Ciasteczka z białek i pestek dyni 225cukier puder, a następnie odrobinę soku z cytryny. Na końcu wsypać zmielone pestki i c ałość dokładnie wymieszać (dłonią). Z masy uformować niewielkie kuleczki - mniej więcej o wielkości orzecha włoskiego. (Ciasto jest dość lepiące, więc co jakiś czas można zwilżać dłonie. Ewentualnie ciastka wyciskać za pomocą szprycy do kremu - z szeroką końcówką.) Kuleczki ułożyć (z niewielkimi odstępami) na blasze
Di gotuje
Co powinno się znaleźć w diecie na zdrowe wlosy? 543stabilność włosa DOBRE TŁUSZCZE Tu ważna jest jakość i rodzaj tłuszczu. Stawiajmy przede wszystkim na omega-3 , które można znaleźć m.in. w łososiu (dziki!), śledziu, makreli, tuńczyku, siemieniu lnianym, orzechach włoskich czy popularnych ostatnio nasionach chia. Suplementy - tak czy nie? Dla wielu z Was to chyba najciekawsza część wpisu. Suplementy są łatwo dostępne, zazwyczaj wygodne w stosowaniu i niosą
Powiedz dietom nie
Ciasteczka marchewkowo-kokosowe 241łyżki mleka (do reakcji z sodą) Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać. Z ciasta formować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Kulki od razu układać na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ciasto jest dość lepkie, więc można delikatnie zwilżać dłonie, ewentualnie ciastka wykładać za pomocą łyżki stołowej.) Piec (w rozgrzanym
Di gotuje
Śniadanie idealne: szybkie przygotowanie, długie celebrowanie. 200także zachęca do jego skosztowania Nawet standardowa kromka chleba może stać się małym dziełem sztuki, jeśli tylko użyjemy Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany, truskawki, borówki i wiele innych. Przygotowanie takiego kolorowego posiłku nie zajmie więcej niż kilka minut! Nutella doskonale komponuje się zarówno
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najłatwiejsze ciasteczka z marmoladą 279pełni masy można na koniec szybko (!) zagnieść ciasto ręką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Uwaga! Piekarnik musi być dobrze nagrzany. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W każdej kuleczce robimy palcem wgłębienie. We wgłębienia nakładamy twardą marmoladę (u mnie mniej niż 1/2 łyżeczki na ciastko). Ciasteczka pieczemy około
Słodkie okruszki
pieczona galanytna z kurczaka faszerowana bakaliami 197sól, pieprz 2 łyżki oleju ok 250-300 g mieszanych suszonych bakalii ( ja użyłem mieszanki złożonej z suszonych śliwek, żurawiny, moreli, rodzynek, orzechów włoskich, laskowych, oraz migdałów) 70 ml koniaku lub wódki żołądkowej gorzkiej nić z naturalnego włókna ewentualnie do sosu 100 ml słodkiej śmietanki
Miód i pieprz
Owsianka z musem truskawkowym i migdałami 141truskawkowym - a jakże, owsianka z truskawkami! Tym razem owoce zmiksowałam na mus i podałam z posiekanymi migdałami. Ta propozycja spodoba się również weganom - tradycyjne mleko zastąpione jest mlekiem z orzechów włoskich (uwielbiam!). Jeżeli macie kłopot ze znalezieniem takiego w sklepie, zastąpcie innym roślinnym
Milion Smaków
Waniliowy krem gryczany - raw, wege :) 149wszystko za sprawą najnowszego białka roślinnego od Sunwarrior Polska . Krem wyszedł jeszcze bardziej gęstszy, kremowy, puszysty, o przepięknym waniliowym aromacie i cudownym smaku. Wierzch posypałam nasionkami chia oraz dodałam orzechy nerkowca i rodzynki - pycha :) Składniki: 50 g niepalonej kaszy gryczanej 1 miarka waniliowego białka roślinnego ( SunwariorPolska Classic Plus ) 3 łyżki napoju roślinnego (u mnie ryżowy) dodatki: rodzynki, nerkowce, nasiona
Zdrowie na języku :P
Ciasteczka owsiane z kokosem 235ugniatamy ręką,aby powstała zwarta kula.Zawijamy ją w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, kładziemy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, rozgniatamy dłonią i formujemy ciasteczka o grubości około 0,5 cm. Ciasteczka pieczemy 15-18 minut, po wyjęciu z piekarnika studzimy
Smakowity Blog Kulinarny
Kruche ciasteczka z majonezem (na słodko) 177dłoni i odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie z masy przygotować ciasteczka. Można to zrobić na dwa sposoby: 1. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w cukrze lub wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować spore odstępy, ponieważ ciasteczka
Di gotuje
My name is KEKS, ŚWIĄTECZNY KEKS 203proszkiem do pieczenia. Łączę też cukier puder z waniliowym. Myję jajka. Przygotowuję bakalie, odważam ok. 400 g, staram się, aby było mniej więcej pół na pół bakalii suchych typu orzechy, migdały i tych lekko wilgotnych jak rodzynki, śliwki, daktyle, figi, morele itd. itp. Migdały sparzam i obieram. Wszystkie bakalie kroję w średnie kawałki, niezbyt rozdrabniam i odkładając przygotowane bakalie uzupełniam
I tu będę miała takie te
Kruche pierścionki drożdżowe 213widelcem i dzielę na dwie części. Mieszam wszystko najpierw łyżką, następnie wyrabiam ręką. Wyrobione spójne ciasto nie wymaga odstawienia do wyrastania. Z kuli odrywam małe kawałeczki wielkości orzecha laskowego i toczę w dłoniach małe wałeczki, które w dalszej kolejności na palcu zawijam na kształt obrączki. Ciasteczka układam bezpośrednio na blaszkę. Z tej porcji wychodzą 4 blachy, na każdej
I tu będę miała takie te
Fougasse - spokój przy ognisku domowym 185bułek, najlepiej z dodanymi ziarnami, młodszy i mąż wolą pieczywo białe, pszenne. Mój ulubiony chleb jest pieczony na dowolnym zakwasie, bez zagniatania, wypiekany w garnku. Można do niego dodać orzechy, ziarna, czy co tam chcemy albo zupełnie nic. Jego wielką zaletą jest cudnie chrupiąca skórka i nieregularnie popękany kształtny bochenek. Taki czy inny, każdy wymaga użycia mąki. Moja spiżarka
I tu będę miała takie te
Przepyszne ciasto czekoladowe 178Ciasto czekoladowe to jedno z ulubionych słodkości w moim domu. Moje chłopaki uwielbiają wszystko, co ma w składzie czekoladę: płatki owsiane na mleku czy babeczki czekoladowe
Magiczny Garnek
Kapuściana zapiekanka z mięsem 170Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Ziemniaki obieramy. Paprykę kroimy w słupki. Dymki kroimy wzdłuż na pół. Ser kroimy na plasterki. W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę, na niej pulpety, dymki, ziemniaki, paprykę i ser. Całość zalewamy
R'n'G Kitchen