przepisów na domowe, zdrowsze i mniej kaloryczne wersje hamburgerów, frytek czy pizzy :) Składniki: podwójna pierś z kurczaka płatki kukurydziane mały jogurt naturalny jajko rozmiar M czosnek granulowany pieprz, sól papryka słodka odrobina chilli Piersi kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Jogurt mieszamy z jajkiem i przyprawami, zalewamy kawałki kurczaka, mieszamy, tak aby każdy kawałek był
Czerwona Porzeczkakażdej strony solą oraz ziołową przyprawą do ryb, w środek włożyc gałązki koperku oraz po dwa plastry cebulowego masła z lodówki. Odstawić na godzinę do lodówki. Przygotować salsę: Ogórki, paprykę chili, oraz osączone z zalewy suszone pomidory posiekać drobno, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny, miodem i szczyptą mielonego imbiru , odstawić do lodówki. Ryby grillować
Wanilia i Kardamonpiersi z kurczaka niewielki kalafior duża kula sera mozzarella 180 ml śmietany 30% 200 g sera żółtego 2 ząbki czosnku oregano, cząber sól, pieprz Przyprawy do kurczaka: pieprz ziołowy, papryka ostra,przyprawa do drobiu, sól, pieprz) Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Kalafior dzielimy na różyczki i również gotujemy w osolonej wodzie, aby był miękki, ale nie rozpadał
e-PrzepisyKulinarneSkładniki : mały kalafior 1/3 małej główki młodej kapusty 2 ziemniaki 1 marchew i pietruszka cebula, natka sol, pieprz, majeranek, papryka mielona, liść laurowy, kilka kropel maggi Przygotowanie ; Umyty kalafior pokroić na małe różyczki, a umytą kapustę pokroić na"kluseczki" Obrane ziemniaki i cebulę pokroić w drobną kostkę, a marchew i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tarki Do około
Proste PotrawyNa straganach jest teraz mnóstwo pysznych i świeżych warzyw, z których warto korzystać zatem zapraszamy Was na gulasz z indyka z fasolką szparagową,
Kuchenne Wariacjepokrywką. Całość gotować około 15 minut. Następnie ogień wyłączyć, kaszę zamieszać, ponownie przykryć i odstawić na kolejne 10 minut. Przed podaniem danie jeszcze raz przemieszać. (*) Skład: kolendra, kurkuma, papryka, kminek, cebula, sól, zmielone ziarna gorczycy, cynamon, czosnek, imbir, mięta pieprzowa, pietruszka, Produkty (np. kaszę bulgur, suszone pomidory, przyprawę) do tego dania możecie nabyć w Lidlu . 4 lipca rozpoczyna się
Di gotujełyżki tartego parmezanu 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/4 łyżeczki suszonych płatków cebuli 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka ugotowanego bobu pęczek rzodkiewek łyżka pikantnej salsy paprykowej sól i pieprz do smaku Pieczone marchewki: pęczek młodych marchewek łyżka
Mienta blogokoło 120 g) 1 łyżeczka oliwy (5 g) 1 duża garść makaronu pełnoziarnistego (50 g) 1/4 główki brokułu (100 g) dowolne przyprawy (u mnie: sól, pieprz, chili, słodka papryka, zioła prowansalskie) Kurczaka kroimy na małe kawałki, mieszamy z oliwą i przyprawami. Zagotowujemy wodę w garnku, lekko solimy, wrzucamy makaron, na górę kładziemy sitko z pokrojonym brokułem, przykrywamy
Vroblewska-fitlifeżółtko (ok. 25 g) 1 łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g) 4 plastry sera żółtego (ok. 60 g) 4 łyżki posiekanej natki pietruszki (ok. 40 g) kurkuma, papryka ostra, kminek sól, pieprz Seler obieramy - usuwamy grubsze "żyłki" i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę również kroimy na talarki. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą/bulionem do przykrycia warzyw. Gotujemy do miękkości
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 1 porcje: 2 białka (ok. 60 g) 1 żółtko (ok. 25 g) 3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej (ok. 40 g) sól, pieprz, kurkuma, bazylia, słodka papryka 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 cebuli (ok. 25 g) 3 łyżki marynowanych pieczarek ( ok. 30 g) garść startego sera (ok. 30 g) 1/2 łyżeczki oleju, a nawet mniej
Vroblewska-fitlifeSkładniki: udka kurczaka całe 4 duże, miód wielokwiatowy 4 łyżki, musztarda delikatesowa 3 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, woda 1 szklanka z ud kurczaka odciąć kawałki tłustej skóry, kuperki, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym bez wody z podanych składników przygotować
W Mojej Kuchni Lubięparmezanu Sos pomidorowy: -600g pomidorów z puszki -2 ząbki czosnku -1 cebula -1 łyżeczka ziół prowansalskich -1 łyżeczka bazylii -1 łyżeczka ostrej papryki -2 łyżki oliwy z oliwek -sól i pieprz Beszamel: -3 łyżki masła -3 łyżki mąki -250 ml mleka -gałka muszkatołowa -sól i pieprz
Smakuj życie!bardziej orientalnych składników jak grzybki mun czy pędy bambusa. Ja przedstawiam wersję na co dzień, na obiad dla każdego, z ogólnodostępnych składników. Składniki: 500 g filetów z kurczaka 1 papryka 1-2 cebule 1 mała cukinia 2 marchewki makaron sojowy sos sojowy czarny sezam Marynata: sok z ½ cytryny 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru suszonego
Dobra karmaSKŁADNIKI : 2 pojedyncze piersi z kurczaka pęczek botwinki kilka plastrów sera gouda Mońki 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sól, pieprz, papryka w proszku do smaku olej do podpieczenia wykałaczki
Kulinarne Fantazje Marioliząbki czosnku oliwa z oliwek i 1 łyżka masła do smażenia cebuli pół łyżeczki suszonej pietruszki pół łyżeczki majeranku pół łyżeczki tymianku pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki papryki słodkiej szczypta chilli (lub więcej jeśli lubicie ostre potrawy) sól i pieprz pół szklanki bułki tartej i 3 łyżki mąki kukurydzianej do panierowania tłuszcz do smażenia Cebulę kroimy drobno
Cooking Monster