro: czarnuszka, czosnek, papryka ostra, pieprz, kurkuma, imbir, szczypiorek itp. wersja z ziołami: bazylia, koperek, mięta, pokrzywa itp. wersja z orzechami: orzechy włoskie, orzechy pekan, orzechy brazylijskie wersja z owocami: ananas, banan, wiśnie, porzeczki

Di gotuje
Domowe chipsy ziemniaczane 1340

domu są jednak zdrowsze, smaczne i tanie. Mamy też wpływ na to, jaki będą mieć rozmiar, grubość i smak. Składniki: kilka nie obranych i bardzo dokładnie umytych ziemniaków, sól, papryka, zioła i 2 łyżki oliwy Jak przygotować chipsy ziemniaczane? Ziemniaków nie wolno obierać ze skórki , ale należy je bardzo dokładnie umyć. . Następnie pokroić w bardzo, ale naprawdę bardzo cienkie plasterki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza z patelni 2389

dodatki i tak też polecam innym. 1 i 1/2 szk. mąki 20 g świeżych drożdży szczypta cukru i soli 150 ml ciepłej wody ajvar ostry Podravka bazylia, oregano, pieprz, papryka słodka kilka plastrów sera żółtego kiełbasa , pomidor, pieczarki Drożdże wymieszać z wodą, cukrem, solą i łyżką mąki. Odstawić na 5-10 min. Po tym czasie dodać resztę mąki i wyrobić

Moje domowe kucharzenie
Mój piękny ogród po pół roku istnienia. 320

Miśką na kanapie. W szklarni mam chyba z 5 gatunków pomidorów, jak pamiętacie sama „produkuję” rozsady: Zrób sobie pomidory, to dziecinnie proste. Oprócz tego mam 2 rodzaje papryki, fenkuły, bazylię i po raz pierwszy w życiu posiałam melony. Sprawdzam, czy faktycznie uprawa w workach jest lepsza. Każdy gatunek pomidora jest posadzony bezpośrednio w gruncie i w workach

greenscarf
"Bigos" Z Cebuli Z Kiełbaską 254

Troszkę inny "bigos", ale równie smaczny co ten tradycyjny ;) Podajemy go z kiełbaską np. domową i chlebkiem. Składniki na 1 porcję 2 duże cebule 1/2 łyżeczki słodkiej papryki i szczypta ostrej 2-3 łyżki wody 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki majeranku - jeśli nie lubimy nie musimy go dodawać sól, pieprz do smaku kiełbaska taka jaką lubimy

Gotowanie...to proste !
Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem 191

Jedną z moich ulubionych greckich potraw jest gemista  (gr. γεμιστά), czyli warzywa faszerowane ryżem. Mogą to być pomidory, cukinie, papryki, czy bakłażany, jednym słowem - najpiękniejsze warzywa, jakie lato ma nam do zaoferowania. Wprost zajadałam się gemistą w czasie mojego pobytu na wyspie Kos , a potem odtworzyłam przepis na gemistę w domu.  Tym razem postanowiłam danie trochę urozmaicić dodając

Chilli Czosnek i Oliwa
Gulasz wieprzowy z marchewką i groszkiem 181

dodatkiem kaszy gryczanej i ogórka kiszonego smakuje przepysznie. Składniki: 500 g łopatki wieprzowej ok 150 g groszku mrożonego duża marchew cebula kilka ziaren ziela angielskiego, 5 liści laurowych papryka ostra lubczyk, czosnek niedźwiedzi sól, pieprz łyżka masła czubata łyżeczka mąki Przygotowanie Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju ze wszystkich stron na złoto. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone

e-PrzepisyKulinarne