orzechy - 16941 przepisów (strona:664/1130)

Pieczone pomidory malinowe z migdałowym pesto! FIT 185

podać kawałkami sera feta - Pomidory można również upiec z kawałkami czosnku i potem te dodać do pesto, smak czosnku będzie bardziej subtelny - Jeśli nie masz migdałów możesz użyć np. orzechów włoskich lub laskowych - Pomidory możesz też piec z kawałkami oliwek (wybierz te z pestką w środku) - Danie to możesz również zaserwować z kawałkiem dobrego mięsiwa, np. polędwiczek bądź też

SMYKWKUCHNI
"Zdrowy detoks" Ewy Jarosz - recenzja 120

bardzo proste i urozmaicone. Autorka pisze też o produktach, które powinny się znaleźć - must eat - w naszej codziennej diecie, czyli warzywach, suchych nasionach roślin strączkowych, świeżych owocach, owocach suszonych, orzechach, świeżych i suszonych ziołach, produktach zbożowych, olejach roślinnych, fermentowanych produktów mlecznych oraz jajach, rybach i drobiu. Książka jest napisana prosto i fajnie się ją czyta. Jest zrozumiała dla laika, który

Kulinarne przygody Gatity
Brownie czekoladowe 275

cudeńko. Smakowało wybornie :) Wiem, że to potężna bomba kaloryczna, ale raz na jakiś czas można zaszaleć :) Składniki: (na blaszkę 23x23cm) 400g czekolady (u mnie 2 gorzkie, mleczna i z orzechami) 100g mąki pszennej 100g cukru 3 jajka 200g masła szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka soku malinowego lub malinowej konfitury świeże maliny i cukier puder do dekoracji Przygotowanie

Cakes By Kejt
Ciasteczka kokosowe z mąki amarantusowej (bezglutenowe) 166

wymieszać i podgrzać do momentu połączenia się składników. Ciepłą masę przełożyć do miski i połączyć (dłonią) z jajkiem, mąką oraz sokiem z cytryny. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę obtoczyć w mleku w proszku i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (*) (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (*) Korzystając z piekarnika gazowego

Di gotuje
Muffinki gruszkowo-orzechowe 151

Na ten przepis natrafiłam, poszukując w sieci niebanalnego połączenia smaków w muffinkach. Zaciekawiła mnie przede wszystkim prostota wykonania. Dodałam jeszcze swoje “trzy grosze” i efekt jest

Wiszniówka
Karpatka 265

trakcie pieczenia bo powstanie nam ,,gumowaty" naleśnik ... Z tak przygotowanego ciasta możemy upiec także ptysie - wtedy nakładamy masę do szprycy i na papierze do pieczenia robimy ,,świderki" wielkości orzecha włoskiego. Pieczemy w ten sam sposób tylko stosunkowo krócej. Masa: W rondelku z grubym dnem zagotowujemy 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W oddzielnym naczyniu mieszamy szklankę mleka, obie

sierotka maRysia w kuchni
Owsianka przepis 143

Owsianka na ciepło to dla mnie śniadanie idealne. Wspaniała i pożywna, z ulubionymi dodatkami. Do owsianki z poniższego przepisu, możecie dodać co tylko chcecie. Świeże, lub suszone owoce, orzechy, czy ulubioną konfiturę Nic nie jest w stanie nas tutaj ograniczyć To co najbardziej zaskoczyło mnie kiedyś w tej owsiance, to fakt że mój 6 letni Syn, który z reguły woli

NiePieprz.pl
Przepisy konkursowe- kasza w roli głównej- GŁOSOWANIE 181

znajdziecie link do ankiety, jeszcze niżej wszystkie zgłoszone przepisy wraz z zdjęciami. Głosowanie- ankieta GŁOSOWANIE DO 24.07.2016 DO GODZINY 23:59 1.  Chleb żytni z kaszą gryczaną i orzechami włoskimi 2.  Cukinia nadziewana farszem z białą kaszą gryczaną, indykiem i warzywami 3.  Deser jaglano – owocowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Gofry z kaszy jaglanej 5.  Jagielnik czekoladowo

Tradycyjna Kuchnia
Lody z owocami w czekoladowych miseczkach 138

truskawki, poziomki, borówki sok z cytryny 300 g gorzkiej czekolady min. 60% odrobina oleju do posmarowania balonów 6 balonów Jak przygotować czekoladowe miseczki? Balony trzeba nadmuchać aż osiągną wielkość orzecha kokosowego. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli zagotowujemy wodę w rondelku, na rondelku ustawiamy miseczkę, do której wkładamy połamane kawałki czekolady i rozpuszczamy ją nad parą, czekolada ma mieć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Herbatnikowe kuleczki 219

wsypać cukier puder, kakao i dodać margarynę lub masło, a następnie dobrze wymieszać mikserem. Wlać sok malinowy i wsypać pokruszone herbatniki, a wszystko dobrze wymieszać łyżką. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtoczyć we wiórkach lub posybce cukrowej. Wstawić do lodówki, by kuleczki stwardniały. Podawać jako przekąskę na imprezie lub spotkaniu. Gwarantuję, że będą cieszyć się powodzeniem wśród małych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffinki z czekoladą i bitą śmietaną 245

Pyszne muffiny z dodatkiem kremu czekoladowego ozdobione bitą śmietaną :) Owe babeczki są sycące, aromatyczne i puszyste, po prostu smaczne ;) Można je przyrządzić z różnymi dodatkami, np. orzechami, rodzynkami, czekoladą, czy z kremami, krówką, dżemem etc. Kombinacji jest naprawdę wiele ;) u mnie wygrał krem czekoladowy :D Składniki (15 szt.): 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru szczypta

Kulinarna (nie)codzienność
Proste i zdrowe ciasteczka owsiano-bananowe 209

mniejsze kawałki żurawinę (,jeśli nie lubimy żurawiny możemy ją zamienić np. na rodzynki). Znów mieszamy. Odstawiamy masę na 3-4 minuty. Z masy w dłoniach formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub ciut większe (można dłonie lekko zwilżyć wodą), które później lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika

Słodkie okruszki
mini pizza bez ciasta, bezglutenowa 192

pasteryzowane mleko krowie, pesto i czerwone pomidory. Dojrzewa w sposób naturalny Ser wytwarzany z różnymi dodatkami aromatycznymi, nadający mu różnorodny smak np: czosnek, musztarda, zielony pieprz, suszone pomidory, orzechy, zioła, pokrzywa

w mojej kuchni
Słodkie kuleczki z kaszy jaglanej. 249

miękkości, w razie potrzeby dodajemy więcej mleka. Pod koniec gotowania dodajemy masło i 40g wiórek kokosowych. Mieszamy i studzimy. Do letniej kaszy dodajemy miód, i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Jeśli przygotowujemy pralinki dla starszych dzieci możemy do środka kulki włożyć migdał. Obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego

Miksturownik
Makowiec Japoński II 159

jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła (pół kostki) 1,5 szklanki cukru skórka otarta z 1 cytryny kilka kropel aromatu migdałowego bakalie: rodzynki,żurawina, daktyle, orzechy włoskie lub laskowe, ja dałam wszystkiego po trochu skórka pomarańczowa u mnie z  Lidl pół szklanki migdałów  Symbio gorzka czekolada i wiórki cytrynowe do dekoracji  Cukieteria Najpierw

Z Kuchni Do Kuchni