orzechy laskowe - 1190 przepisów (strona:59/80)

ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z NUTELLĄ I BAILEYS 219

Jakiś czas temu znalazłam podobny przepis w jednej z książek Nigelli Lawson. Pozmieniałam niektóre składniki i powstał bardzo dobry, ciepły deser. Moja mama wprost za nim

Przepisy Aleksandry
PIECZONE JABŁKA Z ORZECHAMI I BAKALIAMI 198

Pieczone jabłka to jeden z niewielu deserów na jaki sobie pozwalam. Nie przedstawię tu konkretnego przepisu, a jedynie zdjęcia, jak zrobić takie jabłuszka krok po kroku

Przepisy Aleksandry
BABKA CZEKOLADOWO-ORZECHOWA Z NUTELLĄ 250

Jak wiadomo Wielkanoc to czas pieczenia babek. Nasza dzisiejsza jest przepyszna! Orzechowa, czekoladowa, wilgotna...genialna! Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś

Przepisy Aleksandry
Rogaliki orzechowe Siostry Anastazji 247

Bardzo kruche ciasteczka z orzechową nutką.  Rogaliki orzechowe. Składniki: 200 g mąki, 150 g masła, 50 g cukru pudru, 50 g mielonych orzechów ( użyłam laskowych), 2 żółtka gotowane, 2 żółtka surowe, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ugotowane żółtka przecieramy i dodajemy do pozostałych składników. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy. Wycinamy małe trójkąty i zawijamy (od podstawy trójkąta do jego czubka). Pieczemy

Miksturownik
Orzechowa szarlotka 162

napisała, i tak nie odda rozkoszy podniebiena.Taka jest pyszna. Przepis ciutkę zmieniony od   Dorotki ) Składniki na orzechowe kruche ciasto: 250 g zmielonych na drobną mączkę orzechów włoskich, laskowych ( u mnie mączka z migdałów ze skórką) 200 g mąki 200 g zimnego masła/ margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu 3 żółtka

Mia Cucina Sofieta
Mazurek chałwowo-orzechowy 157

masła 100 g cukru pudru 3 ugotowane żółtka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa chałwowo –orzechowa: 1/2 szklanki śmietany 30% 200g chałwy 80 g laskowych, mielonych orzechów ½   tabliczki gorzkiej czekolady Dekoracja:  motylki i kwiatuszki z masy z marshmallow lub z gotowej masy cukrowej 80 g pianek 180 g cukru pudru 1 1/2 łyżki wody Kruche

Mia Cucina Sofieta
Brownie z burakiem. 223

jest lekko wyczuwalny , ale nie dominujący. Składniki : dwie tabliczki gorzkiej czekolady 3 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 50 g zmielonych orzechów (włoskie ,laskowe lub migdały ) 2 łyżki miodu 1/3 szklanki oleju 25 dkg utartych na drobnej tarce i odciśniętych buraków ( u mnie jeden duży) 3 łyżki kakao pół szklanki kawy espresso Wykonanie

Malinowa Kawiarenka
Czekoladowy piernik najeżony bakaliami 175

Cześć! Ciasto, które dzisiaj prezentuję, to ciasto, które zaserwowałam swojej rodzince na święta. Wyborny piernik, pełen pysznych bakalii, pokryty polewą czekoladową i pokryty kolejną porcją bakalii

Pora coś zjeść
Granola 168

Cześć! Dzisiaj na facebooku obiecałam Wam przepis na granolę, a więc jest ;-). Powoli zaczynam być zwolenniczką własnoręcznego robienia rzeczy, które można kupić gotowe w sklepach. I

Pora coś zjeść
Batoniki muesli 207

D omowe batoniki muesli są znacznie smaczniejsze niż te sklepowe. Przygotowanie batoników jest bardzo proste. Jest to idealna przekąska dla łasuchów przebywających na diecie. Zdrowa, dodająca

coolinarnastrefa.blogspot.com
BATONY BA! OD BAKALLAND 246

zostały skomponowane na bazie naturalnych składników – najwyższej jakości bakalii i prawdziwej deserowej czekolady, dzięki czemu dostarczają organizmowi potrzebnych wartości odżywczych, energii i tylko zdrowych kalorii.   Polecam smaki: Orzech arachidowy i laskowy   Jest kompozycją stworzoną z myślą o miłośnikach klasycznych  smaków.  Arachidowo -laskowy Ba! to idealne połączenie chrupiących i dorodnych  orzechów z płatkami owsianymi.  Dobrze

potrawyregionalne
MUFFINY Z CHAŁWĄ I RODZYNKAMI 156

łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml mleka 4 łyżki soku pomarańczowego świeżego lub pól olejka pomarańczowego 1 olejek waniliowy 50 g rodzynek (można dodać więcej) 30 g orzechów włoskich lub laskowych Przygotowanie: Rodzynki sparzyć i odsączyć na sicie. Orzechy posiekać na drobne kawałki. Chałwę w pomocniku kuchennym lub blenderem zmielić na jednolitą masę. Przygotować dwie miski do jednej przesiać mąkę

Ciastka - domowe słodkości
Tarta bananowo-brzoskwiniowa 168

wyłożyć na tortownicę (o średnicy 24-26 cm).  1/3 ciasta włożyć do lodówki. Piekarnik nagrzać do 175 stopni.  Nadzienie: 2-4 dojrzałe banany 100 gram zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu 3 białka Orzechy wymieszać z cynamonem i kardamonem.  Banany obrać, pokroić w plastry. Wyłożyć na spód tortownicy.  Posypać delikatnie

Kuchnia smaków
Christmas cake czyli keks mocno bakaliowy i alkoholowy 200

papaję – 100 g fig – 100 g ananasa – 150 g mango – 100 g daktyli Orzechy i migdały 450 g – zamiast włoskich orzechów można dać laskowe lub każde inne, nie dawałabym jednak ziemnych – 200 g obranych migdałów – 250 g orzechów włoskich Owoce kandyzowane 200 g – 100 g kandyzowanej skórki z cytryny

To co kocham
Mrożone banany z gorzką czekoladą i orzechami 157

Pyszne i zdrowe lody bananowe:) Banalnie prosto - bananowo pysznie! Składniki: 2 banany 1 gorzka czekolada orzechy (włoskie lub laskowe)  Banany obrać, przekroić na połowę, wbić patyczki. Czekoladę roztopić, zanurzać w niej banany, posypać posiekanymi orzechami i odstawić do zamrażarki na około 2 godzin (chociaż już wcześniej, w wersji mocno schłodzonej też są pyszne

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała