ogórki - 26028 przepisów (strona:982/1736)

Pasta pieczarkowa o smaku pasztetowej 143

przesmażony na oleju z cebulą. Dodajemy przyprawy. Przekładamy do rozdrabniacza i mielimy na gładko. Na koniec dodajemy majeranek i mieszamy już łyżką.  Przekładamy do naczynia. Podajemy z kiszonymi ogórkami lub piklami

AZgotuj!
Lekkie tortille z kurczakiem 228

Składniki: 300 g fileta z kurczaka kukurydza z puszki sałata lodowa 3 tortille curry, suszona trawa cytrynowa sos chili, maggi, ocet winny sos: 1 skyr 2-3 ogórki kiszone 2 ząbki … Czytaj dalej Lekkie tortille z kurczakiem

czarrna od kuchni
Domowe kotlety jajeczne 187

stron na rumiany kolor. Kotleciki najlepiej jest podać ze świeżo ugotowanymi ziemniakami skropionymi odrobiną tłuszczy od smażenia kotletów. Jeśli lubimy świetnie pasować będzie również mizeria . Sprawdź przepis: Mizeria z ogórków i cebuli Smacznego! Artykuł Domowe kotlety jajeczne pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka Temida 135

kapusty pekińskiej ·        Papryka czerwona ·        Pęczek rzodkiewek ·        Ogórek świeży ·        2 pomidory ·        Feta ·        1 łyżka oliwy ·        Olej do smażenia(...)prużymy na rozgrzanym oleju, wykładamy na dno naczynia 2.   Kapustę drobno kroimy, przekładamy do miski 3.   Następnie dodajemy pokroje w pół plasterki rzodkiewki, w paski paprykę, ogórka obrane w pół plasterki oraz pomidora pokrojonego w kostkę 4.   Vegetę natur do sałatek i Dipów mieszamy z oliwą  Zobacz tutaj i polewamy warzywa, doprawiamy solą, mieszamy

Kulinarna Chwila
Mrożonki. Wady mrożonek i zalety mrożenia jedzenia. 125

zamrażać ponownie już rozmrożonych produktów. Czego nie wolno mrozić? Produkty o dużej zawartości wody, delikatne, tracą nie tylko jędrność, ale i smak, dlatego nie wolno ich mrozić (arbuzy, pomidory, ogórki, sałata). Również produkty białkowe nie nadają się do przechowywania w ten sposób: śmietana, jogurt, żółty ser. Jajka, sosy majonezowe, gotowane ziemniaki i napoje gazowane także nie powinny znaleźć się

ProstePesto.pl
Kieszenie kapusty porady – podstawowe zasady 204

tygodniach kapusta prawdopodobnie będzie już ukiszona, można przełożyć ją do czystych, wyparzonych słoików, zakręcić szczelnie i przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, na przykład w piwnicy, podobnie jak ogórki kiszone. Nie ma konieczności trzymania w lodówce, póki słoik z kapustą nie zostanie otwarty. Taka ukiszona kapusta może poleżeć w beczce jeszcze kilka tygodni, po ukiszeniu, należy jednak do niej zaglądać

moj przepis na
Złe informacje dla roślinożernych 102

dodam, że w tym samym okresie poprzedniego roku warzywa importowane taniały. Media podają, że wkrótce możemy spodziewać się też podwyżek takich warzyw jak: marchewka pietruszka kapusta ogórki buraki Ponoć nie maleje popyt na awokado. Eksperci przewidują, że wzrost cen tego owocu może tylko zahamować sezon truskawkowy, bo wtedy część konsumentów rzuca się z awokado właśnie na truskawki. Ale generalnie

Fleksitarianizm.pl
Sałatka z mozzarellą 118

Robi się tyle co nic, a smakuje wyśmienicie ! Składniki : 1 duża kulka sera mozzarella średni zielony ogórek pęczek rzodkiewek sól olej- u mnie olej pozostały od suszonych pomidorów Przygotowanie: Ser wyjąć z opakowania i wylać go na sitko Umyte rzodkiewki i ogórek pokroić dość grubo Osaczony ser porwać na małe kawałki lub pokroić Składniki wymieszać, lekko posolić i polać olejem

Proste Potrawy
Skarby natury. Bazylia czerwona. Zastosowanie 103

zdobywa coraz większą popularność, także w polskiej kuchni. Nie tylko oferuje swój delikatny zapach nadający potrawom lekkości, ale i pięknie prezentuje się między zielenią sałat z dodatkiem świeżych ogórków, pomidorków koktajlowych i mozzarelli. Dzięki łatwej dostępności nasion i prostych zasadach uprawy, tę świeżą przyprawę możesz mieć pod ręką przez cały rok. Zacznijmy od podstaw, uprawa bazylii czerwonej rozpoczyna się

ProstePesto.pl
Naturalne sposoby na odporność organizmu 123

infekcjami wirusowymi i zakażeniami górnych dróg oddechowych. Podgrzewanie do wysokiej temperatury sprawi, że straci część właściwości, jednak w dalszym ciągu będzie pyszna przyprawą dla naszych dań. Kiszonki Kiszone ogórki, kapusta czy buraczki są w Polsce znane i lubiane. Nic dziwnego! Poza wspaniałym smakiem, wspierają naszą odporność dzięki zawartości kwasu mlekowego, witamin B1, B2, B3, witaminy

ProstePesto.pl
Jak zrobić hummus? Prosty przepis 113

głównie za sprawą wegetarian i wegan, zdobywa również uznanie wśród mięsożerców. Świetnie się sprawdzi zarówno na szybkie śniadanie jako pasta do chleba, jak i sos, w którym będziemy maczać ogórki, krakersy, paluchy (zarówno te chlebowe, jak i własne). Dobrze komponuje się z winem, jest bardzo szybka do przygotowania (można użyć ciecierzycy z puszki), dlatego też będzie rewelacyjna na imprezy

Blendman
Soczyste kotlety schabowy w chrupiącej panierce 156

pomiędzy połówkami świeżej bułki, by nasycić się na długo. Gwarantuję powodzenie powyższego przepisu, ponieważ kotlety schabowe to istny klasyk polskiej kuchni. Proponuję zaserwować je z ziemniaczkami i mizerią z ogórków. Artykuł Soczyste kotlety schabowy w chrupiącej panierce pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Korea Południowa - Ryż z kimchi (Kimchi bokkeumbap) 144

kimchi, razem z sokiem (na przykład z tego przepisu ) - sól, pieprz - chilli (do smaku) - mały pęczek szczypiorku, łyżeczka sezamu i kilka smażonych plastrów tofu (do podania) - plastry ogórka  Przygotowanie: 1) Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu (powinien być miękki, ale nie może być rozgotowany), przekładamy na durszlak i zalewamy zimną wodą. Dokładnie odsączamy i odkładamy(...)kimchi. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dokładnie mieszamy i smażymy 5-6 minut. 4) Ryż serwujemy z posiekanym szczypiorkiem, sezamem, smażonymi plastrami tofu i plastrami ogórka

Roślinożerni urlopowicze
Sałatka z tortellini 166

warzyw jakby nie było, będzie musiało ich trochę zjeść... Link do filmu na YouTube: Sałatka z tortellini Składniki: opakowanie tortellini z grzybami, kapustą, szpinakiem lub warzywne jeden duży zielony ogórek jedna czerwona papryka pół główki kapusty pekińskiej (jeśli duża to 1/4) sól pieprz majonez Przygotowanie:      Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Ogórek i paprykę myjemy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie