drugiej miseczce wymieszać jajko z mlekiem. Posolić i popieprzyć. Do trzeciej miseczki wsypać mąkę kolejne kawałki selera obtaczać w mące, nadmiar strzepnąć. Następnie w rozmąconym jajku, na końcu w panierce z pestek dynii i bułki tartej rozgrzać na patelni masło i smażyć kotleciki z selera na średnim ogniu z obu stron na złoty brąz. Odkładać na papierowy ręcznik, by odsączyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dodać żurawinę oraz jogurt. Wymieszać i odstawić na czas smażenia kotletów. Można ewentualnie lekko posłodzić. Latem pokropić starty seler sokiem z cytryny, lekko posłodzić. A potem dodać resztę składników. Panierka: jajko 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki wiórków kokosowych czubata łyżeczka zataru olej do smażenia Jajko roztrzepać w szerokiej miseczce. Na talerzyku wymieszać bułkę z wiórkami i zatarem. Kotlety obtaczać
Weekendy w domu i ogrodziekuchniapepin.blogspot.com/2014/03/jajka-w-panierce.html Składniki: 4 jajka mąka 1-2 jajka (do panierki) nasiona sezamu ,lnu sól,pieprz olej do smażenia Jajka gotujemy 5 min Jajka obieramy i obtaczamy po kolei w mące, jajku i nasionach wymieszanych z pieprzem i solą . Rozgrzewamy na patelni olej i umieszczamy na niej obtoczone jajka. Smażmy dosłownie chwilę, około minuty, obtaczając jajko
w mojej kuchniPiersi z kurczaka myjemy, osuszamy. Dzielimy na porcje i rozbijamy na kotlety (najlepiej przez folię lub woreczek foliowy). Lekko solimy z obu stron. 2. W osobnych naczyniach przygotowujemy panierkę: w jednym mąkę, w drugim jajko roztrzepane z odrobiną mleka, a w trzecim bułkę tartą z sezamem (pół na pół). 3. Panierujemy mięso, najpierw w mące, następnie w jajku, a potem
Kuchnia domowa Anidużo zdrowsze.Jeśli upieczesz je na blaszce równocześnie z ćwiartkami ziemniaków (przepis znajdziesz tutaj ) 3/4 obiadu zrobisz za jednym zamachem.Zapraszam na zdrowszą wersję mielonych z dodatkiem buraka,w panierce z orzechów włoskich. Składniki na 6 kotlecików: 250 g miesznego mięsa mielonego 1 ugotowany burak 1 cebula 1 jajko 2 łyżki grysiku sól,pieprz,natka pietruszki garść orzechów włoskich Wykonanie: ugotowny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!razy w roku: raz na święta Bożego Narodzenia, a drugi raz w styczniu. Oprócz karpia po żydowsku, którego robi moja mama, ja robię karpia tradycyjnie smażonego, czyli w panierce z mąki, jajka i bułki tartej. I o ile bułki tartej nie używam w kuchni już od dawna, o tyle do karpia ulegałam. No bo mój małżonek twierdził, że karp
Zdrowa Kuchnia SowyDziś zapraszam na tradycyjne mielone z delikatniejszej odsłonie - bez panierki. Kotlety sporządzone w ten sposób są bardzo delikatne, mięciutkie i soczyste. Wykorzystałam do nich schab wieprzowy, który miałam zamrożony, a wiadomo, że taki schab po odmrożeniu praktycznie nadaje się jedynie do zmielenia, bo stracił swoją soczystość. W raz ze schabem zmieliłam kawałek boczku, dla nadania potrawie lepszego smaku
Walijskie PichcenieZostał mi kalafior z poprzedniego dnia dlatego postanowiłam go ciekawie wykorzystać :) Takie kotlety smakują mi o niebo lepiej niż tradycyjne z mięsiwa. Panierka jest chrupiąca a środek przyjemnie delikatny. Można do środka dodać także ser feta oraz natkę pietruszki. Idealnie smakują z sosem na bazie jogurtu. Na następny dzień kotleciki już nie są takie chrupiące z wierzchu, więc radzę
Bon Appetit Małgorzatychrzanusól2-3 łyżki mąki2-3 łyżki bułki tartej1 jajkoolej do smażeniapieprzSposób wykonania:1. Filet z ryby rozmrozić, opłukać wodą i osuszyć. Pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem.2. Przygotować panierkę: jajko wymieszać z chrzanem. W osobnych naczyniach przygotować mąkę i bułkę tartą.3. Kawałki ryby opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem chrzanu, a na koniec w bułce
Kuchnia domowa Anidorsza rozmrozic,osuszyc recznikiem papierowym,skropic sokiem z cytryny,posolic i odstawic.bulke tarta wymieszac z wiorkami kokosowymiroztrzepac jajko w glebokim talerzu.Obtaczac kazda porcje dorsza w jajku,nastepnie w kokosowej panierce ( dokladnie docisnac) i smazyc na masle ghee po 2-3 minuty z kazdej strony.Usmazone ukladac na papierowym reczniku,by pozbyc sie nadmiaru tluszczu.dodatkowe 2 lyzki wiorkow podsmazyc na suchej patelni
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pieczony czekoladowy tost francuski w panierce z płatków śniadaniowych(lion)z truskawkami i jagodami (potem jeszcze jogurtem z mascarpone)(inspiracja)Gdy tylko zobaczyłam tego tosta, wiedziałam, że kiedyś będę musiała takiego zrobić :PPrzy okazji kupiłam płatki, których nie jadłam już całe wieki :O Choć cini minis i tak są najlepsze
More food, love and dreamsStripsy w chrupiącej panierce, prawie jak z KFC tylko bardziej doprawione ziołami. Nad skrzydełkami mają tę przewagę, że są bez kości dzięki czemu łatwiej się je zjada a także krócej smaży. Lubią je nie tylko dzieci. Do takich smażonych kąsków można przygotować także idealne domowe frytki i surówkę z kapusty - będzie obiad jak w restauracji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamarchewka z masłem, 1 szklanka płatki kukurydziane z porcji karkówki b/kości odciąć dwa kotlety i dobrze rozbić je tłuczkiem jajko wymieszać z pieprzem, przyprawą kucharka i olejem - panierka lepiej się trzyma płatki zmiksować w blenderze kotlety zanurzyć w jajku i obtoczyć je płatkami kukurydzianymi smażyć na rumiano na gorącym oleju i pod przykryciem dusić je z 5 minut ziemniaki
W Mojej Kuchni Lubięosuszyć ręcznikiem papierowym włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem nie za cienko razem z kosteczką płatki kukurydziane zmiksować w blenderze jajka roztrzepać z solą, pieprzem i odrobiną oleju - panierka lepiej się trzyma kotlety namoczyć w jajku z 30 minut, aby smaki przeszły do mięsa na gorącym smalcu smażyć obtaczane w płatkach kukurydzianych kotlety na złocisto z obu stron podać
W Mojej Kuchni Lubięumyte i osuszone porcje piersi lekko rozbić i na kilka godzin moczyć w roztrzepanym jajku z vegetą, drobno pokrojoną papryczką chilli z pestkami i łyżeczką oleju - lepiej się trzyma panierka piersi obtaczać w zmiksowanych w blenderze płatkach kukurydzianych na gorącym oleju smażyć na złocisto z obu stron podać na obiad np. z ziemniakami i surówką z marchewki z jabłkiem
W Mojej Kuchni LubięZapach i aromat orzechów laskowych, które dodajemy do panierki jest boski !. Moja rodzinka przepada za tymi kotletami, czasem warto naszego schabowego podać z zupełnie nowym wydaniu.Składniki : 4 kotlety schabowe po ok. 10 dag ok. 5-6 łyżek pokrojonych orzechów laskowych ok. 10-15 dag płatków owsianych Jajko 2-3 łyżki mąkisól pieprz Pyszne orzechy oraz inne
Apetyczna babeczkaRobiliście kiedyś roladki w serowej panierce? Jeśli nie to koniecznie musicie takie zrobić :) Są przepyszne :DSkładniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki, 1/2 zielonej papryki, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 jajko, 50 g żółtego sera, bułka tarta do obtoczenia, sól, pieprz, ryż jaśminowy. Przygotowanie: Piersi kurczaka rozbijamy na kotlety, przyprawiamy pieprzem
Aga w kuchniDelikatne polędwiczki pod delikatną panierką serowo – kuskusową się schowały, a dzięki chili wyjątkową ostrość uzyskały. Groszek cukrowy ma tu ważne zadanie, bo swoim smakiem łagodzi całe danie. Składniki: 100 g serka śmietankowego, 250 g polędwiczek z kurczaka, 10 średnich pieczarek, 4 ząbki czosnku, kilka mini suszonych papryczek chili, 3 gałązki świeżego tymianku, 100 g groszku cukrowego, 50 g kuskusu
Moniki Smakołykimąkę- mieszamy i dodajemy ewentualnie pieprz prawdziwy mielony lub przyprawę do ryb - mieszamy widelcem Na patelni rozgrzewamy olej i na gorącym, głębokim tłuszczu smażymy rybę maczając ją wcześniej w panierce Smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Wystarczy do tego dobra surówka i obiad gotowy
Proste Potrawyskropić sokiem z cytryny Jajko rozbić i dodać do niego mąkę - roztrzepać Rybę posolić i posypać pieprzem na 10 min. przed smażeniem Maczać dzwonka ryby z obydwu stron w panierce z jajkiem Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy rybę, wpierw skórką do dołu Smażymy na głębokim tłuszczu z obydwu stron na rumiano. Danie szybkie i na pewno smaczne
Proste PotrawyPyszne boczniaki w panierce ala schabowy to wyśmienita alternatywa dla mięsa. Niezwykle ciekawe grzyby, przesmażone na aromatycznym masełku mają wspaniały smak i aromat. Koniecznie musicie spróbować :) Składniki: 10 boczniaków 50g mąki 50g bułki tartej Jajko 50g masła Świeżo mielony pieprz, sól Do trzech miseczek wsypujemy odpowiednio mąkę, bułkę tartą oraz wbijamy jajko. Patelnie stawiamy na średni gaz i rozpuszczamy masło
Kolizje Smakówsól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Mortadelę pokroić w 2-3 milimetrowe plastry. Zamaczać w rozkłóconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, do zarumienienia panierki
Moje domowe kucharzenieEnglish (sauce) English (chicken) Jestem niezmiernie zadowolona z dzisiejszego obiadu! Kurczak w serowej panierce bardzo nam posmakował i czuję, że zagości u nas na stałe. Kurczak podawany z sosem i serem jest daniem...australijskim, które można zamówić w tamtejszych pubach. Przepis z dużą ilością zdjęć krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie
Przepisy AleksandryZnudzona tradycyjną panierką z bułki tartej postanowiłam wykorzystać chipsy (u mnie o smaku pomidorowym), które akurat miałam w szafce. Wyszło ciekawie, chociaż pewnie niezbyt odkrywczo. Składniki: filet z kurczaka średniej wielkości paczka chipsów jajko sól, pieprz Dodatkowo: młode ziemniaki ulubiona surówka lub tak jak u mnie marchewka z groszkiem Wykonanie:Filet podzielić na porcje, każdą rozbić tłuczkiem, posypać solą
Pasja Smakupowstaly dziesiejsze krokiety.Krokiety z pieczarkami w orzechowej panierceskladnikiprzepis na ciastofarsz: 1 cebula 200g pieczarek sol, pieprz ostra papryka w proszku suszony rozmaryn 1 lyzka masla tarty ser Gouda - opcjonalnie panierka: 1 jajko posiekane orzechy wloskie wykonanie:Zaczynamy od usmazenia nalesnikow.Pieczarki oczyszczamy i osuszamy, kroimy w plastry. Wrzucamy je na patelnie z 1 lyzka masla i smazymy az plyn z pieczarek
Przysmaki KarolkiZwyczajne sznycle z lekką modyfikacją . Panierkę zrobiłam z płatków kukurydzianych zmieszanych z odrobiną maki. A same sznycle doprawiłam trochę inaczej. Są chyba dwie szkoły robienia sznycli z kurczaka. Jedni rozklepują połówkę piersi ( i to nie za bardzo i tak smażą po panierowaniu. Drudzy tak jak u mnie w domu lubią raczej dość cienkie sznycle i kroją pierś na kilka kawałków
Buniabaje w kuchnidotąd nieznana. Ma bardzo delikatne mięso, białe mięso. Piękną opalizującą skórę, niebiesko - różową. W smaku przypomina mi nieco dorsza, pomimo lekkości, ma inną konsystencję, inną strukturę. TILAPIA W ZIOŁOWEJ PANIERCE. /przepis spontaniczny; / 500g filetów z tilapii (pewnie dostaniecie ze skórą) jajko mąka bułka tarta posiekana natka pietruszki posiekana bazylia posiekane oregano pieprz cytrynowy sól sok z cytryny olej do smażenia
W kuchni Karmel-itkiPost Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemaczamy w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej robimy to bardo dokładnie, aby ser nie wylewał się na patelnie. W razie konieczności należy powtórzyć czynność w celu osiągnięcia grubszej panierki. Krążki kładziemy na rozgrzany olej i smażymy po 2-3 min z obu stron. Układamy na talerzu podajemy z owocowym sosem lub ze świeżymi owocami ( jagody, żurawina, winogrono). Można podawać
Pudełko rozmaitościZdrowa panierka kukurydziana idealnie się sprawdzi jako zamiennik tradycyjnej panierki bazującej na bułce tartej i mące. Zobaczcie sami! Mam tę słabość, że uwielbiam panierowane mięso, co nie jest zbyt korzystne dla mojego zdrowia. Zdrowa panierka, a raczej przepis na nią chodził już za mną od dłuższego czasu, dlatego zrobiłam właśnie taką kukurydzianą “otoczkę” do filetów z indyka. Jako(...)łyżeczce. 2 Rozbij 1 jajko w miseczce. Namocz po kolei kawałki piersi i obtaczaj w płatkach kukurydzianych. 3 Podsmaż pierś na nagrzanej patelni z niewielką ilością oliwy - aż panierka zbije się w całość. Następnie przełóż kotlety do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180*C na ok 5-7 minut. W ten sposób upewniamy się
A to pestkaRewelacyjne, proste w wykonaniu domowe kotleciki. Po każdym kęsie będzie Wam mało... 1 podwójna pierś z kurczaka Ciasto: 3 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu
VioletoweKucharzeniePotrawa w wykonaniu mojego Męża. Zarówno jajka jak i sosy - czosnkowy i słodko-kwaśny. Powiem Wam tak - uwielbiamy te jajka. Pierwszy raz mieliśmy je na kolację
CookYourselfWielkimi krokami zbliża się Wielkanoc i właśnie podczas świąt mamy szansę, aby pobyć razem, bez codziennego zgiełku i pośpiechu. Podczas przedświątecznych przygotowań, pracy zawodowej, wiosennych porządków
Przepisy AleksandryKarp to bardzo smaczna i zdrowa ryba. Niektórzy za nią nie przepadają, bo jak mówią " ma za dużo ości " , więc jest alternatywa... kupujemy filety :) Czasem trafi
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: na 2 porcje 2 filety z kurczaka 0,5 kubka sera typu parmezan mąka jajko 1 op makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania
Luźna KuchniaDrób jest delikatnym mięsem i można go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je
Kuchnia BeatyKolejne danie z kurczaka. Chciałam wykorzystać pierś, która mi została po rozmrożeniu opakowania, a jak wiadomo, nie mrozi się mięsa drugi raz. Powstało więc sześć drobiowych
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comTak to już jest, że jak choroba dopadnie to na blogu cisza jak makiem zasiał... Postanowiłam jednak trochę wziąć się w garść i podaję kolejny przepis
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKotleciki wyszły tak aromatyczne, soczyste i sycące, że nawet mój 18 miesięczny synek zjadł dwa na raz :) Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe 1 duża
ClauditteMissCookingPewnie nie jeden raz przyszło Wam zorganizować imprezę czy przyjęcie w domu. Pewnie nie raz dostaliście zaproszenie do bliskich czy znajomych, gdzie biletem wstępu okazywało się
Mój Smak na ŻycieDziś coś dla tych, którzy od czasu do czasu przestają liczyć kalorie. Albo nie liczą ich w ogóle. Albo czasami lubią (nie)zdrowo podjeść. Kotlet schabowy
bistro mamaZnowu świeci słońce, wróciło łaskawie. Zwariuję wyciągając i chowając ubrania raz zimowe, raz wiosenne... i jeszcze wszystko mi diabeł ogonem zakrywa, a raczej Syncio gdzieś chowa
Dzieje kuchennej WiewióryZostał mi kalafior z poprzedniego dnia dlatego postanowiłam go ciekawie wykorzystać. :)Składniki:1 ugotowany kalafior1 kostka sera typu fetakoperekczosnek granulowanypieprz1 jajko2 garści płatków żytnich
Bon Appetit MałgorzatyKiedyś robiłam filety w orzechach włoskich, tym razem kotlet schabowy z orzechami w trochę innej postaci. Zapraszam!Składniki:4 kotlety schabowe1 jajkoodrobina mlekamąkabułka tartamielone orzechy włoskiesól
Kuchnia domowa AniProsty sposób na kalafior jako dodatek do obiadu lub jako przekąska.Składniki:1 kalafior2 jajkabułka tartasólolej do smażenia Sposób przygotowania:1. W osolonym wrzątku z dodatkiem
Kuchnia domowa AniZapraszam na dietetyczne "frytki" z dyni.Mozna sie nimi zajadac nie liczac kalorii,tylko zamiast smazyc je w glebokim tluszczu,trzeba je upiec po prostu w piekarniku.Pyszna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Te smaczne kotleciki z lososia wprowadza do waszej kuchni troche azjatyckich klimatow.Sprawi to dodatek imbiru,sosu rybnego,sezamu i oczywiscie sosu z orzeszkow ziemnych.Jesli jedliscie ten
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Soczewica - bliska kuzynka groszku i fasoli to jedna z najstarszych znanych jarzyn,bardzo zdrowa i pozywna.Najczesciej jest skladnikiem zimowych,rozgrzewajacych zup.Sprawdzi sie rowniez doskonale jako glowny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!filet z kurczakapłatki kukurydziane cornflakes2 jajkamąkaprzyprawa Kucharekolej do smażeniaMięso podzielić na mniejsze porcje i delikatnie rozbić. Posypać przyprawą Kucharek i odstawić minimum na 30 minut w
Świat Domowej Kuchni1 kg fileta z kurczaka50 dag pikantnych krakersów20 ml jogurtu naturalnegosos czosnkowyDzisiaj jest niedziela, więc chciałam przygotować dla rodziny coś wyjątkwego. Na portalu przepisy.pl znalazłam bardzo
Świat Domowej KuchniProponujemy dorsza w naszym wydaniu, czyli usmażonego w chrupiącym cieście na głębokim oleju podanego z dodatkiem ćwikły z chrzanem. Tak zestawione smaki są niepowtarzalne
Maminek kulinarnyDorsz. Lubię to.Zrobiony klasycznie i po mojemu. Co kto lubi ;))Najlepiej smakuje jednak panierowany i stąd ta propozycja.Filety mam dosyć cienkie, więc wzbogacenie o "kołderkę"w
Pasje JolkiBardzo lubię kurczaka marynowanego w jogurcie, kiedy zobaczyłam przepis na Pinch of Yum , postanowiłam go przygotować. Oczywiście nie miałam kilku składników, więc dokonałam dość
Sto kolorów kuchniSzybka i rewelacyjna przekąska. Miękki ser pleśniowy zamknięty w chrupkiej skorupce. Jako idealny dodatek sprawdzi się borówka lub żurawina. Dla mnie boskie!Składniki: 2 szt sera
Malinowe PocałunkiSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 2 woreczki ryżu, 100 g migdałów, 2 łyżki płatków migdałowych, 2 łyżki miodu Miody Wileńskich, 1 jajko, kurkuma, sól, pieprz, sałatka
Aga w kuchniSkładniki : 4 dzwonka fileta z mintaja 3 ziemniaki białko sól, pieprz kawałek pora cukinia, tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Ziemniaczki ścieramy na tarce o grubych oczkach
Proste PotrawySezon na grzyby trwa, więc trzeba to wykorzystać. Dzisiaj kotlet schabowy - tradycyjny wcale nie musi być nudny :) Składniki: 4 porcje schabu na
Niezły MłynekPomysł na takie zrazy powstał tak ot ..podczas robienia kotletów schabowych...zrobiłam tylko kilka takich zrazów na spróbowanie..no i...zrazy okazały się smaczne... 50-60
Moje domowe kucharzenieSkładniki:1 bakłażan (260g)1 jajko3 łyżki pestek dyni10 łyżek mąki ryżowejSólOlej do smażeniaPrzepis:Bakłażana kroimy w plastry o szerokości ok. 1 cm. Solimy i odstawiamy
Emcia PichciW końcu odpoczywam od szkoły, więc mogę poeksperymentować w kuchni. Moją ulubioną i szybką przekąską jest cukinia smażona obtoczona w bułce tartej. Niskokaloryczne dania a jakie
Truskawkowa FiestaNigdy nie jadłam bakłażana i koniecznie chciałam spróbować, wyszedł PYCHA! :) Na pewno jeszcze nie raz do niego wrócę. Korzystałam z przepisu z bloga Kraina Miodem Płynąca
Czerwona PorzeczkaFilety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera.Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPrzepis znalazłam na blogu Przy kuchennym stole jako Nuggetsy Nigelli. Nie znałam wcześniej tego dania, nie jadłam w Mc Donald's, ale tak mi się
Zdrowa Kuchnia SowyProduktów z nasionami lnu lub olejem lnianym używam od dawna . Pamiętam olejarnię w miasteczku Nowy Tomyśl w którym mieszkali moi Dziadkowie . Tłoczono tam między innymi olej
Buniabaje w kuchni