Post Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Moje wyszły nieco bardziej ‚pulchne’ , bo słabiej rozklepałam kotleciki ;)
Wyglądają pysznie. Ja swoje stripys zawsze piekłam w piekarniku, ale przez to były nieco suche. Wypróbuję Twoją wersję
mniami! stripsy to jedyna rzecz w KFC, która mi w zasadzie smakuje…reszta zbyt mocno ocieka tłuszczem. A Twoje to idealna podróbka ;)
Wyglądają na pysznie chrupiące, muszę wypróbować przepis, jutro w lidlu tydzień amerykański, więc dokupię sos bbq, zapowiada się pysznie:)
Witam! Faktycznie, wyglądają cudnie… A tej papryki słodkiej i ostrej to ile? Całe Paczki wsypać czy na oko?
Całe nie! :) Na oko, daję może tak z 1 małą łyżeczkę słodkiej i nieco więcej papryki ostrej (wedle upodobań jak kto ostre lubi) ;-)
A czy zamiast we frytkownicy można je usmażyć na patelni? Niestety nie posiadam frytkownicy… :(
Tak, o ile jest dość głęboka. Można też użyć zwykłego garnka, a potem stipsy odsączyć na papierowym ręczniku, by nadmiar tłuszczu się wchłonął.
hahahah zrobilem je ale zamiast maki dalem make ziemniaczana totalna klapa ale byly pyszne choc nie chrupiace :D
mam 12 lat i robię je już chyba 5 raz — polecam każdemu =)
A jeśli chciałabym upiec takie stripsy w piekarniku to w jakiej temperaturze i jak długo?
Te stripsy są na bazie ciasta naleśnikowego, więc trochę nijak nadają się do pieczenia w piekarniku. Jeśli bardzo zależy Ci na pieczeniu w piekarniku, to możesz zrobić polędwiczki w płatkach, ale smak jest całkiem inny (wtedy piecz ok.20-30 minut w 200C)
ile trzeba dac tej papryki? cale opakowanie? bo ja troche opozniony jestem. dzieki
Ilość zależy od własnych upodobań ;) jeśli lubisz średnio-pikantne daj po płaskiej łyżeczce jednej i drugiej papryki. Jeśli wolisz bardziej pikantne, daj większą szczyptę pieprzu i pełną łyżeczkę ostrej papryki
Stripsy niesmaczne i do tego przyklejają się do kratki we frytkownicy. Nie polecam.Pozdrawiam
Wrzucam je do frytkownicy luzem :) bez używani kratki. Co do smaku – kwestia gustu ;)
Zrobiłem dziś bez kratki także wyszły ładniejsze. Co do smaku, to przyprawiłem dodatkowo przed zamoczeniem w cieście i wyszły naprawdę dobre.Pozdrawiam.
z tego co wiem to w KFC nie robia tak, lipppa na calego zwyczjnie kawalki kuraka trafijaja do paniera z maki i to tyle zadne jajo itp bzdura do kwadratu proponuje dac przyprawy slodka papyrka + ostra ilosc jaka lubicie, sol i maka mieszanka z przenna z kukurydziana odrobine sodki oczyszczanej i calosc wymieszac mozna tez dodac proszku do pieczenia w tej panierce wypudrujcie cesci kuraka mozna po kilku minutach powtornie i znow powtornie jak sie odpowiedna warstwa zrobi walnijcie go glebokiego olej na maxx temperature czyli okolo 170-180 stopni i obserwujcie a propos wczesnie mieso namoczyc w wodzie z sola jesli ma byc na np zinger to trzeba chili lub sporo osterj papryki i tak na kilka godzin ot cala prawda o kfc
robię już drugi raz, jest pyszne i wszystkim smakuje :) ja dodałam jeszcze do ciasta naleśnikowego pieprz cayenne i wcześniej przyprawiłam mięso
kfc ma gotową marynatę do mięsa mięso ląduje najpierw w marynacie na jakis czas a potem do mąki i na rozgrzany olej ot cała tajemnica
NIE POLECAM, 1kg piersi do wyrzucenia, ciasto zrobione wg przepisu odpadało i zostało na dnie garnka!
w przepisie napisane jest że po zanurzeniu w cieście, obtoczyć w mące po co ? nie wystarczy w cieście coś to zmienia?
Po pierwsze ciasto nie spływa do oleju, po drugie panierka jest nieco bardziej chrupiąca.
Wyszły pycha :) Robiłem już kilka przepisów i ten najbardziej przypadł mi do gustu. gratuluje kulinarnego talentu :)
extra ostre :) pyszne, chrupiące … na obiad trafiły z frytkami domowymi i surówką… szybko znikają!!! i wystarczyła patelnia do pieczenia :) bardzo polecam
skorzystałam już z kliku przepisów i będę nadal szukać tu inspiracji :)