dodać, aby było smacznie, pysznie i lekko. Wykorzystałam Lunch Mix ryż parboiled, bulgur, ryż czerwony, kasza owsiana Co nam trzeba? 1 torebeczka ugotowanego lunch mixu 1 mały świeży ogórek 1 mała czerwona cebula pokrojona w wiórka kawałek czerwonej papryki 3 łyżki mięsa wędzonej makreli kawałeczki kulki mozzarelli (pół kulki) 2 łyżki oliwy lub oleju dobrej jakości (np. lniany(...)łyżeczki soli i pieprzu czarnego Robimy! Ugotowany lunch mix mieszamy z posiekaną cebulą, papryką i makrelą, przyprawiamy, dodajemy oliwę i mieszamy Układamy w pudełeczku i posypujemy świeżym ogórkiem pokrojonym w kostkę, półkrążki i posypujemy kawałeczkami mozzarelli. Smacznego!! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Lunch mix z makrelą first appeared on Latosiowy
Latosiowydomtego bardzo sycąca i pyszna. Składniki: ryż ok. 150 gram (ugotowany) grillowana pierś z kurczaka pokrojona w kostkę kukurydza papryka czerwona świeża pokrojona w kostkę cebula pokrojona w kostkę ogórki kiszone pokrojone w kostkę dressing pół szklanki oleju (kujawski) sok z 1 cytryny czosnek przeciśnięty przez praskę 2 ząbki sporo oregano suszonego i sól do smaku Sposób przygotowania: Wystarczy
Wasze Przepisysosu sojowego ciemnego 2 cm imbiru świeżego 3 łyżki oleju sezamowego 2 ząbki czosnku 3 łyżki octu ryżowego pozostałe: 1/4 dyni hokkaido 1 awokado 1 ogórek zielony 1 garść kapusty czerwonej w marynacie 1 marchewka papryczka chili 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka cukru kokosowego 1 łyżeczka czarnego sezamu 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Mięso kroję(...)około pięć minut. Można podlać wodą dynię. Marchewkę obieram i kroję w julienne, awokado wydrążam łyżką i kroję na plastry. Skrapiam sokiem z cytryny. W misce układam polędwicę, plastry ogórka, kapustę,dynię, marchewkę, piórka cebuli. Całość posypuję sezamem i chili pokrojonym. Podaję z ryżem
wesoła kuchniasamodzielnie w domu. 3 porcje 3 placki tortilli 300 gramów mięsa z uda kurczaka bez skóry i kości Przyprawa typu kebab gyros Kawałek kapusty pekińskiej kilka pomidorków koktajlowych kawałek ogórka zielonego pół cebuli czerwonej Sos 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka płynnego miodu sól i pieprz Składniki na sos wymieszać ze sobą(...)oleju z dodatkiem przyprawy do kebaba. Można też wcześniej mięso zamarynować w oleju i przyprawie i odstawić na godzinkę. Kapustę pekińską poszatkować, pomidorki pokroić na połowę lub w ćwiartki, ogórka pokroić w półplasterki, cebulę w cienkie piórka. Na każdym placku tortilli rozłożyć warzywa i mięso polać sosem. Nie przesadzajmy jednak z ilością składników bo będzie ciężko zwinąć tortillę w rulon
Andzia Pichcirodzaj prostej tradycyjnej zupy gotowanej na Podkarpaciu od pokoleń. Charakterystyczny jest jej kwaśny smak, gładka, kremowa konsystencja i dodatek ziemniaków. Do ugotowania zalewajki wykorzystuje się wodę z kiszonych ogórków, kwas kapuściany (nazywana bywa kwasówką) albo zakwas na biały barszcz. Zupa zagęszczona jest zwykle śmietaną, a czasem dodatkowo żółtkiem. Bywa, że smak zalewajki urozmaicony jest suszonymi grzybami. Jej przygotowanie zajmuje
Trzeci talerzSałatka z brokułem i jajkiem to prosta i pełna witamin przekąska idealna na lekki lunch lub kolację. Składniki: 500g brokuła 6 jajek ogórek szklarniowy 300g pomidorków koktajlowych słonecznik prażony ser feta sól, pieprz Sos czosnkowy – 1:1 śmietana-majonez, pół główki czosnku Sposób przygotowania: Brokuła i jajka gotujemy. Po ostygnięciu układamy brokuła, jajka, pomidorki, ogórka. Mieszamy wszystko razem
Wasze PrzepisyPiklowane ogórki okazały się totalnym przebojem, podobnie, jak piklowana marchewka . Dlatego, kiedy Oddbox dostarczył buraczki przyszła kolej na następny eksperyment... Przepis ze strony My recipes . Składniki: (na 1 spory słoik/pojemnik, jakieś 3 szklanki pojemności) 3 średnie buraczki (może wielkości pięści) 1 szklanka (250ml) octu 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziarenek pieprzu
Lejdi of the house6osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI : 500 g filetów śledziowych a’la matias 2 ugotowane ziemniaki 2 ugotowane jajka 2 ugotowane buraki 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu typu greckiego sól do smaku pieprz do smaku 1. Śledzie moczymy w wodzie, zmieniając
karolgotujełyżeczki 1 łyżka oleju rzepakowego 2 buraki ugotowane na parze (kupuję gotowe buraki ugotowane na parze) czerwona cebula 1 łyżka oliwy z oliwek sok z cytryny 1 łyżka ogórek kiszony Do garnka z wrzącą woda wrzucamy wypłukaną kaszę wraz z soczewicą, liściem laurowym i zielem angielskim i gotujemy 30 mint. W międzyczasie kroimy cebulę w kosteczkę i szklimy na rozgrzanym(...)odcedzoną kaszę z soczewicą. Mieszamy doprawiamy do smaku, posypujemy natką. Buraki ścieramy na tarce, czerwoną cebulkę kroimy w kostkę. Mieszamy z oliwą i z sokiem z cytryny. Ogórka kroimy w plasterki
AZgotuj!mojego męża. Spróbujcie koniecznie, bo jest pyszny :) Składniki: 1 kg schabu przyprawa do mięsa wieprzowego 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 1 mały ogórek kiszony 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Zalewa: 4 szklanki wody (moja szklanka 230 ml.) 10 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego(...)pokrojoną w kostkę. Kolorowe papryki również pokroić w kostkę. Dodać wszystko do mięsa i dusić kolejną godzinę. Kiedy mięso będzie miękkie, dodać pokrojony w drobną kostkę ogórek kiszony. Jeśli trzeba, doprawić sos do smaku. Na koniec, zagęścić sos mąką. Mięso wyciągnąć z sosu. Mąkę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody. Tak żeby nie było grudek
Agusiowe smakołykijest obowiązkowym daniem podczas Świąt Wielkanocnych , a u wielu osób również na stole wigilijnym . Czy zauważyliście, że sałatka jarzynowa w każdym domu smakuje inaczej? Jedni dodają do niej ogórki, inni cebulę, a jeszcze inni jabłko lub nawet gruszkę! Co więcej, pomimo że sałatka jarzynowa jest uważana za nasz polski przepis , okazuje się, że w wielu krajach istnieją podobne przepisy
WegePrzepismyciach wygląda interesująco sino. Na wierzchu będzie się robić piana – usuwamy pianę. Jeśli chcecie mieć pewność, że kapusta ukisi się dobrze, dajcie do każdego słoiczka łyżkę soku spod kiszonych ogórków. Kiszonych, a nie kwaszonych, to jest różnica. Sok wystartuje wam fermentację. W przypadku czerwonej kapusty kwas może zmienić kolor liści. Spokojnie, od tego nie umrzemy w męczarniach, jedzenie podlega
ladykitchenroku mi odwaliło i prześladuje mnie wizja końca świata, który objawi się tym, że braknie ogórków kiszonych, dżemu z borówek i brusznicy oraz nie będzie chałki z masłem i powidłami śliwkowymi. Szlag wszystko trafi, zaś ja umrę nie dość, że głodna, to jeszcze z pustą spiżarnią. Tak się nie godzi! Nie może być tak, że w spiżarce echo
ladykitchen