chrupiącymi chipsami cebulowymi, która świetnie sprawdzi się na każdej imprezie! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka przyprawa do kurczaka lub gyrosa 2 cebule 5 – 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka groszku konserwowego pół główki sałaty lodowej 1 duża paczka chipsów cebulowych 3 – 4 łyżki majonezu 3 – 4 łyżki pikantnego ketchupu(...)często mieszając *** *** Usmażone mięso studzimy i przekładamy do dużej miski na sałatkę *** *** Mięso smarujemy z wierzchu równomiernie majonezem *** *** Majonez polewamy ketchupem *** *** Cebule drobno siekamy i wykładamy równomiernie na wierzch *** *** Ogórki konserwowe również drobno siekamy i wykładamy na cebulę *** *** Kukurydzę oraz groszek odsączamy z zalewy i wykładamy kolejno do miski z sałatką *** *** Sałatę rwiemy na kawałki lub grubo kroimy
Blog z Apetytempikantna zupa meksykańska. Składniki: 0,5 mięsa mielonego 2 L soku pomidorowego 3 średnie cebule 2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 0,5 kg pieczarek 4 kiszone ogórki / 1 papryka (opcjonalnie) 3 ząbki czosnku olej przyprawa do potraw meksykańskich Wykonanie: Cebulę wraz z przeciśniętym czosnkiem smażymy na oleju, dodajemy mięso i wszystko razem podsmażamy dodając przyprawę(...)pokrojone w plastry pieczarki, podsmażone dodajemy do naszego garnka gdzie zalewamy składniki sokiem pomidorowym i dodajemy pozostałe składniki: odsączone warzywa z puszki: fasolę i kukurydzę, pokrojone w plastry ogórki. Wszystko zagotowujemy i doprawiamy jeszcze wedle uznania
W Moim Magicznym Domuskutecznie zmniejsza uczucie ucisku i pełności w jamie brzusznej. ŚLEDZIE PO CHŁOPSKU Składniki: 4-5 płatów śledzi marynowanych w occie 4 ziemniaki 2 jajka 1/3 pora 3-4 ogórki kiszone 1/4 pęczka koperku 1/4 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu sól(...)pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki obieramy gotujemy w osolonej wodzie. W oddzielnym garnku gotujemy na twardo jajka. Śledzie, ugotowane ziemniaki, jajka kroimy w dużą kostkę. Pora kroimy w pióra, ogórki kiszone w plasterki. Koperek i szczypior drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Delikatnie mieszamy
Bon appetit mon amieInna wersja soljanki, rybna. Składniki pół kg sandacza 1 l bulionu warzywnego 200 g poszatkowanej białej kapusty 4 łyżki masła 1 duża cebula 1 łyżka kaparów 2 kiszone ogórki zielone oliwki sól pieprz olej Przygotowanie Rybę sprawiłem, pokroiłem na spore kawałki. Rozgrzałem olej na którym podsmażyłem lekko kawałki ryby, bez zrumienienia. Poszatkowana kapustę i posiekaną cebulę przesmażyłem na patelni(...)szklanką wody, dodałem szczyptę soli, gotowałem ok. 15 minut. Następnie dołożyłem kawałki ryby i na małym ogniu gotowałem kilka minut. Pod koniec gotowania dodałem do zupy pokrojone w plasterki ogórki, całe kapary i oliwki. Doprawiłem odrobiną pieprzu
R'n'G Kitchenłyżki oliwy z oliwek szczypta soli Sos: 100 g ketchupu 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku Dodatki: 3 ugotowane ziemniaki 2 pomidory malinowe 100 g pieczarek 3 ogórki kiszone 1 cebula 300 g mięsa mielonego 100 g startej mozzarelli Przygotowanie Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę. W połowie wody rozpuszczamy drożdże(...)przesianej mąki dodajemy rozpuszczone drożdże, resztę wody, oliwę, szczyptę soli. Pozostawiamy na 30 min w ciepłym miejscu. W tym czasie ketchup mieszamy z oliwą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Ogórki, pieczarki, pomidory i ziemniaki kroimy na plasterki. Paprykę na paski. Cebulę kroimy w piórka. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, układamy w blasze do pieczenia lub jak u nas na kamieniu
R'n'G Kitchenpapryka 4 ogórki kiszone z domowej spiżarni cebulka ze szczypiorkiem por około 3-4 cm sok z 1/2 limonki majonez Kielecki Przygotowanie : Tuńczyka osączamy z zalewy. Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy przed połączeniem z tunczykiem. Paprykę oraz pora i cebulkę ze szczypiorkiem drobno kroimy. Wszystkie składniki razem
Życie zaczyna się w kuchnikonserwowych 2 jabłka 1 puszka kukurydzy majonez sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Kukurydzę z puszki odsączamy. Pory oczyszczamy i kroimy na półplasterki. Ogórki konserwowe, jabłka obrane ze skórek i jajka kroimy w kostkę. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy majonez według uznania i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. SMACZNEGO
Kuchnia u BietkiDziś proponuję Wam prosty przepis na burgery w wersji wegetariańskiej, przygotowane z tofu, marchewki, cebuli, jajek, płatków owsianych, które możecie doprawić wedle uznania i podawać np. z ogórkami kiszonymi, pomidorami, sałatą lub cykorią. Burgery veggie pozostawiają dużą dowolność wyboru składników, więc możecie się posłużyć poniższym przepisem jako bazą i dopasować poszczególne składniki i dodatki warzywne w zależności(...)Odstaw na 30 minut. Uformuj burgery przy pomocy obręczy do formowania potraw . Na patelni rozgrzej oliwę, smaż burgery z obu stron około 4 minuty. Podawaj do wyboru: z ogórkami kiszonymi, pomidory, zieloną sałatą, roszponką lub cykorią
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskakorniszonych 4 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka soli i pieprzu Przygotowanie: Na durszlaku odcedzamy kukurydzę, fasolę i tuńczyka. Do sporej miski wsypujemy ryż i dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, mieszamy. Dodajemy kukurydzę, fasolę i tuńczyka. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy majonez. Mieszamy razem. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarnektóra sprawdzi się jako samoistne danie, lub dodatek do obiadu (w tej wersji jednak widziałabym ją bez grzanek). Szybko, smacznie, warzywnie;) 1 sałata rzymska 1/2 główki sałaty lodowej 1 ogórek zielony kilka łyżek kukurydzy z puszki 4-5 jajek grzanki 6-7 łyżek jogurtu greckiego 1 mały ząbek czosnku kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz, cukier Jajka gotujemy(...)twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy na plasterki. Umyte sałaty dzielimy na mniejsze części (sałatę rzymską kroimy nożem, sałatę lodową wystarczy porwać w rękach). Ogórka kroimy na półplasterki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Jogurt grecki doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Dodajemy przeciśnięty przez praskę niewielki ząbek czosnku, mieszamy. Na półmisku rozkładamy sałatę. Wykładamy na nią ogórka oraz
Smaki Na Talerzugruntowe sos: 3 łyżki posiekanego koperku, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 1 łyżka soku z cytryny 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Pomidorki przekrawamy na pół. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 2. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy z olejem, koperkiem i sokiem z cytryny. 3. Składniki sałatki
Szefowa kuchniBardzo zielona i apetyczna surówka do obiadu. Ze składników, które zawsze mamy w lodówce, błyskawiczna w przygotowaniu! 1/2 główki sałaty lodowej 5 ogórków(...)gruntowych lub 2 szklarniowe 1 pęczek kopru 1 mała cebula 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz 1. Sałatę i koper drobno siekamy, ogórki kroimy w półplastry, cebulę w kostkę. 2. Mieszamy ze sobą musztardę, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. 3. Powstałym sosem zalewamy warzywa, dokładnie mieszamy
Szefowa kuchniTradycyjna, powszechnie znana sałatka warzywna. Tym razem lekko odmieniona przez dodatek mięsa drobiowego. 6 średniej wielkości marchewek połówka małego selera mały pęczek pietruszki 4 jajka 3 ogórki kiszone 1 jabłko 1 mała cebula 1 puszka groszku konserwowego 1 pierś z kurczaka 3 łyżki majonezu dekoracyjnego 3 łyżki sosu czosnkowego Vegeta, sól, pieprz, cukier Mięso(...)osolonej wodzie. Wszystko wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posypać odrobiną soli i cukru,odstawić. Posiekać pietruszkę, mięso poszarpać na włókna, następnie pokroić na krótsze kawałki. Marchew, seler, ogórki, jajka i obrane jabłko pokroić w drobną kostkę. Wymieszać wszystkie składniki Przyprawić sałatkę pieprzem. Pozostawić na kilka godzin w lodówce
Praktyczna plgroszku konserwowego (użyłam Orzech ) * 2 jajka * 3 większe ogórki konserwowe * 1 łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe i pieczarki marynowane również pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wymieszać. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Ponownie wszystko
Zrób to smacznie