żaroodpornego i posypując żółtym serem typu salami (nie zabije smaku). Składniki 500 mięsa wołowego 400 g makaronu muszle 2 łyżki oleju 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 ogórki konserwowe 2 łyżki mąki 200 g mrożonych grzybów 400 ml wody 2 liście laurowe 100 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka suszonego lubczyku (w sezonie polecamy świeży) 1 łyżka papryki(...)false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w dość dużą kostkę. Na gorącym oleju podsmażamy mięso, wrzucamy posiekaną cebulę, smażymy do zeszklenia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ogórki pokrojone na plasterki. Chwilę razem podsmażamy, oprószamy solą i pieprzem, dodajemy mąkę, dokładnie obtaczamy mięso, po czym zalewamy wrzątkiem. Dodajemy mrożone grzyby. Do całości dodajemy liście laurowe, passatę, lubczyk
R'n'G Kitchenryż ugotowany - 10 dag fasolka czerwona konserwowa- 1 puszka por -kawałek ogórki konserwowe- 4 szt wędlina- 10 dag papryka konserwowa - kawałek zioła(...)sałatek czosnek -1 ząbek posiekany sól ocet winny- 1 łyżeczka pieprz kolorowy płatki suszonej cebuli Ryż wystudzony wsypać do miski, następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną. Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić, opłukać i pokroić także w półplasterki. Wsypać do miski. Czosnek, obrać i posiekać drobno, wędlinę i paprykę konserwową w kostkę, połączyć
Camilla w kuchniSkładniki: 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 czerwona papryka kilka plastrów szynki mała cebula 20 dag sera żółtego pęczek posiekanego szczypiorku 3-4 ogórki konserwowe 1 mała cukinia zioła prowansalskie pieprz ziołowy sól olej rzepakowy ketchup Sposób przygotowania: Wymieszać mąkę z mlekiem i jajkami. Dodać sól, pieprz ziołowy i zioła prowansalskie. Wymieszać(...)oczyścić i wysuszyć. Pokroić na mniejsze części. Cebulę podsmażyć na maśle, dodać do niej paprykę, cukinię i chwilę smażyć razem. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Następnie dodać wszystkie warzywa do ciasta, ser, wędlinę i szczypiorek. Doprawić ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, łyżką wazową nalewać ciasto
Prosto i Smacznie z Anetąkonserwowe 3 jajka mała puszka kukurydzy 1 mały korzeń pietruszki 4 łyżki majonezu garść natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki, marchewkę, korzeń pietruszki oczyścić i ugotować do miękkości. Ogórki pokroić w małą kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, Cebulę oraz natkę drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo a następnie pokroić drobno. Gdy warzywa są już gotowe, obrać i również
Tagebuch po polskuSkładniki: jajko ugotowane na twardo 2 - 3 plasterki żółtego sera, najlepiej goudy 3 plasterki suszonej kiełbasy krakowskiej 2 - 3 małe ogórki konserwowe majonez Przygotowanie: Obrane jajko razem z ogórkami, serem i kiełbasą krakowską kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem. Przekładamy do lodówki, aby smaki "przegryzł się". Do takiej sałatki można podać ulubione paluszki grissini
Moja smaczna kuchniaogórków konserwowych 200g miękkiego sera żółtego 150g szynki konserwowej mały por majonez sól pieprz Sposób przygotowania: Kukurydzę odlać z zalewy i dodać do wystudzonego ryżu. Ogórki, ser i szynkę pokroić na mniejszą kostkę. Również dodać do ryżu. Por umyć i pokroić na drobno. Połączyć z resztą składników. Dodać majonez i wymieszać wszystko razem. Doprawić solą i pieprzem
Prosto i Smacznie z Anetąprzygotowuje więc różnego rodzaju pasty do nich. Pasta z makreli, to jedna z moich ulubionych. Dzisiaj wzbogacona chrzanową nutą, stanowiła moje pyszne śniadanie. SKŁADNIKI: 1 mała wędzona makrela 2 ogórki korniszony 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka(...)tartego chrzanu kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka majonezu sól pieprz A jak to zrobić: Makrelę obrać od ości i rozdrobnić widelcem. Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki i pozostałe składniki. Doprawić solą i pierzem. Wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut
Kuchnia w opałachgodziny. Zastosowanie: Do wszelakich dań kuchni indyjskiej, do samego ryżu lub curry. 3. Tofu w stylu włoskim (w ziołach) Potrzebujemy: 1 kostkę tofu 2-3 łyżki wody po ogórkach kiszonych 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku łyżkę bazylii w proszku łyżkę oregano w proszku łyżeczkę tymianku opcjonalnie można dodać świeżą bazylię(...)dodać mieszankę ziół prowansalskich sól i pieprz Przygotowanie: Tofu kroimy na mniejsze części - 3-4 cm plastry. Wrzucamy je do miski, dodajemy oliwę i wodę po ogórkach, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Całość odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Zastosowanie: Doskonale nadaję się do sałatek, dań łagodnych
Bananowe Poleogórki konserwowe mała puszka groszku (200g) najlepiej drobnego 1 marchewka 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany koperek lub natka pietruszki szczypta soli szczypta cukru Wykonanie: Pekinkę i ogórki kroimy (dowolnie). Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach. Groszek odcedzany z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez, śmietanę, sól i cukier - wszystko do smaku, w ilości zależnej od tego jak lubimy
Walijskie Pichceniejajka 5 średnich ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz Mortadele kroimy w paski, jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, ogórki również w kostkę. Majonez mieszamy z musztardą i dodajemy do sałatki, mieszamy i przyprawiamy
Jadło i czytadłoszynki konserwowej, ¾ puszki kukurydzy konserwowej Orzech , ¾ puszki fasoli czerwonej, 4-5 ogórków konserwowych, 3 jajka ugotowane na twardo, ½ cebuli sól, pieprz, 2 łyżki majonezu WYKONANIE Paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy, przepłukujemy pod bieżącą wodą, Szynkę kroimy w paski, cebulę w piórka. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez oraz sól
słodki bratekSkładniki: makaron nitki 15 dag, tuńczyk w sosie własnym 2 puszki, ogórek zielony 1 mały, pomidory 2 sztuki, pieprz czarny mielony - do smaku, koperek - ile potrzeba makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie, na durszlaku przelać zimną wodą ogórki i pomidory pokroićw plasterki i kawałki na makaronie położyć tuńczyka wymieszanego z pomidorem i ogórkiem do smaku doprawić pieprzem
W Mojej Kuchni Lubięugotowane jajka na twardo * 4 średnie ogórki kiszone * majonez Wykonanie: Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, przestudzone bardzo drobno posiekać, ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odsączyć z nadmiaru soku. Wszystko razem ze sobą wymieszać, dodać majonez i jeszcze raz dokładnie połączyć wszystkie składniki. Odstawić do lodówki
Zrób to smacznielower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (misa sałatki, ilość można zwiększyć) 6 średnich ziemniaków 6 jajek 3 marchewki 2 mniejsze pietruszki (korzeń) 2-3 ogórki kiszone 2 średnie majonezy 2 jabłka (soczyste) 1 puszka kukurydzy około 1/2 selera (małego) sól i pieprz do smaku opcjonalnie: puszka groszku, łyżeczka musztardy, natka pietruszki do posypania Przygotowanie(...)miękkości. Ziemniaki gotujemy w łupinkach. Ugotowane i przestudzone obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do miski z jajkami. Następnie dodajemy pozostałe, ugotowane i pokrojone w kostkę warzywa, ogórki i jabłka. Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę (i opcjonalnie groszek). Kolejność dodawanych składników jest dowolna. Wszystko dobrze doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez (najpierw około 1 1/2 słoiczka). Całość dokładnie
Słodkie okruszkiogórki kiszone • 3 średnie ziemniaki • sól, pieprz, majonez Sposób przygotowania: 1. Zimne mięso upieczonego kurczaka pokroić w kostkę. 2. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Tak samo pokroić ogórki. Wymieszać. Połączyć z mięsem z kurczaka. 3. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić w kostkę. 4. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem
W mojej kuchni