ogórki - 26028 przepisów (strona:991/1736)

Zdrowe przepisy na cały dzień + nowości w mojej kuchni 160

sałatkę podawałam już chyba niejednokrotnie. Nic dziwnego, bo to moja najulubieńsza sałatka, którą mogłabym jeść codziennie. Podstawą jest oczywiście mnóstwo warzyw, począwszy od liści różnych sałat, pomidorów, ogórka czy papryki, a kończąc na buraku. Tak! To właśnie burak odgrywa tu główną rolę razem z serem feta i kaszą. Zwieńczeniem całości jest klasyczny dressing winegret. Po prostu pycha. ⇨  Przeglądając ofertę(...)obiadowy SAŁATKA Z KASZĄ GRYCZANĄ, BURAKIEM I SEREM FETA Składniki (1 porcja): 40 g kaszy gryczanej niepalonej 2 garście miksu sałat 2 ugotowane buraki 50 g sera feta pomidor ogórek papryka natka pietruszki Dressing: 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki oleju sól i papryka słodka do smaku Przygotowanie: Kaszę gryczaną ugotuj w stosunku

Zdrowie na języku :P
Surówka z selera kiszonego 96

przygotowujecie kiszony seler lub zakwas z selera – macie gotową bazę do przygotowania surówki w kilka minut. Dlaczego warto jeść kiszonki? bo kiszonki to kopalnia witamin – kiszone warzywa: kapusta, ogórki, buraki, seler mają dwa razy więcej witamin z grupy B w porównaniu do tych surowych/świeżych. Witaminy te wpływają na usprawnienie metabolizmu, wzmacniają układ nerwowy, koncentrację, pamięć; zawierają powstałe

Dorota Smakuje
Domowe suszone pomidory 96

czasie odwracamy i chowamy do spiżarni *** *** Pomidory są gotowe do spożycia po około dwóch tygodniach *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Domowe suszone pomidory pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Curry z mięsem mielonym 142

przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania w sam raz na obiad:           (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatki do obiadu… Sałatka obiadowa z cukinii Sałatka z ogórków i pomidorów Buraczki z cebulką do obiadu Sałata ze śmietaną Surówka z białej kapusty ze śmietaną

Kulinarny S.O.S.
Piersi z kurczaka w prostym sosie – rodzinny obiad 168

przygotowanego kurczaka możemy podać z ziemniakami, kluseczkami lub kaszą. Do tego pyszne surówki – u mnie domowa kiszona kapusta i czerwone buraczki . Dodatkowo na stole znalazły się też kiszone ogórki i fasolka z bułką tartą. Do podania surówek wspaniale sprawdza się mój zestaw szklanych salaterek z pokrywką , który zamówiłam na Home Designs . Polecam! Takie miseczki sprawdzą się też

Słodkie okruszki
Spring Rolls – Sajgonki z krewetkami i mango 101

stylu. Składniki: SMAŻONE KREWETKI 200 g obranych krewetek 1/2 limonki 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku BIO SAJGONKI papier ryżowy suchy makaron ryżowy 1 dojrzałe mango 1 marchewka 1 ogórek Sposób przygotowania: SMAŻONE KREWETKI Czosnek pokrój w cienkie plasterki (nie przeciskaj przez praskę). Krewetki oczyść obierz z pancerzyków. Limonkę sparz wrzątkiem, następnie otrzyj z niej skórkę i z 1/2 wyciśnij(...)zest z limonki oraz krewetki. Podsmaż je z obu stron po około 3 minuty. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i pozostaw do ostudzenia. SAJGONKI Marchew, ogórek i mango pokrój w cienkie słupki. Makaron ryżowy zanurz w ciepłej wodzie. Gdy zmięknie całkowicie, odcedź wodę. Połowę arkuszy papieru ryżowego namocz w wodzie przez kilka sekund, następnie zwiń w ruloniki. Podsmaż

ProstePesto.pl
Mamy bardzo dobry przepis na gulasz wieprzowy. Dużo aromatycznego sosu i mięciutkie mięso 1911

dopilnuj, aby nie było grudek), wlej do gulaszu cały czas mieszając, zagotuj i wyłącz ogień. Rada: tym razem gulasz podaliśmy z kluskami ziemniaczanymi, kawałkiem świeżej papryki, krążkami cebuli i ogórkami małosolnymi. W takim zestawie był po prostu przepyszny. Artykuł Mamy bardzo dobry przepis na gulasz wieprzowy. Dużo aromatycznego sosu i mięciutkie mięso pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie

Kulinarna Polska
Jak stworzyć funkcjonalną wyspę w małej kuchni? Sprawdź czy wiesz, jak wypiec chleb z gara żeliwnego lub jak upiec pyszny biszko 135

przeźroczyste zar ó wno z g ó ry - "zakrętka jest ze szkła" - jak i dookoł a.   Jeśli do kilku wsypujemy różne mąki, warto wtedy je oznakować. PRZEPIS NA OGÓRKI:  Do przygotowania najlepszych domowych kiszonych og ó rk ó w potrzebujesz tak niewiele!   - 1 kg og ó rki gruntowe - 1 litr wody - 1,5 do 2 łyżek

SMYKWKUCHNI
Powidła z piekarnika 85

niczym nie różnią się w smaku od tych smażonych. Możesz też bardzo długo przechowywać je w spiżarni. Spokojnie doczekają kolejnego sezonu na śliwki. Zobacz też inne przepisy na przetwory Ogórki po rosyjsku (na sucho) Sos marinara Nalewka kawowa Konfitura z pigwy Marynowane rydze Prosta konfitura z malin Zobacz też najnowsze przepisy Powidła z piekarnika Sos marinara Lody malinowe

okolicepalnika.pl
BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI 88

MINUT SKŁADNIKI: – Polędwica z dorsza – 350g – Cebula biała 1 sztuka – Sól do smaku – Pieprz czarny świeżo mielony do smaku – Mąka 2 łyżki – Jajko – Bułka tarta do panierowania – Oliwa – Ogórek gruntowy – Rzodkiewki – 4-5 sztuk – Zielona sałata karbowana – 4 liście – Cebula czerwona marynowana* – 2 plasterki żółtego sera lub więcej według gustu * DO MARYNOWANIA CEBULI – 2 łyżki octu ryżowego – 2 łyżki wody(...)pół. Każdą połówkę posmaruj odrobiną sosu. 6. Na spód bułki ułóż liście zielonej sałaty, na nich usmażonego kotleta rybnego. Kotleta ponownie posmaruj odrobiną sosu i ułóż na nim ogórka gruntowego i rzodkiewki pokrojone w plasterki. Kolejna warstwa to odrobina żółtego sera, po połowie plasterka na każdego burgera. 7. Na żółtym serze połóż marynowaną czerwoną cebulę, i zakryj górną częścią bułki

globuskulinarny
BEZGLUTENOWE SPAGHETTI Z RUKOLĄ, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ – idealne na ciepło i na zimno! 91

produkowane we Włoszech. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * Makaron BIO Spaghetti Cereal – 200 g * rukola * pomidory koktajlowe – 10 szt * mozzarella – 1 kulka * seler naciowy – 3 łodygi * świeży ogórek – 1 szt * natka pietruszki – 1 pęczek * sól, pieprz, cukier – do smaku * oliwa z oliwek * pestki dyni SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MAKARON: Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu – czyli(...)minut. Odcedzamy. PESTO: Rukolę mieszamy z pokrojonym w półtalarki ogórkiem i świeżą natką pietruszki. Dodajemy pokrojone pomidorki oraz seler naciowy i mozzarellę. Wrzucamy podprażoną dynię. Oliwę mieszamy z solą, pieprzem i odrobiną cukru – zalewamy sałatkę, mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Smacznego! Ps. na opakowaniu makaronu BIO Spaghetti Cereal też znajdziecie fajny przepis na obiad! Zapraszam

Ostra na Słodko
Śródziemnomorska kanapka 79

feta 4)       8 suszonych pomidorów 5)       10 czarnych oliwek 6)       ogórek 7)       8 plastrów szynki parmeńskiej 8)       kilka liści sałaty 9)       kilka listków świeżej bazylii 10)    oliwa(...)czarny pieprz Sposób przygotowania:         Bagietkę rozkrajamy w poprzek ale nie całkowicie. Wnętrze bułki smarujemy pesto, na to kładziemy liście sałaty, zwinięte plastry szynki parmeńskiej, plasterki ogórka, pokrojone z paseczki suszone pomidory oraz kostki sera feta i pokrojone w plasterki czarne oliwki. Na wierzch układamy liście świeżej bazylii. Całość posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem i skrapiamy oliwą

Na kulinarnym poligonie
Tatar wołowy z awokado 112

inni nie, można też zaszaleć z dodatkami, czyli ogóreczki kiszone, konserwowe, grzybki marynowane, kapary... co kto lubi. Tym razem powstała w naszej kuchni wariacja na temat tatara, zamiast tradycyjnych ogórków kiszonych (tak, wiem, niektórzy dają konserwowe...) u nas było awokado z chili i kapary. Coś innego... Tatar wołowy z awokado Składniki

Na kulinarnym poligonie
Modro kapusta, czyli czerwona kapusta po śląsku 86

przygotowaną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Modro kapusta wyśmienicie pasuje do klasycznych potraw kuchni śląskiej, czyli np. do słynnej wołowej rolady śląskiej, przygotowywanej z dodatkiem boczku, cebuli i ogórków kiszonych. Bardzo lubię podawać ją też do pieczonej kaczki. Czerwona kapusta – dlaczego jest zdrowa? Czerwona kapusta jest tak samo pyszna, jak i zdrowa. Za jej czerwoną barwę odpowiadają

Na-talerzu.pl
Pasta z awokado i tuńczyka – fit przepis 91

Całkowity czas przygotowania 10 min. Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 1 duże awokado 2 puszki tuńczyka (u mnie jedna w sosie własnym, druga w oliwie z oliwek) ½ czerwonej cebuli 1 ogórek lub 2 łodygi selera naciowego 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy Dijon ½ łyżeczki płatków chilli 1 garść natki pietruszki sól, pieprz ½ łyżeczki soku z cytryny Kroki Awokado przekrój(...)pół, wyjmij pestkę i wyjmij miąższ łyżką do miski. Skrop sokiem z cytryny. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Pokrój w nieco większą kostkę ogórka/selera naciowego. Przełóż warzywa do miski. Tuńczyka odcedź, przełóż do miski. Dodaj jogurt, musztardę, płatki chilli, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Podawaj z ulubionym pieczywem. Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania