Zdrowa panierka kukurydziana idealnie się sprawdzi jako zamiennik tradycyjnej panierki bazującej na bułce tartej i mące. Zobaczcie sami! Mam tę słabość, że uwielbiam panierowane mięso, co nie jest zbyt korzystne dla mojego zdrowia. Zdrowa panierka, a raczej przepis na nią chodził już za mną od dłuższego czasu, dlatego zrobiłam właśnie taką kukurydzianą “otoczkę” do filetów z indyka. Jako(...)łyżeczce. 2 Rozbij 1 jajko w miseczce. Namocz po kolei kawałki piersi i obtaczaj w płatkach kukurydzianych. 3 Podsmaż pierś na nagrzanej patelni z niewielką ilością oliwy - aż panierka zbije się w całość. Następnie przełóż kotlety do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180*C na ok 5-7 minut. W ten sposób upewniamy się
A to pestkaRewelacyjne, proste w wykonaniu domowe kotleciki. Po każdym kęsie będzie Wam mało... 1 podwójna pierś z kurczaka Ciasto: 3 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu
VioletoweKucharzeniePotrawa w wykonaniu mojego Męża. Zarówno jajka jak i sosy - czosnkowy i słodko-kwaśny. Powiem Wam tak - uwielbiamy te jajka. Pierwszy raz mieliśmy je na kolację
CookYourselfWielkimi krokami zbliża się Wielkanoc i właśnie podczas świąt mamy szansę, aby pobyć razem, bez codziennego zgiełku i pośpiechu. Podczas przedświątecznych przygotowań, pracy zawodowej, wiosennych porządków
Przepisy AleksandryKarp to bardzo smaczna i zdrowa ryba. Niektórzy za nią nie przepadają, bo jak mówią " ma za dużo ości " , więc jest alternatywa... kupujemy filety :) Czasem trafi
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: na 2 porcje 2 filety z kurczaka 0,5 kubka sera typu parmezan mąka jajko 1 op makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania
Luźna KuchniaDrób jest delikatnym mięsem i można go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je
Kuchnia BeatyKolejne danie z kurczaka. Chciałam wykorzystać pierś, która mi została po rozmrożeniu opakowania, a jak wiadomo, nie mrozi się mięsa drugi raz. Powstało więc sześć drobiowych
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comTak to już jest, że jak choroba dopadnie to na blogu cisza jak makiem zasiał... Postanowiłam jednak trochę wziąć się w garść i podaję kolejny przepis
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKotleciki wyszły tak aromatyczne, soczyste i sycące, że nawet mój 18 miesięczny synek zjadł dwa na raz :) Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe 1 duża
ClauditteMissCookingPewnie nie jeden raz przyszło Wam zorganizować imprezę czy przyjęcie w domu. Pewnie nie raz dostaliście zaproszenie do bliskich czy znajomych, gdzie biletem wstępu okazywało się
Mój Smak na ŻycieDziś coś dla tych, którzy od czasu do czasu przestają liczyć kalorie. Albo nie liczą ich w ogóle. Albo czasami lubią (nie)zdrowo podjeść. Kotlet schabowy
bistro mamaZnowu świeci słońce, wróciło łaskawie. Zwariuję wyciągając i chowając ubrania raz zimowe, raz wiosenne... i jeszcze wszystko mi diabeł ogonem zakrywa, a raczej Syncio gdzieś chowa
Dzieje kuchennej WiewióryZostał mi kalafior z poprzedniego dnia dlatego postanowiłam go ciekawie wykorzystać. :)Składniki:1 ugotowany kalafior1 kostka sera typu fetakoperekczosnek granulowanypieprz1 jajko2 garści płatków żytnich
Bon Appetit MałgorzatyKiedyś robiłam filety w orzechach włoskich, tym razem kotlet schabowy z orzechami w trochę innej postaci. Zapraszam!Składniki:4 kotlety schabowe1 jajkoodrobina mlekamąkabułka tartamielone orzechy włoskiesól
Kuchnia domowa AniProsty sposób na kalafior jako dodatek do obiadu lub jako przekąska.Składniki:1 kalafior2 jajkabułka tartasólolej do smażenia Sposób przygotowania:1. W osolonym wrzątku z dodatkiem
Kuchnia domowa AniZapraszam na dietetyczne "frytki" z dyni.Mozna sie nimi zajadac nie liczac kalorii,tylko zamiast smazyc je w glebokim tluszczu,trzeba je upiec po prostu w piekarniku.Pyszna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Te smaczne kotleciki z lososia wprowadza do waszej kuchni troche azjatyckich klimatow.Sprawi to dodatek imbiru,sosu rybnego,sezamu i oczywiscie sosu z orzeszkow ziemnych.Jesli jedliscie ten
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Soczewica - bliska kuzynka groszku i fasoli to jedna z najstarszych znanych jarzyn,bardzo zdrowa i pozywna.Najczesciej jest skladnikiem zimowych,rozgrzewajacych zup.Sprawdzi sie rowniez doskonale jako glowny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!filet z kurczakapłatki kukurydziane cornflakes2 jajkamąkaprzyprawa Kucharekolej do smażeniaMięso podzielić na mniejsze porcje i delikatnie rozbić. Posypać przyprawą Kucharek i odstawić minimum na 30 minut w
Świat Domowej Kuchni1 kg fileta z kurczaka50 dag pikantnych krakersów20 ml jogurtu naturalnegosos czosnkowyDzisiaj jest niedziela, więc chciałam przygotować dla rodziny coś wyjątkwego. Na portalu przepisy.pl znalazłam bardzo
Świat Domowej KuchniProponujemy dorsza w naszym wydaniu, czyli usmażonego w chrupiącym cieście na głębokim oleju podanego z dodatkiem ćwikły z chrzanem. Tak zestawione smaki są niepowtarzalne
Maminek kulinarnyDorsz. Lubię to.Zrobiony klasycznie i po mojemu. Co kto lubi ;))Najlepiej smakuje jednak panierowany i stąd ta propozycja.Filety mam dosyć cienkie, więc wzbogacenie o "kołderkę"w
Pasje JolkiBardzo lubię kurczaka marynowanego w jogurcie, kiedy zobaczyłam przepis na Pinch of Yum , postanowiłam go przygotować. Oczywiście nie miałam kilku składników, więc dokonałam dość
Sto kolorów kuchniSzybka i rewelacyjna przekąska. Miękki ser pleśniowy zamknięty w chrupkiej skorupce. Jako idealny dodatek sprawdzi się borówka lub żurawina. Dla mnie boskie!Składniki: 2 szt sera
Malinowe PocałunkiSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 2 woreczki ryżu, 100 g migdałów, 2 łyżki płatków migdałowych, 2 łyżki miodu Miody Wileńskich, 1 jajko, kurkuma, sól, pieprz, sałatka
Aga w kuchniSkładniki : 4 dzwonka fileta z mintaja 3 ziemniaki białko sól, pieprz kawałek pora cukinia, tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Ziemniaczki ścieramy na tarce o grubych oczkach
Proste PotrawySezon na grzyby trwa, więc trzeba to wykorzystać. Dzisiaj kotlet schabowy - tradycyjny wcale nie musi być nudny :) Składniki: 4 porcje schabu na
Niezły MłynekPomysł na takie zrazy powstał tak ot ..podczas robienia kotletów schabowych...zrobiłam tylko kilka takich zrazów na spróbowanie..no i...zrazy okazały się smaczne... 50-60
Moje domowe kucharzenieSkładniki:1 bakłażan (260g)1 jajko3 łyżki pestek dyni10 łyżek mąki ryżowejSólOlej do smażeniaPrzepis:Bakłażana kroimy w plastry o szerokości ok. 1 cm. Solimy i odstawiamy
Emcia PichciW końcu odpoczywam od szkoły, więc mogę poeksperymentować w kuchni. Moją ulubioną i szybką przekąską jest cukinia smażona obtoczona w bułce tartej. Niskokaloryczne dania a jakie
Truskawkowa FiestaNigdy nie jadłam bakłażana i koniecznie chciałam spróbować, wyszedł PYCHA! :) Na pewno jeszcze nie raz do niego wrócę. Korzystałam z przepisu z bloga Kraina Miodem Płynąca
Czerwona PorzeczkaFilety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera.Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPrzepis znalazłam na blogu Przy kuchennym stole jako Nuggetsy Nigelli. Nie znałam wcześniej tego dania, nie jadłam w Mc Donald's, ale tak mi się
Zdrowa Kuchnia SowyProduktów z nasionami lnu lub olejem lnianym używam od dawna . Pamiętam olejarnię w miasteczku Nowy Tomyśl w którym mieszkali moi Dziadkowie . Tłoczono tam między innymi olej
Buniabaje w kuchniKeto kotlet schabowy w panierce z chicharrón Panierka problemem nie do przeskoczenia…? Nie macie pojęcia jak dawno nie jadłam kotletów schabowych. Będzie chyba z ładnych kilka lat. Unikałam ich od tak długiego czasu oczywiście ze względu na panierkę. O ile będąc na diecie bezglutenowej da się to jeszcze jakoś załatwić, o tyle na diecie bezzbożowej panierka jest kwestią lekko problematyczną(...)jeszcze mniej… Tak mi się przynajmniej wydawało. Chicharrón rządzą w kategorii szybkich przekąsek Aż do momentu odkrycia świńskich skórek , bo to właśnie one posłużyły mi za materiał na keto panierkę. Wspominałam już o nich przy okazji keto przekąsek w podróży . Są bowiem świetną przegryzką, nie tylko podczas podróży, ale także w domowych warunkach. Wpadły mi one w oko już jakiś
Modern Cave GirlKurczak w panierce kukurydzianej. Stripsy z kurczaka. Wiecie, że My w kuchni często idziemy na łatwiznę. A wakacje rządzą się swoimi prawami i jeśli mamy wybór pomiędzy staniem w kuchni, a szaleństwami w morzu, wybieramy oczywiście szaleństwa 🙂 Stąd też dzisiejszy wakacyjny przepis, którym chcieliśmy się z Wami podzielić. Często robimy kawałki kurczaka lub schabu w panierkach wszelakich. Polecam kotlety(...)kokosowej panierce . Małe kąski z kurczaka w panierce kukurydzianej można wykorzystać do różnych dań np. do gyrosa, do tortilli, czy do naleśników. Przeważnie do panierek wykorzystuje się bułkę tartą, która ma zasadniczą wadę – pali się na patelni. Ja polecam do panierowania mąkę kukurydzianią, która się nie pali, i ostatnio króluje w naszej kuchni, podawałam Wam ostatnio stripsy ze schabu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięObowiązkowy przepis dla wszystkich amatorów kotleta! Prosty sposób jak uniknąć smażenia, uzyskując taki sam efekt, czyli chrupiący i soczysty kotlet. Cała tajemnica pieczonych sznycli tkwi w panierce. Przygotowanie : 15 minut Pieczenie: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 6 kotletów Schnitzel to po niemiecku kotlet, kawałek utłuczonego na cienko mięsa, zapanierowanego w bułce tartej, usmażonego na dość głębokim oleju(...)dodatkiem masła. Najbardziej znany na świecie jest sznycel wiedeński, z cielęciny, podawany z kawałkiem cytryny, której kwaśny sok, wyciśnięty z góry na całość ma miejscowo skruszyć pancerzyk chrupkiej panierki. Jak uzyskać efekt chrupiącej panierki No właśnie, chrupka panierka stanowi istotę tego dania. Problem w tym, że wysmażenie kotleta, żeby był rumiany i chrupki łatwym zadaniem nie jest. Poza tym smażenie
Niedzielny kucharzObowiązkowy przepis dla wszystkich amatorów sznycli – prosty sposób jak uniknąć smażenia, uzyskując taki sam efekt, czyli chrupiący i soczysty kotlet. Cała tajemnica pieczonych sznycli tkwi w panierce. Przygotowanie : 15 minut Pieczenie: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 6 kotletów Schnitzel to po niemiecku kotlet, kawałek utłuczonego na cienko mięsa, zapanierowanego w bułce tartej, usmażonego na dość głębokim oleju(...)dodatkiem masła. Najbardziej znany na świecie jest sznycel wiedeński, z cielęciny, podawany z kawałkiem cytryny, której kwaśny sok, bryźnięty z góry na całość ma miejscowo skruszyć pancerzyk chrupkiej panierki. Jak uzyskać efekt chrupiącej panierki No właśnie, chrupka panierka stanowi istotę tego dania. Problem w tym, że wysmażenie kotleta, żeby był rumiany i chrupki łatwym zadaniem nie jest. Poza tym smażenie
Niedzielny kucharzrazu piec. Grill, pod który trzeba je wsadzić, dopełni reszty. Frytki będą miękkie w środku, a przypieczone z zewnątrz. Zupełnie jak smażone. Tyle, że dużo zdrowsze! Patent na złocistą panierkę Jeśli chodzi o rybę to tutaj również zrobiliśmy mały przekręt. Ryba piecze się bardzo krótko – 12 minut wystarczy. To jednak za mało, żeby panierka zdążyła się przyrumienić. Ryba wychodź(...)pieca trochę blada, co może zniechęcić niektórych wybrednych niejadków. Ale jest na to sposób. Żeby dodać rybie rumieńców – samą panierkę trzeba przesmażyć na patelni z ząbkiem czosnku, aż ładnie zbrązowieje. Do panierki możecie dodać trochę tartego parmezanu, będzie bardziej chrupiąca. Przepis podpatrzyliśmy u Melissy Clark. Czas: 20-30 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 4 Składniki: 500 g polędwicy
Niedzielny kucharzSoczyste polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce z płatków kukurydzianych to świetna propozycja obiadowa a także pyszna przekąska. Najlepiej komponują się z lekką sałatką i sosem musztardowo-majonezowym lub chipotle z mango. Chrupiące polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce Pikantne polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce z płatków kukurydzianych to świetny sposób na szybki obiad. Przygotowuje się je w niecałe(...)minut. Przepis jest bardzo prosty i składa się z zaledwie kilku składników. Do przygotowania panierki potrzebujesz tylko mąki z ciecierzycy, mleka roślinnego, przypraw oraz bezglutenowych płatków kukurydzianych. Panierka nie zawiera jajek więc jest bezpieczna dla osób uczulonych na ten składnik. Bezglutenowe nuggetsy z indyka bez smażenia Nuggetsy w wersji standardowej przygotowuje się na głębokim tłuszczu. Niestety, jak wiadomo nie jest
Book of spellsSoczyste polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce z płatków kukurydzianych to świetna propozycja obiadowa a także pyszna przekąska. Najlepiej komponują się z lekką sałatką i sosem musztardowo-majonezowym lub chipotle z mango. Chrupiące polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce Pikantne polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce z płatków kukurydzianych to świetny sposób na szybki obiad. Przygotowuje się je w niecałe(...)minut. Przepis jest bardzo prosty i składa się z zaledwie kilku składników. Do przygotowania panierki potrzebujesz tylko mąki z ciecierzycy, mleka roślinnego, przypraw oraz bezglutenowych płatków kukurydzianych. Panierka nie zawiera jajek więc jest bezpieczna dla osób uczulonych na ten składnik. Bezglutenowe nuggetsy z indyka bez smażenia Nuggetsy w wersji standardowej przygotowuje się na głębokim tłuszczu. Niestety, jak wiadomo nie jest
Book of spellschyba łatwiejszego i prostszego sposobu na podanie krewetek, a jednocześnie smakowitego i bardzo popularnego jak krewetki w panierce i usmażone na głębokim tłuszczu. Nie jest to może najbardziej dietetyczne danie, no bo smażone na tłuszczu, jednak chrupiące delikatne krewetki są grzechu warte. Cały sekret w delikatnej chrupkości kryje się w panierce panko . Nie jest to nasza rodzima panierka ze startej(...)suchej bułki. Panko to azjatycka panierka, wyglądająca bardziej jak cieniutkie słupki czy płatki z puszystego pieczywa, niż drobny granulat. Po opanierowaniu i usmażeniu nie tworzy zwartej chrupiącej warstwy jak pancerzyka, lecz bardzo lekkiej skorupki. Moje krewetki mają śliczny czerwony kolor, dzięki olejowi jakiego użyłam do głębokiego smażenia. Jest to olej indyjski aromatyzowany chili, stąd jego czerwony kolor. Można do smażenia
Sztuka gotowania w/g SamiryPieczone ziemniaki w chrupiącej panierce to pomysł idealny zarówno na niecodzienny obiad, jak i imprezę. Ziemniaki wyśmienicie smakują podane ze świeżą sałatką. Na pewno tym daniem zaskoczycie swoich domowników i znajomych! Ziemniaki pieczone w chrupkiej panierce Via Gusto Pieczone ziemniaki w chrupiącej panierce to pomysł idealny zarówno na niecodzienny obiad, jak i imprezę. Ziemniaki wyśmienicie smakują podane ze świeżą sałatką(...)zaskoczycie swoich domowników i… Drukuj Czas przygotowania: 25 minut Czas pieczenia/gotowania: 35 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki ziemniaki bułka tarta + przyprawa do kurczaka lub gotowa panierka natka pietruszki olej przygotowanie Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Obgotuj je przez 15 minut. Po tym czasie odcedź. W międzyczasie przygotuj panierkę. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawą
Via GustoKotlety z kurczaka w parmezanowej panierce – jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety drobiowe, a uwielbiacie twarde sery tup Parmezan czy Grana Padano, to musicie koniecznie wypróbować ten przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszna serowa panierka, to super pomysł na urozmaicenie zwykłego dania :) Kotlety takie można podawać np. z ziemniakami z wody oprószonymi koperkiem lub natką pietruszki, bądź z warzywami(...)parze albo z frytkami. Tak naprawdę z każdym dodatkiem będą się świetnie komponować, więc możecie je serwować z czym tylko chcecie :) Kotlety w parmezanowej panierce to również super przekąska na imprezę :) Świetnie się sprawdzi w postaci mniejszych kotlecików podawanych np. z sosem czosnkowym lub sosem tysiąca wysp. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z kurczaka w parmezanowej panierce – Składniki: 2 pojedyncze
Kulinarne PrzebojeDziś zapraszam Was nie tylko na dwa pyszne przepisy – na szybką imprezową sałatkę (w lekkim sosie czosnkowym) oraz mini kotleciki w razowej panierce (idealne na imprezy) . Chciałabym również napisać Wam kilka słów o moim nowym odkryciu jakim są pyszne, a do tego zdrowe panierki, które nadają moim tradycyjnym potrawą tej wyjątkowej smakowej nuty. O czym mowa? O projekcie AlePanierka(...)sięgają po naturalne i wartościowe produkty, nie lubią sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i konserwantów, unikają pustych kalorii. AlePanierka to ciekawa i przede wszystkim wartościowa alternatywa dla bułki tartej. Nasze panierki to bogactwo wartościowych składników i wysoka zawartość błonnika. Mieszanki AlePanierka zawierają wyłącznie naturalne składniki (otręby, ziarna sezamu, len, orzechy itp.).” Osobiście jestem zachwycona tym pomysłem, a co najważniejsze smakiem
Słodkie okruszkiKurczaka w panierce lubi chyba każdy – to jedna z tych potraw, do których pasuje też każdy dowolny dodatek, każda surówka i każdy sos. Smakują zarówno w wersji łagodnej, jak i na pikantnie. Panierka ma jednak jedną właściwość, z której powodu omijają ją wszyscy dbający o linię – chłonie tłuszcz. Ale i to da się ominąć – kurczak w panierce pieczony w piekarniku(...)jedzenia, ale też nieodpowiednio upieczone czy usmażone – staje się suche. To chude mięso i do pieczenia trzeba je odpowiednio naszykować, żeby przy wysokiej temperaturze która zamknie i przypiecze panierkę, mięso pozostało kruche i soczyste. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon. Odcinamy polędwiczki i zostawiamy je w całości, a pozostałe mięso kroimy w poprzek piersi, pod lekkim skosem, na kawałki grubości
Karo in the Kitchenpłatków z którymi przepisów jest pełno. Robiłam jedną i drugą wersję - bez porównania. Jeśli zastanawiacie się nad chrupiącym kurczakiem w płatkach odradzam. Spróbujcie tego. Składniki na kurczaka w chrupiącej panierce (4 - 5 porcji): filety z kurczaka około 550 g Składniki na marynatę tudzież pierwszą warstwę panierki: 3 kopiate łyżki mąki kukurydzianej 3 czubate łyżki mąki pszennej 9 łyżek mleka(...)jajka 2 kopiate łyżeczki musztardy sól pieprz ostra papryka / papryka chili Składniki na panierkę (do obtoczenia): 9 kopiatych łyżek mąki kukurydzianej 9 kopiatych łyżek mąki pszennej sól pieprz ostra papryka / papryka chili Umyć, oczyścić i pokroić mięso. Ja pokroiłam je w podłużne kawałki o długości około 5 cm. Wymieszać wszystkie składniki na pierwszą warstwę panierki. Nie napisałam ilości przypraw, ponieważ
Karola gotujekrewetki. Zrobione inaczej niż zawsze, uwierzcie jak będzie smażyć te cudeńka, to przejdzie wam przez myśl " Już wiem już, co tak pachnie u chińczyka". Niestety tak specyficznie pachnie ta panierka "tempura", na szczęście smakują 100 razy lepiej niż pachną. Nie m co się zrażać zapach jest spowodowany przypalającą się mączką ryżową. Tą panierkę jest ciężko podrobić, więc musimy kupić gotową(...)panierkę w sklepie z azjatycką żywnością. Na szczęscie są tez już dostępne w dużych centrach handlowych. :) Smażone krewetki w tempurze z glazurowaną kapustą bok choy SKŁADNIKI: - 1 kg mrożonych lub świeżych krewetek - 3 kapusty bok choy - garść grzybków mun- 2 ząbki czosnku- 1 łyżka płynnego miodu- sól- pieprz- odrobina soku z limonki lub octu
Zainspiruj się kuchnią