A propos maku i kutii - http://bialaglowka.blogspot.com/2013/12/swiateczne-ciekawostki-kulinarne-mak.html 1 szklanka niebieskiego maku 1 szklanka ziaren pszenicy lub pęczaku 1 szklanka wymieszanych w ulubionych proporcjach orzechów włoskich i laskowych 1 szklanka miodu pitnego (trójniaka) 4 łyżki miodu pszczelego 3/4 szklanki cukru pudru garstka rodzynek sułtanek garstka suszonych moreli Dzień przed przygotowywaniem przysmaku, pszenicę oraz mak zalewamy wodą, a rodzynki miodem pitnym i pozostawiamy na noc do... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...