czyli teściowej. Na końcu czeka na Was także kilka innych propozycji. Serdecznie zapraszam do przepisu. Surówka z cukinii to idealny dodatek do letnich obiadów Składniki: 1 cukinia, 2 małe ogórki, mała cebulka, świeże zioła: tymianek, natka pietruszki, szczypiorek, listki selera (łącznie około 1 łyżka), łyżeczka musztardy francuskiej, szczypta soli i pieprzu, łyżeczka jogurtu greckiego, łyżeczka oliwy z oliwek. Sposób(...)przygotowania Najpierw cukinię oraz ogórki ścieramy na plasterki bokiem tarki, a mała cebulkę kroimy w cienkie talarki. Następnie cukinię solimy i odstawiamy na 10 minut. Później odlewamy nadmiar soku, dodajemy ogórki, cebulkę oraz świeże, posiekane zioła. Następnie doprawiamy surówkę pieprzem, musztardą, jogurtem i oliwą z oliwek. Całość mieszamy i gotowe! Smacznego! Surówka będzie wspaniale pasować np. do rybki
Natka PietruszkiKulki z mięsa mielonego z warzywami - kolorową papryką, pomidorami, cebulą, cukinią, pieczarkami, ogórkami, w lekko słodko - pikantnym sosie. Duża porcja! Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego, 2 papryki czerwone, 2 papryki żółte, średnia cukinia, 2 duże cebule, 250g pieczarek, 10 ogórków konserwowych tzw. korniszonów, pomidory w puszce, 3/4 szklanki ketchupu łagodnego (u mnie z pomidorów malinowych), 2 łyżeczki przecieru(...)mielony), dusimy przez kolejne 10 minut - po tym czasie warzywa powinny być już miękkie. Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki, ketchup - mieszamy. Wrzucamy klopsiki mielone oraz pokrojone w plastry ogórki konserwowe. Przykrywamy, zmniejszamy ognień, zostawiamy na 5 - 6 minut, aby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły
Lena Gotujeszynka wieprzowa a zamiast boczku – słonina. I co? I nadal jest to doskonałe danie! W Wielkopolsce to potrafią …. Składniki: 1 kg szynki bez kości 20 dag słoniny ogórki konserwowe cebula musztarda sól pieprz Przygotowanie: Najważniejszą rzeczą podczas robienia rolad jest zakup właściwego kawałka mięsa a następnie jego odpowiednie pokrojenie. Najłatwiej zrobić rolady z podłużnego kawałka szynki ponieważ(...)kroimy w plastry grubości 1 cm. Rozbijamy je z obu stron starając się nadać im kształt prostokąta. Na nadzienie kroimy cebulę w drobną kostkę, słoninę w słupki a ogórki wzdłuż na pół na następnie również wzdłuż na 3-4 kawałki. Zawijanie. Kładziemy rozbite mięso, solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą. Następnie posypujemy cebulą, układamy po kawałku słoniny i ogórka
Kulinarna PatilogiaDelikatny twarożek kanapkowy z rzodkiewką i ogórkiem gruntowym to propozycja na naturalną pastę kanapkową dla niemowlaka rozpoczynającego swoją przygodę z jedzeniem. Twarożek z drobno startą rzodkiewką i ogórkiem gruntowym, połączony odrobiną kwaśnej śmietany. Oblepia dziecięce paluszki przez co maluch może je oblizywać i w ten sposób próbować nowości. Jeśli Twoje dziecko podobnie jak moja córeczka uwielbia chleb w każdej postaci(...)Autor: Martyna Pietruszka Danie: BLW Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 1 miseczka Przygotowanie 10 min. Wykonanie 5 min. Kalorie 80 kcal Delikatny twarożek kanapkowy z tartą drobno rzodkiewką i ogórkiem gruntowym. Wiosenna pasta kanapkowa z białego sera. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: TWAROŻEK KANAPKOWY 1 opakowanie białego sera półtłustego 3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18 % 1 większy ogórek gruntowy 1 duża
ProstePesto.plprzekąska nie jest za bardzo wyszukana, a wręcz muszę stwierdzić, iż te koreczki są prozaicznie prostą przekąską. Do przygotowania koreczków śledziowych potrzebne są dobrej jakości śledzie, najlepiej oczywiście matiasy, ogórek kiszony, jajka, groszek konserwowy, odrobina kwaśnej śmietany oraz majonez. Sos groszkowy ze śmietaną i majonezem naprawdę bardzo fajnie uzupełnia smak śledzi i bez tegoż sosu ta przekąska nie byłaby(...)Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Koreczki śledziowe z sosem groszkowym Składniki na koreczki śledziowe. 8 płatów śledziowych w oleju 2 jajka ugotowane na twardo 1 duży ogórek kiszony 25 dkg kwaśnej śmietany 10 dkg groszku konserwowego 2 łyżki majonezu szczypta soli szczypta pieprzu Dodatkowo: wykałaczki Jak zrobić koreczki śledziowe. Płaty śledziowe osuszyć papierowym ręcznikiem, ułożyć na blacie
MeCooksdrugiej rozpływa się ustach. Gdy dodasz więcej oliwy lub oleju możesz zrobić przepyszną pastę rybną. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę i przełóż na cedzak. Oczyść makrelę z ości – najłatwiej będzie Ci, gdy otworzysz ją wzdłuż kręgosłupa i wyjmując kawałek po kawałku odrzucisz ości(...)mięso ryby przekładać będziesz do miseczki. Cebulę posiekaj jak najdrobniej. Do miseczki z makrelą bez ości wrzuć cebulę i pokrojone w kostkę ogórki. Dodaj łyżkę oleju, pieprz i szczyptę soli. Całość wymieszaj. Jeśli chcesz uzyskać pastę do smarowania pieczywa – dodaj dodatkowo dwie łyżki oleju i wymieszaj wszystko. Salaterkę z sałatką możesz udekorować koperkiem. Składniki makrela wędzona 5 ogórków
Eat me! Fit me!Pasta z makreli, z jajkiem i ogórkiem kiszonym to prosty i szybki w przygotowaniu dodatek do pieczywa. Pasta ta super się będzie nadawała na śniadanie, albo na kolację. Makrela jest bogata w białko, ale nie to jest jest kluczowym składnikim. Ta biała ryba zawiera w sobie bardzo cenne dla ludzkiego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Kwasy te znacznie zmniejszają(...)makreli polecam mimo wszystko jeść z białym pieczywem z odrobiną masła. Niestety z pieczywem razowym nie smakuje tak dobrze. Składniki 2 średnie makrele (łącznie ok. 450 g) 3 ogórki kiszone 3 jajka 1/2 pęczku szczypiorku 1/2 cebuli sól pieprz pieczywo Aby pasta kanapkowa była smaczna, najlepiej abyśmy mieli jak najświeższą makrelę. Warto rozejrzeć się za jakimś małym lokalnym sklepikiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!idealnie sprawdzi się na rodzinną imprezę. Oraz do mniej lub bardziej swobodnych spotkań z przyjaciółmi. Do wykonania naszej sałatki z makaronem i szynką potrzebne Ci będą tylko: makaron, szynka, ogórek konserwowy oraz żółty ser i marynowana papryka. Smaki uzupełnisz prostym sosem na bazie majonezu. Polecamy! Ten przepis na sałatkę z makaronem i szynką konserwową jest uniwersalny. Możesz go dostosować(...)bardzo dobrze się prezentuje. Sałatka z makaronem i szynką przepis, którym chcemy się dziś podzielić, zawiera klasyczne składniki. Szynka i żółty ser zawsze do siebie dobrze pasują, a konserwowy ogórek oraz papryka dodają sałatce lekko słodko – kwaśnego charakteru. Sałatka z makaronu z szynką, ogórkiem i serem, to sprawdzona propozycja, która smakuje przez cały rok. Mamy nadzieję, że nasz przepis
Kuchnia Na WypasieSałatka ziemniaczana z ogórkiem, polana pysznym sosem koperkowym to świetna propozycja do potraw z grilla. Idealnie komponuje się z mięsem, kaszanką, szaszłykami lub kiełbasą z rusztu. Dodatkowym jej atutem jest proste i szybkie przygotowanie, co sprawia że można ją często zajadać jako samodzielną przekąskę. składniki na 4 porcje 8 średnich ugotowanych ziemniaków duży pęczek koperku 8-10 średnich(...)ogórków gruntowych sos 150 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Opłukany koperek drobno siekamy. Do miski przekładamy jogurt, dodajemy majonez oraz posiekany koperek, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Ugotowane, obrane z łupin i wystudzone ziemniaki kroimy w grubą kostkę i przekładamy do dużej miski. Obrane ogórki kroimy
Smakowite DaniaPyszna, kolorowa sałatka z ogórków i papryki w zalewie miodowej. Zimą taka sałatka sprawdzi się idealnie jako dodatek do obiadu. Polecam :) Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 2 papryki czerwone 1 papryka żółta 4-5 marchewek 500 g cebuli 4-5 ząbków czosnku gorczyca zalewa 1 L wody 250 ml octu 10% 1 szklanka cukru(...)łyżki miodu 1,5 łyżki soli Wykonanie: Wszystkie warzywa dokładnie myję. Ogórki, marchewkę kroję w plasterki. Cebulę i paprykę kroję w paski. Czosnek drobno siekam. Całość dokładnie mieszam. Do wyparzonych słoików wsypuję po 1/2 łyżeczki gorczycy, wkładam sałatkę i mocno upycham. Następnie wszystkie składniki na zalewę zagotowuję. Gorącą zalewą zalewam słoiki, zakręcam. Pasteryzuję przez 10 minut od momentu
magiczna kuchnia Kasi