orzechy - 16941 przepisów (strona:671/1130)

7 szybkich przekąsek na EURO 2016 191

potrzebujesz : kawałek sera pleśniowego, winogrona Wykonanie : Ser pokroić na grube kostki, nabijać z winogronem na wykałaczki Czas wykonania: 3-5 minut 7.  Mix bakalii Co potrzebujesz: suszone owoce, orzechy Wykonanie : Wymieszać dowolne bakalie i gotowe :) Naprawdę super smaczna przekąska ! Czas wykonania: 1 minuta

Tradycyjna Kuchnia
Spaghetti z dorszem i lubczykiem 184

zgrillowałam 2 porcje dorsza więcej (przepis tutaj ) i nadal pozostaje w lubczykowych klimatach. Ugotowałam spahgetti, łyżka aromatycznej pasty lubczykowej i obiad gotowy. Można oczywiście pastę zmiksować z dowolnymi, ulubionymi orzechami i przygotować 100% pesto lubczykowe. Poszłam na łatwiznę i ani tak było bardzo smacznie. Składniki na 2 porcje: 250 g spaghetti 2 porcje  zgrillowanej ryby   1 łyżka pasty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka chałwowo-owsiane (z chałwą) 275

/margarynę zmiksować z pokruszoną chałwą. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Masę schłodzić w lodówce (minimum 30 minut). Po tym czasie z ciasta formować kulki (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego). Każdą kuleczkę obtoczyć w płatkach owsianych i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ostęp pomiędzy ciastkami powinien być dość spory, ponieważ ciastka rozlewają się na boki. Nie należy

Di gotuje
Bajaderkowe kulki czekoladowo-kokosowe 206

stopniowo dolewać mleko, aby ciasto miało dość wilgotną (ale nie rozmiękniętą) konsystencję. (Ja dodałam około 50 ml.) Na końcu - całość wymieszać z czekoladą. Z masy formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko zwilżyć i dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Praliny schłodzić w lodówce.   (*) W przypadku jasnego ciasta należy dodać 1-2 łyżki kakao i wymieszać je razem

Di gotuje
Bezglutenowe ciasteczka chałwowo-kokosowe (bez masła i jajek, vege) 256

kokosowego Dodatkowo: wiórki kokosowe do obtaczania Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno mieć konsystencję miękkiej plasteliny.) Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-12 minut w 175-180 stopniach. (Ciastka

Di gotuje
Białkowe kuleczki mocy :) 168

białko z roślinnego białka waniliowego od SunwarriorPolska . Te kuleczki smakują cudownie i są bardzo zdrowe, idealne "na raz", w podróż, do torebki.  Składniki: 50 g masła orzechowego (100 % orzechów) 50 g świeżych daktyli  1 miarka (21 g) waniliowego białka roślinnego (SunwarriorPolska Classic Plus) 2 łyżki napoju roślinnego (u mnie kokosowy) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do malaksera i blenduj

Zdrowie na języku :P
Batony proteinowe 292

dodatkowo mamy pewność, że nie zawiera żadnych niepotrzebnych chemicznych składników,  które możemy spotkać w ich sklepowej wersji :) Składniki (6 sztuk): 100 g masła orzechowego z orzechów nerkowca 75 g  czekoladowej odżywki białkowej  (u mnie waniliowa z 2 łyżeczkami kakao) 1,5 łyżki płynnego miodu 45g płatków owsianych górskich 2-4 łyżki wody Przygotowanie: Masło

Malinowo w kuchni
Bezglutenowe ciasteczka kokosowo-ryżowe z czekoladą (z mąki ryżowej) 181

posiekaną (na większe kawałki) czekoladę. Całość odstawić na 10-15 minut, aby mąka ryżowa lekko napęczniała. (W razie potrzeby dolać odrobinę mleka.) Z gotowego ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone mogą

Di gotuje
Sałatka z młodych ziemniaków 361

łodyżek szczypiorku kilka gałązek koperku sos 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 płaska łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Młode ziemniaczki kroimy na ćwiartki (moje były wielkości orzechów włoskich). Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w półtalarki. Cebulę kroimy w piórka. Jeśli cebula jest duża to kroimy piórka na pół. Siekamy szczypiorek i koperek. Wszystkie składniki wrzucamy

DefinicjaSmaku
DOMOWA GRANOLA Z KAKAO 155

Pyszna domowa granola, tym razem dodałam kakao.  Lubicie granole? przygotowujecie ją, czy może kupujecie?  Składniki: 2 szklanki płatków owsianych górskich  2/3 szklanki orzechów nerkowca lub innych  3 łyżeczki sezamu  1/2 szklanki żurawiny 1 łyżeczka cynamonu 1,5 łyżki kakao  2-3 łyżki płynnego miodu  Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz żurawiny połącz ze sobą. Dokładnie

Kukuleczki
El Stefano 164

masą z kaszy. Dodatkowo można placek posmarować powidłami. 4. Całość polać polewą: w tym celu 100 g gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 125 g masła. Udekorować migdałami, orzechami lub i nie;) fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena Ciasto jest najlepsze na drugi dzień

Kuchnia smaków
Blok czekoladowy z wiśniami (Chocolate Block) 187

czekoladowy z wiśniami. www.kuchniasmakow.blogspot.com Przepis: 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 2 szklanki mleka w proszku 1 paczka herbatników pettit berry posiekane orzechy włoskie (1 szklanka) drylowane wiśnie (odcedzone) rodzynki i inne bakalie wg upodobań andruty 1. Masło, cukier, wodę i kakao zagotować i wystudzić. 2. Do letniej masy dodać mleko w proszku

Kuchnia smaków
Makaron z kulkami tofu i sosem pomidorowym 191

spaghetti (u mnie ryżowy brązowy) - 200g Wykonanie MAKARON gotujemy wg przepisu na opakowaniu. KULKI. Do blendera wkładamy wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego. Blendujemy na gładką masę. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni i układamy kulki obok siebie. Smażymy ok 10 min aż z każdej strony się zarumienią. Jeżeli chcemy, aby były chrupiące, pod koniec smażenia zwiększamy

Apetyt na Zielone
RYŻ Z MANDARYNKOWYM JABŁKIEM 163

miękkości w mleku (może być pół na pół z wod ) Lekko solimy . Miksujemy z dodatkiem cukru z wanilią. Układamy w s ło iczku: ryż+jabłka . Dekorujemy gorzką czekoladą, miodem, orzechami, cząstkami mandarynek. SMACZNEGO

WYSPA SZCZĘSLIWA
Blok czekoladowy 319

tylko okruszki ;) Składniki: 250g masła (prawdziwego, 82- 83% tłuszczu) 3 łyżki mleka płynnego 250g mleka w proszku pełnego 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao 1 opakowanie herbatników, orzechy, rodzynki, żurawina, jagody goji - ilość dowolna Przygotowanie: Masło rozpuścić w rondelku z cukrem i mlekiem płynnym, zestawić z ognia i dodać mleko w proszku i kakao ucierając na gładką masę. Dodać bakalie

Cakes By Kejt