papryka - 32566 przepisów (strona:1348/2172)

Ogórki kanapkowe 782

Kolejne ogórki kanapkowe. .już kiedyś robiłam, ale z dodatkiem papryki i curry...te są ciut inne , a przepis znalazłam  tutaj. 2 kg ogórków 2 szkl.octu 1/2 szkl.soli 2 l + 2 szkl.wody 2 szkl.cukru pieprz czarny  ziele angielskie  liść laurowy  gorczyca [ nie dałam] koper czosnek Ogórki umyć i pociąć wzdłuż na cienkie plastry. Zalać 2 l wody

Moje domowe kucharzenie
Puszysta pizza! 304

smaku 1 łyżka oleju lub oliwy Dodatki (ilość według zapotrzebowania): tarta mozarella ser typu camembert - pokrojony w plastry salami - w plastrach kiełbasa jałowcowa - pokrojona w plasterki ananas - w kawałkach papryka - pokrojona w paseczki kilka pieczarek - pokrojonych w plasterki inne ulubione dodatki takie jak, np. szynka, oliwki, pomidorki koktajlowe czy świeża mozarella suszone oregano do posypania pizzy Ciasto: Drożdże wkruszamy

Ratunku obiad
Paszteciki na piwie. 198

soczystym nadzieniem. Co do nadzienia właśnie, posłużyć nam może za nie niemal wszystko na co mamy ochotę np. kapusta (z grzybami i cebulką lub nawet bigos), podsmażona cebula, kiełbasa, papryka, pieczarki, ser żółty lub wszystko razem wymieszane i podsmażone (bez żółtego sera oczywiście). I tak zmieniając dodatki za każdym razem otrzymamy nieco inne paszteciki. Niemniej jednak ja przedstawię Wam moją

Rozpustne gotowanie
Jaglana szarlotka, wegańska, bezglutenowa 225

ulubione środowisko do rozwoju chorób, odkryto również, że komórki nowotworowe wręcz uwielbiają takie pH, zatem co jeść ? Większość warzyw i owoców ma taki odczyn (w szczególności buraki, cukinia, papryka) oraz owoce (zwłaszcza jagody, jabłka, mango, ananas) a także kasze jednak najbardziej zasadowa jest kasza jaglana, w książce znalazłam mnóstwo inspirujących przepis na jej wykorzystanie w taki sposób, że polubi

zdrowa vege kuchnia
LESZCZ NADZIEWANY PASTĄ Z RUKOLI I ORZECHÓW 135

opakowanie rukoli  garść migdałów, spażonych i obranych z ciemnych skórek 1 łyżka ziarna słonecznika 4 łyżki oliwy z oliwek 1 opakowanie kremowego serka Arla Apetina Grillowana papryka i oliwki  pomidorki koktajlowe do dekoracji

Kulinarne Fantazje Marioli
Dyniowa zupa z pierożkami nadzianymi bundzem 170

zupę 1 litr rosołu 1  dynia hokkaido 2 ziemniaki 1 marchewka pół cebuli sól pieprz imbir słodka papryka szczypta chili 200 ml śmietany 22% pierożki z bundzem 200-250 g bundzu 1-2 ząbki czosnku sól pieprz ciasto pierogowe ok 200 g (ja użyłam ciasta mrożonego) Rosół nastawiamy na ogień, dynię oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, ziemniaki

Gotowanie jest łatwe
Ogórki KAMA na ostro 191

ZALEWA -1 l. octu 10% -2 kg cukru -1/2 litra oleju -15 g chili pieprz cayenne mielone(opakowanie z Prymat) -1/2 łyżki słodkiej papryki -1 główka czosnku wyciśnięta przez praskę WYKONANIE 6 KG ogórków nie obierać pokroić na grubo 0.5-1 cm w prastry lub paski i zasypać solą 220 g około 8 łyżek i odstawić

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Frittata z piekarnika z młodymi ziemniakami i pomidorami 163

mnie drobiowa) 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego masło i olej do smażenia przyprawy: 2/3 łyżeczki soli ziołowej + jeszcze trochę, po 1/3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, bazylii i oregano, pieprz czarny lub kolorowy mielony w ilości wg uznania. Przygotowanie: Pomidora umyj, ponacinaj lekko i sparz. Obierz ze skórki, usuń twarde gniazda i pokrój w kostkę

Anioszek w kuchni
Jeżeli musztarda wydawała Ci się banalnym składnikiem, teraz spojrzysz na nią inaczej 238

ciekawe, ani miejsce pochodzenia, ani receptura nie są chronione prawnie, więc musztarda dijon może być produkowana przez dowolną firmę . Z czasem zaczęto produkować musztardę z rozmaitymi dodatkami, począwszy od papryki, a skończywszy nawet na likierach. Obecnie na rynku mamy spory wybór musztard, wśród których królują musztarda dijon, sarepska i stołowa. Jak wybrać musztardę? Gruboziarnistą strukturą i bardzo wyrazistym, ostrym smakiem

Codogara
Sos porzeczkowy na ostro (do serów i mięs) 200

zostały odłożone, zanim trafiły do galaretki). Szukając porzeczkowych inspiracji natknęłam się na pewien przepis w magazynie GoodFood. Sos (a w oryginalnej nazwie relish) powstał z połączenia czerwonych porzeczek, cebuli, papryki i ostrych przypraw. Jest kwaśno-słodko-ostry i idealnie sprawdzi się jako dodatek do deski serów czy też domowych wędlin. Skusicie się? :-) Jest szybki w przygotowaniu i smaczny, zapraszam

Pora coś zjeść
Makaron z cukinią i salami 213

osób zabieganych, które nie mają czasu na wymyślny obiad. 250 g makaronu wstążki Sos: ok 10 plasterków kiełbasy salami 1 mala cukinia cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 szkl keczupu pikantnego 2 łyżki oliwy z oliwek  sól pieprz Cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie, dodać pokrojone w kostkę salami, chwilkę smażyć. Wsypać posiekany ząbek czosnku

Smakołyki Asi
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i kiełbasą 168

przyprawy, cebula, czosnek i natka pietruszki. Lubię tak :-))). Miłego dzionka :-)) Składniki: 2 cukinie 1 szklanka kaszy jaglanej 3 kiełbaski śląskie natka pietruszki 1 cebula szalotka 2 ząbki czosnku wędzona papryka sól pieprz oliwa do posmarowania cukinii Cukinię myję, wydrążam środek (ja zawsze trochę z tego środka, tam gdzie nie ma pestek kroję i dodaję do farszu), oprószam solą i pieprzem

kruche babeczki
Gołąbki bez zawijania 418

dusić ok. 20 minut w zależności od wielkości gołąbków. Sos pomidorowy do gołąbków 1 l przecieru pomidorowego (z kartonika) 3 ząbki czosnku 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, papryka słodka i ostra, bazylia ½ łyżki oliwy Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć lekko na oliwie. Dodać przecier i śmietanę. Przyprawić jak lubimy i na wolnym ogniu zagotować. Smacznego

Dobra karma
Bób z pomidorami na ostro 216

łyżki pasty z suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku pół pęczka cienkiego szczypiorku 2 łyżeczki czerwonego tabasco łyżeczka soku z cytryny szczypta soli i pieprzu spora szczypta wędzonej pikantej papryki Pomidory obieramy i kroimy w kostę. Dodajemy do obranego bobu wraz z pastą z suszonych pomidrów, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem, tabasco, sokiem z cytryny i przyprawami. Mieszamy i odstawiamy

Mienta blog
Naleśniki kukurydziane z warzywami :) 227

Składniki na naleśniki (4 szt.) 100 g mąki kukurydzianej (Biogo) 250 ml wody 2 jajka szczypta soli  1 łyżeczka oleju kokosowego  Składniki na farsz: quinoa czarna (Biogo) papryka zielona pomidorki koktajlowe  miks sałat  ziarna słonecznika  Przygotowanie: Składniki na naleśniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i wlej porcję ciasta. Smaż naleśniki

Zdrowie na języku :P