panierka - 3500 przepisów (strona:18/234)

Miruna w panierce kukurydzianej Mamut 147

dzisiaj dla Was propozycję ryby w kukurydzianej panierce Mamut. Ryba jak ryba ale panierka kukurydziana jest rewelacyjna. Zainteresowanych zapraszam na stronę sklepu  http://www.mamutsa.pl/produkt/panier-kukurydziany/ do zapoznania z ofertą produktów. Składniki : 2 kawałki fileta z miruny 2 jajka 1/2 szklanki mąki  sól, pieprz do oprószenia 220 g  Panieru kukurydzianego Mamut   olej do smażenia Wykonanie : Rybę myjemy(...)ręczniczkiem, następnie kroimy na dowolnej wielkości kawałki, oprószamy solą i pieprzem z obydwu stron.Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem. Kawałki ryby obtaczamy w mące, jajku a następnie w panierce kukurydzianej. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i smażymy rybę na złoty kolor z obydwu stron. Usmażoną rybę odsączamy z nadmiaru tłuszczu  na papierowym ręczniczku. Smacznego :)    Panier

Sama słodycz i szczypta chili
Czwartek: Kurczak piccata 214

Wystarczy prosta panierka, żeby zmienić kurczaka w smakowite, a nawet wystawne danie. To zwykła mąka wymieszana z parmezanem. Czas przygotowania : 5 minut Czas smażenia : 5 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 2 Danie dla zabieganych, poirytowanych, zdenerwowanych. Piccata to rodzaj żeński czasownika piccato, który opisuje kogoś w fatalnym humorze, rozdrażnionego i złego. Jak gotować w takim nastroju, kiedy człowiek(...)rada. Kiedy człowiek jest zły to często po prostu jest głodny. Im szybciej zje tym dla wszystkich lepiej. Mamy dla Was przepis na szybkiego kurczaka w lekkiej panierce, któego można zrobić w 10 miniut. Kurczak panierowany w tartej bułce jest pyszny, ale kurczak piccata jest jeszcze bardziej smakowity, lżejszy, mniej kaloryczny, bardziej wystawny i wymaga o połowę mniej pracy

Niedzielny kucharz
Pieczone nuggets z kurczaka z domowym ketchupem (Nuggets di pollo con ketchup artigianale) 290

filetu z piersi z kurczaka 70 - 80 g bu ł ki tartej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy s ó l, pieprz oliwa z oliwek   Panierka do nuggets 80 g mąki  80 g mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bu ł ka tarta szczypta soli PREPARAZIONE Ketchup artigianale Per preparare il ketchup, iniziate(...)jakiś czas mieszając. Przygotowany ketchup odstawiamy do wystygnięcia, po czym przelewamy do sosjerki. Ketchup możemy udekorować kawałkami czerwonej papryki oraz listkami świeżej bazylii. Panierka do nuggets W miseczce miksujemy mąk ę  z mlekiem, dodajemy jajko, szczyptę soli oraz 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Na sam koniec dolewamy 1-2 łyżki oliwy

La grande e la piccola cuoca
Niedziela: Kurczak milanese z dymną nutą 147

panierowane kotlety z kurczaka. Możliwe wiec, że od dawna robicie kurczaka po mediolańsku nawet o tym nie wiedząc Nasza propozycja to lekko przekręcony przepis na panierowane filety. Do panierki dodaliśmy wędzonej papryki, która nadała mięsu wspaniały, dymny aromat. Niestety nie jest to przyprawa wszędzie dostępna (choć my ją kupiliśmy w jednej z najbardziej znanych sieci dyskontów), ale warto jej poszukać(...)pomarańczy, 2 łyżkami posiekanych kaparów, 2 startymi ząbkami czosnku, posiekaną zieleniną, szczyptą oregano i szczyptą pieprzu kajeńskiego i kilkoma łyżkami oliwy, tyle żeby połączyć wszystkie składniki. Krok 3 Przygotuj panierkę do kurczaka. Wbij do głębokiej misy dwa jajka i rozmieszaj je dokładnie rózgą. Możesz dodać odrobinę wody. Do foliowego worka strunowego (możesz też użyć zwykłego, czystego worka foliowego) wsyp mąkę

Niedzielny kucharz
Środa: Sałatka z botwinki koziego sera i moreli 147

patelni. Zdejmij z patelni. Krok 4 Teraz ser. Do miseczki wsyp bułkę tartą. Pokrój kozi ser na krążki grubości centymetra i zwilż wodą z obydwu stron, po to, żeby panierka lepiej do nich przylegała. Dzięki panierce ser zarumieni się, będzie lekko chrupki z zewnątrz i kremowy w środku i nie roztopi podczas smażenia. W roli panierki może wystąpić zwykła mąka(...)mąka razowa. Po obtoczeniu w panierce kładź ser na średnio rozgrzanej patelni, podlanej niewielką ilością oleju. Smaż około minuty z każdej strony, albo do czasu aż serek się przyrumieni. Zdejmij z patelni. Krok 5 Umyj botwinkę. Buraczki wraz z łodyżkami odkrój od lici. Buraczki pokrój w cienkie plasterki, a łodyżki w małe kawałki. Rozgrzej patelnie, wlej łyżkę oleju i wyłóż

Niedzielny kucharz
Sałatka z botwinki, moreli i koziego sera 139

patelni. Zdejmij z patelni. Krok 4 Teraz ser. Do miseczki wsyp bułkę tartą. Pokrój kozi ser na krążki grubości centymetra i zwilż wodą z obydwu stron, po to, żeby panierka lepiej do nich przylegała. Dzięki panierce ser zarumieni się, będzie lekko chrupki z zewnątrz i kremowy w środku i nie roztopi podczas smażenia. W roli panierki może wystąpić zwykła mąka(...)mąka razowa. Po obtoczeniu w panierce kładź ser na średnio rozgrzanej patelni, podlanej niewielką ilością oleju. Smaż około minuty z każdej strony, albo do czasu aż serek się przyrumieni. Zdejmij z patelni. Krok 5 Umyj botwinkę. Buraczki wraz z łodyżkami odkrój od lici. Buraczki pokrój w cienkie plasterki, a łodyżki w małe kawałki. Rozgrzej patelnie, wlej łyżkę oleju i wyłóż

Niedzielny kucharz
Szynka z mozzarellą 173

przyszły książki i niezawodny wujek Google. :D Oto pierwszy z pomysłów na wykorzystanie Zottarelli. Szynka z mozzarellą 10 plasterków szynki 1 opakowanie serka Mozzarella sól pieprz 1 jajko (do panierki) bułka tarta (do panierki) mąka (do panierki) Serek wyjąć z opakowania i odsączyć z zalewy. Pokroić na 10 mniejszych plasterków. Szynkę wyłożyć na stół. Na każdą dać jeden plasterek serka(...)mozzarella. Przyprawić każdy szczyptą soli i pieprzu. Lekko zawinąć, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z obu stron. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia panierki. Podawać ciepłe. Smacznego

Gotuję Testuję
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 158

kawałki kurczaka. Wszystko bez smażenia w głębokim oleju. W ogóle bez oleju! W zestawie marechwkowo-pietruszkowo-selerowe frytki. Domowe nuggetsy dla niejadka Papierowe wiaderko pełne kawałków kurczaka w złocistej panierce – to widok, który może złamać nawet ascetę. A już na pewno Waszego niejadka. Będzie mu smakowało – słowo. Szczególnie, że te domowe nuggetsy są pieczone, a nie smażone, dobrze(...)łatwy Liczba porcji: 2 Składniki: Podwójna pierś kurczaka Szklanka maślanki 1 łyżeczka soli 2 rozgniecione ząbki czosnku Pół pęczka drobno posiekanych albo utartych w moździerzu ziół: bazylia albo pietruszka Panierka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 2 jajka 2 łyżki mleka 2 łyżeczki soli Mieszanka ziół 1 łyżka oregano 1 łyżka tymianku 1 łyżka bazylii 1 łyżka

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 180

kawałki kurczaka. Wszystko bez smażenia w głębokim oleju. W ogóle bez oleju! W zestawie marechwkowo-pietruszkowo-selerowe frytki. Domowe nuggetsy dla niejadka Papierowe wiaderko pełne kawałków kurczaka w złocistej panierce – to widok, który może złamać nawet ascetę. A już na pewno Waszego niejadka. Będzie mu smakowało – słowo. Szczególnie, że te domowe nuggetsy są pieczone, a nie smażone, dobrze(...)łatwy Liczba porcji: 2 Składniki: Podwójna pierś kurczaka Szklanka maślanki 1 łyżeczka soli 2 rozgniecione ząbki czosnku Pół pęczka drobno posiekanych albo utartych w moździerzu ziół: bazylia albo pietruszka Panierka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 2 jajka 2 łyżki mleka 2 łyżeczki soli Mieszanka ziół 1 łyżka oregano 1 łyżka tymianku 1 łyżka bazylii 1 łyżka

Niedzielny kucharz
Łosoś pieczony w panierce z komosy ryżowej 196

Łosoś w kolejnej odsłonie. Tym razem pieczony w panierce z ugotowanej wcześniej komosy ryżowej. Pozostaje tylko dobrać do dania odpowiednią surówkę (lub zdać się na mnie i skorzystać z mojego przepisu na surówkę z marchewki, mango i kopru włoskiego ) i mamy super smaczny, pełnowartościowy posiłek. Idealnie sprawdzi się na późny obiad czy kolację, szczególnie dla osób z cukrzycą, bo jest(...)dzisiejszym daniu, wymieszałam 3 kolory. Dość często się zdarza, że zostaje mi porcja ugotowanej komosy. Mam kilka patentów na jej wykorzystanie. Jednym z nich jest zrobienie z niej panierki do ryby. Wybrałam łososia, bo to dość tłusta ryba, do której wszystko się klei. Po przyprawieniu ryby, wystarczy ją tylko obtoczyć w komosie, bez maczania w jajku i się trzyma. Gdybyście

Dietolog
Jagnięcina w pistacjach 158

Jagnięcinę w pistacjach przygotowałam na jeden z niedzielnych obiadów. Bardzo wszystkim smakowała. Smaku i aromatu nadaje panierka z pistacji i chleba, która otula soczystą jagnięcinę. Chrupiąca na zewnątrz, a mięso w środku lekko różowe. Jagnięcina nie należy do tanich mięs, ale może i Wy skusicie się na przygotowanie takiej porcji mięsa. Żródło książka Jamie Oliver "Świąteczne przepisy" Składniki comber jagnięcy(...)minuty, aby ładnie się przyrumieniło. Przełożyć mięso  na blaszkę do pieczenia. Czosnek, pistacje, natkę pietruszki, gałkę muszkatołową oraz pokruszony chleb zmiksować na drobno. Musi powstać panierka Każdy kawałek mięsa posmarować obficie musztardą i obtoczyć w powstałej panierce dociskając ją do mięsa rękoma. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 30-35 minut. Panierka musi być chrupiąca

O kuchni z uczuciem
Kotleciki z niespodzianką w sezamie i słoneczniku 158

cebula 2 ząbki czosnku 2 ugotowane buraki 135g sera feta 1 łyżka kaszy manny 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 4 łyżki świeżej natki z pietruszki olej pieprz sól Panierka: 6 łyżek łuskanego słonecznika 6 łyżek sezamu 6 łyżek bułki tartej 3 łyżki majeranku szczypta mieszanki chilli Wykonanie: 1.  Panierka Wymieszać ze sobą wszystkie składniki panierki. 2.  Ugotowane(...)fetę, jajko, starte buraki, natkę, bułkę tartą, kaszę mannę. Dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą (ser feta jest dość słony). Z przygotowanej masy mięsnej uformować kotleciki, obtoczyć w panierce, a następnie obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Obsmażone kotleciki przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Środa: Sałatka ze smażonym kozim serem, morelami i gruszką 178

smażymy. Następnie odstawiamy patelnię z ognia. Krok 4 Teraz ser. Do miseczki wsypujemy bułkę tartą. Kroimy kozi ser na krążki grubości centymetra i zwilżamy wodą. Chodzi o to, żeby panierka lepiej do nich przylegała. Dzięki panierce ser zarumieni się, będzie lekko chrupki z zewnątrz i kremowy w środku i nie roztopi podczas smażenia. W roli panierki może wystąpić zwykła mąka(...)mąka razowa. Po obtoczeniu w panierce kładziemy ser na średnio rozgrzanej patelni, podlanej niewielką ilością oleju. Smażymy około minuty z każdej strony, albo do czasu aż serek się przyrumieni. Krok 5 Przygotowujemy dresing – wlewamy wszystkie składniki do słoiczka, zakręcamy go i mocno potrząsamy, aż powstanie gładka emulsja. Krok 6 Na talerz wykładamy rukolę, układamy na niej owoce, na wierzch

Niedzielny kucharz
Złote i chrupiące tosty cynamonowe 196

wersji jest słodkie i aromatyczne, a do tego w pięknym złotym kolorze. Zachęcam do zrobienia tostów francuskich w takiej chrupiącej, rozgrzewającej i aromatycznej wersji. TOSTY CYNAMONOWE  w CHRUPIĄCEJ PANIERCE Składniki: Tosty pszenne masło do smażenia do panierki: 2 szklanki płatków kukurydzianych Corn Flakes Pełne Ziarno Lubella 3 jajka 1/3 szkl mleka 2 łyżeczki mąki 2 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki(...)cynamonu 2-3 krople ekstraktu waniliowego szczypta soli Przygotowanie: panierka: Jajka roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy mąkę , cukier, cynamon oraz sól i ekstrakt waniliowy. Płatki kukurydziane lekko rozkruszamy. Tosty maczamy w mieszance jajecznej, a następnie posypujemy rozkruszonymi płatkami. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na nich tosty w panierce. Tosty można podać polane dodatkowo miodem lub syropem złocistym. #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz

Bon appetit mon amie
Kurczaki w chrupiącej panierce - ostre :) 180

Panierka: 2 szkl mąki 1 mała łyżka soli 1/2 łyżki tymianku 1/2 łyżki bazylii 1/3 łyżki oregano 1 łyżka soli selerowej 1 łyżka czarnego pieprzu 1 łyżka gorczycy całej ale lekko rozgniecionej 4 łyżki papryki słodkiej 2 łyżki czosnku granulowanego 1 łyżka suszonego imbiru 3 łyżki białego pieprzu 1/2 łyżki papryki ostrej.  Dodatkowo: 2 jajka Olej do smażenia Kawałki(...)kurczaka np. Udka, skrzydełka lub kawałki piersi z kurczaka - mogą to być kawałki kurczaka surowe lub wcześniej ugotowane. Wykonanie: Wszystkie składniki z panierki wymieszać. Kawałki kurczaka najpierw obtoczyć w panierce potem w jajku i jeszcze raz w panierce. Jeżeli kawałki kurczaka są surowe smażyć na głębokim oleju ok 25 min. Jeśli kawałki kurczaka były wcześniej ugotowane smażyć na głębokim oleju

Olga Piecze i Gotuje