orzechy laskowe - 1190 przepisów (strona:60/80)

Snickers 164

części. Jedną z części zapiec z nałożoną na wierzch poniższą masą orzechową, drugą bez. Piec około 15- 20 minut w temp 180`C. MASA ORZECHOWA 20 dag orzechów włoskich lub laskowych 12 dag margaryny 0,5 szkl. cukru 3 łyżki miodu 2 łyżki wody Margarynę, cukier, miód, wodę zagotować. Na koniec dodać orzechy. Gotować do osiągnięcia karmelu. BUDYŃ 3/4 litra

Kuchenne aromaty
ORZESZKI Z MASĄ ORZECHOWO - MLECZNĄ 90

MASA :  1/2 szklanki orzechów ( ziemnych, włoskich, laskowych ) 1/2 szklanki mleka 3-4 łyżki cukru 1 i 1/2 szklanki mleka pełnego w proszku 200 g masła naturalnego 1 kieliszek wódki Orzechy mielimy drobno blenderem, przesypujemy do garnka,  wlewamy mleko i zagotowujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wsypujemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy masę na około 20 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami 167

ząbki czosnku (u mnie było to pieczony, który został z poprzednik obiadów) 1-2 gałązki rozmarynu 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia opakowanie ciasta francuskiego około 30 g orzechów (włoskie, pekan, laskowe) Przygotowanie: Cebulę drobno pokrój i podsmaż na złoto (3-4 minuty), dodaj to tego starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, przyprawy, posiekany czosnek i orzechy. Smaż razem

greenscarf
Ciasteczka z orzechami i płatkami owsianymi. 272

Składniki: (na około 30 sztuk) - 1,5 szklanki mąki pszennej  - 1 szklanka cukru pudru  -  opakowanie cukru waniliowego  - 1 łyżka miodu  - 1/2 szklanki pokruszonych orzechów (włoskich lub laskowych)  - 3 łyżki płatków owsianych  - 3 czubate łyżki masła  - 2 żółtka  Sposób przygotowania : 1.  Mąkę, cukier, masło (najlepiej miękkie) ,żółtka oraz miód zagniatamy

Gotuj Z Muzyką
Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką 149

mąki ziemniaczanej duże jajko 50 ml śmietanki kremówki 30% 50 g czekolady gorzkiej cukier waniliowy łyżka kakao 50 g czekolady białej 50 g czekolady mlecznej 100 g dowolnych orzechów: u mnie laskowe, ziemne, włoskie Masa śmietanowa: 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki likieru czekoladowego 2 łyzki cukru pudru łyżka kakao 100 g herbatników łyżka kakao łyżka masła Sernik Czekoladowy

Słodka Strona
Sernik na orzechowym spodzie z karmelizowanymi jabłkami i czekoladą 196

gotowe, mielone twarogi 200 g śmietany 30% (jeden mały kubeczek) 3 jajka ok 100 g masła szklanka cukru 1 budyń waniliowy spód ok 100 g herbatników 3/4 szklanki orzechów włoskich i laskowych (mieszanki) ok 100 g masła dodatkowo 3/4 szklanki cukru pól szklanki wody 3 jabłka Polewa czekoladowa 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka kilka kropli olejku rumowego

sierotka maRysia w kuchni
Organiczne Surowe Czekolady - Pana Chocolate :) 189

smaku mniej słodka. Ogólnie pisząc - bardzo dobra! ORZECHY  kakao - masło kakaowe, kakao w proszku (50%)  *  olej kokosowy  *  ciemny syrop z agawy  *  orzechy: włoskie, nerkowca, laskowe (po 6%)  *  brazylijskie (6%)  *  karob  *  cynamon  *  sól himalajska Zdziwiłam się, że ma tylko 50% kakao, ponieważ pachnie bardzo intensywnie czekoladowo

Zdrowie na języku :P
Łatwe bułki drożdżowe z cynamonem 232

łyżki w ciasto, boki bułki wywijają się.  Uformowana bułka Składniki: arkusz gotowego ciasta drożdżowego (450 g) 8 płaskie łyżki drobnego cukru 3 łyżeczki cynamonu 1/2 szkl. siekanych orzechów włoskich lub laskowych 50 g masła (1/4 kostki) 1 jajko - do posmarowania bułek Przygotowanie: Rozwinąć zrolowany arkusz  ciasta drożdżowego . Rozpuścić masło, gdy lekko przestygnie posmarować ciasto drożdżowe. Następnie całą powierzchnię

Codziennik Kuchenny
Mini serniczki z orzechami 234

kokosem i orzechami serniczki cieszą nie tylko oko ale i podniebienie. Doskonale sprawdzą się jako świąteczny deser.  1 litr śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 50 g orzechów włoskich i laskowych bez łupinek 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej białka 5 szt szczypta soli 1/2 szkl cukru do serniczka kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku

Smakołyki Asi
SZARLOTKA Z ORZECHAMI I BUDYNIOWĄ BEZĄ 168

masło – 200 g * budyń waniliowy – 1 łyżka NADZIENIE: * jabłka – ok. 800 g * kasza manna – 3 łyżki * rodzynki – ok. 70 g * orzechy ( u mnie laskowe ) – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i połową cukru. Dodajemy masło i żółtka – zagniatamy. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, prażymy w garnku

Ostra na Słodko
Orzechowe ule - wersja świąteczna 192

miłej, więc musicie koniecznie zrobić je na te święta. Zostawiam dla Was linki do tym poprzednich ciasteczek : ule czekoladowe , ule orzechowe , ule wytrawne .  Składniki : * 200g mielonych orzechów - u mnie laskowe i włoskie * 200g cukru pudru trzcinowego * białko jajka - u mnie od wiejskiej kury, więc nie miałam żadnych obaw, ale takie sklepowe najlepiej sparzyć * kolorowe lukry i ozdobne cukiereczki, czekolada

Magiczne Życie Marty
Kruche orzeszki - orzeszki kakaowe z masą orzechową 614

gorzkiego kakao  Masa;  ¼ kostki Kasi  ¼ szklanki wody  1/3 szklanki cukru  1 i ½ szklanki mleka w proszku ( pełne – nie odtłuszczone)  10 dag zielonych orzechów włoskich lub laskowych super oferta: Z podanych składników na orzeszki, zagniatam mięciutkie ciasto. Odrywam po kawałku, robię wałeczek, dziele na małe kawałeczki z których formuje kulki ( wielkości odpowiedniej do foremek

Takie tam pichcenie
Ciasto bananowe z gruszkami 259

użycia miksera. Składniki: 2,5 szkl. mąki pszennej 6 dojrzałych bananów  2/3 szkl. oleju słonecznikowego  2 jajka  1,5 łyż. sody oczyszczonej 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich lub laskowych 2 gruszki Przygotowanie: Banany rozgniatamy widelcem lub blenderem, Mąkę przesiewamy razem z sodą oczyszczoną , Do drugiej miski wlewamy olej, dodajemy rozgniecione banany, cukier i roztrzepane jajka. Dodajemy partiami

Wypieki Uli
Pyszne migdałowo-orzechowe ciasto bez mąki i cukru 234

Idealne także na zbliżające się święta. Oczywiście kto może lub nie oszczędza kalorii może zastąpić ksylitol cukrem. Składniki (na tortownicę max 24cm) : 100 g mielonych orzechów  włoskich lub laskowych 100 g mielonych migdałów 5 jajek   4-5 łyżek ksylitolu (cukru brzozowego) 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie) Przygotowanie: Masło rozpuścić i przestudzić. Żółtka oddzielić

Ze smakiem i z pasją
Paluszki rybne 242

domu, a będą doskonałym daniem dla tych młodszych, jak i starszych członków naszych rodzin. Filet rybny, ja użyłem pstrąga łososiowego Suche pieczywo lub bułka tarta Garść orzechów, ja użyłem laskowych Tarty parmezan Świeże zioła Oliwa z oliwek Sól Pieprz Do przygotowania tego dania użyłem ryby dostarczonej przez Świeża-Ryba.pl Umyte i osuszone filety rybne kroimy w równej szerokości paski

MarcinChef