Nie żałuj sobie przypraw ! 175świątecznych wypieków oraz wieprzowiny, cielęciny i drobiu * całe gwizdki podniosą smak kompotów oraz kawy z cukrem GOŹDZIKI * są to suszone, nierozwinięte pąki tropikalnego drzewa goździkowca * maja słodki, owocowo-drzewny zapach oraz korzenny lekko piekący i gorzkawy smak * poprawiają trawienie, łagodzą objawy niestrawności * ssanie goździków usuwa nieprzyjemny zapach z ust np. czosnku * całymi goździkami przyprawiamy kompoty, herbaty, grzane wino
Magiczne Życie Marty
Ciasto pyzie siostry Anastazji 395Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa : * kg jabłek * galaretka cytrynowa * łyżka masła Masa jogurtowa : * litr jogurtu owocowego - u mnie truskawkowy z owocami * galaretka truskawkowa * łyżka żelatyny Bita śmietana : * pół litra kremówki * 2 łyżeczki żelatyny * 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo 24 delicje z dowolnym nadzieniem Przygotowanie : Upiec
Magiczne Życie Marty
15 SANTE znaczy zdrowie - Recenzja Crunchy 189Dzisiaj mam dla Was recenzje crunchy które otrzymałam w wielkiej paczce od Sante. Ja dostałam smak bananowy z czekoladą i naturalny. Na stronie internetowej sklepu są jeszcze dostępne crunchy owocowe. Są to produkty znane mi już dużo wcześniej, bo lubię płatki na śniadanie.Crunchy bananowe z czekoladą jak mówi nam producent są to płatki musli które składają się w ponad
Magiczne Życie Marty
Knedle z morelami 144Witam Was!Sezon na morele już trwa, uśmiechają się do nas ze straganów na targach, więc nie da się ich zignorować!Postanowiłam przygotować z nimi owocowe knedle. Moje morele były ogromne, może nie widać tego na zdjęciu, ale po 3 sztukach, byłam już bardzo najedzona ;-). Przepis pojawia się tutaj również z powodu trwającego konkursu na jednym z blogów. Konkurs dotyczy
Pora coś zjeść
Bananowe latte 199spotkało się z gorącym przyjęciem, więc z miłą chęcią zapraszam Was po przepis! Ta kawa była eksperymentem, ponieważ już nie raz piłam w kawiarniach różne smakowe kawy, z dodatkiem owocowych syropów, więc zdecydowałam przygotować ją z prawdziwym owocem. Czy się udało? Sami przygotujcie i oceńcie. Jak dla mnie, jest wyśmienita :-).Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeść
Malinowe latte 178Dzień dobry!Dzisiaj kolejna odsłona owocowego latte po bananowym latte.Tym razem proponuję Wam bardzo delikatną kawę z nutą malin. Użyłam suszonych malin, jeśli jednak ich nie macie, są inne sposoby - opisałam je na końcu przepisu. Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść
Babeczki z kremem z mango i pomarańczy 185Dzień dobry!Któż nie lubi babeczek, delikatnych i puszystych, przykrytych owocowym kremem ze słodką dekoracją. Cieszą oko, cieszą podniebienie.Dzisiaj prezentuję Wam przepis na przepyszne babeczki, nieco tropikalny krem, delikatne ciasto. W sam raz na wiosenny dzień. Dodatek mięty wprowadzi element orzeźwiający :-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść
Jogurtowy murzynek 1461kakao jest kolejną prostą i szybką w wykonaniu propozycją, dzięki jogurtowi ma delikatny smak i wilgotną konsystencję. W przepisie wymieniam jogurt naturalny, ale przygotowywałam już to ciasto z jogurtem owocowym, pitnym lub zwykłym i równie dobrze smakuje. Jogurtowy murzynekSkładniki:1,5 szklanki mąki2/3 szklanki cukru2 łyżki kakao2 jajka150g jogurtu naturalnego1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 łyżeczki cynamonuszczypta soli Wykonanie:- żółtka
Smakołyki Bereniki
Ciasto jogurtowe z rabarbarem 579Ciasto jogurtowe z rabarbarem to idealne ciasto dla wielbicieli ciast owocowych o wilgotnej strukturze i delikatnym smaku. Ciasto przed upieczeniem jest bardzo gęste, dzięki temu układane na wierzchu owoce nie wpadają do środka podczas pieczenia i utrzymują się na wierzchu wypieku. Ciasta jogurtowe charakteryzują się wilgotną konsystencją, często łączone są z różnymi owocami. Najlepszy do tego przepisu będzie jogurt grecki
Smakołyki Bereniki
Wiśniowy smak dzieciństwa. 266Pewnego dnia mój kochany Tato zaczął zwierzać się w kuchni.Na kuchni temat."...Jak dawno zupy owocowej nie jadłem. Babcia zawsze robiła..."Pomagał, dając wskazówki na temat smaku i sposobu wykonania . Postanowiłam zrobić dla niego podobną zupęBy mógł chociaż na chwilę wspomnieniami znaleźć się w rodzinnym domu.I przypomnieć sobie smak wakacji, za jego dzieciństwa. ZUPA WIŚNIOWA Z LANYMI KLUSKAMI.litr wody2
W kuchni Karmel-itki
Mini drożdżóweczki z jabłkiem. 195wiele zalet. Drożdżowe placki można mrozić, długo zachowująświeżość, świetnie zastępują śniadanie czy też idealnie sprawdzają się, gdynachodzi ochota na "małe co nieco". Ileż dają możliwości! Wytrawnie, słodko. Pikantnie, łagodnie,owocowo, mięsnie, rybnie, warzywnie. Wykwintnie albo i "roboczo". Zawsze kojarzą mi się z jednym - prawdziwym domem. Uwielbiam zapachdrożdżówek, kiedy pieką się właśnie, a cały ich aromat wypełnia mieszkanie.Kiedy, prosto z pieca
W kuchni Karmel-itki
Magiczna Noc Restauracji. 236niewielu, zachować zimną krew. Dobry sprawdziancierpliwości i powściągliwości. Też wiele obelg cisnęło mi się na usta.I wiecie? Dobrze, że poczekałam! Chociaż danie było chłodne, smakowało wybornie! Lekki kurczak, owocowy ryż - delikatny, rozpływający się w ustach.. Piękne przybranie.Pierwszy raz w życiu jadłam kiełki brokuła i bratka! Danie naprawdę świetne.Lekkie, idealnie pasowało na ten przyjemny, choć nie upalny wieczór
W kuchni Karmel-itki
Niebo płacze, czuję się dzieckiem. 316biały w róże.Dlatego wzięłam kilka truskawek, kiwi i odrobinę uśmiechu, szczyptęradości. Zblendowałam wszystko porządnie.Musowy koktajl na pogodny uśmiech.Może i ktoś z Was się skusi? DWUKOLOROWY MUS OWOCOWY KIWI - TRUSKAWKA (autorski;) 250g świeżych truskawek 4 dojrzałe kiwi 2 łyżki cukru pudru* sok z 1/2 cytryny* Truskawki umyłam, pozbawiłam szypułek, pokroiłam. Dodałam łyżeczkę (nie łyżkę!) cukru pudru i zblendowałam
W kuchni Karmel-itki
"Hiszpańskie Wina i Oliwy" - Laboratorium Smaku, 9.08.2012 260Czasem sprawiają też, że jedzenie wydaje się bardziej słone. Z kolei słodkie potrawy podane z tego typu winem złagodzą jego kwasowość i sprawią, że będzie miało delikatniejszy i bardziej owocowy smak. Czerwone wina o wysokiej zawartości alkoholu mogą spowodować, że lekkie posiłki będą się wydawały pozbawione smaku, dlatego też powinno się je podawać wyłącznie z wyrazistym w smaku jedzeniem. Słodkie
W kuchni Karmel-itki